Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

 

 

Özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa severlerin ve İstanbul stresinden uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri Maşukiye oluyor.

İstanbul’a en yakın tatil beldesi neresi diye arayan ya da hafta sonunu değerlendirmek isteyenler için burası başta gelen seçeneklerden biri. Yemyeşil doğasının yanı sıra birçok aktivite olanağına da sahip. Burada ister günübirlik ister konaklamalı olarak tatil yapabilirsiniz. Maşukiye ve çevresinde konaklayabileceğiniz birçok seçeneğiniz bulunmakta. Kiralık villa, bungalov ev, hotel, kamping alanları ya da hostel gibi.

Görebileceğiniz birçok doğa güzelliklerinin yanı sıra yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de var. Uzun süreli konaklamanız sırasında İzmit ve Sakarya’da da birçok yeri keşfe çıkabilirsiniz. Kısa sürede ulaşım sağlayabileceğiniz bu illerde de gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler bulunmaktadır.

Karadeniz’in İstanbul’a en yakın bölgelerinden biri olan bu belde de gündüz vakti çeşitli geziler düzenleyebilirsiniz. Maşukiye, restaurantları, piknik yerleri ve doğal güzellikleri ile size günün her vakti birçok alternatif sunmaktadır.

Aşıklar diyarı olarak da bilinen Maşukiye’de keşfedebileceğiniz birçok mekan var. Temiz havası, şelaleleri, yoğun bitki örtüsü ve ormanı ile detaylı bir doğa gezisi planlayabilirsiniz.

İstanbul, Kocaeli, Bolu, Yalova, Bursa, Sakarya gibi çevre illere yakınlığından dolayı Maşukiye özellikle kısa süreli tatiller için sıkça tercih ediliyor. Maşukiye gezi rehberi ise gezinizi organize etmek için kullanışlı bir yol gösterici.

Sapanca Maşukiye Nerede?

Sapanca Gölü’nün güneyinde, Kartepe ve Samanlı dağlarının eteklerinde yer olan Maşukiye beldesi Kocaeli sınırlarındadır. Kocaeli merkeze 36 km uzaklıkta İstanbul’a 129 km, ortalama iki saat uzaklıktadır. Sık sık Maşukiye nerenin ilçesi diye sorsak da o bir mahalledir.

Sapanca nerede diye soranlara ise Sapanca’yı Adapazarı ve İzmit ilçeleri ile çevrili olan Sakarya ilinin güneybatısında bulunuyor diye tarif edebiliriz. Maşukiye’ye yakınlığı ile de bilinen Sapanca’da gezilecek yerler ilginizi çekebilir. Peki Sapanca’da nereye gidilir? Sapanca’da yapılabilecek aktiviteler;

  • Derpent Sapanca bölgesinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. (Derpent, Sapanca bölgesinde yer alan bir geçittir.)
  • Mangal yerleri vasıtası ile akşam yemeği yiyebilirsiniz.  
  • Sapanca fotoğraf çekilecek yerler açısından da birçok fotoğrafçının tercih ettiği bölgelerden biri. Doğa fotoğrafları çekme etkinliği düzenleyebilirsiniz.
  • Maşukiye Deresi olarak da geçen Sapanca Aygır Deresi’ni ziyaret edebilirsiniz.  (Maşukiye'den Kartepe'ye çıkan yol üzerinde yer almaktadır.)
  •  Dere kenarı restaurant seçeneklerinden birinde akşam yemeği ya da öğle yemeği yiyebilirsiniz.  Maşukiye’nin de bağlı olduğu Kartepe, Kocaeli’nin bir ilçesidir. Kayak merkezleri açısından hem yerli turistin hem yabancı turistin ilgisini çeken Kartepe İstanbul çevresinde yer alan turizm bölgelerinden biridir. Sapanca Kartepe arası ise özel aracınızla yarım saat.

 

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?

Özel aracınızla İstanbul’dan Maşukiye’ye nasıl gidilir? Eğer özel aracınız ile gidiyorsanız TEM ve E5 yolu güzergahını izlerken İzmit tabelasını takip edin. Adapazarı yönüne döndükten ve Sapanca sapağından girdikten 10 dakika sonra Maşukiye beldesine ulaşacaksınız. Peki Maşukiye – İstanbul kaç saat? Maşukiye İstanbul arası özel aracınızla ortalama olarak 1 buçuk saat sürüyor.  

Tren ile İstanbul’dan Maşukiye’ye nasıl gidebilirsiniz? Trenle Maşukiye’ye gitmek için Haydarpaşa garından trene binin. Trenden indikten sonra yaklaşık 1 kilometre yürüdüğünüz yol sonunda Maşukiye’ye ulaşacaksınız.

İstanbul’da Maşukiye’ye en yakın olan ilçe Pendik. Peki İstanbul’da Pendik’ten nasıl gidebilirsiniz? İstanbul Pendik’ten 131C’ye binin ve Sabiha Gökçen’den 250G nolu otobüse aktarma yapın. 1313/5 Sokak durağında inip 10 dakika yürüdükten sonra Maşukiye’ye varacaksınız.

Gebze’den ulaşım sağlamak isteyenler için Gebze’den Maşukiye’ye ulaşım nasıl? Maşukiye, Gebze Center Köprüsü’ne 15 dakika yürüme mesafesindedir. Buraya Gebze’den 200 nolu otobüse binip buraya ulaşabilirsiniz.

Maşukiye Bursa’ya yakın olduğu için Bursa’da ikamet edenler tarafından da tercih ediliyor. Maşukiye-Bursa kaç km ve kaç saat? Özel aracınızla 143 km uzaklıkta olan Bursa’dan Maşukiye’ye gitmek ortalama 2 saat sürüyor.

Sapanca gölünün bağlı olduğu Sakarya’dan Maşukiye’ye nasıl gidilir peki? Sakarya Maşukiye arası Adapazarı yolu üzerinden 35 km. Ortalama olarak 40 dakika sürmektedir.

Maşukiye-Sapanca arası kaç km’dir? Sapanca Kartepe ilçesine 31 km, Maşukiye’ye ise 12 km uzaklıktadır. Ortalama olarak yarım saat sürmektedir.

 

Maşukiye Nereye Bağlı

Maşukiye hangi ildedir ve nereye bağlıdır? Maşukiye Sapanca’ya bağlı olarak bilinse de aslında Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalledir.

Maşukiye köyü Kafkas-Rus savaşlarının 1864 yılında sona ermesi ile Kafkasya'nın sahil kısmı Çerkesleri, bugünkü Soçi ve yakınlarında yaşayan Ubıhlardan Öçbe Murat Bey'in önderliğinde kuruluyor. Mahalleye Çerkesler'in Ubıh-Adige ve Abhaz boyları yerleşiyor. Daha sonra Lazların ve Karadenizliler‘in yerleşmesiyle günümüzdeki belde hali meydana geliyor.

2 Mayıs 1986'da ise belediye statüsü alarak beldeye dönüşüyor. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle oluyor fakat hala halk dilinde Maşukiye beldesi diye anılmaya devam etmekte.

Maşukiye Marmara bölgesinin üçüncü en yüksek noktasıdır. Bu sebeple burada uygun kar yağışlarıyla beraber kış turizmi artış göstermektedir. İstanbul, Yalova, Sakarya’ya yakın mesafesi ile kayak ve snowboard severlerinin sık sık tercih ettiği tatil beldelerinden biridir.

 

Maşukiye Ne Demek?

Maşukiye kelime anlamı itibari ile aşıklar diyarı olarak geçmektedir. Aşık, bir kimseye veya bir şeye karşı aşırı sevgi ve bağlılık duyan, vurgun, tutkun kimse anlamına gelmektedir. Maşuk ise bu tutkunun beslendiği kişiye verilen isimdir. Bu konuda yerel halkın anlattığı birçok anonim hikâye mevcuttur.

Maşukiye Piknik Alanı?

Maşukiye, doğal ortamı içerisinde ziyaretçilerinin sık sık piknik yaptığı bir belde. Ücretli piknik alanları olduğu gibi birçok ücretsiz piknik alanları da bulunmaktadır.

Doğa ile iç içe bir piknik yapabilir ve ücretsiz piknik alanları ya da ücretli piknik alanları tercih edebilirsiniz. Doğa manzaralı birçok piknik tesisinde kahvaltı yapabilir ya da öğle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Çok cüzi miktarlarda piknik alanı ücreti vererek daha konforlu zaman geçirmeniz de mümkün.

Maşukiye’den çok uzaklaşmadan farklı bir alanda piknik yapmak için Sapanca Gölü piknik alanı sizin için bir diğer tercih olacaktır.

 

Maşukiye Mesire Alanları

Maşukiye’de vakit geçirebileceğiniz birçok mesire alanı bulunmakta. Buralar piknik ve kamp faaliyetleri için kullanılmakta ve birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bunlardan bazıları;

  • Maşukiye Mesire Alanı
  • Seka Kamp Alanı
  • Evinönü Maşukiye
  • Günbatımı Piknik Alanı

Maşukiye En Güzel Mekanı

Maşukiye en güzel mekanı aldığı puanlarını da değerlendirerek Maşukiye Şelale Restaurant diyebiliriz.  

Adres: Maşukiye Şelale Restaurant Dere İçi Mevki, 41290 İzmit, Kocaeli, 41110 İzmit/Kocaeli

Maşukiye'de Mekanlar

  • Cansu Restaurant

Adres: Çiftlik Caddesi, Asmalı Sokak, No:20/A, 41000 Kartepe

Telefon: 0262 354 38 98

  • Pınar Alabalık

Adres: Alabalık Sokak, 41000 Kartepe

Telefon: 0262 354 35 67

  • Irmak Alabalık Tesisleri

Adres: Soğuksu, Hürmet Sokak, 41295 Kartepe

Telefon: 0 532 354 70 62

  • Saklıbahçe Restaurant

Adres: Kartepe Caddesi, Alabalık Sokak. No:28, 41295 Kartepe

Telefon: 0262 354 21 90

  • Saklı Vadi Restaurant

Adres: Kartepe Kayak Merkezi yolu üzeri 5. km Maşukiye, 41295 Kartepe

Telefon: 0 262 354 20 30

 

Maşukiye Restaurant Tavsiyeleri


Maşukiye’de akşam yemeği, kahvaltı ve öğle yemeği vakitleriniz için birçok seçenek bulunmaktadır. Alabalık çiftleri ile ünlü olan Maşukiye’de ne yenir sorusunun cevabı Alabalık oluyor. Alabalık menüsü ile ilgili restaurant tavsiyeleri ise;

  • Saklı Bahçe Şelaleli Restaurant

Adres: Maşukiye Mahallesi Kartepe Caddesi, Alabalık Sk. No:28, 41295 Kartepe/Kocaeli

  • Motalı Restaurant

       Adres: Maşukiye, Kartepe Cad. Çınarlı Mah. No:38, 41295 Kartepe/Kocaeli

  • Köy Konağı Restauant

       Adres: Maşukiye, Leyla Atakan Cd. No:25, 41295 Kartepe/Kocaeli

  • Maşukiye Göl Panorama Restaurant

Adres: Maşukiye, Maşukiye Konakları, 41295 Kartepe/Kocaeli

 

Maşukiye'de Kahvaltı Yapılacak Yerler

Alabalık çiftliklerinin yanı başında kahvaltı yapabileceğiniz birçok yer var:

Saklı Bahçe Restaurant ise bu konuda adından söz ettiren en güzel kahvaltı mekanı seçeneklerinden biri.

Adres: Maşukiye Mahallesi Kartepe Caddesi, Alabalık Sk. No:28, 41295 Kartepe/Kocaeli

Diğerleri ise;

  • Vadi Restaurant

Adres: Maşukiye, Çınarlı Mahallesi, Vadisi, Alabalık Sk. No:22, 41295 Kartepe/Kocaeli

  • Maşukiye Değirmen Alabalık

Adres: Maşukiye, Alabalık Vadisi, 41295 Kartepe/Kocaeli

  • Yazici Köyevi

Adres: Maşukiye mah. Kartepe cad, Ardıçlı Sk. No:6, 41296 Kartepe/Kocaeli

 

Maşukiye'de Neler Yapılır?

  • Maşukiye vadisi gezilecek görülecek yerler açısından çok zengin bir bölge. Ne yapılır sorunuza ziyaret edebileceğiniz birçok doğal güzelliği ile cevap veriyor.
  • Alabalık çiftliklerinin hemen yanında yer alan mekanlarda bir öğününüzü yiyebilirsiniz.
  • Kartepe’nin buz gibi suyunda büyüyen alabalıkları bir akşam yemeğinizde tadabilirsiniz.
  • Maşukiye çevresinde kamp yapabilir ya da mesire alanlarında piknik yapabilirsiniz.
  • Sapanca kiralık villa seçeneklerinden birini değerlendirip daha kişisel ve uzun süreli tatil yapabilirsiniz.  

 

Maşukiye'de Nereye Gidilir?

  • Maşukiye şelalesini ziyaret edebilirsiniz. Burada aynı zamanda doğa fotoğrafları da çekebilirsiniz.
  • Maşukiye yaylalarını da mutlaka ziyaret edebilirsiniz. Önde gelen Kirazlı yaylası, Kuzu yaylası dışında bölgede birçok yayla bulunmaktadır. Bitki örtüsünü ve kültürel açıdan zenginliğini en iyi şekilde yansıtan Çiğdem, Soğucak, Sultanpınar, Dikmen yaylalarını da görülecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

 

Maşukiye'de Yapılacak Aktiviteler

Maşukiye’de her mevsime uygun aktivite var.

Maşukiye’de özellikle kışın ne yapılır? Kartepe kayak merkezlerinde kayak yapabilir, konakladığınız yeri şömineli seçip kar manzarası eşliğinde şömine keyfi yapabilirsiniz. Maşukiye’de sonbahar, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde uzun doğa yürüyüşlerine ve kano turlarına katılabilirsiniz.  Bunların yanı sıra arkadaşlarınızla paintpall etkinliği planlayabilir; atv turları da yapabilirsiniz.

 

Maşukiye'de Fotoğraf Çekilecek Yerler

Doğal güzellikleri ile ön planda olan Maşukiye yaylalarında, derenin yanı başında, ormanında, şelalesinde, çeşitli aktivitelere katılım sağlarken poz verebilirsiniz.

 

 

Maşukiye Görselleri

 

 

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü