Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla ilinin Ula ilçesinde yer alan Akyaka her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Akyaka’nın nüfusu kış mevsiminde yaklaşık olarak 1500 olmakla birlikte yaz aylarında 4000’e kadar ulaşmaktadır. Eski zamanlarda küçük bir balıkçı mahallesi olan Akyaka 1970’li yıllardan itibaren adını duyurmaya başlamıştır. 1980’lerde yaşanan turizm patlaması ile “turistik belde” haline gelen Akyaka çevre il ve ilçelerden de rağbet görmektedir. 1991 yılında belde olmuş, 2012 yılında ise mahalle statüsü kazanmıştır. Görenlerde hayranlık uyandıran doğal güzellikleri, berrak ve masmavi denizi, oksijen deposu ağaçları ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Akyaka Ege Bölgesi’nin favori tatil yerleri arasında bulunmaktadır. 

Akyaka’ya yakın denize girilebilecek çok sayıda koy yer almaktadır. Türkiye’nin en güzel koylarına sahip olan Akyaka’da denize girilebilecek sakin yerler; 72 Merdiven Koyu, Albay Koyu, Akvaryum Koyu, Burun Koyu, Maden İskelesi Koyu, Akbük Koyu, Turnalı Boncuk Koyu, Değirmenbükü Koyu ve Küfre Koyu’dur. Akyaka koylar haritasında 72 Merdiven Koyu, Albay Koyu ve Akvaryum Koyu birbirlerine yakın konumda bulunmakta olduğundan aynı gün içerisinde üç koyda da yüzme imkanı bulunmaktadır. Koylara ulaşım özel araçlar ile yapılabilmektedir. Ayrıca Akyaka merkezinden tekne turları ile Akyaka’ya en yakın koylarda doyasıya yüzülebilmektedir.

72 Merdiven Koyu

Akyaka Orman Kampı sınırları içinde yer alan 72 Merdiven Koyu Akyaka’nın en güzel koylarındandır. Gökova Körfezi’nin eşsiz güzellikteki manzarasının keyifle izlenebileceği bu koya 72 adet dik ve dar merdiven ile inilmektedir. Turkuaz rengi denizi ile ön plana çıkan 72 Merdiven Koyu küçük bir koy olduğu için denize girebilecek kişi sayısı da sınırlı olmaktadır. Akıntılı bir koy olduğu için suyun alt kısmı soğuk, üst kısmı ise ılıktır. 72 Merdiven Koyu’nda küçük beton bir platform üzerinden denize girilmektedir. 

Albay Koyu

Akyaka Orman Kampı sınırları içerisinde bulunan Albay Koyu, 72 Merdiven Koyu’nun yan tarafında yer almaktadır. Albay Koyu’nda bulunan tahta platform üzerinde oturulabilmekte ve eşsiz manzaranın tadı çıkarılabilmektedir. Koyun denizi dalgalı olduğu için iyi yüzme bilmeyen tatilcilerin dikkatli olması gerekmektedir. Albay Koyu’nun küçük, sessiz ve özel bir bir koy olması nedeni ile sakinliği seven tatilcilerin tercih ettiği bir koydur. Albay Koyu eşsiz manzarası ile Akyaka ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken koylar arasında bulunmaktadır.

Akvaryum Koyu

Akyaka Orman Kampı’ndaki taş evlerin altında yer alan Akvaryum Koyu’na taşlı bir yoldan inilmektedir. Tahta bir platform üzerinden denize girme imkanı bulunmaktadır. İyi yüzme bilmeyen kişiler ve çocuklu aileler için uygun olmayan bu koy derin sularda yüzmek isteyen kişiler için idealdir. Akyaka’ya 26 kilometre uzaklıkta bulunan Akvaryum Koyu tertemiz denizi ve yemyeşil ağaçları ile Akyaka’nın doğal güzellikleri arasındadır. Alan içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. 

Burun Koyu

Akyaka’nın keyifle yüzülebilecek bir diğer koyu ise Burun Koyu’dur. Patika yollar üzerinden ulaşılabilen Burun Koyu, ismini sağ kısmında yer alan buruna benzeyen çıkıntıdan almaktadır. Burun Koyu’nda denize tahta bir platform üzerinden girilebilmektedir. Özellikle derin suda yüzmek isteyen kişilerin tercih ettikleri Burun Koyu’nda deniz genellikle dalgalıdır. Alan içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle koyu tercih eden kişiler yiyecek, içecek ve sandalyelerini yanlarında getirmektedirler. Gökova Körfezi’nin eşsiz manzarasına sahip olan Burun Koyu, Akyaka tatilcileri için vazgeçilmez koylar arasındadır.

Maden İskelesi Koyu

Akyaka’nın en güzel koyları arasında bulunan Maden İskelesi Koyu sakinliği seven kişilerin tercih ettiği bir koydur. Alanda bulunan iskele nedeni ile koyun ismi Maden İskelesi Koyu’dur. Maden İskelesi yakınında çok sayıda tesis ve otel bulunmaktadır. Koyda yer alan tüm otellerin kendilerine özel iskeleleri bulunmaktadır. Özellikle otelleri ile bilinen Maden İskelesi Koyu harika bir yeşilliğe sahiptir. Akyaka merkezinden Maden İskelesi Koyu’na yürümek biraz zor olabileceği için özel araç ile ulaşım daha rahat yapılmaktadır. Ayrıca Akyaka merkezinde bulunan taksiler ile koya ulaşılabilmektedir.

Akbük Koyu

Muğla merkeze 48 kilometre ve Akyaka’ya 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Gökova Körfezi’nin en güzel ve temiz koylarından biri olan Akbük Koyu her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Derin yerlerinin bile dibinin göründüğü masmavi ve tertemiz denizi, yemyeşil doğası ile Akyaka tatilcilerinin sıklıkla tercih ettikleri koylardan biridir. Akbük Koyu’nda market, pansiyon ve kamp alanları bulunmaktadır. Akbük Koyu kamp yapmak isteyen tatilciler için de son derece uygundur. Koy her zaman dalgasız olduğu için çocuklu aileler için de idealdir. Gölgelik alanda oturmak isteyen tatilciler için Akbük Koyu’nda çeşitli kafeler bulunmaktadır. Kafelerin duş hizmetinden de faydalanılabilmektedir. Akbük Koyu özellikle sabah saatlerinde sakinken, öğle saatlerinde kalabalıklaşmaya başlamaktadır. Akyaka’dan Akbük Koyu’na sahil yolu üzerinden Akbük tabelaları takip edilerek yaklaşık yarım saatte ulaşılabilmektedir. Özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler Akyaka’dan hareket eden taksiler ile de Akbük Koyu’na gidebilmektedirler.

Turnalı Boncuk Koyu

Muğla şehir merkezine 44, Akyaka merkezine ise 16 kilometre uzaklıkta bulunan Turnalı Boncuk Koyu Akyaka tatilcileri için vazgeçilmez koylardan biridir. Berrak ve masmavi denizi ile ön plana çıkan Turnalı Boncuk Koyu özellikle kamp yapmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Muhteşem güzellikte bir manzaraya sahip olan koyda kamping imkanı bulunmaktadır. Kamping işletmesinde çadır kampı hizmeti sunulmaktadır. Tesis içerisinde tuvalet, şezlong, şemsiye, duş, restoran, elektrik, internet, otopark, oturma alanları ve çadır kiralama gibi hizmetler bulunmaktadır. Denize sıfır alanda kamp yapmak isteyen tatilcilerin tercihi olan Turnalı Boncuk Koyu her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Turnalı Boncuk Koyu birçok aktivite imkanı sağlaması bakımından da tercih sebebi olmaktadır. Turnalı Boncuk Koyu’nda çadır kampı, yüzme, dalış, bisiklet turu, ve çeşitli sportif faaliyetler yapılabilmektedir.

Değirmenbükü Koyu

Yemyeşil ağaçların çevrelediği, masmavi denize sahip Değirmenbükü Koyu “İngiliz Koyu” olarak da anılmaktadır. Koya özel araç ile ulaşım son derece rahat şekilde yapılabilmektedir. Berrak ve tertemiz suyu ile ünlü olan Değirmenbükü Koyu her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turistin akınına uğramaktadır. Ayrıca Değirmenbükü Koyu’na gelen ziyaretçiler koyun yanında yer alan Yazı köyünü ziyaret edebilmekte ve yol üzerinde bulunan eski evleri görme imkanı bulabilmektedirler. 

Küfre Koyu

Akyaka ziyaretçileri için denize girilebilecek en güzel koylardan biri olan Küfre Koyu, Yedi Adalar Körfezi’nin kuzeydoğusunda yer almaktadır. Tekne ve yat turlarının vazgeçilmez koylarından biri olan Küfre Koyu oldukça derindir. Yapısı itibariyle lodos dışındaki bütün rüzgarlara karşı korunaklı olduğundan sakin bir koydur. Azmak Nehri’nin Küfre Koyu ile birleştiği kısım sığlaşmaktadır. Tertemiz ve berrak denizi ile yerli ve yabancı turistlerin favori koylarından biridir. Küfre Koyu eşsiz bir gün batımı manzarası izlemek isteyen kişilerin tercih ettikleri bir koydur. Koya ulaşım özel araçla zor olmakla birlikte toprak bir yoldan yapılmaktadır. Tekne turu ile koya ulaşım çok daha rahattır.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü