Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla ili sınırları içerisinde bulunan Akyaka, Ege Bölgesi’nin en güzel tatil yerlerinden biridir. Hem doğal hem tarihi güzelliklere sahip olan Akyaka’nın plajları da son derece ilgi görmektedir. Akyaka’ya gelen tatilcilerin merak ettiği sorulardan biri “Akyaka’da nerede denize girilir?” olmaktadır. Akyaka en güzel plajlara sahip tatil bölgelerinden biridir. Akyaka plajları her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. 

Yemyeşil doğanın çevrelediği, masmavi ve berrak Akyaka plajları isimleri; Akyaka Halk Plajı, Çınar Plajı, Ufuk Plajı, Akyaka Turnalı Plajı, Akbük Plajı, İncekum Plajı, Akçapınar Plajı, Hayıtlı Plajı ve Sedir Adası -  Kleopatra Plajı’dır. Keyifli bir tatil için Akyaka’yı ziyaret eden tatilciler ücretsiz olan Akyaka halk plajlarını tercih edebilmekte, birbirlerine yakın konumda yer alan Akyaka merkez plajlarında güneşin ve denizin tadını çıkarabilmektedirler. Akyaka, en güzel plajları bünyesinde bulundurması nedeni ile son zamanların en popüler tatil yerlerinden biri durumundadır. 

Akyaka Halk Plajı

Akyaka’nın en sık tercih edilen plajlarından biri olan Akyaka Halk Plajı, Akyaka Orman Kampı ile Azmak Nehri’nin arasında bulunmaktadır. Plaj, Muğla ilinin Ula ilçesine 18 kilometre, Marmaris’e ise 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 250 metre uzunluğa ve 25 metre genişliğe sahip olan plaj sit alanı olarak kabul edilmektedir. Sığ ve kumdan oluşan bir plaj olduğu için çocuklu ailelerin rahatlıkla tercih edebileceği Akyaka Halk Plajı muhteşem doğası ile görenleri büyülemektedir. Masmavi ve berrak denizi ile her yıl çok sayıda hem yerli hem de yabancı turisti ağırlayan plajda soyunma kabini ve duş imkanı bulunmaktadır. Mavi Bayrak ödülüne sahip olan plaj aynı zamanda bedensel engelli kişilere sunduğu imkanlar nedeni ile “ engelsiz plaj” olarak da anılmaktadır. Plaja girişlerde herhangi bir ekstra ücret talep edilmemektedir. Akyaka Plajı’nda bulunan işletmelerden istenildiği takdirde şemsiye ve şezlong kiralanabilmektedir. Akyaka Halk Plajı’nın yakınında birçok kafe ve restoran yer almaktadır. Bu restoranlarda büyüleyici manzara eşliğinde Akyaka’ya özgü lezzetler denenebilmektedir. Akyaka Halk Plajı’na Muğla merkezden Marmaris yönüne doğru Akyaka tabelaları takip edilerek özel araçlar ile kolaylıkla gidilebilmektedir. Özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler ise Muğla otogardan hareket eden otobüsler ile Akyaka Halk Plajı’na ulaşabilmektedirler.

Çınar Plajı

Akyaka merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer alan Çınar Plajı tertemiz ve berrak bir denize sahiptir. Plaj genel olarak küçük çakıl taşlarından oluşmaktadır. Görünüş olarak Ölüdeniz’i andıran Çınar Plajı konum ve manzara olarak en güzel plajlardan biri olarak kabul edilmektedir. Çınar Plajı, Azmak Nehri ile birleşen bir denize sahip olduğu için suyu diğer plajlara göre bir miktar soğuktur. Özel bir işletme tarafından işletilen Çınar Plajı’nda yaz mevsiminde otopark ücreti alınmaktadır. İşletme ayrıca şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da sunmaktadır. Çınar Plajı muhteşem doğası ve berrak denizi ile Akyaka’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken plajlardan biri durumundadır. 

Ufuk Plajı

Akbük yolu üzerinde yer alan Ufuk Plajı Akyaka’daki en güzel plajlardan biri olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ufuk Plajı’na araba ile iniş bulunmaktadır. Ufuk Plajı genel olarak taşlık yapıda olduğu için ziyaretçiler yanlarında deniz ayakkabısı getirmektedirler. Son derece berrak ve temiz bir denize sahip olan plaj Akyaka ziyaretçilerinin mutlaka ziyaret ettikleri plajlar arasında bulunmaktadır. Geniş bir sahile sahip olan plaja girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Akyaka Turnalı Plajı

Akyaka’nın en güzel plajlarından biri olan Akyaka Turnalı Plajı, Akyaka’nın kalabalıklığından  sıkılan kişiler için son derece uygun bir plajdır. Diğer plajlara göre daha sakin olması özellikle sakinlikten hoşlananların Akyaka Turnalı Plajı’nı tercih etme sebebi olmaktadır. Yaz mevsiminde bile çok kalabalık olmayan plajda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle Akyaka Turnalı Plajı’nı tercih eden tatilciler yanlarında yiyecek ve içecek getirmektedirler. Yemyeşil ağaçların çevrelediği tertemiz ve berrak bir denize sahip olan plaj Akyaka vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır.

Akbük Plajı

Cam gibi berrak denizi ve yemyeşil doğası ile Akyaka’nın en güzel plajlarından biri olan Akbük Plajı, Akyaka merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Akvaryuma benzeyen denizinde yüzerken birçok farklı balık türünü görme imkanı da bulunmaktadır. Akbük Plajı çakıl taşlarından, denizin içi ise kumdan oluşmaktadır. Akbük denizi kısa bir mesafe sonrası derinleştiği için iyi yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekmektedir. Deniz suyu sıcaklığı ise son derece ılıktır. Özellikle yaz mevsiminde oldukça rağbet gören plaj sabah saatlerinde daha sakin olmaktadır. Akbük Plajı’nda yiyecek içecek için güzel alternatifler bulunmaktadır. Plaja yakın mesafede bir adet de market yer almaktadır. Araç ile plaja girişlerde otopark ücreti alınmaktadır. Kişiler istedikleri takdirde plaj içerisinde bulunan tesislerden şezlong ve şemsiye de kiralayabilmektedirler. Akbük Plajı’na ister özel araçla ister Akyaka’dan hareket eden dolmuşlar ile ulaşılabilmektedir.

İncekum Plajı

Akyaka’nın en favori plajlarından biri olan İncekum Plajı cam gibi denizi ve yemyeşil doğası ile her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turistin tercih ettiği plajlardan biridir. Akyaka merkeze yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta yer alan plaja girişler ücretlidir. Plaj içerisinde bulunan işletmelerden şemsiye ve şezlong hizmeti alınabilmektedir. Yaz mevsiminde hafta sonları oldukça kalabalık olan İncekum Plajı sabah saatlerinde daha sakin olmaktadır. Sakinliği seven kişiler hafta içi günlerde İncekum Plajı’nı tercih etmektedirler. Muhteşem güzellikteki kumu ile görenlerde hayranlık uyandıran İncekum Plajı Akyaka’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken plajlar arasındadır.

Akçapınar Plajı

Akçapınar Plajı Akyaka Liman İskelesi’nin karşı tarafında yer almaktadır. Plaja ulaşımlar Kadın Azmağı üzerinde yer alan tahta köprü üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Akçapınar Plajı’nın denizi kumlu yapıdadır. Son derece sığ olan deniz çocuklu aileler için de ideal bir plajdır. Akçapınar Plajı bölgesinde rüzgarın bol olduğu günlerde uçurtma sörfü yapılmaktadır. Akyaka ziyaretçileri istedikleri takdirde uçurtma sörfü aktivitesi eğitimleri alabilmektedirler. 

Hayıtlı Plajı

Çınar Plajı’na yakın bir konumda bulunan Hayıtlı Plajı, Akyaka’nın denize girilebilecek en güzel plajlarından biridir. Plaj genel olarak taşlık yapıdadır. Plaj içerisinde yiyecek içecek hizmeti vermekte olan bir de kafe bulunmaktadır. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan plajın yemyeşil doğası da görenleri hayran bırakan bir güzelliğe sahiptir. Hayıtlı Plajı içerisinde piknik yapmak için ayrılmış özel ormanlık alan da bulunmaktadır. Deniz kenarında piknik yapmayı seven yerli ve yabancı turistler Hayıtlı Plajı’nı tercih etmektedirler. 

Sedir Adası - Kleopatra Plajı

Akyaka’nın doğal güzelliklerinden biri olan Sedir Adası “Gülen”, “Kleopatra”, “Şiir”, “Aşk”, “Balayı” gibi isimlerle de anılmaktadır. Kleopatra’nın bu adada denize girdiğine dair inanışlar olduğu için adanın diğer ismi Kleopatra Adası’dır. Sedir Adası’nı maki, zeytin, sedir ve çam ağaçları çevrelediği için harika bir manzaraya sahiptir. Adanın kumları altın renginde ve denizi tertemizdir. Muğla’ya 62 kilometre, Marmaris’e ise 23 kilometre uzaklıkta bulunan plaj yerli ve yabancı çok sayıda turist için vazgeçilmez plajlardan biridir. Sedir Adası içerisinde Kedrai Antik Kenti kalıntıları da turistlerin ilgisini çekmektedir. Sedir Adası’nı ziyaret eden tatilciler ada içerisinde bulunan kilise, agora, Apollon Tapınağı ve antik liman kalıntılarını da görme imkanı elde etmektedirler. Sedir Adası’na girişler ücretli olmakla birlikte müzekart sahipleri herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilmektedirler. Akyaka’dan Sedir Adası’na tekne turları ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü