Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz kısmında bulunan ve güzelliğiyle dillere destan bir bölge olarak bilinen Bolu Yedigöller, özellikle sonbahar ve kış aylarında sahip olduğu mükemmel görüntüsüyle misafirlerini büyülemeyi başarıyor. Yedigöller, Kasım ve Aralık aylarında kızıl yapraklarla örtülmeye başlanan kaldırımları ve doğanın atmosferine yakından şahitlik edeceğiniz Milli Parkı’yla ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Gelin Bolu Yedigöller gezilecek yerler nereler, nasıl gidilir ve neler yapılır, birlikte göz atalım…

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller tatilinizde gitmeniz gereken belki de ilk durak Yedigöller Milli parkı olmalı. Yerlerde serili sonbahar yaprakları, bol oksijenli doğası ve kışın soğuğunda dahi içinizi ısıtan manzarasıyla Yedigöller yakından görülmeye değer bir yer. Heybetli ve büyük ağaçların sizi karşıladığı bu etkileyici parkta, onlarca farklı canlı türünü görebilir, değişik kuş türleriyle karşılaşabilirsiniz.

Birçok yabani hayvanın bulunduğu Yedigöller’de 100’ün üzerinde kurt, yabani ördek, kuş, tilki, sincap, domuz ve tavşana rastlayabilirsiniz.

1965 senesinde Milli Park ilan edilen bu eşsiz yer, içerisinde bulunan gölleri ve volkanik kayaçlardan meydana gelen arazisiyle aileniz ve sevdiklerinizle mutlaka ziyaret etmeniz gereken mekanların başında gelmekte. Gölde bulunan pek çok balık çeşidini ve alabalıkları yakından izleyebileceğiniz Yedigöller; Deringöl, İncegöl, Büyükgöl, Nazlıgöl, Sazlıgöl, Seringöl, Küçükgöl gibi göllerden oluşuyor. Aralarında bulunan en büyük göl Büyükgöl, en geniş ebatlara sahip göl ise Nazlıgöl’dür.

Hemen her mevsim gidebileceğiniz bir yer olan Yedigöller’e özel araç ya da otobüsler vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Yedigöller ziyaretinizden alabalık yemeden ayrılmamanızı öneririz. Milli park sınırları içerisinde bulunan büfe ve kır gazinolarında alabalık ve farklı tost türlerini deneyebilirsiniz.

Yedigöller’e Nasıl Gidilir?

İstanbul ya da Ankara gibi şehirlerden özel araç vasıtasıyla gidecek olan misafirler TEM otoyolunu takip ederek Bolu sapağına doğru gelmeliler. Ardından Bolu merkezde kuzeye ayrılan yol üzerinden ya da bir diğer seçenek olarak Bolu-Yeniçağa yol ayrımından sapıp Mengen yolu üzerinden ilerleyebilirler.

Ayrıca otobüs ile ulaşmak isteyenler için büyük şehirlerin çoğundan Bolu’ya kalkan otobüsleri bulabilmek mümkün. Bölgeye ulaştıktan sonra isteğinize göre araç da kiralayabilir, bu güzel beldeyi daha ayrıntılı olarak aileniz ve sevdiklerinizle birlikte dolaşabilirsiniz.

Yedigöller’de Ne Yapılır?

Burada göl kenarında sevdiklerinizle birlikte piknik yaparak keyifli vakitler geçirebilir, ya da yanınızda getirdiğiniz yiyecekleri günbatımı manzarası karşısında tüketebilir ve tabiatın güzelliği içerisinde kaybolabilirsiniz. Mangal yakmanın yasak olduğu bu doğa harikası bölgede, Manzara Seyir Terası’ndan bütün gölleri kuşbakışı şekilde seyredebilmek veya isteğe bağlı olarak çadır kurup kamp yapabilmek de mümkün.

Ayrıca trekking yapmayı sevenler için oldukça uygun bir bölge olan Yedigöller’de mis gibi havada bir doğa yürüyüşü yapabilir ve birbirinden farklı bitki çeşitleri arasında keşiflerde bulunabilirsiniz. Eylül ve Mayıs gibi aylarda ise Büyükgöl ve Deringöl kısımlarında olta balıkçılığı yapabilmeniz mümkün. Tüm bunların yanında sevdiklerinizle birlikte huzur dolu manzarada panoramik fotoğraflar çekilebilir ve tatilinizden geriye güzel anılar bırakabilirsiniz.

Haftasonu yoğun bir kalabalığın olduğu Yedigöller Milli Parkı’nı özellikle haftaiçi günleri ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Araçlarınız için park alanının da bulunduğu bölgeye yokuş ve engebeli bölgelerde iyi yürüyebilmeniz için spor bir ayakkabıyla gitmelisiniz. Ayrıca gündüzleri sıcak bir havanın hakim olduğu Yedigöller, gece saatlerinde epey soğuk olabiliyor. Bu nedenle yanınızdan mont ve kaban gibi kışlık kıyafetlerinizi eksik etmemenizi öneririz.

Şimdiden mutlu ve huzurlu tatiller dileriz. 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü