Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan  Kalkan, tatiliniz sırasında gezip görmeniz gereken yerler arasındadır. Özellikle turkuaz renkli plajları ve doğal güzelliği ile adından sıkça söz ettiren Kalkan'da, sakin sularda serinleyebilirsiniz. Kalkan'da yılın her döneminde keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Sizler için Kalkan'da neler yapılır ve gezilecek yerler nelerdik araştırıp derledik. Gelin, göz atalım...

1. Kalkan’a Nasıl Gidilir?

Dalaman Havalimanı’nda iseniz Fethiye Otogarı’na geçerek buradan otobüse binebilirsiniz. Otobüs sizi yaklaşık 1.5 saat içerisinde Kalkan’a ulaştıracaktır. Ormanların arasında geçireceğiniz bu yeşil yolculuk tatilinizin ilk güzel anısı olarak aklınıza kazınacak.

Yolculuğunuz Antalya başlangıçlı ise otogardan Antalya-Fethiye otobüslerine binebilirsiniz. Otobüsler Kalkan’dan geçmektedirler. Bunun dışında Fethiye ya da Kaş üzerinden minibüs vasıtası ile de Kalkan’a ulaşmanız mümkün.

2. Kalkan Çevresinde Gezilecek Yerler Nereler?

Muazzam plajlarından bahsetmişken ziyaret etmeden geçmemeniz gereken birkaç önemli plaj ismi de verelim. 

Patara Plajı, Kaputaş Plajı, Büyük Çakıl Plajı ve Fırnaz Koyu denizin keyfini çıkartmak isteyenler için en ideal yerlerdir. Bunun dışından Kalkan’daBezirgan Yaylası’nı, Mavi Mağara’yı, İslamlar Köyü’nü ve SimenaAntik Kenti’ni de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

3. Kalkan'daki Tatil Villaları İncelemek İster Misiniz ? 

Birbirinden güzel plajları ve eşsiz doğallığı ile Kalkan sizleri bekliyor. En güzel villalar şimdi müsait, en iyi fiyatlarla villada tatil yapma fırsatını kaçırmayın!

4. Ne Nerede Yenir?

Kalkan, özellikle deniz mahsüllerini içeren bir mutfak kültürüne sahiptir. Balık çorbası, balık köftesi, ahtapot salatası gibi lezzetlerin Kalkan’da mutlaka denenmesi gerekir.

Karides, soğuk mezeler, kekik çayı gibi lezzetler de sunan Kalkan’dadeğişik bir damak tadını keşfetmiş olacaksınız.

5. Neler Yapılır?

Kalkan’da eğlencenin keyfini sonuna kadar çıkarabilmek için yapabileceğiniz birçok aktivite de bulunmaktadır. Örneğin jet ski, ringo, su kayağı gibi su sporlarını deneyebilirsiniz.

Ya da daha kültürel günler geçirmek isteyenlerde Kekova turuna çıkabilirler. Akdeniz’in batık şehri olarak bilinen Kekova’ya ulaşmak için Kalkan’da birçok tekne turu bulunmaktadır.

Serin ve sakin bir gün geçirmek isteyenler içinse Kalkan köyleri ziyareti muhteşem bir seçim olacaktır.

6. En İyi Eğlence Mekanları Hangileri?

Kalkan’da gece hayatı da oldukça keyifli. Pek çok bar ve restoran seçeneğine sahip olan Kalkan’da renkli günler sizleri bekliyor. Özellikler Botanik Garden Bar, The Fountain ve Shade Lounge en çok beğenilen mekanlar arasında.

Ortalama Ücretleri

Kalkan’da eğlence mekanlarındaki fiyatlar farklılık gösterse de uçuk değişikliklere rastlanmaz. Çok ucuz olduğunu söylemek yanlış olur çünkü Kalkan oldukça kaliteli mekanlara sahiptir. Ancak cebinizi çok yakacak bir tatil olmayacağını temin edebiliriz.

7. En İyi Kahvaltı Nerede Yapılır?

Kalkan’da kahvaltı yapmak için oldukça samimi, doğayla içiçe mekanlar bulunmaktadır. Cafe Vita Restaurant ise kaliteli servisi ve lezzetli sunumları sayesinde başı çekmektedir.

Ortalama Ücretleri

Kalkan’da doyurucu ve lezzetli bir kahvaltıyı kişi başı ortalama 30 TL gibi bir fiyatla gerçekleştirebilirsiniz.

8. En İyi Restoranlar Hangileri?

Müşterilerin yorumlarına göre başı sıcak ve samimi ortamlarıyla Küçük Ev ve Seaport Restaurant çekmektedir.

Ortalama Ücretleri

Kalkan’da lezzetli bir akşam yemeği yemenin ederi çok fazla değildir. Verdiğiniz para aldığınız hazza karşılık komik bir rakam olarak kalacaktır.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü