Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın Dalyan beldesinin güzide atmosferinde bulunan İztuzu Plajı, yerli ve yabancı birçok turistin görmek istediği uğrak bir yer olma özelliği taşıyor. Dalyan’ın enfes doğası ve tarihi yapıtları bir yana, masmavi suyuyla bilinen İztuzu Plajı da tatilseverlerin listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Gelin Dalyan İztuzu Plajı’na nasıl gidilir ve neler yapılır birlikte inceleyelim.

Dalyan İztuzu Plajı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan 8 saatte, Ankara’dan 8,5 saatte, İzmir’den ise yaklaşık 4 saatte gidebileceğiniz Dalyan İztuzu Plajı, Dalyan merkeze 16 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Dalyan’dan İztuzu Plajı’na Dalyan rıhtımdan hareket eden kooperatife ait dolmuş tekneleri ile ulaşabilirsiniz.

Yaklaşık yarım saat süren yolculukta, sazlıklarla çevrili kanallardan geçiyorsunuz. Harika bir doğa atmosferi eşliğinde İztuzu Plajı’na varabilmek mümkün.

Dalyan İztuzu Plajı’nda Neler Yapılır?

5.400 metre uzunluğunda olan bu plajda caretta carettalar eşliğinde yüzebilir ve sevdiklerinizle birlikte turkuaz suların keyfini çıkarabilirsiniz. Gündüz tatilseverlerin serinlemek için gittiği plaj, geceleri yumurtlamak üzere caretta carettaların dolaştığı bir kumsal haline gelmekte.

Çok derin olmayan, berrak ve dibi gözüken suyuyla bilinen büyüleyici plaj, metrelerce ilerlerseniz bile boyunuzu aşmıyor. Çocuklarınızın rahatlıkla yüzebileceği bir plaj olan İztuzu’nda soyunma kabini, tuvalet gibi ihtiyaç giderebileceğiniz yerler de bulunuyor.

Plaja 10 TL giriş ücreti verilerek giriş yapılabiliyor. İncecik ve yumuşak kum dokusu ile görenleri hayran bırakan bu plaja eğer karayolundan gitmeyi tercih ederseniz, deniz kaplumbağaları için kurulan hastaneyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Plajda bulunan kafetaryadan yiyecek ve içeceklerinizi temin edebilir, günbatımının keyfini plajda yemek yiyerek çıkabilirsiniz. Sabah 8 ila akşam 8 arası açık olan plaj, özellikle yaz aylarında epey sıcak olduğundan yanınızda mutlaka plaj şapkası ve gözlük alarak gitmenizi öneririz.

Siz de Dalyan İztuzu Plajı’nda harika bir gün geçirmek istiyorsanız Hellovillam’ın Dalyan Kiralık Villaları  adresine göz atabilir ve istediğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Mutlu tatiller dileriz. 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü