Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Prens Adaları’nin ikinci en büyük adası olan Heybeliada, tarihi güzellikleri, plajları, koyları ve doğal güzellikleri ile özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilmektedir. Her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi gören Heybeliada’da mavi ile yeşilin kusursuz uyumuna şahitlik etmek mümkün olmaktadır. İstanbul’a yakın konumda bulunması sebebi ile hafta sonlarında oldukça ilgi gören Heybeliada’nın doğal güzellikleri görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

Heybeliada doğal güzellikleri arasında bulunan başlıca yerler ise, Heybeliada Sanatoryumu, Değirmenburnu Tabiat Parkı, Alman Koyu Plajı, Çam Limanı Koyu, Rum Ortodoks Ruhban Okulu, Değirmenburnu Plajı, Aya Yorgi Uçurum Manastırı ile Akvaryum Plajı olmaktadır. Heybeliada’nın doğal güzelliklerinde mavi ile yeşilin birleştiği noktada huzurlu anlar geçirmek mümkündür. 

Heybeliada Sanatoryumu

Heybeliada’nın en güzel manzaralarından birine sahip olan Heybeliada Sanatoryumu her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Heybeliada Sanatoryumu, Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi olma özelliği taşımaktadır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile 1924 yılında hizmete açılan Heybeliada Sanatoryumu’nda edebiyatçı Rıfat Ilgaz ile ilk cumhurbaşkanı İsmet İnönü tedavi olmuştur. İlk inşa edildiği yıllar içerisinde 16 yatak kapasiteli olarak hizmet veren Heybeliada Sanatoryumu’na daha sonraki dönemlerde ek binalar yapılmış ve yatak kapasitesi arttırılmıştır. Uygun koşulları ve temiz havası ile dönemin en iyi hastanelerinden biri olan Heybeliada Sanatoryumu, 2005 yılında alınan karar ile kapatılmış ve Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmiştir. Günümüzde de hem manzarası hem de tarihsel önemi nedeni ile ziyaret edilen Heybeliada Sanatoryumu, Heybeliada’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Değirmenburnu Tabiat Parkı

Heybeliada’nın doğal güzellikleri arasında bulunan Değirmenburnu Tabiat Parkı, hem piknik alanları hem de yürüyüş yolları nedeni ile tercih sebebi olmaktadır. Bölge, 19. yüzyılın sonlarına kadar un değirmeni amacı ile kullanılmıştır. Bu nedenle bölgeye günümüzde Değirmenburnu Tabiat Parkı denilmektedir. Değirmenburnu Tabiat Parkı içerisinde doğa ile başbaşa vakit geçirilebilecek çok sayıda alan bulunmaktadır. Farklı bitki ve ağaç türlerine de ev sahipliği yapan tabiat parkında yer alan ağaç türleri ise kızılçam, çakal eriği, fıstık çamı, sahil çamı, Akdeniz defnesi ve yaprak dökmeyen manolyadır. Heybeliada Tabiat Parkı bünyesinde Heybeliada ziyaretçileri için farklı aktivite olanakları da yer almaktadır. Piknik alanları ile ön plana çıkan Değirmenburnu Tabiat Parkı, çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Keyifli doğa yürüyüşlerinin de adresi olan Değirmenburnu Tabiat Parkı’na girişlerde ziyaretçilerden ufak bir ücret talep edilmektedir. 

Alman Koyu Plajı

Heybeliada’nın en meşhur doğal güzellikleri arasında bulunan Alman Koyu Plajı, masmavi denizi ile ön plana çıkmaktadır. Yat ve teknelerin de rağbet gösterdiği Alman Koyu Plajı, Heybeliada’nın en temiz denizlerinden birine sahiptir. Alman Koyu Plajı’nın denizi genel olarak taşlık olduğu için ziyaretçiler gelirken yanlarında deniz ayakkabılarını getirebilirler. Taşlık bir plaja sahip olduğu için genellikle yüzmek için tercih edilmektedir. Eşsiz manzarası ve tertemiz denizi ile her yıl yerli ve yabancı misafirlerini ağırlayan Alman Koyu Plajı, Heybeliada’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında bulunmaktadır. 

Çam Limanı Koyu

Yalnızca Heybeliada’nın değil aynı zamanda Türkiye’nin en güzel koylarından biri durumunda olan Çay Limanı Koyu, masmavi ve tertemiz denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Yaz aylarında tekne ve yat turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Çay Limanı Koyu, eşsiz manzarası ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Doğa yürüyüşleri için de tercih edilen Çay Limanı Koyu’nda masmavi deniz yemyeşil ağaçlar tarafından çevrelenmektedir. Çay Limanı Koyu çevresinde Heybeliada ziyaretçilerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği işletmeler de yer almaktadır. Çay Limanı Koyu, muhteşem denizi ve eşsiz manzarası ile Heybeliada’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Rum Ortodoks Ruhban Okulu

Heybeliada’da 1 Ekim 1844 tarihinde kurulan Rum Ortodoks Ruhban Okulu, ada üzerinde yer alan Umut Tepesi’nde Bizans Döneminden kalan Kutsal Üçlü Manastırı’nın bulunduğu bölgede yer almaktadır. Rum Ortodoks Ruhban Okulu, ilk inşa edildiği dönemde Yüksek Ortodoks Teoloji Okulu olarak bilinmekteydi, Yüksekokul olarak faaliyet veren Rum Ortodoks Ruhban Okulu, din adamı yetiştirmek amacı ile kurulmuştur. Ancak zaman içerisinde Türkiye üzerinde bulunan bütün özel okullar devlet denetimi altına girmiştir. Bu nedenle Fener Rum Patrikhanesi bu karara karşı çıkmıştır. Böylece okulda verilen teoloji eğitimine de son verilmiştir. 1971 yılı ile 1972 yılları arasında lise eğitimi veren okul, daha sonraki dönemlerde Fener Rum Patrikhanesi’nin almış olduğu karar ile tamamen kapatılmıştır. Günümüzde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça ilgi gören Rum Ortodoks Ruhban Okulu, hem eşsiz manzarası hem de tarihi atmosferi ile görenleri büyülemektedir. 

Değirmenburnu Plajı

Heybeliada iskelesine yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesinde yer alan Değirmenburnu Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi gösterdiği plajlar arasında bulunmaktadır. Denizi genel olarak sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından da tercih sebebi olmaktadır. Yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için de son derece uygun olan Değirmenburnu Plajı genel olarak taş ve kum karışımından oluşmaktadır. Değirmenburnu Plajı içerisinde Heybeliada ziyaretçilerinin faydalanabileceği duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de bulunmaktadır. Heybeliada ziyaretçileri Değirmenburnu Plajı bünyesinde yer alan tesislerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen kişiler de plaj içerisindeki tesisten yararlanabilmektedirler. Yemyeşil ağaçlar tarafından çevrelenen turkuaz rengindeki denizi ise görenleri hayran bırakmaktadır. 

Aya Yorgi Uçurum Manastırı

Heybeliada’nın en güzel manzaralarından birine sahip olan Aya Yorgi Uçurum Manastırı, Heybeliada’yı ziyaret edenlerin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında yer almaktadır. Aya Yorgi Uçurum Manastırı, doğal güzelliği ile olduğu kadar tarihi özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Asıl ismi “Hagios Georgios tou Kremnou” olan Aya Yorgi Uçurum Manastırı, aynı zamanda “Aya Triada Manastırı” olarak da bilinmektedir. İnşa edildiği dönemin ise 16. yüzyıla kadar dayandığı düşünülmektedir. Aya Yorgi Manastırı üç farklı yapıdan oluşmaktadır. 18. yüzyılda veba salgınından korunmak için Rumların sığındıkları bir manastır olan Aya Yorgi Uçurum Manastırı, 1882 yılında meydana gelen yangının ardından oldukça zarar görmüştür. Tarihi atmosferi ve eşsiz manzarası ile görülmeye değer güzelliklerden biri olan Aya Yorgi Manastırı her yıl yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir. 

Akvaryum Plajı

Heybeliada’nın en güzel doğal güzelliklerinden biri olan Akvaryum Plajı, tertemiz denizi ve incecik kumları ile ön plana çıkmaktadır. Doğal park içerisinde yer alan Akvaryum Plajı içerisinde Heybeliada ziyaretçilerinin faydalanabilecekleri soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlar mevcuttur. Plaj içerisinde yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği tesis de bulunmaktadır. Heybeliada ziyaretçileri istedikleri takdirde plaj içerisinde bulunan tesisten şezlong ve şemsiye de kiralayabilmektedirler. Akvaryum Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret talep edilmektedir. Akvaryum Plajı’na ulaşımlar Heybeliada iskelesinden 25 dakikalık yürüyüşler ile kolaylıkla yapılabilmektedir. 


 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü