Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Olimpos, Akdeniz’in sevilen bölgelerinden Antalya'nın gezilecek yelerinden biri olan Antalya’da bulunan nadir güzelliklerden biri olarak bilinmekte. Temiz ve berrak suyu, etkileyici doğası ve senelerdir varlığını sürdüren antik kentiyle bilinen Olimpos (Olympos), aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir tatil geçirebilmeniz için ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Tatil severler için eşsiz bir fırsat olan bölgeyi ve ayrıntılarını sizler için derledik. İşte Antalya Olimpos Gezilecek Yerler…

Olimpos Nerede ?

Antalya’nın Kumluca beldesine bağlı olan ve doğal atmosferiyle bilinen Olimpos, Antalya körfezinin batı kısmında, Kumluca ile Kemer ilçelerinin yakınındaki bir vadi üzerinde bulunmaktadır. Bölge, Kumluca ilçesine yaklaşık 40 dakika mesafede yer alırken, Kemer ile arasında 28 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. Antalya merkeze olan uzaklığı ise 83 kilometredir.

Olimpos’a Nasıl Gidilir?

Hava yolunu kullanarak ulaşım sağlamak isteyen tatil severler, Olimpos’a 100 kilometrelik mesafede bulunan Antalya Havalimanı’nı kullanabilirler. Antalya Havalimanı’na ülkenin ve dünyanın pek çok şehrinden direkt uçuşlar vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Antalya Havalimanı’nda indikten sonra 600 nolu otobüs aracılığıyla Antalya Otogarı’na gelmelisiniz. İsterseniz tramvay ile havaalanından otogara ulaşabilirsiniz.

Antalya Otogarı’na ulaştıktan sonra, Antalya İlçeler Terminalinden kalkış yapan ve Kaş, Fethiye yönüne doğru giden minibüslerle Olimpos’a ulaşabilmeniz mümkün. Kumluca Koop, Çiçek Tur, Batı Antalya Tur ve Finike Koop dolmuşlarını ya da otobüslerini kullanabilirsiniz. Havayolunu tercih etmeyip kendi özel aracı ile gelmek isteyenler ise İstanbul’dan Olimpos’a yaklaşık 9 buçuk saatte, Ankara’dan yaklaşık 7 buçuk saatte ve İzmir’den 6 buçuk saatte ulaşabilir.

Olimpos Gezilecek Yerler

1) Olimpos Dağı

Tahtalı ismiyle de bilinen Olimpos Dağı, sevdiklerinizle büyüleyici panoramik fotoğraflar çekilebileceğiniz, harika estetiğe sahip bir bölge. Burada teleferik ile 2350 metre rakımlı dağa çıkıp manzarayı doyasıya seyredebilir; Antalya, Finike ve Kumluca’yı kuş bakışı izleme şansına sahip olabilirsiniz. Dağın zirvesi çok ormanlık olmamakla beraber, denizin olduğu istikamette mükemmel bir manzara sizi bekliyor olacak. Ayrıca dağın zirvesinde hediyelik eşyalar satan mağaza ve bir şeyler yiyebileceğiniz büfe ve restoran da bulunmakta. Teleferik yolcuğunu 85 TL gibi bir ücret karşılığı yapabilmeniz mümkün.

2) Olimpos Plajı

Caretta caretta kaplumbağalarının yavruladığı bölge olarak da bilinen Olimpos Plajı, tertemiz suyu ve benzersiz doğasıyla tatil severlerin mutlaka uğraması gereken bölgelerden biri. Antalya merkeze 87 kilometre mesafede bulunan bu harika plaj, oldukça uzun bir sahile sahip. Ayrıca yamaç paraşütü, tekne turu gibi çeşitli aktivitelerin de yapıldığı plaj, yalnızca yaz sezonu değil yılın her ayında ziyaretçi akınına uğramakta. Beydağları’nın hemen yanında bulunan plajda özel aracıyla gelenler için otopark da bulunmaktadır. Özel araçları ile ulaşımı tercih edenler Çıralı’ya girdikten sonra Antalya Kumluca Karayolu üzerinden Olympos tabelasını takip etmeleri yeterlidir. Yol üzerinde yer alan tabelalar sizi Olimpos Plajı’na kadar götürecektir.

3) Çıralı Plajı

Uzun plajıyla ziyaretçilerine keyifli bir tatil yaşatan Çıralı Beach’de plajın kumdan ve çakıl taşlarından oluşan iki ayrı bölümü bulunuyor. Temiz ve manzaralı denizinin yanı sıra, aniden derinleşmeyen suyuyla yüzme öğrenmek için en uygun mekanlardan biri olan bu plaj, özellikle sonbahar aylarında sakin olduğundan mutlaka gidilip görülmeye değer bir yer.

4) Yanartaş

Olimpos’ta yer alan Yanartaş’ı 8 TL gibi bir ücret karşılığında ziyaret edebilmeniz mümkün. Yürüme yolu vasıtasıyla dolaşabileceğiniz bu mekana giderken rahat bir ayakkabı ve rahat kıyafetler giymenizi öneririz. Tamamen doğal bir ortamda taşların arasından yükselen aleve şahitlik edebileceğiniz bu yerde etkileyici panoramik fotoğraflar çekilebilmeniz de mümkün.

5) Phaselis

Antik Likya’nın en önemli kentlerinden biri olan Phaselis bölgesi, seneler evvel koku üretiminde başkent konumunda bulunan bir yermiş. Yaz sezonunda epey kalabalık olduğundan, özellikle bahar ayları gezmenizi tavsiye ederiz. Etrafında yer alan çeşitli koylarda denize girebilir ve suyun tadını çıkarabilirsiniz. Tarihin doğasına yakından şahitlik edeceğiniz bu yeri de mutlaka yakından görmenizi öneririz.

Siz de Olimpos’un etkileyici doğasını yakından görüp keşfetmek istiyorsanız, Hellovillam’ın Antalya Kiralık Villalar adresindeki villalara göz atabilir ve beğendiğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Mutlu tatiller dileriz. 😊

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü