Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ölüdeniz Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı rengarenk bir tatil beldesi. Fethiye şehir merkezine 13 km mesafede olan bölge aynı zamanda Blue Lagoon olarak da biliniyor. Muhteşem bir manzaraya sahip bölgeyi popüler kılan koy ve plajları, yıl boyunca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmasını sağlıyor. Yamaç paraşütlerinin oldukça ünlü olduğu tatil beldesinde en popüler uçuş noktası Babadağ. Ölüdeniz plajı iki kısımdan oluşuyor. İlk kısmı solda kalan Belcekız olarak adlandırılan uzun kumlu bir plaj, diğer kısmı ise Ölüdeniz olarak bilinen lagün kısmıdır. Ölüdeniz dünyaca ünlü muhteşem plajı ile de dünyanın en iyi 5 plajı arasında yer alıyor. Böylesine özel bir ortamda, Ölüdeniz’de en yakın koy arayışınızda birbirinden güzel seçenekler bulmak mümkün. 

Ölüdeniz plajları ve koyları, sıcaklık ortalaması yüksek olan Ölüdeniz’de birçok kişinin tercihi oluyor. Zira Ölüdeniz’de yaz aylarında sıcaklık 40 C dereceye kadar yükselebiliyor. Kış aylarında ise ortalama sıcaklık 13-15 derecedir. Nisanın ayının ortasından itibaren ısınan su ve hava ile tatilin keyfi önceden başlıyor. Birçok etkinliğe zemin tanıyan Ölüdeniz’de en popüler olan deneyimler, yamaç paraşütü ve dalış. Ayrıca vadide tekne turları, yürüyüş turları ve daha pek çok tur bulunuyor. Fethiye’de en güzel koyların yer aldığı Ölüdeniz’de denize girilecek sakin yerler bulunabilir. Ölüdeniz koylar haritası içinde herkese hitap eden ortamlar sunan adresler var. 

Ölüdeniz’e ulaşmak için birçok alternatif var. 10 dakikada bir Fethiye merkezinden kalkan dolmuşlar kullanılabilir. Ölüdeniz plajında yüzmek için güvenli ve temiz bir ortamı ifade eden mavi bayrak da yer alıyor. Ölüdeniz’in ikinci kısmı olan lagun bölümü ücretlidir. Tatil beldesinde lokal mağazalar, restoranlar, barlar ve pansiyonlar dolu bir alışveriş sokağı da yer alıyor. Bu sokakta neredeyse aradığınız her şey bulunabilir. Ölüdeniz’in muhteşem bir manzara ve güzelliğe sahip olan plajı 2006 yılında %82 oy ile dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Ölüdeniz’in neyi meşhur ya da Ölüdeniz’de yapılacak şeyler nelerdir gibi sorular aklınızdaysa, bölgenin harika plaj ve koyları tercih edilebilir.

Akvaryum Koyu

Cam gibi suyuyla adeta akvaryumda yüzüyormuş hissi veren Akvaryum Koyu ismini berrak suyundan alıyor. Akvaryum Koyu’na ulaşım biraz zorlu. Giriş kısmında bulunan araç park yerinden sonra 500 metrelik bir yürüme mesafesinden sonra koya ulaşılıyor. Koyda özel mülkler bulunduğu için araç ile giriş yasaklanmış durumda.  Ölüdeniz’in sığ koylarından biri olan Akvaryum Koyu, bu özelliği sayesinde yüzmeye yeni başlayacaklar veya küçük çocuklar için gayet uygun bir alternatif. Şezlong, şemsiye, duş vb. imkanlar bulunmayan koyda, herhangi bir restoran da bulunmadığı için yaz aylarında yüzen bir market bulunuyor. Denizin giriş kısmı taşlıklarla kaplı olmasına rağmen girerken rahatsızlık vermese de yanınıza deniz ayakkabısı alabilirsiniz.

Gemile Koyu 

Zeytin ve çam ağaçları ile beraber büyüleyici bir doğası olan Gemile Koyu’na hem karadan hem de tekne ile ulaşım mümkün. Her yıl bolca turisti kendine çeken bu koyun doğası ve plajı her ne kadar güzel olsa da ziyaretçilerin en çok eleştirdiği kısmı fiyatlar. Koyun en aktif yerlerinden birisi olan plajı, hem yüzmek için tertemiz olan suyuyla hem de plajın arkasında bulunan ağaçlar ile sanki bir ada hayatı yaşıyormuş hissi veriyor. Şezlong, şemsiye, duş vb. gibi imkanlar bulunan koyda gezilecek pek çok yer var. Özellikle tekne turları ve doğa yürüyüşleri en çok tercih edilenlerden. Gemile koyu mutlaka ziyaret edilmeli.

Soğuk Su Koyu

Soğuk Su Koyu, adını buz gibi suyundan alıyor. Koyun soğuk olma nedeni, Kayaköy bölgesinin denize bakan kısmında kayalar arasından soğuk ve tatlı su çıkması olarak biliniyor. Bölge dışındaki su sıcaklığı ile arasında 10-15 derecelik bir fark olsa da soğuk olması yüzmenin önüne geçmiyor. Hatta koya gelen ziyaretçiler kavurucu sıcakta buz gibi suya girmenin tarif edilemez bir duygu olduğunu söylüyor. Yine de bu koy da daha az suda kalınmalı. Aksi takdirde kramp ya da kasılmalar yaşanabilir. Soğuk Su Koyu’na hem yürüyerek hem de denizden ulaşım mümkün. Fakat araba ile ulaşım mümkün değil. Yol zor arazi koşullarına sahip olduğu için pek çok kişi karadan ulaşımı tercih etmiyor. Tekne ile gitmek koya ulaşmanın en kolay yolu. 

Deve Koyu

Ölüdeniz ‘in en güzel ve en dikkat çeken koylarından biri olan Deve Koyu, durgun mavi suları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Bu güzel koya gelip de yürümek istemeyen için deve turlarıyla gezme şansına sahip. Develerle sahil boyu gezilebiliyor. Develerin yanı sıra koyda her yıl düzenli olarak düzenlenen güreşler turistlerin dikkatini çeken diğer hususlardan biri. Son derece sığ bir plaja sahip olması ile yüzmeye yeni başlayan ve küçük çocuklar için uygun bir bölge. Deve Koyu’nda verilen hizmetler oldukça memnun edici. Tertemiz denizinde yosun ya da taş bulunmuyor. Adeta cama bakıyor hissi veriyor. Verilen hizmetlerinin karşılığının uygun ücretlere sahip olması da ziyaretçilerin memnun olduğu bir diğer güzellik. 

Kıdrak Koyu

Ölüdeniz’de benzersiz bir tatil geçirmek isteyenlerden gözde duraklarından biri olan Kıdrak Koyu hem eğlenceli hem de sessiz sakin olması ile her türlü insana hitap ediyor. Göz kamaştırıcı bir kumsalı, mavinin her tonunun sahip olduğu renkte denizi ve tertemiz suyu ile yabancı ve yerli turistlerin ilgi odaklarından biri. Koyun plajında ihtiyaçlar için, büfe, restoran, mangal alanları, duş ve tuvaletler bulunmakta. Kıdrak Koyu’na hem karadan hem de denizden ulaşım sağlamak mümkün. Koy da bulunan tabiat parkı da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. İçerisinde plaj, mesire alanı ve tatil köyü bulunduran tabiat parkı özel bir işletme tarafından yönetildiği için kampçılığa ve karavana izin verilmiyor. 

Darboğaz Koyu

Karayolu ile ulaşımı bulunmayan koy kayalıkların arasında kalan sığ bir bölgede bulunduğu için sanki deniz suyu ile doldurulmuş bir havuzda yüzme hissi veriyor. Sessiz, gürültüden uzak, durgun su ve temiz olması gibi özellikleri ile turistlerinden ilgi odaklarından biri olan Darboğaz Koyu’nda denizden çıktıktan sonra direkt karşı da bulunan Babadağ ve Gemiler Adası manzarası ile vazgeçilmez bir güzellikle karşılaşılıyor. Ayrıca Darboğaz Koyu’nda ücretsiz bir şekilde kamp yapabilme imkânı var. Fakat tuvalet, şezlong, duş, internet, market gibi imkanlarını hiçbiri bu koyda bulunmuyor tamamen doğa ile iç içe bir şekilde kamp yapılıyor.

Kabak Koyu

Dünyanın koruma altına alınan 100 dağı arasında yer alan Babadağ’ın eteklerinde, muhteşem doğası ile tatil sevenlerin tercih ettiği bir numaraları yerlerden biri olan Kabak Koyu, Fethiye merkeze sadece 33 km uzaklıkta. Üç tarafı dağlarla çevrili ve kanyon biçimindeki derin bir vadisi ile Türkiye’de nadir görülen jeolojik yapıya sahip olan Kabak Koyu, dünyanın en uzun yürüyüş rotalarından biri olan 513 km uzunluğundan olan Likya Yolu’nun bir kısmına ev sahipliği yapıyor. Şehir yaşamının karmaşası, görüntü ve ses kirliliğinden kaçmak isteyenler için muhteşem bir ortam sunan koyun plajı da bir ayrı güzellikte. Plaj da hem restoran hem de kafe bulunmakta. Tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarda kafe restoranlardan gideriliyor. Ayrıca işletmeler öyle abartı fiyatlarda istemiyor gayet uygun fiyatlarda ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 

Katrancı Koyu

Ölüdeniz’e çok yakın bir konumda olmamasına karşın bölgenin en güzel koylarından biri olan Katrancı, harika bir doğal güzeliğe sahip. Tertemiz suyu ile öne çıkan Katrancı Koyu, yaz aylarında çok kalabalık bir yere dönüşse de Haziran ve Eylül’de oldukça sakin. Koyun özelliklerine geldiğimizde, konum olarak kapalı bir koy olmasından ötürü dalga yok denecek kadar az. Sığ bir denizi olan Katrancı, günün her anı keyifle denize girilebilecek bir yer. Fethiye Göcek yolunu takip ederek ulaşım sağlanabilen Katrancı’nın zemini tamamen kumsal olduğu için, keyifli bir şekilde denize girilebiliyor. 

Turunç Pınarı

Ölüdeniz koyları içinde en güzel yerlerden biri olan Turunç Pınarı, doğal güzelliği ile büyüleyen bir ortama sahip. Turunç Pınarı’nı diğer koylardan ayıran en önemli yönü, yemyeşil ağaçlar tarafından çevrelenmiş bir ortam sunması. Koyun turunç adını almasının sebebi ise, turunç ağaçlarının bölgede yoğun olması. Çok fazla merkezi olmamasından ötürü sakin bir şekilde denize girmenin mümkün olduğu Turunç Pınarı’nda çam ağaçlarının ve zeytin ağaçlarının kokusu eşliğinde denize girilebilir. Bölgeye adını veren bir pınara da sahip olan turunç pınarı koyuna karayolu ile ulaşım yok. Bu nedenle günlük tekne turları ile koya ulaşım sağlanabilmekte. Turunç Pınarı koyunda aynı zamanda güzel bir doğa yürüyüş rotası da yer alıyor. 

Kuleli Koyu

Ölüdeniz, Fethiye merkezine çok yakın bir konumda. Bu nedenle Ölüdeniz koyları içinde en beğenilen adresler arasında merkezdeki koylar da var. Bu koylardan biri olan Kuleli, yeşil ile mavinin harika uyumunu sunan en güzel adreslerden biri. Şehire yakın olmasına karşın doğa ile baş başa ortam sunan Kuleli koyunda deniz oldukça keyifli. Zaman zaman dalgalar olsa da, genel olarak huzurlu bir ortamı olan Kuleli’de şezlong ve şemsiye kiralama imkanı yer alıyor. Kuleli Koyu’nun berrak suyu, bazı dönemlerde adeta bir akvaryum havası yaratabiliyor. Kalabalıktan uzakta bir koy deneyimi için, Kuleli tercih edilebilir. 

Aksazlar Koyu

Ölüdeniz’in en güzel koyları içinde yer alan Aksazlar, Fethiye ve Ölüdeniz’e yakın konuma sahip güzel bir koy. Dalgalı deniz sevmeyenlere hitap eden Aksazlar’da, sakin bir şekilde denize girmek mümkün. Bununla birlikte Aksazlar’ın bir diğer özelliği de sığ bir suyu olması. Bu nedenle zaman zaman suyu bulanık olabilen Aksazlar, sığ olması nedeniyle aileler tarafından çok tercih edilmektedir. Suyun bulanık olması nedeniyle Aksazlar, dalış ve diğer su sporları için tercih edilmiyor. Kalabalıktan uzaklaşarak, doğa içinde keyifli bir deneyim yaşamak isteyenler için, Aksazlar en iyi alternatifler içinde.

Küçük Boncuklu Koyu

Ölüdeniz ve Fethiye’nin en güzel koylarından olan Küçük Boncuklu, harika bir ortama sahip. Berrak suyu bir camı andıran Küçük Boncuklu, bölgenin en temiz koyları içinde yer alıyor. Kumsal ve çakılın karışık olduğu bölgede, çakıldan rahatsız olanlar deniz ayakkabısı tercih edebilir. Bununla birlikte denizin sığ bir seviyesi var. Bu nedenle çok iyi yüzme bilmeyenler için Küçük Boncuklu, hem temiz hem de sığ olması ile öne çıkıyor. Ücretsiz halk plajları içinde yer alan Küçük Boncuklu Koyu, şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçları kiralamanın mümkün olduğu bir yer. Fethiye merkezde, Karagözler mahallesini geçtikten sonra koya ulaşmak mümkün.

Büyük Boncuklu Koyu

Ölüdeniz ve Fethiye’nin en popüler koylarından bir diğeri de Büyük Boncuklu Koyu. Harika bir doğal ortam sunan Büyük Boncuklu Koyu, yaz aylarında en çok ilgi gören adreslerden. Kumsal sevenler için güzel bir ince kum plajına sahip olan koyda denizin tabanı ise büyük çakıl taşlarına sahip. Bu nedenle, çakıldan rahatsız olanlar için çok ideal bir ortam yer almıyor. Denizin seviyesinin sığ olarak ifade edilebileceği Büyük Boncuklu, aileler tarafından çok tercih edilen bir yer. Büyük Boncuklu Koyu’nu diğer koylardan ayıran özelliği ise, kamp tesislerini içermesi. Orman ve denizi buluşturan harika doğası ve camping olanağı ile Büyük Boncuklu görülmesi gereken bir yer. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü