Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve Akdeniz’in en sevilen bölgelerinden biri olan Antalya, birçok doğal güzelliğe sahip büyüleyici bir şehir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra büyük bir tarih ve kültürel mirasa da sahip olan şehir, masalsı ilçeleri ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

Bu yazımızda cam gibi bir suya ve el değmemiş bir doğaya sahip olan Adrasan'ın gezi rehberi oluşturacağız. Tatilcilerin gözde yerlerinden biri olan Adrasan, sit alanı olduğu için güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş bir durumda. Şehir hayatından, gürültüden ve kaostan kaçmak için tercih edilen en güzel bölgelerden biri olan Adrasan, kuş seslerini duyarak güne huzur içinde başlayabileceğiniz bir yer.

Adrasan Nerededir?

Antalya’nın sevimli ilçesi Kumluca’ya bağlı olan Adrasan, artık Çavuşköy olarak bilinmektedir. Antalya’da bulunan birçok kumsal gibi Adrasan kumsalı da iki kilometrelik uzunluğu ile ziyaretçilerini büyülüyor. Akdeniz’in henüz keşfedilmeyen bir güzelliği olarak bekleyen Adrasan, Musa Dağı’nın eteklerinde bulunuyor.

Adrasan, Antalya’nın merkezine yaklaşık doksan beş kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bir diğer gözde tatil bölgelerinden biri olan Olimpos’a oldukça yakın olan bölge, her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Adrasan’a Nasıl Gidilir?

Antalya’da oldukça kolay bir konuma sahip olan Adrasan’a ulaşım da zahmetsiz. Antalya’nın merkezinden yaklaşık bir buçuk saatlik bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Adrasan, Kumluca merkezine de yaklaşık yirmi yedi kilometre mesafede bulunuyor. Eğer Adrasan’a İstanbul üzerinden gelmek istiyorsanız bu iki bölgenin arasındaki mesafe 812 kilometredir ve özel araç ile 12 saat süren bir yola sahip. Ankara’dan ise 630 kilometre uzaklıkta bulunan Adrasan’a, 9 saatlik bir araç yolculuğu sonrasında ulaşabilirsiniz.

Eğer Adrasan’a otobüs yolculuğu ile ulaşmak istiyorsanız, birçok şehirden yılın her döneminde Antalya’ya hareket eden otobüs seferlerini kullanabilirsiniz.

Adrasan Koyu

Yaklaşık iki kilometre uzunluğuna sahip olan Adrasan Koyu için tam olarak saklı bir cennet dersek hiç abartmış olmayız. Kuzeyden güneye doğru uzanan bir uzun plaj huzurlu, keyifli veya romantik bir yürüyüş için oldukça ideal. Adrasan Koyu’nun en dikkat çekici özelliği ise denizin rüzgarından korunan ve kendiliğinden oluşan bir doğal limana sahip olması. Koyun güney kısmında yüzmek suyun sığ olması nedeniyle oldukça keyifli. Koyun, ileriye doğru açılmanın herhangi bir tehlike oluşturmadığı güney kısmı oldukça da sakin bir suya sahip.

Antalya’nın sıcak havası ise burada pek hissedilmiyor. Adrasan Koyu’nun sabahtan öğlene kadar denizden, daha sonra ise karadan esen rüzgarı sayesinde tüm gün huzurlu bir şekilde burada zaman geçirebilirsiniz. Koyun kuzey tarafında ise kumsal taşlı ve deniz burada aniden derinleşebiliyor.

Adrasan Koyu’na Nasıl Giriş Yapılabilir?

Adrasan Koyu’nda tüm gün vakit geçirebilirsiniz. Soyunma kabinleri, duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye hizmetlerinin sunulduğu koyda, 10 tl karşılığında iki şezlong ve bir şemsiye kiralayabilirsiniz. Eğer Adrasan Koyu’nu hafta sonu ziyaret etmeyi planlıyorsanız, özellikle de Pazar günleri koyun biraz kalabalık olacağını göz önünde bulundurmalısınız. Adrasan Koyu’unun otoparkından yararlanmak istiyorsanız da 5 tl karşılığında aracınızı bu otoparka bırakabilirsiniz. Sahile paralel olarak bulunan birçok mekandan da yararlanabilirsiniz. Bölgenin birçok yöresel lezzetini deneyebileceğiniz mekanların sayısı her yıl artıyor.

Adrasan Koyu’nda Neler Yapılabilir?

Adrasan Deniz Feneri’ni görmek için Adrasan Koyu’nun sağından bulunan yolu takip ederek, 45 dakikalık keyifli bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Burada denize girerek bir başka güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Adrasan sahilinin muhteşem manzarasına tanık olmak istiyorsanız, koyun solda kalan kıyı bandının arka tarafından bulunan yolu takip edebilirsiniz. Yol boyunca ağaçların arasında keyifli zamanlar geçireceksiniz.

Musa Dağı’nın eteğinde bulunan iki tarihi kale de ziyaretiniz için sizi bekliyor.

Adrasan Koyu'nda Ne Yenir? 

Büyüleyici bir manzaraya sahip olan Adrasan Koyu ziyaretinizden sonra, hoş bir akşam yemeği yiyerek sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Adrasan'da yemek mekanı tercih etmek epey zor, çünkü birçok seçenek bulunuyor.

Saide Cafe & Lounge

Onlarca mekan arasında Saide Cafe & Lounge Adrasan'ın en sevilen ve güvenilen mekanlarından biri olma özelliğini taşıyor. Uygun fiyatları, lezzetli ve doyurucu yemekleriyle bilinen mekanda salatalar, zeytinyağlılar, ev yapımı hamburger ve bolognese makarna gibi çok çeşitli lezzetleri tadabilirsiniz. 

Arikanda River Garden Restaurant

Adrasan'ın muhteşem manzarasına şahit olduktan sonra ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri de Arikanda River Garden Restaurant. Mekan vejetaryen dostu olarak tasarlanmış ve veganlar için birçok seçeneği bulunuyor. Ailenizle birlikte harika vakit geçirebileceğiniz mekanda berrak bir suyun kenarında balıklar, mezeler ve salatalar yiyebilirsiniz. 

Zeytin Gözleme

Zeytin Gözleme, gözleme severlerin mutlaka uğraması gereken bir lezzet durağı. Burada gözleme çeşitlerinin yanı sıra ev mantısı, ev turşusu ve nar suyu gibi başka güzel lezzetleri de tadabilirsiniz. Kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri kullanmaları ve uygun fiyatlarıyla Adrasan ziyaretçilerinin mutlaka ziyaret etmesi ve görmesi gereken bir mekan. 

Antalya ziyaretçilerinin uğramadan geçmemesi gereken Adrasan beldesinde siz de mavi suların derinliğinde hoş bir tatil yapabilirsiniz. Antalya'dan 1 buçuk saatte ulaşabileceğini bu yeri gezmek için, Antalya'da konaklayabilirsiniz. Antalya'da konaklayabileceğiniz en güzel villalara ulaşmak için Hellovillam'ın Antalya Kiralık Villaları sayfasına göz atabilirsiniz. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü