Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, yaklaşık 18 kilometre uzunluğu ile adeta saklı kalmış bir cennet niteliğindedir. Maldivler'i andıran bembeyaz kumsalları ile denizin tadına varabileceğiniz bu plaj, tatilinizi unutulmaz kılacak.

Ekolojik tatil kavramının Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlayan Patara Plajı, tam anlamıyla dünyayı kendine çekiyor. Hem tarihi, hem de doğası ile Patara’da keşfetmenizi bekleyen çok şey var. Biz de sizin için Patara Plajı'nı derinlemesine inceledik. Gelin birlikte göz atalım!

Patara Plajı’na Nasıl Gidilir?

Patara Plajı, Kalkan’a sadece 15 kilometre mesafede  bulunmaktadır. Akdeniz’in en güzel koylarına gidebileceğiniz, manzarası ile meşhur olan D400 karayolunu kullanarak Patara Plajı’na ulaşabilirsiniz.  Fethiye’den 81, Kaş’tan 45, Antalya’dan 376 kilometre uzaklıkta bulunan Patara Plajı’na aracınız ile çok rahat bir şekilde ulaşabileceğiniz gibi, Fethiye – Kaş arasında sefer yapan otobüslerden, Ovaköy mevkiinde inerek yaklaşık 3.5 kilometrelik bir yürüyüş veya taksi yolculuğu ile Patara’ya ulaşabilirsiniz.

Patara Plajı Kum Tepeleri

Patara Plajı’nda, manzaranın tadını çıkarabilmeniz için doğa elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu uzun kumsalda, tamamen doğal şekilde oluşan kum tepeleri manzarayı izleyebilmeniz ve benzersiz fotoğraflar çekebilmeniz için sizi bekliyor.

Kumsalın orta kısımlarında yoğunlaşmış olan kum tepeleri, Patara Plajı’na benzersiz bir tat katıyor. Özellikle gün batımında, kum tepelerinin üzerinde başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir manzaraya tanık olacaksınız.

Patara Antik Kenti

Patara size sadece doğa ve manzara sunmuyor. Aynı zamanda Likya uygarlığının en önemli eserlerini görebileceğiniz, muhteşem bir antik kente de ulaşabilmenizi sağlıyor.

Plajdan güneye doğru yapacağınız 1.5 kilometrelik bir yürüyüş ile Patara Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz. Antik tiyatro, nekropolis, bazilikalar ve hamamlardan oluşan Patara Antik Kenti, bölgenin ve Likya’nın tarihini anlamanızda size yardımcı olacak.

Patara Plajı’nda Ne Yer Ne İçerim?

Patara Plajı’nda yeme içme alternatifleriniz bir hayli fazla. Herkes tarafından Patara olarak tanınsa da, aslında adı "Gelemiş" olan köyde pek çok restoran ve kafe bulunuyor. Patara’da, hem doğaya, hem tarihe hem de benzersiz lezzetlere doymak mümkün.  Gelemiş’te, beklenenin aksine en çok beğenilen lezzet “pide”. Köy içerisinde pek çok pide restoranı görebilirsiniz, özellikle yörenin lezzetli etleri ile hazırlanan kuşbaşılı pideyi mutlaka tatmalısınız. 

Pideye ek olarak, lezzetli balıklar da sizin için güzel bir yemek alternatifi olacaktır.

Patara Kiralık Villalarını İncelemek İster Misiniz?

Patara Plajı’nda Gün Batımı

Türkiye’de güneşin en güzel battığı yer: Patara Plajı. Benzersiz bir manzaraya sahip olan bu plaj, özellikle gün batımlarında adeta bir kartpostal gibi görünüyor. Tamamen batıya doğru bakan ve bembeyaz kumlarla kaplı atmosferi ile meşhur olan Patara Plajı, gün batımında fotoğraf tutkunları için benzersiz bir hal alıyor.

Eğer Patara Plajı’na gitmeyi düşünüyorsanız, gün batımını izlemeden geri dönmemelisiniz. Vaktiniz kısıtlı olsa bile, akşam saatlerine yakın bir vakitte plajı ziyaret ederek bu manzaraya mutlaka şahit olun.

Patara’yı Gezdikten Sonra Nerelere Gidebilirim?

Patara Plajı’ndan sonra mutlaka Patara Antik Kentini görmelisiniz. Kumlar içerisindeki bu antik kent, hem Likya’yı tanımanıza hem de çok daha güzel bir tatil geçirmenize yardımcı olacak. 

Tepecik civarında bulunan Patara Deniz Feneri de görülmesi gereken bir başka yer. Buna ek olarak, Gelemiş Köyü içerisinde dinlenebilir ve ağaçlar arasındaki bu köyde bir şeyler içebilirsiniz.

Patara Plajı Yol Tarifi

Aracınız ile Patara Plajı’na gitmek istiyorsanız, D400 karayolu üzerinde devam ederken, Adaköy mevkiinde, Patara’ya doğru giden yola sapmanız gerekiyor. Sahile doğru inen Adnan Menderes Caddesini takip ederek Patara Plajı’na ulaşabilirsiniz. Araçla seyahat etmeyenler için Fethiye – Kalkan arasında pek çok dolmuş bulunuyor. Yaklaşık her 15 dakikada bir kalkan bu dolmuşlardan birine binerek, Patara mevkiinde inebilir, yol ayrımından taksiyle veya yine bir dolmuş aracılığıyla Patara Plajı’na ulaşabilirsiniz.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü