Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın incilerinden olan Göcek Mahallesi, bulundurduğu değerler ile sevilen bir yerdir. Doğal güzellikleri ile dört bir yanı sarılı olan bir mahalleyken, bu doğal güzellikler içerisinde yer alan önemli detaylara sahiptir. Yemyeşil dağların arasında konumlanan antik kentler, tarihi kilise kalıntıları, Kleopatra Hamamı gibi denizin altında kalmış antik yapılar, Göcek’in tarihi değerler açısından zenginliğini ortaya koyuyor. Ziyaretçilerin tek bir noktada hem doğa içerisinde hem de tarihi bir yolculuk yapması mümkün hale geliyor. Bu her iki tatil anlayışının yanı sıra Göcek, doğal güzellikleri içerisinde bulundurduğu mavilikler ile de ön plana çıkıyor.

Göcek koyları, el değmemiş olmaları veya kendilerine has özellikleri ile bölgede bulunan diğer koylardan ayrı özelliklere sahiptir. Muğla Bölgesi’nin önemli değerlerinden olan 12 Adalar Koylarından bazıları Göcek adreslidir. Bu ve bunun gibi koylar sayesinde Göcek koyları özellikle tekne turlarının vazgeçilmez rotasyonudur. Koylarla beraber Göcek plajları gündeme gelir. Göcek plajları isimleri, Göcek plajları hakkında bilgi verir niteliktedir. Sakinlik isteyenler için günümüzde hala daha el değmemiş olan Göcek plajları bulunurken, daha sosyal saatler geçirmek isteyenler için de özel Göcek plajları isimleri bulunur.

Göcek merkezde denize girilecek bir alan bulunmaması Göcek merkez plajları seçeneğini devre dışı bırakır. Ancak, merkeze birkaç dakikalık mesafede yer alan İnlice Plajı veya Göcek Adası seçenekleri bulunmaktadır. Göcek en güzel plajları arasında yer alan bu iki plaj “Göcek’te nerede denize girilir?” sorusu için de güzel cevaplardır. Bölgede tesisler bulunduğu gibi Göcek halk plajları seçenekleri de devreye girer. Hemen hemen her bir koyun halk plajı bölümü bulunur. Bu sayede dileyen kişiler ücretsiz bir şekilde plajlardan faydalanabilir. Göcek’te her türlü isteğin karşılanabileceği bir plaj bulmak mümkündür. 

İnlice Plajı

Plaj isimleri arasında ilk sırayı İnlice Plajı’nın alması doğru bir sıralama başlangıcı olacaktır. Göcek merkeze 6 kilometre uzaklıkta olan İnlice Plajı hem kara hem de deniz yoluyla ulaşılabilen bir adrestir. Plajın uzaktan görür görmez ziyaretçilerinde şaşkınlık uyandıran simsiyah kumları bulunur. 800 metre genişliğindeki plajın tamamıyla bu siyah kumlardan oluşuyor olması ortaya alışılmışın dışında bir doğal görüntü çıkarır. Plajın halk plajı kısmı bulunuyor olup dileyen kişiler belediye tarafından işletilen tesisten şemsiye ve şezlong da kiralayabiliyor. Denizin sakin, ılık olması ve yavaşça derinleşmesi özelikle çocuklu ailelerin İnlice Plajı’nı tercih etmesini arttırıyor. 

Adres: İnlice/, 48300 Fethiye/Muğla

Göcek Adası

Tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden olan Göcek Adası, Göcek merkeze yakınlığıyla ön plana çıkan bir diğer adrestir. En kısa süre içerisinde, yakın bir koyda denize girmek isteyen kişiler soluğu Göcek Adası’nda alıyor. Bu durum yazın yoğun dönemlerinde adanın kalabalık olmasına neden olsa da bölgenin doğal güzelliği kendini korumayı başarıyor. Ada tamamı ile çam ve günlük ağaçlarıyla kaplı olup masmavi denizi ile bir renk şöleni yaratıyor. Adada bulunan tek işletme, gelenlerin şemsiye, şezlong, yiyecek, tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarını karşılamasına olanak tanıyor. Plajla ilgili bilinmesi gereken özellik ise oldukça büyük taşlardan oluşuyor olması. Bundan dolayı gelen kişilerin yanlarında deniz ayakkabısı getirmesi öneriliyor.
 

Günlüklü Plajı

Göcek merkeze 10 kilometre mesafede olan Günlüklü Plajı, ismini bölgede yer alan günlük ağaçlarından alıyor. Günlük ağaçlarının kendine has kokusu, kozmetik sektöründe de günlük ağaçların ön plana çıkmasını sağlıyor. Bundan dolayı bölge, son derece değerli ve kıymetli oluyor. Ağaçların kokusu ve denizin kokusunun birleşmesi ise gelenlerin hafızasında unutulmaz bir yer bırakıyor. 500 metre genişliğindeki sahilin her bir noktasında bu enfes kokuyu solumak mümkündür. Hem kara hem de deniz yoluyla ulaşım sağlanan koy çoğu zaman sakindir. Plajda yer alan işletmeler sayesinde gelenler günlük ihtiyaçlarını karşılayabilir, dileyenler kamp alanlarında gecelerini de Günlüklü Plajı’nda geçirebilir. 

Çalış Plajı

4 kilometre uzunluğundaki bu büyük sahil, Muğla koylar haritasının en uzun adreslerinden biridir. Göcek merkeze 25 kilometrede bulunan Çalış Plajı, sadece plajı ile değil sunduğu eğlence olanaklarıyla da sıkça ziyaret edilen adreslerdendir. Sörf ve kite board gibi su sporlarının yapıldığı Çalış Plajı, birçok tesise de ev sahipli yapmaktadır. Sahil hattı boyunca sıralanan mekanlar, her zevke uygun eğlencenin ve yemeğin bulunmasına olanak tanır. Çalış Plajı’na sadece deniz keyfi yapmak için geleceklerin sabah erken saatlerde gelmesi önerilir. Öğleden sonrasında bölgenin rüzgar alıyor olması denizi dalgalandırmaktadır. 

Sarıgerme Plajı

7 kilometre uzunluğundaki plajıyla, uçsuz bucaksız bir yerdeymiş hissi yaşatan Sarıgerme, Göcek’in ön plana çıkan adreslerindendir. Göcek merkezden 30 dakika uzaklıkta olan bu plaj, sadece Göcek’in değil Fethiye’nin de bilinen plajlarındandır. Popülerliği sebebiyle Sarıgerme, tüm sezon boyunca yerli yabancı binlerce turisti ağırlıyor. İncecik ve yumuşacık kumu, sığ ve sakin denizi ile birçok su sporuna ev sahipliği yapıyor. Tüm bu özellikleri çocuklu aileler tarafından da tercih edilirliğini artmasını sağlıyor. Plajda çok sayıda mekan bulunuyor olsa da genel olarak sakinliğinden ve huzurundan bir şey kaybetmemiş olması, sakin bir gün geçirmek isteyenlerin de Sarıgerme Plajı’nı tercih etmesine olanak tanıyor. 

Göcek D-Marin

Özel ve lüks adresler arayanlar için de Göcek’te seçenekler bulunur. Bunlardan en meşhur olanı ise Göcek D- Marin’dir. Göcek içerisinde denize girme imkanı sunan tek yer olan Göcek D- Marin özel bir işletmedir. Mısır’dan gelen kumlar ile doldurulmuş denizi, ormanın içerisine yayılan konaklama tesisleri ve kendine ait limanı ile son derece şık bir yerdir. Marina kısmında yer alan restoranlar ve barları günün her saati D- Marin’in yoğun olmasını sağlamaktadır. Çok sık teknelerin yanaştığı bir yer olmasına rağmen suyu her daim temiz ve sıcaktır. Her yıl düzenlenen yat yarışlarına ev sahipliği yapması ise bölgenin ünlü olmasını sağlar.

Adres: Göcek, Camtaş Cad. Göcek No:12, 48310 Fethiye/Muğla

Telefon: (0252) 645 15 20

Ayten Koyu

El değmemiş bir yer arayanlar için Ayten Koyu doğru adrestir. Bölgede hiçbir tesisin yer almaması koyun ilk günkü gibi sadece doğasıyla ön planda olmasını sağlamaktadır. Çam ağaçlarıyla çevrili patika yollardan koya ulaşılıyor olup bölgede tam anlamıyla bir plaj bulunmamaktadır. Denizin taşlık bir zemini olması ise deniz ayakkabısı olmadan girmeyi oldukça zorlaştırır. Genellikle günün birkaç saati denizin tadını çıkarmak için gelinen bir yerdir. Temel ihtiyaçların giderilebileceği bir yer olmaması tüm günü burada geçirmeyi zorlaştırır. Sadece birkaç saatliğine de olsa koyun kendine has turkuaz renkli denizinin tadını çıkarmak için Ayten Koyu’na gelinmelidir. 

Akvaryum Koyu

Göcek’in meşhur adalarından olan Domuz Adası ve Tersane Adası arasında kalan Akvaryum Koyu, berrak denizi ile sevilen noktalardandır. 12 Ada turlarının da mutlaka uğradığı Akvaryum Koyu, gelenlere eşsiz bir gün geçirme imkanı sunuyor. Pırıl pırıl denizi, çevresini saran çam ağaçları, bölgenin kendine has serinliği ile bir araya gelince yaz dönemine serin ve güzel bir mola vermeyi sağlıyor. Denizin dibinde kalan deniz feneri kalıntıları ve rengarenk balık çeşitliliği ile Akvaryum Koyu, gerçekten de bir akvaryum içerisinde yüzüyormuş hissi yaşatmaktadır. 

Kille Bükü Koyu

Teknelerin vazgeçilmez adreslerinden olan Kille Bükü Koyu, kendini adeta izole etmiş plajı ile sakin bir gün geçirme imkanı tanıyor. Çam ağaçlarıyla çevrili tepelerin arasında kalan bu yer, sakin ve berrak denizi ile denize girmek için son derece idealdir. Kum plajı ve yavaşça derinleşen denizi çocuklu ailelerin de bu plaja büyük bir ilgi göstermesini sağlar. Koy rüzgar almaması nedeniyle tekneler için de doğal liman görevi görmektedir. Bu sayede yoğun dönemlerde koyun açıklarında çeşit çeşit tekneler görülür. Koyun yoğun bir insan trafiği vardır ancak ilk günkü gibi temiz kalmayı başaran adreslerdendir. 

Sarsala Koyu

Ormanlık bir yoldan geçerek deniz kıyısına ulaşılan Sarsala Koyu, doğa içerisinde bir gün geçirmek isteyenlerin buluşma noktası oluyor. Ulaşımın son derece basit olması koyun gördüğü ilgiyi direkt olarak arttırıyor. Koyda doğa içerisinde doya doya bir gün geçirmek için birçok imkan bulunuyor. Öyle ki, denize girmekten sıkılan kişiler, orman içerisinde yer alan yürüyüş yollarında iğne ve çam ağaçları arasında keyifli yürüyüşler yapıyor. Koyun kum plajı ve sakin denizi, keyifli bir deniz tatili için de sevilen adreslerden olmasını sağlıyor. Koyda tesisler yer alıyor olup dileyen kişiler bu tesislerden faydalanıyor. Masmavi sakin denizi birçok teknenin burada kalmasını sağlıyor. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü