Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Son birkaç yıla kadar "Kıbrıs’ta şöyle gezdik, böyle güzeldi" lafını pek fazla duyamadık. Biz de bir şans verelim ve sizlere Yavru Vatan Kıbrıs’ın en güzel yerlerini tanıtalım istedik. Bir de şöyle bilgi edindik; Kıbrıs’ın yıllık hava sıcaklığı ortalama 19 derece. Kış aylarında bulunduğumuz şu zamanlarda bu derece sanki harikalar diyarı gibi geliyor bize. Bu aşamada konaklama yerini seçerken titiz davranmakta fayda var; villada tatil fikri Kıbrıs tatili için çok uygun.

Çünkü villada tatil yaparak, sadece size özel havuza ve bahçeye sahip olursunuz. Bu sayede kalabalık ve boğucu ortamlardan uzakta,  Kıbrıs’ı tüm sakinliğiyle keşfedebilirsiniz. Balkonunuzdan dağ manzarasını izleyebileceğiniz ve geniş havuzunu istediğiniz zaman kullanabileceğiniz villalarda tatil yapmak sizi epey rahatlatacak. Villa kiralama için en iyi fiyatlarla size özel havuzlu villa kiralayan Hellovillam.com’u ziyaret edebilir ve Kıbrıs tatilinizi planlayabilirsiniz.

Girne Yat Limanı, Girne

Her zaman ki gibi, önce Kıbrısa nasıl ulaşırsınız sorusunu cevaplandıralım. Kuzey Kıbrıs, Türk Cumhuriyeti ile karşılıklı olarak vize uygulamasa da uçaklar dış hatlar terminalinden kalkıyor ve bu rotaya en yaygın ulaşım aracı da zaten uçak olarak biliniyor.

Kıbrıs’a gitmek için Türk vatandaşlarına pasaport gerekli değildir. Hem pasaportla hem de nüfus cüzdanıyla giriş yapılabiliyor ancak doldurduğunuz formu kesinlikle kaybetmemek gerekiyor. Hatta son pasaport kontrolüne kadar bu belgeyi özenle korumanız gerekmektedir. Bu konuda dikkatli olmalısınız. İstanbul’dan yaklaşık bir buçuk saat sonra kendinizi Akdeniz’in gizli kalmış kara parçasına bırakabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs havaalanı Ercan, Lefkoşa’da bulunuyor. Lefkoşa Ercan Havalimanı’ndan Girne’ye ulaşım ise yaklaşık 30 dakika sürüyor.

Derseniz ki biz havayolu hariç ulaşım istiyoruz tabii ki o da var. Denizden arabayla kolay bir şekilde gelebilirsiniz. Bunun için buraya yakın Akdeniz illeri Antalya veya Mersin kullanılabiliyor. Kıbrıs feribotları Mersin’den Gazimağusa’ya gidiyor. Ayrıca Taşucu-Girne feribot seferleri düzenleniyor.

Kuzey Kıbrıs içinde öncelikle trafiğin sağdan gittiğini söylemeyi unutmayalım, kimseye sürpriz olmasın. Eğer Kıbrıs’ta araba kiralamak istiyorsanız, bu küçük gibi görünen detayı atlamamalısınız. Ancak bu yabancısı olduğun trafiğe karışmak istemiyorsanız taksi kullanmak, adadaki en doğru alternatif olacaktır. Kıbrıs taksi ücretleri taksimetreye göre değişse de kısa mesafeler fazla tutmuyor.

Peki ne zaman Kıbrıs’a gitmelisiniz?

Şöyle ki; Kıbrıs’ta tatil imkânı yaz, kış fark etmeksizin her mevsim için mevcut. Akdeniz iklimine sahip olunduğundan kış ayları ülkemizdeki kadar soğuk geçmiyor. Sıcaktan ve kalabalıktan bunalmadan gezmek isteyenler için aslında kış ayları tam size göre. Ama yaz tatilini burada geçirelim derseniz de kalabalıklara kalmadan, denizin tadını burada rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Burada deniz suyu sıcaklığı ortalama 21 dereceye ulaşıyor. Sıcaklığın en yüksek olduğu Temmuz ve Ağustos aylarında ise 27 – 28 dereceye kadar yükselebiliyor.

Elbette ada oluşuyla kalplerimizi kazanan Kıbrıs’ta denize girebilecek birçok nokta mevcut. Kıbrıs Altın Kumsal’ı Gazimağusa’da yer alıyor ve incecik kumuyla dünyanın en güzel plajları arasında gösteriliyor. Mutlaka gidip görmelisiniz 😊  Gazimağusa plajları arasında Kıbrıs Glapsides Plajı gibi hem doğa, hem de eğlence sunan daha birçok seçenek mevcut. Bu arada Konnos Koyu’ndan da bahsetmeyi unutmayalım. Mavi bayraklı Konnos Koyu, gizli mağaralarıyla tam bir doğal güzellik. Bunların yanı sıra, daha hareketli bir “beach” isteyenlerin isteklerini karşılayacak birçok seçenek mevcut.

Kıbrıs’ta ne yenir?

Meşhur tatlardan olan şeftali kebabı, kleftiko, hellim peyniri, Kıbrıs kahvesi, Kıbrıs tatlısı, köfte ve kolakas’ı mutlaka denemeye çalışın. Tatilinizde damak tadınıza hitap eden lezzetlerle karşılaşabilirsiniz. Sebze yemeklerinden hoşlananlar için, Kıbrıs’ta özel olarak çıkartılan molehiya bitkisiyle hazırlanan ve yine aynı isimle, kuzu ya da dana eti eklenerek servis edilen sebze yemeğini öneriyoruz. Sonuçta Akdeniz yöresinin etkilerini yemek kültüründe de görüyoruz. Kıbrıs’a has patates benzeri bir sebze olan kolakas yemeği ise yine tavuk ya da dana etiyle servis edilen bir “sebze” yemeği ve Kıbrıslıların favorisi. Belki sizin de olur, bilemiyoruz. Kıbrıs’a özel tatlar tabii ki bunlarla sınırlı değil. En iyisi yerinde görüp denemek😊

Gezilecek yerlerden bahsedecek olursak;

Bellapais Manastırı, Girne

Girne yat limanında özellikle yaz aylarında restoranları, cafeleri, dükkanları ve inci gibi dizilmiş yatlar ile vazgeçilmez bir güzelliğe sahip. Burada romantik akşam yemekleri yiyebilir ve sevdiklerinizle eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Girne’deyken Bellapais Manastırını da ziyaret etmelisiniz. Bütün görkemiyle hayatta kalmayı başarabilmiş Manastır, şehir sınırları içerisindeki küçük bir köyde bulunuyor.

12. yüzyılda gotik mimari tarzda inşa edilen manastır, Doğu Akdeniz’deki en güzel mimari örnek olma özelliğine sahip. Sanki İtalya’da romantik bir tatildeymişsiniz gibi hissedeceksiniz.

 

St. Hilarion Kalesi zirvede bulunan üçüncü ve son kale, buradan Girne şehri kuş bakışı olarak izlenebiliyor. Kalede bulunan kraliçenin penceresi, Girne şehrine 732 metre yükseklikten bakmanın keyfini sürüyor bizlere. Orta çağdan günümüze gelebilmiş en ihtişamlı kalelerden birisi, güzelliğini korunmuşluğuna ve Orta çağa borçlu.

St. Hilarion Kalesi​​​​​​, Girne

Bu renkli ve güzelliklerle dolu olan Kıbrıs’ı ziyaret etmeniz için size bir sürü sebep verdik. Şimdi ise bu tavsiyelerimizin arasında en özelini sizinle paylaşıyoruz. Kıbrıs’ta tatilde, kalabalık ortamlara girmeden ailenizle veya arkadaşlarınızla, evinizin konforunda zaman geçirebilirsiniz. Hellovillam’ın Kıbrıs Kiralık Villaları sayesinde size özel havuzlu villanızda gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Villanızın geniş bahçesinde barbekü yapabilir ve çocuklarınızla oyunlar oynayabilirsiniz. Kıbrıs Kiralık villaları incelemek için https://www.hellovillam.com/kibris-kiralik-villa tıklayın.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü