Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye'nin eşsiz bir sahil kasabası olan Kalkan, yüzyıllar öncesine dayanan zengin bir tarihe sahiptir. Antik kentlerden doğa harikalarına kadar Kalkan'ı mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getiren sayısız turistik mekan bulunmaktadır. İster tarih meraklısı, ister doğa tutkunu, ister sadece deniz kenarında huzurlu bir kaçamak arayan bir gezgin olun, Kalkan'da herkes için birden çok seçenek vardır.

Kalkan, Türkiye'nin dört bir yanından olduğu gibi dünya çapında tanınan bir turizm cennetidir. Doğal güzellikleriyle büyüleyen Kalkan, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. En gözde turistik mekanlarını keşfedin, Kalkan merkezinin ötesine geçin ve unutulmaz anılar yaratmak için heyecan verici gezilere çıkın.

Kalkan'ı keşfetmek söz konusu olduğunda fazlaca macera ve keşfedilecek yer sıkıntısı yoktur. Tarihle dolu antik kentlerden, doğal güzellikler sunan sakin köylere kadar burada herkes için bir şeyler var. Kalkan’ı ve Kaş'ı panoramik bir şekilde doyasıya seyredebileceğiniz konumdaki İslamlar’ı da unutmamak gerek.

Kalkan, hem yaz hem de kış aylarında keyifle vakit geçirebileceğiniz çok çeşitli aktivite ve turistik mekanlar sunmaktadır. Kalkan'ın güzelliklerini keşfetmek ve konaklamanız için mükemmel bir villa kiralamayı düşünürseniz  Kalkan kiralık villalar sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.

Kalkan'ın Gezilecek En İyi Yerleri

Kalkan, farklı ilgi alanlarına hitap eden çok sayıda büyüleyici maceraya  ev sahipliği yapmaktadır. Sahilde uzanmak her zaman harika bir seçenek olsa da, turistik yerleri keşfetmek ufkunuzu genişletmenize ve yeni deneyimler keşfetmenize olanak tanır. Kalkan merkezinin ötesine geçerek keşfedilmeyi bekleyen harikalarla dolu bir dünya ile buluşacaksınız.

Birbirine yakın olan her lokasyon benzersiz bir deneyim sunuyor ve Kalkan'dan kolayca ulaşılabiliyor, bu da onları ziyaretiniz sırasında vazgeçilmez duraklar haline getiriyor

1. Kaputaş Plajı

Bu muhteşem plaj, kristal berraklığında turkuaz sulara ve tertemiz beyaz kumlara sahip bir vadinin eteklerinde yer almaktadır. Dik bir merdivenle erişilebilen tesis, güneşlenmek ve yüzmek için olağanüstü bir ortam sunmaktadır.

2. Saklıkent Kanyonu

Büyüklüğüne ve doğal güzelliğine hayran kalacağınız Saklıkent Kanyonu'nda bir maceraya atılın. Ziyaretçiler, nefes kesen manzaraların ortasında heyecan verici bir deneyim yaşayarak buzlu sularda yürüyerek veya rafting yaparak dolaşabilirler.

3. Kekova Batık Şehir

Kekova Adası'nın sular altında kalan kalıntılarını keşfederken tarihin ve mitolojinin derinliklerine dalın. Kalkan'dan tekneyle ulaşılabilen bu arkeolojik alan, antik Likya uygarlığına büyüleyici bir bakış sunuyor.

4. Patara

Tarihi öneme sahip antik bir şehir ve eşsiz olan Patara'nın en çok ziyaret alan bölgelerden biridir. Gezginler, ünlü amfi tiyatrosu ve iyi korunmuş mimari kalıntıları da dahil olmak üzere bu eski Likya metropolünün kalıntılarını gezebilirsiniz. Sahilde yürürken ayaklarınızın altındaki sıcak, ince kumlar, arkanızda Patara Kum Tepeleri ve önünüzde uzanan sonsuz mavi sizi huzurla doldurur. Tatiliniz boyunca bu eşsiz güzelliklerden uzakta kalmak istemiyorsanız Patara villalarını inceleyip hemen rezervasyon yapabilirsiniz.

Kalkan’da Fotoğraf Çekilecek Yerler

Kalkan'ın benzersiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusu, birçok gezgin fotoğrafçının ilgisini çeken birçok yer sunar. Kalkan'ın cazibe merkezlerini keşfederken karşılaştığınız manzaralar ve sesler, seyahatiniz sona erdikten sonra hatırlanacak ve yıllar boyu değerli olacak anılar haline gelir.

1. Kalkan Limanı

Renkli teknelerin ve balıkçı teknelerinin bulunduğu liman, gün batımında muhteşem manzaralar sunar.

2. Likya Yolu

Kalkan yakınlarında bulunan Likya Yolu, yürüyüş yapmayı sevenler için harika manzaralar ve fotoğraf fırsatları sunar.

3. İslamlar

Kalkan'a kuş bakışı bir konumu ile kendinizi doğanın kollarına bırakın. İslamlar Köyü'nde bulunan muhteşem manzarayı yakından keşfetmek için siz de erken rezervasyonn fırsatları ile uygun fiyata İslamlar'da size özel villanızı şimdiden ayırtabilirsiniz.

4. Meis Adası Manzarası

Kalkan'dan Meis Adası'na bakış, deniz manzarası ve renkli evlerle muhteşem bir fotoğraf konusu olabilir.Tekneyle yapılan bu unutulmaz yolculuk, sizi Rum mimarisinin zarif dokusuna sahip pastel renkli evlerin büyüleyici dünyasına götürecek

Kalkan’a Kışın Gidilir mi?

Akdeniz ikliminin etkisi altında olan Kalkan, her mevsim ziyaret edilebilecek bir cennet. Kış aylarında bile ılık ve yağışlı bir hava hakimdir Özellikle kışın sessiz ve sakin atmosferiyle Kalkan'ı keşfetmek için mükemmel bir zamandır. Kalkan tatilinizi kışın yapıyorsanız,  ısıtmalı havuzlu villalar size kışın bile keyifle yüzebileceğiniz konforlu ve lüks bir tatil fırsatı sunar.

Kalkan’da Yazın ve Kışın Ne Yapılır?

Kalkan’da tatil yaparken pek çok farklı aktiviteye katılabilir ve bu deneyimlerden keyif alabiliirsiniz. Kalkan’ın sunduğu bu eğlenceli  aktiviteler, tatilinizi unutulmaz kılabilir ve size dinlenme ve keşif dolu bir zaman geçirme imkanı sağlayabilir.

  • Denizaltı Keşfi: Kalkan'ın muhteşem sularında, tüplü dalışla gerçekleştirerek Akdeniz'in büyüleyici su altı manzaralarını keşfetmek ve turkuaz renkli denizin sırlarını açığa çıkarmak için eşsiz bir fırsat. Kalkan'da birçok su sporu merkezi bulunmaktadır Kalkan Dalış Merkezi ile profesyonel dalış uzmanlarıyla birlikte güvenle balıkları su altında besleyebilir, gizemli su altını keşfedebilir veya daha fazlasını yapabilirsiniz. Deniz kayağı, sörf veya dalış gibi su sporlarının da deneyimleyebilirsiniz.

            

  • Manzaraları Tekne Turuyla Görün: Kalkan’ın muhteşem kıyılarını tekne turlarıyla gezip, karadan erişilemeyen güzellikleri keşfedin. Doğanın büyüleyici manzaralarını görmekten büyük keyif alacaksınız.

            

  • Havadan Şehri İzleyin: Yamaç paraşütü yaparak Kalkan’ın muhteşem manzaralarını kuşbakışı izleyin. Pilotunuzla birlikte, Kalkan ile Meis Adası manzaralarını gökyüzünden izleyerek keyifli bir deneyim yaşayacaksınız.

            

  • Akıntılarda Rafting Yapın: Rafting, 4 ile 10 kişilik ekip halinde gerçekleştirilen heyecan verici bir aktivitedir ve başarı, birlikte uyumlu hareket eden bir ekip olmaktan geçer. Her bir kişi, diğerleriyle uyum içinde çalışarak akıntıya karşı koymalı ve tehlikeleri birlikte atlatmalıdır. Güvenlik ve rotayı belirleme konularında deneyimli bir rafting rehberi her zaman ekibin yanındadır Risk alma ve heyecan arayışıyla uyumlu bir aktivite olabilir.

           

  • Likya Yolu Doğa Yürüyüşü: Kalkandan başlayıp, sırasıyla Bezirgan ve Saribelen köylerini takip eden rotada tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu coğrafyadaki, medeniyetlerin izlerini taşıyan birçok antik kent bulunmaktadır. Bu antik kentler, tarih, mimari ve kültürel açıdan büyük öneme sahiptirler ve yol boyunca 20’ye yakın antik kent bulunmaktadır. Doğaya olan hayranlığınız, sizi bu aktiviteye çekebilir.

           

  • Offroad Jeep Safari: Eğlenceli bir gün geçirmek için çamur banyosu ve su savaşlarıyla dolu bir offroad macerası Kalkan tatilinizi daha da heyecanlı hale getirecektir. Maceracı ruhunuz, bu aktiviteyi keyifle deneyimlemenizi sağlayabilir.

          

  • Özel Bir Konaklama Deneyimi: Kalkan kiralık villalar çeşitli özelliklere ve yüzlerce villaya sahiptir. Deniz manzaralı terasları olan romantik villalardan, geniş aileler veya arkadaş grupları için ideal olan büyük havuzlu villalara kadar birçok seçenek var. Kalkan'da bir villa kiralamak, özgür ve keyifli bir tatil yaşatırken aynı zamanda özel bir konaklama deneyimi sunar. Villada geçireceğiniz zaman, dinlenmek ve kendinizi yenilemek için mükemmel bir fırsat olabilir.

          

  • Plaj Keyfi: Kalkan'ın muhteşem plajlarında güneşin tadını çıkarabilir ve temiz denizde yüzme şansı bulabilirsiniz. Kalkan Plajı ve Kaputaş Plajı bunlar arasında en popülerleridir.

          

  • Kalkan Merkezini Keşfetmek: Kalkan Merkez, modern kolaylıklar ile yerel cazibenin keyifli bir karışımını sunan hareketli bir merkezdir. Kalkan Merkez'i keşfederken, unutulmaz bir yemek deneyimi için Cafe Vita veya Mussakka Restaurant gibi popüler restoranlardan bazılarını mutlaka ziyaret edin. Kalkan'da mutlaka denemeniz gereken restoranları görmek için Kalkan Restoranları blog yazısını inceleyebilirsiniz.

 

  • Mutfak Lezzetleri ve Alışveriş: Lezzet arayanlar için merkez, leziz Akdeniz mutfağının tadını çıkarabileceğiniz veya uluslararası tatların tadına bakabileceğiniz çok sayıda cazip kafe ve restorana sahiptir. İster geleneksel mezeler, ister taze deniz ürünleri, isterse bir fincan Türk kahvesinin tadını çıkarabileceğiniz deniz manzaralı bir mekan olsun, seçenekler bol. Alışveriş meraklıları için merkezde benzersiz el sanatları ve tekstil ürünlerinin satıldığı Zeytinlik Caddesi, taze ürünler ve yerel lezzetlerin satıldığı Perşembe Pazarı gibi birçok seçenek sunuluyor.

          

  • Bistro ve Barlar: Kalkan'ın meydanında bulunan restoranlarda yöresel lezzetleri tatma ve gece hayatının tadını çıkarma şansına sahipsiniz. Kalkan’ın eğlence mekanlarını keşfetmek için kalkan gece hayatı size en iyi cazibe merkezlerini sunuyor.

 

  • Kalkan’a Panoramik Bakış: İslamlar, Kalkan’ın doğasının ve masmavi denizinin muhteşem panoramik manzarasıyla tanınır. Erken kalkan biriyseniz, dağların üzerinden güneşin doğuşunu köyün bakış açısından izlemek, asla unutamayacağınız bir deneyim olacaktır. İslamlar’da tatiliniz için rehber arayışındaysanız İslamlar Köyü tatili blog yazısı sizin için en iyi rehber olacaktır. İslamlar kiralık villalar doğayla iç içe bir tatil deneyimi sunuyor, dinlenmek ve özel villada keyifli vakit geçirmek için ideal bir seçenek gibi görünüyor.
En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü