Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Rengarenk çiçekli sokakları, tarihi değerleri, birbirinden güzel ve tertemiz plaj ve koyları, dünyaca ünlü yemekleri ile ön plana çıkan Heybeliada, hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biridir. Prens Adaları’nın Büyükada’dan sonra ikinci en büyük adası olan Heybeliada’da görülmesi gereken yerler oldukça fazladır. Heybeliada’ya tatil planı yapan kişiler, “Heybeliada gezilecek yerleri nerelerdir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar.

Heybeliada’da gezilecek yerler arasında; Ayios Nikolaos Kilisesi, Değirmenburnu Mesire Alanı, Alman Koyu, İsmet İnönü Evi Müzesi, Değirmentepe, Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi ve Çam Limanı Koyu yer almaktadır. Heybeliada’nın gezilecek yerleri hem eşsiz manzaralara ev sahipliği yapmakta hem de tarihi değer taşımaktadır. Heybeliada’da piknik alanları, plajlar, koylar ve müzeler özellikle hafta sonlarında İstanbullular tarafından rağbet görmektedir. Bahar ve yaz ayları ise Heybeliada’nın tadının çıkarılabileceği en güzel aylar olmaktadır. 

Ayios Nikolaos Kilisesi

Heybeliada denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri Ayios Nikolaos Kilisesi olmaktadır. Heybeliada’nın, İşgüzar ile İmralı sokakları arasında bulunan Ayios Nikolaos Kilisesi’nin kim tarafından, hangi tarihte inşa edildiği net olarak bilinmemektedir. Ancak araştırmacılar kilise dışında yer alan stilize ion başlıklı sütunu incelemişler ve kilisenin 14. yüzyılda Bizans Döneminde inşa edildiğini ortaya koymuşlardır. Ayios Nikolaos Kilisesi, bir Rum Ortodoks Kilisesidir. Ancak Ayios Nikolaos Kilisesi, bilinmeyen bir neden ile yıkılmıştır. Daha sonra 1857 yılında mimar Stefanis Gaitanakis tarafından yeniden inşa edilmiştir. 1894 yılında İstanbul’da meydana gelen depremden etkilenen Ayios Nikolaos Kilisesi, dönemin hükümdarı II. Abdülhamit’in emri ile tekrar restore edilmiştir. Ayios Nikolaos Kilisesi, denizcileri koruduğuna inanılan Aziz Nikola’ya ithaf edilmiştir. Kilise, Yunan haçı biçiminde bir planda olup, dört adet fil ayağına oturtulan bir kubbe ile kapatılmıştır. 

Adres: Heybeliada, İmralı Sk., No:11, 34973 Adalar/İstanbul

Değirmenburnu Mesire Alanı

Değirmenburnu Mesire Alanı, her yıl yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgi gösterdikleri yerlerin başında gelmektedir. Heybeliada’nın doğal güzelliklerinden biri olan Değirmenburnu Mesire Alanı, hem piknik alanları hem de keyifli yürüyüş rotaları nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Değirmenburnu Mesire Alanı’nın ismi ise, bölgenin 19. yüzyılın sonlarına kadar un değirmeni olarak kullanılmasından gelmektedir. Günümüzde “Değirmenburnu Mesire Alanı” olarak adlandırılan alan, piknik yapmak isteyen ailelerin vazgeçilmez noktalarından biri haline gelmiştir. Değirmenburnu Mesire Alanı içerisinde çok sayıda farklı ağaç ve bitki türü yer almaktadır. Heybeliada ziyaretçileri, Değirmenburnu Mesire Alanı’nı ziyaretlerinde manolya, çakal eriği, fıstık çamı, kızılçam, sahil çamı, Akdeniz defnesi ve yaprak dökmeyen manolya gibi farklı ağaç türlerini görme imkanı bulmaktadırlar. Heybeliada Mesire Alanı bünyesinde farklı aktivite olanakları da bulunmaktadır. Çocuklu aileler için de son derece uygun olan yer Değirmenburnu Mesire Alanı, keyifli doğa yürüyüşleri için de son derece uygun adreslerden biri durumundadır. Değirmenburnu Mesire Alanı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret talep edilmektedir.

Adres: Heybeliada, 34973 Adalar/İstanbul

Alman Koyu

Heybeliada’nın en güzel koylarından biri olan Alman Koyu, günübirlik gezilerin vazgeçilmez adresleri arasında bulunmaktadır. Hem denizin hem güneşin tadının çıkarılabileceği Alman Koyu, temizliği ve berraklığı nedeni ile tercih sebebi olmaktadır. Alman Koyu bünyesinde hizmet veren herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Ancak koy içerisinde şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Koyda işletme bulunmadığı için Heybeliada ziyaretçileri yiyecek ve içecek teminini dışardan sağlayabilirler. Yemyeşil ağaçlar tarafından çevrelenen masmavi deniz ise görenleri büyüleyici güzelliktedir. 

Adres: Heybeliada, 34973 Adalar/İstanbul

İsmet İnönü Evi Müzesi

Asıl adı, “Mavromatakis Köşkü” olan İsmet İnönü Evi, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmektedir. İsmet İnönü geçirmiş olduğu rahatsızlığın ardından uygun bir ev arayışına girmiş ve arayışı sonucunda Heybeliada’da bulunan evi bulmuştur. Ailesi ile birlikte yaşamını bu evde geçirmiştir. İlk zamanlarda Heybeliada’da bulunan bu ev kendisi tarafından eşyalı olarak kiralanmış, sonraki dönemlerde ise satın alınmıştır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de evin eşyalarını aldığı ev, çok önemli tarihsel değere sahiptir. 

İsmet inönü Müzesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün almış olduğu eşyaların zarar görmemesi için hiçbir eşyaya dokunulamamaktadır. Müze içerisinde İsmet İnönü’ye ait eski fotoğraflar sergilenmekte ve ziyaretçiler eşsiz bir tarihi yolculuğa çıkarılmaktadır. Heybeliada’ya gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken İsmet İnönü Müzesi, pazartesi günleri dışında haftanın diğer tüm günlerinde 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

Adres: Heybeliada, Refah Şehitleri Cd., No:67, 34973 Adalar/İstanbul

Değirmentepe

Heybeliada’nın en meşhur gezilecek yerlerinden biri olan Değirmentepe, Heybeliada’nın manzara ve seyir noktalarından biridir. Dört adet tepe arasından en yüksek tepe olan Değirmentepe’nin yüksekliği yaklaşık olarak 140 metredir. Eski ismi ile “Papaz Tepesi” olan Değirmentepe, eşsiz manzarası ile hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır. Bölgede aynı zamanda Papaz Okulunun da yer alması nedeni ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini görmektedir. Eşsiz tarihi ve büyüleyici manzarası ile görülmeye değer yerlerin başında gelen Değirmentepe, Heybeliada’nın en meşhur güzelliklerinden biri durumundadır. 

Adres: Heybeliada, Değirmen Sk., 9-2, 34973 Adalar/İstanbul

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi

Heybeliada’da gezilecek yerlerin başında gelen yerlerden biri Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi olmaktadır. Heybeliada’nın tarihi değerleri arasında bulunan Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi, edebiyatçı Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Heybeliada’da yaşamış olduğu evdir. 1912 yılı ile 1944 yılları arasında geçen süreyi Heybeliada’da bulunan bu evde geçirmiştir. Uzun yıllar süresince boş kalan ev, 2017 yılında restore edilmiştir. Günümüzde Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evi müze olarak ziyarete açıktır. Müze içerisinde ise Hüseyin Rahmi Gürpınar’a ait çeşitli eşyalar sergilenmektedir. hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından en çok ilgi gören eşya ise Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kitaplığı olmaktadır. Kitaplık içerisinde 304 Fransızca kitap, 350 Türkçe kitap ile 110 cilt gazete bulunmaktadır. Tarihsel değer açısından önemli bir yere sahip olan Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi, Heybeliada ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken değerler arasında yer almaktadır. 

Adres: Heybeliada, Demirtaş Sk., No:42, 34973 Adalar/İstanbul

Çam Limanı Koyu

Heybeliada’da gezilecek yerler denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Çam Limanı Koyu, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Heybeliada’nın güney tarafında bulunan Çam Limanı Koyu, mavi ile yeşilin en güzel tonlarını barındıran, eşsiz güzellikte bir koydur. Çam Limanı Koyu’nda Heybeliada ziyaretçileri, denizin ve güneşin tadını çıkarabilmektedir. Ayrıca Çam Limanı Koyu içerisinde Heybeliada ziyaretçilerinin, Heybeliada’ya özgü eşsiz lezzetleri deneyebilecekleri restoranlar da yer almaktadır. Çam kokuları eşliğinde soyasıya yüzmek ve güneşlenmek isteyen ziyaretçiler, Çam Limanı Koyu bünyesinde yer alan beach club konseptindeki işletmeleri de tercih edebilmektedirler. Koy içerisinde bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Soyunma kabini, tuvalet ve duş gibi imkanlar da bulunmaktadır. Keyifli yürüyüş rotalarına sahip olan Çam Limanı Koyu, hem doyasıya yüzmek hem de eşsiz yemekler denemek için en uygun adreslerden biridir.

Adres: Heybeliada, 34973 Adalar/İstanbul

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü