Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Akyaka, Ege Bölgesi’nin Muğla ilinde yer alan bir mahalledir. Marmaris ile Muğla’yı birleştiren yolun orta noktasında bulunan Akyaka, harika doğası ve berrak denizi ile her yıl çok sayıda hem yerli hem yabancı turisti ağırlamaktadır. Tertemiz denizi, oksijen deposu doğası ve görenleri hayran bırakan tarihsel güzellikleri ile ön plana çıkan Akyaka, 1980’li yıllarda gerçekleşen turizm patlaması ile birlikte gelişmeye başlamış ve bugünkü konumuna gelmiştir. “Turistik belde” görünümü kazanan Akyaka’nın gelişmesi ile çok sayıda restoran açılmıştır.

Akyaka’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler “Akyaka’da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Akyaka’da, bölgeye özgü çok farklı lezzetler bulunmaktadır. Özellikle sahil kasabası olma özelliğinden dolayı deniz mahsülleri ve meze çeşitleri ile ön plana çıkan Akyaka’nın zeytinyağlı yemekleri de Akyaka ziyaretçilerinin favorisi olmaktadır. En sık tercih edilen Akyaka yemekleri; mavi yengeç, karidesli mücver, kalamar dolma, Girit Ezme, kabak çiçeği kızartması, topik, enginar dolması, deniz börülcesi, ahtapot salatası ve deniz ürünleri olmaktadır.

Mavi Yengeç

Türkiye’de yalnızca Akdeniz ve Ege kıyılarında yaşayan mavi yengeç Akyaka ziyaretçileri için vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Akyaka’nın hemen hemen her restoranında bulunabilen mavi yengeç yüksek protein değerine sahiptir. Yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgi gösterdiği mavi yengeç, restoranlarda ızgarada pişirilip servis edilmektedir. Zeytinyağı ve defne yaprağının lezzetlendirdiği ve sağlık açısından son derece faydalı olan mavi yengeç Akyaka restoranlarında kolaylıkla bulunabilmektedir. 

Karidesli Mücver

Mücver çeşitleri Türkiye’nin birçok yerinde sunulmaktadır. Ancak karidesler ile hazırlanan karidesli mücveri tatmak için en uygun yer Akyaka olmaktadır. Yöresel otlar ve baharatlar ile tatlandırılarak sunulan karidesli mücver, Akyaka restoranlarının çoğunun menülerinde bulunmaktadır. Karidesli mücverin içinin yumuşacık ve dışının çıtır çıtır olması çocukların da favori lezzeti olmasını sağlamaktadır. Son derece sağlıklı ve lezzetli bir yiyecek olan karidesli mücvere Akyaka’nın yerli ve yabancı turistleri oldukça rağbet göstermektedir.

Kalamar Dolma

Akyaka denildiğinde akla gelen lezzetlerden biri de kalamar dolmasıdır. Hem yerli hem yabancı turistlerin severek tercih ettikleri kalamar dolma Akyaka’da bulunan hemen hemen her restoranda bulunabilmektedir. Kalamar dolma kalamarın bir iç harç ile doldurulması ile hazırlanmaktadır. Kalamar dolma iç harcında soğan, domates, kültür mantarı, kekik, kaşar peyniri, zeytinyağı, sarımsak, limon kabuğu ve tuz bulunmaktadır. Akyaka’da bulunan Halil’in Yeri, Akyaka Orfoz Restaurant ve Olta Balık Restaurant gibi çok sayıda restoranda kalamar dolma bulunabilmektedir.

Halil’in Yeri

İletişim: (0252) 243 56 22

Adres: Akyaka Mah, İnişdibi Cd. No:48, 48650 Ula/Muğla

Çalışma Saatleri: 08.30 - 00.00

Akyaka Orfoz Restaurant

İletişim: (0252) 243 59 59

Adres: Akyaka, Sarıoğlu Sk. No:48, 48650 Ula/Muğla

Çalışma Saatleri: 08.00 - 00.00

Olta Balık Restaurant

İletişim: (0252) 243 59 09 

Adres: Akyaka, 48650 Ula/Muğla

Çalışma Saatleri: 08.00 - 02.00

Girit Ezme

Ege’nin favori mezelerinden biri olan Girit Ezme süzme peynir, ceviz ve çeşitli otlar ile hazırlanmaktadır. Yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça rağbet gören Girit Ezme ferah ve leziz bir tat sunmaktadır. Ülke genelinde birçok yerde Girit Ezmesi yapılmaktadır. Ancak orjinal ve en lezzetli olanını tatmak için en uygun yer Akyaka’dır. Akyaka restoranlarının çoğunda Girit Ezmesi bulunabilmektedir. Akyaka’da Girit Ezme tatmak için en iyi yerler ise Orfoz Restaurant, Rahat Meyhane ve Vira Vira Restaurant’tır.  

Orfoz Restaurant

İletişim: (0252) 243 59 59

Adres: Akyaka, Sarıoğlu Sk. No:48, 48650 Ula/Muğla

Çalışma Saatleri: 08.00 - 00.00

Rahat Meyhane

İletişim: 0555 515 25 74

Adres: Akyaka, Karanfil Sk. No:25/2, 48650 Ula/Muğla

Çalışma Saatleri: 16.00 - 01.30

Vira Vira Restaurant

Adres: Akyaka, Koyuncu Sk. No:5, 48650 Ula/Muğla

Çalışma Saatleri: 09.00 - 00.00

Kabak Çiçeği Kızartması

Ege Bölgesi’nde yetişen ve Ege mutfağının favori tatlarından biri olan kabak çiçeğinin mevsimi yazdır. Kabak çiçeği Akyaka’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin severek tükettikleri bir yiyecektir. Kabak çiçeğinden dolma ve kızartma yapılabilmektedir. Sağlık açısından sayısız faydası bulunan kabak çiçeği kızartması Akyaka’nın ünlü lezzetleri arasındadır. Kabak çiçeklerinin un ve yumurta karışımına bulandıktan sonra kızartılması ile hazırlanan kabak çiçeği kızartması Akyaka’da meze olarak sunulmaktadır. Cips gibi yenilebilen kabak çiçeği kızartması çocukların da çok sevdiği lezzetler arasındadır. Akyaka’nın hemen hemen her restoranında kabak çiçeği kızartması tadılabilmektedir.

Topik

Akyaka’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan topik, dış görünüşü ile dolmayı andırmaktadır. Topik, nohut bazlı bir hamurdan meydana gelmektedir. Topiğin iç dolgusu soğan, fındık, kuş üzümü ve tahinden oluşmaktadır. Hazırlanan iç harç nohuttan oluşturulan malzemenin içine doldurularak yapılmaktadır. Çeşitli otlar ve baharatlar ile tatlandırılan topik oldukça lezzetli bir Ermeni yemeğidir. Türkiye’de en lezzetli topik mezesi Akyaka’da yapılmaktadır. Akyaka ziyaretçilerinin favori yemekleri arasında olan topik Akyaka’nın birçok restoranında bulunabilmektedir. 

Enginar Dolması

Akyaka’yı ziyaret eden hem yerli hem yabancı turistlerin favori tatlarından biri olan enginar dolması Akyaka için olmazsa olmaz lezzetlerden biridir. Dış görünüşü itibariyle çiçeği andıran enginar dolması iç bakla ve pirinç ile oluşturulan iç harç ile hazırlanmaktadır. Zeytinyağında pişirildiği için son derece lezzetli ve hafif bir lezzettir. Bölgede üretilen lezzetli zeytinyağların kullanılması enginar dolmasına ayrı bir tat vermektedir. Soğuk servis edilen enginar dolması Akyaka’nın birçok restoranında yer almaktadır. 

Deniz Börülcesi

Ege bölgesine özgü bir ot olan deniz börülcesi Akyaka’nın favori lezzetleri arasında bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin severek tükettikleri deniz börülcesi, hem yemek hem de meze olarak hazırlanabilmektedir. Yöreye özgü doğal ve leziz zeytinyağı ile hazırlanan deniz börülcesi Akyaka’nın birçok restoranının menüsünde bulunmaktadır. Akyaka’da en iyi deniz börülcesi yenebilecek yerler; Ayşe Ana’nın Yeri ve Melek Abla Ev Yemekleri adlı mekanlardır. 

Ayşe Ana’nın Yeri 

İletişim: (0252) 243 40 40

Adres: Akyaka, Nergiz Sk. No:16, 48650 Ula/Muğla

Çalışma Saatleri: 07.00 - 00.00

Melek Abla Ev Yemekleri

İletişim: 0537 243 40 40

Adres: Alparslan, Atatürk Cd. No:18/A, 48100 Ula/Muğla

Çalışma Saatleri: 08.00 - 22.00

Ahtapot Salatası

Türk Mutfağına ait bir salata çeşidi olan ahtapot salatası Ege bölgesinin favori salataları arasındadır. Ahtapot salatası yapılırken ahtapot haşlanmakta ve düğmeleri ayıklanıp soyulmaktadır. Dilimlenen parçalara bölgenin doğal zeytinyağı ve limon sosu karışımı eklenmektedir. Zeytin, sarımsak, kuru soğan, yeşil biber ve karabiber ile tatlandırılmaktadır. Akyaka için vazgeçilmez lezzetlerden biri olan ahtapot salatası birçok Akyaka restoranında servis edilmektedir. 

Deniz Mahsülleri

Akyaka deniz mahsülleri bakımından oldukça zengin bir yerdir. Kıyı şeridinde bulunan Akyaka’da yetişen deniz ürünleri çeşitliliği oldukça fazladır. Akyaka’da başlıca tadılabilecek balıklar, izmarit, mercan, barbun, kalkan, sinarit, kefal, lagos, çipura, lambuka, karagöz, lahoz, lapa ve isparidir. Akyaka restoranları deniz mahsülü ürünler bakımından da oldukça zengindir. Restoranlarının çoğunda yengeç bacağı, sübye güveç, ahtapot gibi ürünler tadılabilmektedir. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü