Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Şarkılara, filmlere, dizilere konu olan Bodrum, plajları ile de tatil rotalarının ilk adresi oluyor. Kimi doğal güzellikler, kimi ise güzel tesisler tarafından sarılmış Bodrum plajları her zevke uygun tatil anlayışının bulunabileceği yerlerdir. Fiyatı uygun bir tatil yapmak için Bodrum halk plajları tercih edilirken lüks arayışında olan kişiler özel adreslere gidiyor. “Bodrum'da nerede denize girilir?” sorusu birçok farklı adrese çıkabiliyor. Bodrum plajları yeri geldiğinde konumu yeri geldiğinde ise konsepti ile farklı seçeneklere ayrılabiliyor. Bodrum plajları isimleri çoğu zaman daha önce duyulmuş ünlü adresler oluyor.

Bu ünün altında ise Bodrum en güzel plajları olmaları yer alıyor. Konum sebebi ile tercih edildiklerinde genellikle Bodrum merkez plajları, ilgi çekici oluyor. Kişiler yürüyerek bile bu plajlara ulaşım sağlayabiliyor. Bodrum'un plajları, Bodrum’un tatil için tercih edilirliğini arttırdığı kadar, Bodrum’un diğer kıymetli özellikleri de bulunmaktadır. Bodrum gece hayatı ile sabaha kadar eğlencenin adresidir. Bunun yanı tarihi yerleri ile tüm Avrupa’da popüler bir etkiye sahiptir. Bu yoğunluğu sebebi ile de hizmet sektöründe son derece gelişmiş olanaklara sahiptir. Yemek yemeği seven kişiler için Bodrum restoranları altın niteliğindedir. Meşhur lezzetlerin bulunabileceği bu lezzetler çeşitli dünya mutfaklarına ait menülere de sahiptir. Güzel bir deniz keyfi ile geçen günün ardından şık bir restoranda lezzet şöleni yaşamak günü tamamlayıcı olacaktır. Dileyen kişiler, tarihi yerler keşfi ve deniz keyfini ortak adreste de yaşamaktadır. Öyle ki, bazı koylar hem tarihi özelliklere hem de güzel bir koya sahip olabilmektedir. Bodrum’a gelecek tatilcilerin yapması gereken tek şey tatilden beklentilerine karar vermelidir. Her isteğe ve her beklentiye uygun seçenek bulmak Bodrum’da mümkündür. Bodrum her şeyi ile görülmeye ve keşfedilmeye değerdir. 

Camel Beach

Kargı Koyunda yer alan Camel Beach, ismini plajda gerçekleştirilen deve turlarından alıyor. Özellikle, çocuklu aileler tarafından tercih edilen plaj, yaz aylarında büyük bir talep görüyor. Deve turları günümüzde hala gerçekleştiriliyor olup yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görüyor. Yaz sezonunda plaj oldukça kalabalık oluyor. Bu durum sakin bir yer arayışında olan kişiler için Camel Beach’in tercih edilirliğini azaltıyor. Plajda tesisler bulunmaktadır. Dileyen kişiler şezlong kiralayabilir. Kum plajı ve sığ denizi aileler tarafından tercih edilirliğini arttıran bir diğer özelliğidir. 

Yalıkavak

Ünlü mekanlara ev sahipliği yapan Yalıkavak, mekanlarından dolayı tercih edilen plajlardandır. Öyle ki, denizi dalgalı olduğundan sakin deniz severleri pek mutlu eden bir adres değildir. Genel olarak lüks bir muhit olması Yalıkavak’ı meşhur hale getirmektedir. Rahat şezlonglarda saatlerce güneşlenmek, güzel yemekler yiyip özel kokteyller içmek isteyenler için sevilen bir adrestir. Mekanların ortalamanın üstünde fiyatlara sahip olduğu bilinmelidir. Yaz dönemlerinde yoğun talep gördüğünden gidilmeden önce rezervasyon yapılması önerilmektedir. 

Akyarlar

Bodrum yerlilerinin mesken tuttuğu adreslerden olan Akyarlar, sakinliği ve hafif serin denizi ile büyüleyen bir yer. Bodrum’un meşhur sert rüzgarları olmadığı müddetçe sakin bir denize sahiptir. Bölgede birkaç küçük tesis bulunmaktadır. Dileyen kişiler buralardan şezlong kiralayabilirler. Bazı mekanlar için ise küçük bir giriş ücreti ödemek gerekmektedir. Popülerliği her geçen gün artmasından dolayı önümüzdeki yıllar içerisinde dolup taşacağı düşünülmektedir. Bundan dolayı sakinlik ve huzur isteyenler Akyarlar’ın ünü artmadan Akyarlar’ı ziyaret etmelidir. 

Karaincir Plajı

Bodrum’un en soğuk denizlerinden birine sahip olan Karaincir Plajı, soğuk deniz severlerin hayran olduğu bir yerdir. Yazın sıcaklığı altında ise bu serinlik daha da sevilen bir özellik olmaktadır. Tamamı ile kum plajı ve sığ denizi ile yüzme bilmeyenlerin ve çocuklu ailelerin rahatlıkla tercih ettiği bir yerdir. Bölgede hoş tesisler yer alıyor olup dileyen kişiler şezlong kiralayabilmektedir. Plajın büyük bölümü tesisler tarafından tutulmuş olsa da küçük bir bölümü halk plajı olarak ayrılmıştır. Bundan dolayı her isteğe uygun seçenek bulmak Karaincir’de mümkündür. 

Kumbahçe Sahili

Yılın 8 ayı boyunca aynı su sıcaklığına sahip olması ile ünlü bir yerde sıra. Kumbahçe Sahili, Bodrum merkeze son derece yakın olması sebebi ile sıklıkla tercih edilen plajlardan biridir. Plajda denize girerken Bodrum Kalesi’ni görmek mümkündür. Sahilde birçok farklı tesis bulunmakta olup bir alan halk plajı için ayrılmıştır. Kum ve hemen derinleşmeyen denizi plajın popülerliğini daha da arttırmaktadır. Kumbahçe Sahili, merkezden yürüyerek gidilebilecek yakın bir koy arayanlar için en uygun seçenek olmaktadır. Bundan dolayı plaj, yaz aylarında son derece kalablıktır.

Gümüşlük

Şıklığın ve sakinliğin adresi olduğu kadar eğlenceyi de barındıran Gümüşlük, Bodrum’un popüler mevkilerinden bir diğeridir. Kendine ait yine kendi gibi şık bir plajı bulunan Gümüşlük, dalgalı ve rüzgarlı denizi sayesinde su sporlarının adresi olmaktadır. Özellikle, rüzgar sörfü severlerin ilk tercihlerindendir. Çoğu zaman ise tekne turları tarafından mesken tutulmaktadır. Gümüşlük sadece plajları için değil şık restoranları ve otelleri için de tercih edilmektedir. Eğlence ve huzurun birleştiği Gümüşlük, Bodrum’un görülmesi gereken yerlerindendir. 

Aktur Plajı

Aktur sitesine ait olan plaj, Bodrum’un en popüler sitelerinden biridir. Siteye dışarıdan giriş yapılmamaktadır. Ancak özellikle kendine ait bir plajı olan sitede kiralık ev arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Seçkin insanlar tarafından adeta kuşatılmış olan bölge, masmavi denizi ile de ön plana çıkmaktadır. Bodrum’un kalabalığından uzak sadece site sakinlerine ait bu alan Bodrum’un telaşesine bir o kadar uzak aynı zamanda bir o kadar da yakındır. Kendine ait tesisi ile şık ve hoş günler geçirmek isteyenler için doğru bir adrestir. 

Türkbükü

Maça Kızı, Gizia, Kuum, Swim Club, Galen gibi Bodrum’un en ünlü plajlarına ev sahipliği yapan Türkbükü, Bodrum’un magazin bölgesidir. Öyle ki, magazin programlarında sahilde güneşlenirken görüntülenen ünlüler genellikle Türkbükü’nde olmaktadır. Plajda yan yana konumlanan birbirinden şık mekanlar lüks bir deneyim sunmaktadır. Yaz döneminde oldukça kalabalık olan bölgedeki mekanlara gidilmeden önce mutlaka ki rezervasyonlar yapılmaktadır. Sahil kasabası tarzında bir plaja gitmek isteyenler için kesinlikle uygun bir bölge değildir. 

Cennet Koyu Plajı

Göltürkbükü’nde konumlanan Cennet Koyu, plajı ile gidilmesi gereken Bodrum Plajlarındandır. Derin denizi sayesinde genellikle tekne turları tarafından ziyaret edilen bir koydur. Ancak karadan da ulaşım sağlamak mümkündür. Virajlı yolu ve derin denizi nedeni ile herkes tarafından tercih edilmemektedir. Bu da plajda az insan olmasını ve doğanın huzurunu doya doya yaşanmasını sağlamaktadır. Halk plajı kavramı pek bulunmamakta olup, genellikle oteller tarafından işletilen iki tesisten biri tercih edilmektedir. Eşsiz gün batımı kesinlikle görülmelidir. 

Peksimet Plajı

Bodrum’un az bilinen el değmemiş yerlerinden olan Peksimet, sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercihidir. Az tesis bulunması ve sadece bölge halkı tarafından tercih edilmesi Peksimet’i özel kılmaktadır. Kum ve sığ plajı denize giriş ve çıkışları son derece kolaylaştırmaktadır. Salaş ve telaşe olmadan bir gün geçirmek isteyenler için önerilen bir adrestir. Çarşaf gibi olan ılık denizi, bu özelliğini daha da pekiştirmektedir. Yazlık sayısının artmasıyla birlikte önümüzdeki dönemlerde yoğun olacağı düşünülmektedir. 

Dalga Beach

Ortakent’in ünlü yerlerinden biri olan Dalga Beach, beyaz konsepti ile son derece şık bir mekan. Sabah 10.00 ile kapılarını açan ve gece 23.00’a kadar hizmet veren mekan, yaz aylarında dolup taşıyor. Ancak kalabalık olsa bile çalan müzikler ve konsepti ile gelen herkesi huzur karşılıyor. Menüsü de son derece zengin bir yer olan Dalga Beach, günün her saatinde yenilebilecek lezzetli yemekler servis ediyor. Bodrum’daki mekanlara göre uygun fiyatlı bir mekan olması nedeniyle de sıklıkla tercih ediliyor. Sevdikleri ile güzel bir gün geçirmek isteyen kişiler Dalga Beach’e gönül rahatlığı ile gidiyor.

Adres: Ortakentyahşi, Tersane Sk. no:4, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: 0538 833 72 62

Xuma Beach

Bodrum’un kuşkusuz ki en ünlü mekanı. Ünlülerin tercih ettiği Yalıkavak’ta yer alan mekan, sabah 10’da kapılarını açıyor. Fiyatları ortalamanın üstünde olan Xuma, keyifli bir ortam sunuyor. Dönemsel olarak özel etkinlikler düzenlenen yer eğlencenin de merkezi oluyor. Yazın yoğun talep görmesi ile rezervasyon yapılarak gidilmesi gerekiyor. Plaja 6 yaşından küçük çocuklar alınmıyor olup şezlong veya loca sistemi işliyor. Sahili yumuşak kumdan oluşuyor ve turkuaz rengindeki denizi ile gelen herkesi büyülüyor. 

Adres: Yalıkavak, Küdür Cd. No:81, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 385 47 75

Sarnıç Beach

Bitez’in en meşhur ve şık plajı olan Sarnıç, Bitez’e farklı bir hava katıyor. İskeleden denize girmek mümkün olup mekan daha çokçası yetişkinlere hitap ediyor. 30 yıla aşkın engin tecrübesi ile aralıksız işlemeye devam eden mekan, gelenlerden tam puan topluyor. Zengin menüsü ile günün her saatinde yiyecek lezzetli şeyler bulmak mümkün oluyor. Giriş ücreti ödenen bir yer olup fiyatlar Bodrum için ortalama fiyatlar oluyor. Kokteyl menüsü bakımından da zengindir. Belirli günlerde özel etkinlikler düzenleyerek eğlencenin de adresi olmaktadır. 

Adres: Bitez Mah. Çökertme Cad. No: 23  Bitez / Bodrum

Telefon: 0 530 034 34 34     

Maça Kızı

Görktürkbükü’nde yer alan Maça Kızı, Bodrum’un en lüks mekanlarından biridir. Yine ünlüler tarafından mesken tutulmuş bir işletmedir. Fiyatların yüksek olduğu bir mekan, rezervasyonsuz olan kişileri almamaktadır. Plaj içerisinde havuz da bulunmaktadır. Bu sayede dileyenler havuz başında veya sahilde vakit geçirebilir. Zengin ve özel menüsü ile dünya mutfağında iddialı bir mekan olan Maça Kızı, a’dan z’ye detaylara sahip şık bir mekandır. Berrak denizi ile deniz severlerden de tam puan toplamaktadır. Geceleri gece kulübü halini olan Maça Kızı her türlü eğlencenin ortak adresi oluyor. 

Adres: Göltürkbükü, Narçiçeği Sokak, 48400 Göltürkbükü Bodrum/Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 311 24 00

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü