Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Eski adı Polikhne olan ve Ege bölgesinin incisi İzmir’de bulunan Urla Balıklıova’da aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güzel bir tatil serüveni geçirebilmek mümkün. 100 yıl öncesinde bir Rum köyü olan ve Rumların gidişinin ardından Türklerin yerleştiği bu bölge, sakin ve huzur dolu bir tatilin hayalini kuranlar için kaçırılmaz bir fırsat olma özelliği taşıyor. Urla Balıklıova nerede ve Balıklıova’da ne yapılır, sizin için derledik. İşte Urla Balıklıova gezilecek yerler…

Urla Balıklıova Nerede?

İstanbul’dan yaklaşık 557 kilometre, Ankara’dan 666 kilometre, İzmir’den 69 kilometre yol kat ederek ulaşabileceğiniz Urla Balıklıova’ya İstanbul’dan 6 saatte, Ankara’dan 8 saatte, İzmir merkezden ise 53 dakikada varabilirsiniz. Alaçatı ile arasında 42 dakikalık bir mesafe bulunan Balıklıova, Urla merkeze ise 31 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 30 dakika gibi bir süre zarfında Urla’dan Balıklıova’ya yolculuk edebilmek mümkün.

Urla Balıklıova Gezilecek Yerler

Balıklıova’nın isminin konuluş efsanesi de oldukça yaygın bir şekilde biliniyor. Köyde yaşayanlar bir gün uyanır uyanmaz suyun yaklaşık 7 kilometre çekildiğini görürler. Ova su üstüne çıkmıştır ve balıklar ile kaplanmıştır. Bu olaydan sonra köyün ismi “Balıklıova” şeklinde anılıyor. Bölgede bir çok mekanda ve restoranda deniz çuprası, barbun ve çeşitli balık türleri yiyebilmek mümkün. Kalabalık restoranlara sahip bölgede, çoğu mekanın da tıklım tıklım olduğunu görebilirsiniz.

Pek çok deniz mahsulü lezzeti tadabileceğiniz bu yerde, farklı lezzetleri deneyimlerken günbatımı manzarasının keyfini de çıkarabilirsiniz. Uygun fiyatlara türlü lezzetler deneyebileceğiniz Balıklıova’ya, İzmir merkezden insanlar sırf taze balık yemek için gelmekte.

Balıklıova Köyü

Sahil bölümünde bir halk plajı ve rekreasyon alanının yer aldığı Balıklıova’nın nüfusu özellikle yaz aylarında epey artış göstermektedir. Tatilseverlerin kış aylarında da uğradığı Balıklıova’da Balıklıova Köyü’nü ziyaret ederek köy içerisinde doğa yürüyüşleri yapabilmeniz ya da salça, kekik turşusu, marmelat gibi farklı yerel gıdaları satın alabilmeniz mümkün.

 

Ayrıca sabah saatlerinde yapılan Balıklıova mezatından lezzetli taze balıklar da satın alabilirsiniz. Bölgenin merkezinde Urla taraflarına yakın konumda bulunan halk plajı çakıl, kum ve yosunlardan oluşmakta. Yine bu plajda yüzebilir ve doğal atmosferin keyfini çıkarabilirsiniz.

Erken Rezervasyon Fırsatları ile 2021 Villa Tatili Fırsatlarını Kaçırmayın!

Balıklıova Kurabiyesi

Bölgede Balıklıova Unlu Mamülleri’ne veya fırınlara uğrayarak bulabileceğiniz Balıklıova’nın meşhur un kurabiyesini mutlaka denemeli, yöreye has bu lezzeti sevdiklerinizle tatmalısınız. Üzerinde herhangi bir pudra şekeri bulunmayan bu kurabiyelerin tadı gibi kokusu da oldukça güzel. Tatlı seven ve sevmeyen herkesin tatmak isteyebileceği bu kurabiyeleri çayla birlikte denemeden Balıklıova’dan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Manal Koyu

Karaburun yarımadasında bulunan en büyük plajlardan biri olan Manal Koyu’nda çeşitli kafe ve tesisler de bulunuyor. Sakin ve sessiz sulara sahip; temiz, berrak bir yapısı var. Fakat bölgenin denizi kumluk değil. Manal Koyu’nda aileniz ve sevdiklerinizle günbatımının keyfini çıkarabilir, serin sularda yüzmenin keyfine varabilirsiniz. Ayrıca Manal’ın bir diğer isminin Sezen Aksu Koyu olarak biliniyor. Sezen Aksu’nun burada yazlığı olduğu ve denize girdiğine yönelik söylentiler bulunmakta.

Balıklıova Restoranları

Balıklıova’ya geldiğinizde sahilde yer alan balıkçı kahvelerinde mutlaka lezzetli bir sabah kahvaltısı yapmanızı tavsiye ederiz. Sezer’in Yeri, Partal Kardeşler ve Balıklıova Manzara Restaurant gibi restoranlar Balıklıova’da gidebileceğiniz mekanlardan sadece bazıları. Ayrıca Balıklıova’ya gelmeden hemen önceki koyda bulunan Taş Ev ve Şadi Restaurant’ı da ziyaret etmenizi öneririz. Yine güleryüzlü çalışanların hizmet verdiği ve salaş bir tarza sahip olan Rıdvan’ın Yeri’ne de mutlaka uğramalı ve deniz mahsüllerini tatmalısınız.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü