Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Fethiye’nin lüks mahallelerinden olan Göcek, doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve mekanları ile ön plana çıkmaktadır. Her bir özelliği ile farklı zevkleri kendine çeken Göcek, birçok farklı tatil seçeneği sunmaktadır. Doğa ile iç içe huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler Göcek’i tercih etmektedir. Her bir noktasında hem ekonomik hem de lüks bir seçeneğin bulunuyor olması Göcek’in tercih edilirliğini arttırmaktadır. Göcek doğal güzellikleri, birbirinden güzel koyların ve çevresini kaplayan yemyeşil ormanların bir arada bulunduğu yerlerdir. Yemyeşil alanlar içerisinde konumlanan şık oteller ve evler her noktada doğanın güzelliğinin hissedilmesine olanak tanımaktadır. Özellikle bazı noktalar, bakirliği ile doğallığından hiçbir ödün vermemektedir. Bu noktada ön planda birden fazla ada bulunmaktadır. Adalar üzerinde oldukça az yerleşim bulunması, stresten uzak doğa ile baş başa saatler geçirmek isteyenlerin tercihi olmaktadır. Göcek’te tekne turlarının veya tekne ile gelen ziyaretçilerin yoğun olması adaların yoğun ziyaret almasını sağlamaktadır. Bundan dolayı sakinlik arayışında olan kişilerin bu doğal güzellikleri günün erken saatlerinde ziyaret etmesi önerilir.

Fethiye, tarihi geçmişi son derece zengin bir yerdir. Bu zenginlik Göcek’te de farklı bir durumda değildir. Dört bir yanı tarihi dokuya sahip olan Göcek, tarih severler tarafından da yoğun ilgi görmektedir. Göcek tarihi yerleri başlığı kapsamında birçok farklı adres bulmak mümkündür. Mahalle denildiğinde akıllarda küçük bir yer gibi canlansa da Göcek, sanıldığı kadar küçük değildir. Küçük olmamasının yanı sıra, her bir köşesinde yer alan özel yerlerle dolu doludur. Sakin ve lüks bir tatil geçirmek isteyenler de doğa ve tarihi keşifler yapmak isteyenler de soluğu Göcek’te alabilir. Bu popülerlik, bölgede bulunan her bir restoranın veya mekanın son derece gelişmiş olmasını sağlar. Her bir zevke uygun seçeneğin bulunduğu Göcek, Fethiye’nin kıymetli bölgelerinden biridir.

Göcek Adası

Göcek merkezde denize girilecek bir plaj bulunmamaktadır. Hal böyle olunca gelen kişiler soluğu, merkeze son derece yakın olan Göcek Adası’nda almaktadır. Adaya gelen ziyaretçiler genellikle özel tekneleri veya tekne turları ile gelmektedir. Merkezden kalkan bazı tekneler direkt olarak adaya da götürmektedir. Göcek Adası üzerinde tek bir tesis bulunmaktadır. Dileyen kişiler bu tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedir. Tesiste yemek seçenekleri de bulunmaktadır. Yazın yoğun dönemlerinde ada son derece yoğundur. Gelenlere yemyeşil bir doğa ve berrak bir deniz sunan plajı, sevilen bir adres olmasını sağlamaktadır. Adanın koy gibi kalması ve rüzgar almaması birçok teknenin burayı doğal liman gibi kullanmasını sağlamaktadır. Bu durum denize girecek kişilerin de her daim dalgasız ve sakin bir deniz bulmasına olanak tanımaktadır. Adanın plajının sivri taşlardan oluşuyor olması, gelenlere deniz ayakkabısı giyme zorunluluğu yaratmaktadır.

Yassıcalar

Yassıcalar bir diğer adıyla Jessica Adaları, çam ve zeytin ağaçları tarafından kaplanan bir adadır. Göcek Liman’a son derece yakın olması, birçok teknenin buraya demir atmasına olanak tanımaktadır. Birden çok büyüklü küçüklü adaların yan yana konumlanmasından oluşan Yassıcalar, birçok sığ koydan oluşuyor. Genellikle gün batımını izlemek için gelinen adreslerden biri olan Yassıcalar, doğa ile iç içe dakikalar geçirilmesine olanak tanıyor. Adada tesis bulunmaması adanın günümüzde hala daha doğallığını kaybetmemesini ve bakirliğinin bozulmamasını sağlıyor.

Ömer Eşen Tabiat Parkı

4 bin 172 hektarlık bir alan olan Ömer Eşen Tabiat Parkı, 2003 yılında mesire yeri olarak kurulmuştur. 2008 yılında tabiat parkı olarak kabul edilen park, kafe ve restoran seçenekleri bulundurması ile kişilere gün boyu burada kalma olanağı tanımaktadır. Konaklama tesisleri de bölgede yer almaktadır. Ağaçlar arasında kalıp tamamı ile doğayla bütünleşmek isteyen kişiler için bu tesisler, son derece güzel bir alternatif olmaktadır. Yaz döneminde Fethiye başta olmak üzere birçok farklı ilçeden ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Konum: İnlice, 48300 Fethiye/Muğla

Telefon: (0312) 207 50 00

Tersane Adası

Adını Osmanlı Dönemi’nde kullanılan eski tersaneden alan ada, Göcek adaları arasında en büyük olan adadır. Kış ve yaz limanı olmak üzere iki ayrı koya ayrılmaktadır. Osmanlı Dönemi’nin yoğun kullanılan noktalarından biri olması günümüzde hala, adada tarihi eserlerin bulunmasına olanak tanır. Bu eserler daha çok kış limanı tarafındadır. Ada Göcek’in görülmesi gereken doğal güzellikleri arasındadır. Tekneler ile bölge ziyaret edilebiliyor olup her iki limanı da görmek için bir kanaldan geçmek gerekmektedir. Farklı bir deneyim yaşama imkanı sunması ve eşsiz denizinde yüzmek, denenmesi gereken aktivitelerdendir. Tersane Adası, dalgıçlar tarafından da sevilen bir adrestir.

Domuz Adası

Göcek’in doğal güzellikleri arasında sırada yine bir ada yer alıyor. Adanın ismini tepelerde yaşayan yaban domuzlarından aldığı iddia edilmektedir. Tarihi kalıntılar bulunan bölgede dönemsel kazı çalışmaları hala daha devam etmektedir. Tarihi eserler karada olduğu gibi denizin derinliklerinde de bulunmaktadır. Bu durum Domuz Adası kıyılarının dalgıçlar tarafından mesken tutulmasına neden olmaktadır. Adanın yakınlarına teknelerin yanaşması zor olduğundan tekneler uzağa demirleyebilmektedir. Bu durum sadece iyi yüzücülerin kıyıya kadar ulaşabilmesine neden olmaktadır.

Boynuzbükü Koyu

12 ada koylarından biri olan Boynuzbükü, Fethiye Körfezi’nin en geniş koyudur. Doğal dalgakıranlardan oluşan kıyı hattı bölgenin denizinin hep sakin olmasını sağlamaktadır. Koyun çevresi ağaçlarla sarılı olup mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu noktalardandır. Fethiye ve çevresi de dahil olmak üzere koya ulaşım tekneler ile yapılmaktadır. Göcek merkezden kalkan “12 ada tekne turları” ile Boynuzbükü Koyu ziyaret edilebilir. Doğa içerisinde deniz keyfi sürme ve kargaşadan uzak durmak isteyen kişiler şahsi tekneleri ile soluğu Boynuzbükü Koyu’nda alıyor.

İnlice Plajı

Siyah kumu ile görenleri hayrete düşüren bir yer olan İnlice Plajı, Göcek merkeze 6 kilometre mesafededir. 800 metre uzunlukta olan plaj, siyahın ve mavinin mükemmel ve ilginç uyumunu bir arada yaşatmaktadır. Plajda belediye tarafından işletilen tesis yer alıyor olup, kişiler şemsiye ve şezlong kiralayabilmektedir. Plajın arka tarafında yer alan kamp kısmında dileyen kişiler çadır kiralayıp konaklayabilmektedir. Dileyenler ise çadırlarını yanında getirmektedir. İnlice Plajı sadece Göcek’in değil doğal güzelliği ve farklılığı ile Fethiye’nin de görülmesi gereken yerleri arasındadır.

Bedri Rahmi Koyu

Bedri Rahmi Koyu olarak anılan koyun gerçek adı Taşkaya koyudur. Ünlü sanatçı Bedri Rahmi, 1978 yılında koyu ziyaret ettiğinde burada bulunan kaya üzerine bir resim yapmıştır. Resim bir balığa benzese de detaylı incelendiğinde içerisinde gizlenen hayvanları görmek mümkündür. Bu durum koya ressamın adının verilmesini sağlamıştır. Koy Göcek’in en ünlü koylarından biridir. Zeytin ağaçları ile sarılı olan koy, sakinliği ile ön plana çıkmaktadır. Göcek merkeze 17 kilometre mesafe konumlanması, hem doğa içerisinde hem de tarihi yerleri keşfetmek isteyenlerin ortak noktası oluyor. Öyle ki, koyun tepesinde Likya mezarları bulunuyor.

Kille Bükü Koyu

Boynuzbükü ve Taşkaya koyu arasında yer alan Kille Bükü Koyu, tekne turlarının popüler adreslerindendir. Koyda hem plaj için hem de konaklamak için tesisler bulunmaktadır. Koyun arkasını saran çam ağaçlarıyla dolu dağları ile yine yeşilin ve mavinin mükemmel uyumunu gösteren bir yerdir. Koyun kıyısı kayalık alanlardan oluşmakta olup, bu kayaların arasında doğal su kaynakları bulunmaktadır. Bu su kaynağının şifalı olduğuna yönelik bir inanç bulunmaktadır. Bölgede yer alan tarihi kilise, koy ziyaretçilerinin kültürel bir gezi yapmalarına da olanak tanıyor.

Günlüklü Plajı

Günlük ağaçlarıyla sarılan koy, adını kuşkusuz ki ağaçlarından almaktadır. Ağaçlardan gelen mükemmel kokunun deniz kokusuyla birleşmesi ortaya mükemmel bir uyum çıkarıyor. 500 metrelik bir sahile sahip olan koy, yumuşacık kumları ile özellikle çocuklu ailelerin favori plajlarından biri oluyor. Bölgede küçük bir tesis yer alıyor olması, doğal güzelliğinin korunmasını sağlıyor. Tesis sayesinde dileyen kişiler şezlong ve şemsiye kiralayabiliyor.  Bölge, günlük ağaçlarından kaynaklı olarak kozmetik ve ilaç sektörünün de önemli adreslerinden biridir.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü