Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın en sevilen tatil beldelerinden biri olan Marmaris, berrak suyu ve huzur dolu atmosferiyle yerli ve yabancı tatil severlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Etkileyici koy ve plajlarıyla ünlü, kara ve deniz yolu vasıtasıyla kolayca ulaşabileceğiniz Marmaris’te aileniz ve sevdiklerinizle birlikte gezip görmeniz gereken en güzel yerleri ve diğer tüm bilgileri sizin için derledik. İşte Marmaris gezilecek yerler…

Marmaris Nerede ?

İncekum ve Kleopatra gibi birbirinden güzel plajlarıyla ünlü Marmaris, Akdeniz ile Ege Bölgesi’nin birleştiği kısımda bulunmaktadır. Fethiye ve Datça gibi beldelere de oldukça yakın konumda bulunan Marmaris, Simi ile Rodos adalarına komşu bir noktada bulunuyor. Özel aracıyla gitmek isteyen tatil severler İstanbul’dan yaklaşık olarak 8 saat 12 dakikada, Ankara’dan 7 saat 57 dakikada, İzmir’den ise 3 saat 19 dakikada Marmaris’e ulaşabilir. Ayrıca Muğla’nın merkezi ile Marmaris arası 63 kilometre, yani yaklaşık 1 saat sürmekte.

Marmaris Gezilecek Yerler

1) Hafsa Sultan Kervansarayı

Marmaris Kalesi’ne yakın konumda bulunan bu kervansarayı, 1545 senesinde Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi için yaptırdığı biliniyor. Rodos seferi sırasında konaklama noktası şeklinde kullanılan bu kervansaray, bölgedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri sayılmaktadır. Burada aileniz ve sevdiklerinizle etkileyici panoramik fotoğraflar çekilebilir, mekanda bulunan hediyelik eşya dükkanlarından çeşitli eşyalar satın alarak tatilinizden geriye güzel anılar bırakabilirsiniz. 2017 senesinde bir kısmının bar olarak kullanılan 472 senelik kervansarayın, kamulaştırılıp müzeye dönüştürülmesine karar verilmişti.

2) Selimiye

Ülkemizin önemli yat limanlarından biri olarak bilinen Sığliman Koyu, Marmaris bölgesine 5 kilometre mesafede bulunan Selimiye Köyü’nde bulunmaktadır. Aşırı rüzgarlı ve fırtınalı havalarda dahi sakin ve dalgasız bir suya sahip olan bu koyda, soğuk ve berrak suya kendinizi bırakıp saatlerce yüzebilmek mümkün. İsmini 1. Selim’den alan bu köy, sessizliği ve sakinliğiyle tatil severlerin kafa dinlemek için geldiği bölgeler arasında bulunuyor. Marmaris’ten bineceğiniz minibüsler vasıtasıyla 45 dakika gibi bir sürede Selimiye’ye ulaşabilir, bölgede yer alan restoranlarda birbirinden lezzetli deniz mahsüllerini tadabilirsiniz. Ayrıca Bulgaristan kültürüne ait çeşitli hamur işlerini de yerinde deneyimleme şansına sahip olacaksınız.

3) Kleopatra Adası

“Sedir Adası” olarak da bilinen Marmaris’in 16 kilometre açıklık mesafesinde bulunan Kleopatra Adası’nın tarihi MÖ 6. yüzyıla kadar varmakta. Adanın kuzey kıyısında koruma altında tutulmakta olan bir kumsal da bulunmakta. Geliboyu Köyü’nden gelen tekneler yoluyla ulaşabileceğiniz bu koyda birbirinden etkileyici fotoğraflar çekilebilir ve gün batımına karşı çay-kahve keyfi yapabilirsiniz.

4) Marmaris Plajları

Temiz ve berrak suları ile yerli ve yabancı turistin gözde sahillerinden olan Marmaris plajlarında, sevdiklerinizle su sporu aktiviteleri yapabilir, huzur dolu bir atmosferde saatlerce güneşlenebilirsiniz. Marmaris merkeze 21 kilometre mesafede bulunan Turunç Plajı ve 8 kilometre mesafede bulunan İçmeler Plajı bu plajlar arasında bulunuyor. Merkeze 36 kilometre mesafede bulunan Orhaniye Kızkumu Plajı ise, etkileyici görüntüsü ile tatil severleri büyüleyen plajlar arasında yer alıyor. Marmaris’in diğer güzel plajları arasında Çiftlik Plajı, Boncuk Koyu ve Günnücek gibi plajlar da bulunmakta.

5) Loryma Antik Kenti

Marmaris’ten Bodrum’a giden tekneler aracılığıyla ulaşılabilen Loryma Antik Kenti, Bozburun Yarımadası’nda yer alan Bozuk Köyü’nde bulunmaktadır. Günümüze kadar yapısı korunmuş olan bu kentte bulunan çeşitli sarnıçları, akropol ve nekropol ile kutsal alanları yakından keşfedebilirsiniz.

6) Bördübet Koyu

Çam ormanlarının güzelliğiyle bilinen Bördübey Koyu, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta ve Gökova Körfezi’ne yakın mesafede bulunmakta. Bördübet’e oldukça yakın konumda bulunan köyden lezzetli deniz mahsülleri ve bal gibi farklı yiyecek alışverişlerinizi yapabilmeniz de mümkün.

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü