Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya deyince herkesin aklına uzun kumsallar, mavi deniz ve elbette de güneş gelir. Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ise Antalya’nın diğer görülmeye değer özellikleri arasında. Bu yazımız da ise Antalya’nın bilinen ilçelerinden daha farklı bir bölgesini tanıtıyoruz.

Antalya’nın Kaleiçi ilçesi, tarihi evleri ile sizleri daha ilk andan büyüleyecek. Şehrin merkezinden bulunması sayesinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz Kaleiçi size alternatif bir Antalya gezisi sunuyor. Ayrıca Kaleiçi’ni ziyaret etmek için yaz mevsimini beklemeniz de gerekmiyor. Yılın her döneminde rahatlıkla gidebileceğiniz bölge, sürekli bir canlı hayata sahip. Atmosferiyle sizi büyüleyecek Kaleiçi'ni keşfedebileceğiniz bir tatil için Antalya tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz.

Kaleiçi’nde Nerelere Gidilir?

1.Tarihi Hadrian Kapısı

Antalya’nın en iyi korunmuş tarihi yapıları arasında bulunan Hadrianus Kapısı, M.S 130 yılından itibaren varlığını koruyor. Roma imparatoru Hadrianus için inşa edilen yapı, günümüze kadar korundu. İki katlı olan mermer sütunlu, oymalı ve kabartmalı zarif kapının içinde Kaleiçi’ne girebilirsiniz.

2. Kaleiçi’nin Tarihi Sokaklarında Gezin

Hadrian Kapısı’ndan girdiğinize göre artık meşhur Kaleiçi’ndesiniz. Karşınızda nostaljik bir mahalle. Restore edilen mahalle rengarenk avlulu evleri ile masalsı bir güzelliğe sahip. Dar sokaklarda keyifli yürüşler ile Kaleiçi’ni keşfedebilirsiniz.

Sokak boyunca birçok otel, pansiyon ve hediyelik eşya satan mekanlara denk gelebilirsiniz.

3. Kaleiçi’nin Küçük Plajını Keşfedin

Kaleiçi’nin limanının hemen yanında bulunan bu sevimli koy, önceden Kadınlar Plajı olarak biliniyordu. Bunun nedeni ise eskiden gözlerden uzak olması. Bu plajın tepesinde sizi eşsiz bir manzara bekliyor. Yazın şezlonglar ile tadını çıkarabileceğiniz koy kış aylarında da ziyaret edilebilir.

4. Tekne Turu ile Denizin Tadını Çıkarın

Kaleiçi’ne geldiyseniz mutlaka bir tekne turu yaparak Akdeniz’in sularını keşfedin. Ayrıca denizden görünen şehir manzarası da bir o kadar keşfedilmeyi hak ediyor. Kaleiçi yat limanından isterseniz günübirlik düzenlenen turlara katılabilir isterseniz de bir tekne kiralayabilirsiniz.

Toplu turlarda belirlenen noktalarda yüzmek ve yemek için molalar veriliyor. Antalya’nın diğer bölgelerini de görmek isterseniz Kemer’e, Side’ye ve Alanya’ya düzenlenen turlara katılabilirsiniz.

5. Asansör ile Manzarayı Seyredin

Kaleiçi, yokuşu bol bir bölge. Falezin üzerinden denize kadar inen bölge elbette de eşsiz bir manzaraya da sahip. Aynı İzmir’de olduğu gibi Kaleiçi’nde de asansöre çıkarak huzurlu manzaranın tadını çıkarabilirsiniz

6. Suna – İnan Kıraç Kaleiçi Müzesini Ziyaret Edin

Suna ve İnanç Kıraç Vakfı’nın çalışmalarının sonucunda kurulan müze mutlaka ziyaret edilmeli. Bu müzede Antalya’ya ait geleneksel mimariyi ve halk kültürünü görebilir, sosyal hayatın çeşitli detaylarına göz atabilirsiniz. Ayrıca müzenin 1863 tarihli Aya Yorgi Kilisesi bölümü de bulunuyor.

7. Saat Kulesini Ziyaret Edin

Yapımı 1901 yılına dayanan saat kulesi, 2. Abdülhamit döneminde, Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından yapıldı. Merkezde bulunan kule, yaklaşık 14 metre yüksekliğine sahip. En tepesinden bir çan bulunan saat kulesi, Kaleiçi’nin sevilen simgesi haline geldi.

8. Marinayı Gezin

Şimdi modern bir görünüme sahip olan Marina aslında Bizans döneminde, Doğu Akdeniz’in en önemli bölgelerinden biri olan Antalya’nın eski bir mirası. Bu eski miras, limanı çevreleyen surlar ile görülmeye değer bir manzara sunuyor.

9. Karaalioğlu Parkı’nda Huzurlu Anlar Geçirin

Hıdırlık kulesi, 14 metre yüksekliğinde ve Kaleiçi surlarının güneybatı köşesinde bulunuyor. Karaalioğlu Parkı’nın diğer ucunda kalan kule, önceden gözetleme kulesi ve deniz feneri görevi görüyordu. İçinde caddeler geçen ve 140.000 metrekarelik bir alana sahip olan parkında üç tane de gözetleme terası bulunuyor. Ayrıca burada, parkı iyice benimseyen sevimli Yeşil Papağanları da görebilirsiniz.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü