Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Bodrum, birbirinden özel adreslere sahip olan Muğla Bölgesinin göz bebeği beldelerindendir. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu, gece hayatı ve koyları ile aranılan her şeyin bulunduğu bir yerdir. Hangi mevkiinde kalınıyorsa kalınsın, o mevkie en yakın koy bulmak mümkündür. Bu özelliği Bodrum’un yaz tatili açısından tercih edilirliğini son derece arttırmaktadır. Yakınlığı yanı sıra Bodrum koylar haritası, Türkiye’nin en çok bilinen koylarına ev sahipliği yapmaktadır. En güzel koylar için arayışta olan tatilciler arayışlarının tümünü Bodrum’da karşılayabilirler. Doğası, tesisleri veya eğlence imkanları ile ön plana çıkan pek çok farklı koy seçeneği bulunmaktadır. Deniz tatili sırasında eğlenceden ziyade huzur ve dinlenme imkanı isteyen kişiler için de Bodrum’da seçenekler mevcuttur.

Denize girilecek sakin yerler, başlığı altında birçok farklı koy konumu bulunabilir. El değmemiş bakir yerler açısından da zengin olması Bodrum’u bir kez daha ön plana çıkarmaktadır. Bodrum sadece koyları ile değil birçok farklı özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Yazının başında bahsedilen doğal güzellikleri, Bodrum’un altın niteliğindeki özelliklerindendir. Yeşil ve mavinin buluşma noktaları olan bu yerler içerisinde güzel koyları da kapsayabilmektedir. Doğal güzellikleri kadar tarihi güzellikleri de görülmeye değer olan Bodrum, tarih severlerin ilgisini çekmektedir. Bu özelliği kültürel bir tatil için de Bodrum’u ön plana çıkarmaktadır. Tatilden tek beklentisi eğlence olanlar da yine soluğu Bodrum’da almaktadır. Bodrum restoranları ve gece hayatı ile hizmet sektörünün kalbinin attığı yerlerden biridir. Salaşından lüksüne her çeşit mekan bulunabiliyor olması her zevke hitap etmesini sağlamaktadır. Gezi veya deniz dolu bir gün ardından lezzetli bir yemek akşam ise doyasıya bir eğlence ile tatilin her anı dolu dolu geçebilir. Koyları başta olmak üzere, Bodrum kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. 

Göltürkbükü Cennet Koyu

Bodrum koyları arasında listede ilk sırada Göltürkbükü Cennet Koyu yer alıyır. Adı üzerinde cennetteymiş hissi yaşatan bu yer enfes bir güzelliğe sahip. Bakir bir koy olan Göltürkbükü, turkuaz suyu ve yemyeşil orman içerisinde kıyıya ulaşılan patika yolu ile doğa ile iç içe bir günün adresidir. Bölgede tesis yer almamaktadır. Bu durum doğal güzelliğinin hala korunmasını sağlamaktadır. Özellikle, tekne turlarının vazgeçilmez adreslerindendir. Koya karadan da ulaşım bulunmaktadır ancak yolun çok düzgün olmadığı bilinmelidir. Derin ve serin denizi güzel bir deniz keyfi yaşama imkanı sağlamaktadır. 

Adres : Göltürkbükü, Cennet Koyu Cad. 48483 Bodrum/Muğla

Akyarlar Karaincir Koyu

Bodrum’un güneyinde yer alan Akyarlar Karaincir Koyu genellikle yazlık site sakinlerinin tercih ettiği koylar arasındadır. Ancak bu algı kırılmalı ve bölgeyi ziyaret eden herkesin gitmesi gerekmektedir. Akyarlar, kum plajı hemen derinleşmeyen denizi ile özellikle çocuklu ailelerin aradığı koylardandır. Tertemiz ve dalgasız denizi bölgeyi daha da güzelleştirmektedir. Bodrum merkeze araba ile 20- 30 dakikalık bir araba mesafesinde olan Akyarlar, Bodrum’un görülmesi gereken koylarındandır. Dağlar arasında kalan bu küçük koy keyifli saatlere ev sahipliği yapmaktadır.

Adres : Karaincir Halk Plajı, Akyarlar, 48960 Bodrum/Muğla
 

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu

Bodrum’un en güzel denizi olarak adlandırılan Yalıçiftlik, Kargıcak Koyu ile ön plana çıkıyor. Kuytuda kalan bu koy serin suyu ve dalgasız denizi ile soğuk deniz severlerin favori adreslerinden biri oluyor. Koy çok geniş olmamakla birlikte koyda tesisler bulunmakta olup bir de küçük iskele yer alıyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyifle geçirilebileceği bu yer şık tesislere ev sahipliği yapıyor. Turkuaz tertemiz denizi ile hem arkadaş gurplarının hem de çocuklu ailelerin keyif aldığı yerlerden biri oluyor. Kum plaja sahip olup bazı denize giriş bölgeleri taşlardan oluşuyor.

Adres : Kargicak Koyu, Yalı, Mumcular-Bodrum Yolu, 48401 Bodrum/Muğla

Yalıkavak Küdür Koyu

Yönü Yalıkavak’a çevirmek gerekirse burada da güzel bir koy ile karşılaşmak mümkündür. Bodrum’un en lüks bölgelerinden olan Yalıkavak, şıklığına yakışır da bir denize sahiptir. Bölgede yer alan tesisleri bu deniz ile birleşince daha da önemli bir hal alıyor. Yalıkavak’ta bulunan Küdür Koyu özel tesisler bulundurduğu kadar halk plajına da sahip bir bölgedir. Bu sayede dileyen herkes Küdür Koyu’na rahatlıkla gelebilmektedir. Doğal ve arkeolojik sit alanı bölge doğal güzellikleri nedeniyle de kesinlikle görülmelidir. 

Adres : Yalıkavak Küdür Koyu, Yalıkavak, 48990 Bodrum/Muğla

Ortakent Yahşi

Yaz dönemlerinde Bodrum’un en kalabalık koylarından olan Ortakent Yahşi, sahil bakımından en canlı yerdir. Bölgede yer alan çok sayıda tesis çeşitli fiyat aralıkları sunmaktadır. Bu durum ise her bütçeye uygun seçenek sunması sebebi ile koyun tercih edilirliğini arttırmaktadır. Temiz ve sığ denizi, kum plajı ile özellikle çocuklu ailelerin veya yüzme bilmeyenlerin tercih ettiği bir yerdir. Merkezden kalkan minibüsler ile bölgeye ulaşım son derece kolaydır. Bodrum’da deniz ile iç içe aynı zamanda da sosyalleşebileceğiniz bir gün istiyorsanız Yahşi en uygun adres olacaktır. 

Adres : Yahşi Plajı, Ortakentyahşi, Bodrum-Yalıkavak Yolu, 48420 Bodrum/Muğla

Sedef ve Ilgın Koyları

Gökova Körfezi’nin başında konumlanan Mazı Köyü, içerisinde yer alan Sedef ve Ilgın koyları bölgenin en güzel koyudur. Yemyeşil doğası gelenleri kucaklarken masmavi denizinin serinletici etkisi gelen herkesi büyülemektedir. Asırlık ağaçlar arasında yapacağınız yürüyüşler ile değeri daha da artan bölge, tatlı bir tatil günü için son derece doğru bir adrestir. Berrak suyu ile şehir koşturmasından uzaklaşacağınız bu yer, keyifli bir araba yolculuğunu da beraberinde getiriyor. Bölgeye ulaşım şahsi araç ile yapılıyor ve yol boyunca kişilere ağaçlar eşlik ediyor.

Aspat Koyu

Bu sefer de direkt olarak Karaincir mevkiinde sıra. Kendine has koyuluğa sahip denizi, etrafını saran dağları ile nefes kesici bir doğal güzellik olan Aspat Koyu, bölgenin en sevilen yerlerinden biridir. Doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenler için önerilen adreslerdendir. Bölgede herhangi bir tesis yer almamaktadır. Bodrum tarihi yerlerinden olan Venedik Kalesi, Aspat Koyu’nda bulunmaktadır. Araç ile ulaşım mümkün olan koy, bazı tekne turları tarafından da tercih edilmektedir. Denizinin soğuk olduğu bilinmelidir. 

Bağla Koyu

Bodrum merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan Bağla Koyu, Bodrum’un doğal güzelliklerinden biridir. Bakirliği ile bu güzellik bozulmamıştır. Gelen herkes bölgeye hayran kalmaya devam etmektedir. Kum plajı ile rahatça denize girilip çıkılmaktadır. Berrak ve sakin denizi iç rahatlığı ile yüzme deneyimi yaşatmaktadır. Denizin sesi ile huzur dolu bir gün geçirmek isteyen herkes soluğu Bağla Koyu’nda almaktadır. Bağla Bodrum’un turistler tarafından bilinmeyen bir yeri olduğundan sakinliğini hep korumaktadır. 

Karaada

Tekne turlarının vazgeçilmezi olan Karaada, yine Bodrum’un el değmemiş yerlerinden biridir. Sakinlik arayanların özel teknelerle gidip demir attığı bu koy görülmeye değerdir. Kara adı aslında bir terslik oluşturmaktadır. Öyle ki, adanın her bir yanı çam ağaçlarıyla kaplıdır. Bölgede bulunan mağara gelen herkes tarafından büyük ilgi görmektedir. Mağara içerisinden gelen sıcak su ve çamur mineral zenginliği ile cilt sağlığına iyi geldiği bilinmektedir. Bu durum da Karaada’nın merak edilme sebeplerinden biridir. Karaada’da herhangi bir yerleşim yeri bulunmamaktadır.

Adaboğazı

Namı değer Bodrum’un meşhur koylarından olan Akvaryum Koyu, en ünlü koylardan biri oluyor. Sadece tekneler ile ulaşımın mümkün olduğu koy, kristal rengindeki suyu ile deniz altında olup biten her şeyi görme imkanı tanıyor. Serin ve derin denizi deniz severlerin bölgeye haran kalmasını sağlıyor. Çevresini saran yemyeşil ağaçlar rüzgarla ahenkle dans ederken deniz içerisinden bu görüntüyü izlemek adeta bir masal diyarındaymış etkisi yaratıyor. Gümbet’in batı ucunda yer alan Adaboğazı, yerli yabancı herkesten tam puan topluyor. 

İassos

Kıyıkışlacık olarak bilinen İassos adeta hayatın durduğu bir nokta. Sakinliği ile bilinen bu küçük kasaba Bodrum’un kuzeyinde yer alıyor. Güllük Körfezi’nin en uç noktasında yer alan İassos, Bodrum merkeze uzak kalıyor. Bu durum bölgenin az bilinir olması ile sonuçlanırken bölgenin de sakinliğini korumasını sağlıyor. Kafa dinleme tatili olarak adlandırılacak bir tatil için İassos kesinlikle doğru bir öneri oluyor. Küçük iskelesi ile kimi zaman tekne turlarının da uğradığı bu yer genellikle Bodrum yerlileri tarafından ziyaret ediliyor. 

Torba Koyu

Ilık denizi ile bilinen Bodrum’un meşhur yerlerinden bir diğerinde sıra. Torba Koyu, orman içerisinde kalan konumu ile sakinliğin ve sosyalliğin bir arada bulunduğu bir yer. Yalıkavak’ı andırsa da oraya kıyasla daha mütevazı bir adres. Bölgede yer alan tesisler Bodrum yerlileri tarafından tercih ediliyor olup, yaz kış yaşamın aktif olduğu adreslerden. Bölgede bulunan marina birçok güzel teknenin de Torba’da bulunmasını sağlıyor. Hem huzurlu hem de keyifli bir deniz tatili için Bodrum konaklama için de öneriliyor. 

Bardakçı Koyu

Masmavi denizi ile nefes kesici bir diğer adres olan Bardakçı Koyu, oteller tarafından ele geçirilmiş bir koydur. Tüm sahil hattı oteller tarafından kiralanmış olup özel işletmeler mevcuttur. Bundan dolayı şezlong hizmetinden yararlanılması zorunludur. Tekne turları tarafından da mesken tutulmuş Bardakçı hep yoğun bir ilgi ve talep görmektedir. Bodrum’un her geçen gün gelişen yerlerinden biri olması bölgenin bilinirliğini her geçen gün arttırmaktadır. Bölge kalabalıklaşırken değişen tek şey denizin mükemmelliği olmaktadır.

Türkbükü 

Magazincilerin meşhur adresi olan Türkbükü, Bodrum’un en lüks mekanlarının konumlandığı koydur. Koyda yüzebilmek için tesislerden birine girilmesi zorunludur. Tesislerin son derece pahalı olduğu bilinmelidir. Masmavi denizine girişler genellikle iskelelerden yapılmaktadır. Kumsal alanı küçük olması nedeniyle genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmemektedir. Maça Kızı, Gizia, Kuum, Swim Club, Galen gibi birçok ünlü mekan Türkbükü’ndedir. Eğlenceli ve lüks bir gün geçirmek isteyenler için Türkbükü doğru adres olacaktır. 

Peksimet

Ilık denizi, kum plajı ve sakinliği ile gelenleri kendine bırakan son öneride sıra. Peksimet, az tesisli bir koy olduğundan genellikle bilinmeyen bir yer. Bölgede yer alan özel tesisler olduğu kadar belediyeye ait olan ücretsiz şezlonglarda bulunmaktadır. Bu durum özellikle ekonomik bir tatil yapmak isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Ancak bölgede tuvalet ve duş gibi olanakların olunmadığı bilinmelidir. Gün batımı izlemek için de harika bir adres olan Peksimet, huzurlu bir gün için doğru bir adres olacaktır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü