Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tatile çıkanların vazgeçilmez önceliği olan valiz hazırlama aktivitesi, bazen içinden çıkılamaz bir hal alıp tatil keyfinin önüne geçebiliyor. Neyin önemli neyin önemsiz olduğunun ayrımını iyi yapabilmek, valiz sorunun çözülmesi için gerekli olan ilk unsurların başında geliyor. Valiz düzenleme işini hızlıca yapıp bitirebilmeniz ve tatil kısmına geçebilmeniz için işte size fırsat! Bir tatilde yanınızda olması gereken en önemli şeyler neler ve nasıl bir düzenleme yapılmalı sizler için listeledik. Gelin, göz atalım! 

Valiz Nasıl Hazırlanır?

Her şeyden önce mutlaka valize koyabileceklerinizi planladığınız düzgün ve sıralı şekilde yazılmış bir liste olması işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu nedenle herhangi bir boş kağıda valizde yanınıza almanız gerekenleri yazmalı ve listeye göre planlıca hareket etmelisiniz. Hadi gelin, listeye neler yazmalısınız şimdi ona bakalım!

Valizde Olması Gerekenler

1. Kıyafet

Elbette bir valizde her şeyden önce olması gereken şey, tatilde giyeceğiniz kıyafetleriniz olmalıdır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken unsur kıyafetlerinizin az ama öz olması, yani ihtiyacınız olmayan kıyafetlerin valiz dışında bırakılmasıdır. Kıyafet seçimi yaparken öncelikle farklı görüneceğiniz ve birbirine benzemeyen kıyafetleri almaya özen gösterin.

Örneğin 3 tane beyaz gömlek almak yerine, 3’ü de farklı renkler de olan gömlekleri tercih edin. Ya da farklı kombinlerle de şık görünmenizi sağlayacak olan beyaz renkte tişört veya bluzlar da alabilirsiniz. Böylece aynı bluzları başka kıyafetlerle de kombinleyebilirsiniz. Ayrıca kıyafetlerinizin yanında iç çamaşırlarınızı da unutmamalısınız.

2. El Çantası

Valiziniz dışında yanınıza bir el çantası almanız oldukça işinize yarayacaktır. Özellikle fotoğraf makinesi, deodorant, kitap gibi küçük eşyalarınızı koyabileceğiniz ve her daim elinizin altında olan bir çanta tatilde muhakkak ki gerekli olacaktır. Ayrıca şarj aleti ve sürekli kullandığınız ilaçlar gibi malzemeleri de bu çantaya koyabilirsiniz.

3. Plaj Havlusu

Tatilin en keyifli kısmı olan yüzme aktivitesi için elbette bir plaj havlusu almak büyük önem taşıyor. Havlunuz eğer mümkünse kendinize özel olmalı. Yanınızdakiler aileniz dahi olsa herkesin kendi havlusunu kullanması sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

4. Mayo ve Bikini

Denize girmeniz için yanınıza almanız gereken mayo ve bikini valizin vazgeçilmez unsurlarından birini oluşturuyor. Eğer mümkünse yanınıza bir veya iki mayodan fazla mayo almanızı tavsiye ediyoruz. Böylece biri zarar gördüğünde ya da kirlendiğinde diğerini giyebilirsiniz. Ya da her gün farklı modelde bir mayo giyerek tatilin keyfini daha iyi çıkarabilirsiniz. 😊

5. Fotoğraf Makinesi

Tatilde valizinize ekleyeceğiniz şeyler arasında bir fotoğraf makinesi olması iyi olacaktır. Böylece gittiğiniz mekanlarda birbirinden etkileyici manzaraları fotoğraflayabilir ve tatil dönüşü birçok güzel anıya sahip olabilirsiniz.

6. Güneş Gözlüğü

Güneş gözlüğü, valizinizde olması gerekenlerin başında geliyor. Tatil beldesinde güneşlenirken ya da yolculuk sırasında dahi lazım olabilen güneş gözlüğünün seçimi iyi yapılmalı. Takdir edersiniz ki birçok güneş gözlüğü yanlış yapısı yüzünden göz sağlığını tehdit edebilmekte.

7. Laptop

Eğer bir laptop bilgisayarınız varsa ve çalışan bir bireyseniz mutlaka yanınıza laptop’unuzu almanızı öneririz. Böylece tatilden arda kalan zamanlarda iş takibinizi yapabilirsiniz. Ya da “Ben tatile geldim ne çalışması?” diyorsanız, plaj ve gezme saatleri dışında bilgisayardan oyun da oynayabilirsiniz. 😊

8. Güneş Kremi

Valize en başta konulması gereken şeyler arasında bir de güneş kremi yer alıyor. Güneş kremi, plaja gidildiğinde unutulmaması gereken detayların başında geliyor. Güneşlenme sırasında mutlaka güneş kreminizi kullanmalı ve güneşe karşı koruyucu bir kalkan oluşturmalısınız. Aksi takdirde UV ışınlarına fazla maruz kalarak, çeşitli cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabilirsiniz. Bu nedenle güneş kremi seçimini iyi yapmalı ve cilt tipinize uygun bir krem seçmelisiniz.

9. Bonus: Yağmurluk 😊

Gittiğiniz bölgenin havasının nasıl olacağını elbette bilemiyoruz fakat bir yaz tatilinde dahi ne olursa olsun yanınıza bir yağmurluk ya da benzeri bir ürün almanızı öneririz. Bilirsiniz, yaz aylarında hava çok çabuk değişebilir ve bazen Temmuz’un ortasında dahi aniden yağmur yağabilir. Bu nedenle ani bastıran bir yaz yağmuruna karşı, valizinizde bulunan bir yağmurluk sizi koruyacaktır. 😊

Siz de aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız, Hellovillam’ın Kiralık Villalar  adresinden isteğinize uygun bir villa seçip, rezervasyon yaptırabilirsiniz. Mutlu tatiller dileriz. 😊

 

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü