Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Fethiye’nin bir mahallesi olan Göcek, mahalle olmasından kaynaklı olarak küçük bir yer düşüncesi yaratmaktadır. Oysaki, Göcek yüz ölçümü bakımından küçük olsa da meşhur olan şeyler sayesinde oldukça büyük bir zenginliğe sahiptir. Öncelikle, Muğla Bölgesinin tarihi zenginliklerinde Göcek’inde payı bulunmaktadır. Göcek tarihi yerleri, nesi meşhur sorusunun verilen ilk cevapları arasında yer alır. Tarihi yerleri ile göze çarpan doğal güzellikleri de neyi ile meşhur sorusunun bir diğer cevabıdır. Mavi ve yeşilin her tonuna hakim olan Göcek, doğasıyla büyüleyici bir etkiye sahiptir. Yeşilin içerisine gizlenmiş mavi olan plajları da Göcek’in ününe ün katmaktadır. Plajları ve koyları çoğu zaman tekneler tarafından mesken tutulmuştur. Bu durum Göcek’in lüks mekanlara ev sahipliği yapmasına olanak tanımaktadır. Teknelerin yanı sıra, bölgede lüks otel zincirlerinin tesisleri olması da bu durumu etkilemektedir. Neyi meşhur araştırması yapılırken, bu mekanların da adları ön plana çıkmaktadır. Göcek eşsiz bir marinaya sahiptir. Marina üzerinde yer alan birçok farklı restoran ve mağaza Göcek ziyaretçilerinden büyük ilgi görmektedir. 

Mekanların gelişmiş ve çok seçenekli olması, Göcek restoranlarının da her zevke uygun seçeneklere sahip olmasına olanak tanır. Yerli yabancı birçok turist, zevklerine uygun yiyecek ve içeceklere ulaşabilmektedir. Restoranların genellikle sabahtan akşama kadar hizmet vermesi kahvaltıdan akşam yemeğine istenilen yemeklerin bulunmasını sağlar. Bu durum Göcek’in hizmet sektörüyle de meşhur olmasını sağlamıştır. Göcek meşhur yemeklere de sahiptir. Ancak bu yemekler günümüzde yöre halkının evlerinde pişmektedir. Gelenlerin fırsat bulması halinde denemesi gereken yemeklerdir. Meşhur özellikleri ile Göcek, bir tatilden beklenen her şeyin bulunabileceği bir adrestir. İsteyenler doğa ile iç içe olurken isteyenler tarihi yerlere yönelir. Bazı kişiler ise sadece meşhur mekanların keyfini çıkarır. 

Zeytinyağlı Enginar

Yaz sezonu ile masalarda yerini alan zeytinyağlı enginar, tüm Ege Bölgesi’nde olduğu gibi Göcek’te de meşhurdur. Bezelye, havuç ve soğan ile hazırlanan zeytinyağlı enginar oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Birçok meyhanede meze niyetine servis edilmektedir. Bölgede yetiştirilen enginarlar ile yapılması bu yemeğin ekstradan lezzetli olmasına olanak tanır. Bundan dolayı Göcek’e gelen kişilerin zeytinyağlı enginarı bir de Göcek’te denemesi önerilir. Enginar severler, ana yemek niyetine de zeytinyağı enginar tüketmektedir. 

Çökertme Kebabı

Çıtır çıtır kibrit patateslerin üstüne konulan yumuşacık dana eti, üzerine yoğurt ve kırmızı biber konulmasıyla mükemmel bir lezzete dönüşüyor. Türkiye’nin birçok yerinde bulunan bir yemek olan çökertme kebabı, Ege yöresine ait lezzetlerdendir. Göcek’te birçok restoran menüsünde çökertme kebabına yer vermektedir. Hem lezzetli hem de doyurucu olan çökertme kebabı, akşam yemeklerinin sevilen lezzetlerindendir. Genellikle dana eti ile servis edilen kebap, klasik kebaplara getirilen oldukça farklı bir yorumdur. 

Sılcan Otu Kavurması

Sağlık üzerindeki faydaları ile ön plana çıkan sılcan otu, Göcek’in meşhur lezzetlerinden bir diğeridir. Günümüzde yöre halkının evlerinde pişen bir yemektir. Ancak dileyenler yöre pazarından sılcan otu alıp evde kendileri de pişirebilir. Sılcan otu, sarmaşık türünde bir bitkidir. Dikkatli bir şekilde temizlenmesi ardından otlar haşlanır. Haşlamadan sonra zeytinyağı ile güzelce kavrulur. Dileyenler yoğurt ile yerken dileyenler ise üzerine yumurta kırarak tüketmektedir. Kendine has aroması ile sılcan otu kavurması özel bir lezzettir. 

İnlice Plajı

Yemeklerin ardından sıra Göcek’in meşhur plajına geliyor. İnlice Plajı, İnlice Mahallesi’nde yer almaktadır. Plajın siyah renkli kumları gelen herkesi şaşkınlığa uğratır. 800 metre uzunluktaki plajın siyah kumları, deniz mavisi ile birleşince mükemmel bir görsel şölen açığa çıkmaktadır. Göcek’e gelen herkesten büyük bir ilgi gören plaj, Göcek merkeze 6 kilometre mesafededir. Kişiler genellikle kara yolu ile plajı ziyaret etmektedir. Plajda belediyenin tesisi bulunmakta olup, dileyen kişiler şemsiye ve şezlong kiralayabilir. Plajda kamp alanı da bulunmaktadır. Bu durum gelip kalmak isteyen doğa severler içim güzel bir fırsattır. 

Adres: İnlice/, 48300 Fethiye/Muğla

Göcek Adası

Göcek merkez diğer tatil yerleri gibi direkt olarak denize girilebilecek bir yer imkanına sahip değildir. Ancak merkeze oldukça yakın olan Göcek Adası adeta imdada yetişiyor. Merkezde bulunan motor tekneler ile adaya ulaşım sağlanırken, bu ulaşım şekli güne keyif dolu bir başlangıç imkanı sunuyor. Göcek Adası’nın doğal güzelliği gelenleri büyülüyor. Dört bir yanı günlük ve çam ağaçları ile çevrili olan ada, yeşil ve mavinin uyumunu yansıtıyor. Adada tesis bulunmakta olup, dileyen kişiler şemsiye ve şezlong kiralayabiliyor. Koyun her daim sakin olması, adaya doğal liman özelliği kazandırıyor. Kuşkusuz ki Göcek’in en meşhur yeri olan Göcek Adası gelen herkes tarafından görülmesi gereken bir adrestir. 

Ömer Eşen Tabiat Parkı 

4 bin 172 hektarlık yem yeşil bir alan olan Ömer Eşen Tabiat Parkı, doğa severlerin Göcek’te ilk gittiği adrestir. Tabiat parkı olarak ilan edilmeden öncesinde Denizli Orman Bölge Müdürlüğü kapsamında Eğitim Merkezi olarak kullanılan alan, 2008 senesinde tabiat parkı olarak kabul edilmiştir. Bölgede bulunan günlük ağaçları ve birçok farklı türdeki kuş, bu büyük alanın mükemmel bir doğaya sahip olmasına olanak tanımaktadır. Park içerisinde tesisler de yer almaktadır. Bu sayede gelenler parkta dolu dolu bir gün geçirme olanağına sahip olurlar. 

Adres: İnlice, 48300 Fethiye/Muğla

Telefon: (0312) 207 50 00

Domuz Adası

İsmini tepelerinde yaşayan yaban domuzlarından alan ada, tarihi dokusu ile önemli bir adrestir. Tarihi dokusu alışılmışın dışında özelliklere sahiptir. Öyle ki, bir kısmı adanın üzerinde kalırken bir kısmı denizin içindedir. Adaya teknelerin yanaşması zordur bu yüzden tekneler demir atamamaktadır. Dileyen kişiler dalış ekipmanları ile gelerek ada çevresinde dalmaktadır. Berrak ve pırıl pırıl denizi adanın güzelliğini arttırmaktadır. Domuz Adası Göcek’e gelen herkes tarafından görülmesi gereken meşhur adreslerden biridir. 

Adres: 48770 Dalaman/Muğla

Göcek Marina

Göcek merkeze 5 dakika uzaklıkta olan marina, Akdeniz ve Ege’nin buluştuğu noktadır. Çevreye duyarlı olacak özelliklerle kurulan marina, çevresindeki doğal güzellikleri korumaktadır. Korunaklı olması tekneler için de geçerlidir. Son derece duyarlı marina çalışanları ile marina sakinlerine eksiksiz bir hizmet sunulmaktadır. Göcek Marina, sadece yat sahipleri için değil bünyesinde bulunan mekanları ile tüm Göcek sakinlerinin beğenisini toplamaktadır. Birçok farklı kafe ve restoran ile eğlenceli akşamlar için marina güzel bir adrestir. 

Adres: Cumhuriyet Mah., Süleymanağa Cad., 48310 Göcek Bld./Fethiye/Muğla

Telefon: (0252) 645 19 38

Günlüklü Plajı

Her bir yanı günlük ağaçları ile kaplı olan bölgenin koyu olan Günlüklü Plajı, ismini bu ağaçlardan almıştır. 500 metre uzunluğundaki sahili, masmavi berrak denizi ve çevresinde konumlanan ağaçları nefes kesici bir doğal güzellik sunmaktadır. Ağaçların kendine has kokusu ve denizin kokusu birleşince ortaya çıkan kokuların birleşimi akıllarda kalıcıdır. Yumuşacık bir kuma sahip olan plaj, çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Plajda tesisler yer almakta olup, dileyen kişiler şezlong ve şemsiye kiralayabiliyor. Plajda kamp alanları da bulunuyor. Dileyen doğa severler Günlüklü Plajı’nda tüm tatillerini geçirme imkanı buluyor. 

Tlos Antik Kenti

11 bin yıllık geçmişi ile sadece Göcek’in değil, Muğla bölgesinin meşhur adreslerinden biri Tlos Antik Kenti’dir. Geçici UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Tlos, Antik Likya’nın önemli din merkezlerinden biridir. 19. yüzyılın başına kadar kentte yaşamın devam etmiş olması günümüze daha yakın tarihlerden de eserler bulunmasına olanak tanır. Tlos mitoloji ile ilgilenen kişilerin de son derece ilgisini çekmektedir. Efsaneye göre ünlü mitolojik karakter olan Pegasus, Tlos’ta yaşamıştır. Ksanthos Vadisi’nde kurulan bu kent, tarihte yolculuğa çıkmak isteyen kişilerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. 

Adres: Yakaköy, Saklıkent Yolu, 48850 Seydikemer/Muğla

Telefon: (0252) 614 11 50

Kleopatra Hamamı

Tarihi yerleri keşfetmeyi seven kişilere farklı bir deneyim yaşama imkanı sunan Kleopatra Hamamı, kuşkusuz Göcek’in en meşhur koyudur. Bizans Manastırı’na ait olduğu düşünülen bu yapı, bir hamamı andırmaktadır. İlginç olan noktası ise hamamın günümüzde suların altında kalmış olmasıdır. Gelen kişiler hamamı su üzerinden izleyebilir veya üzerinde yüzebilir. Bölgenin suyunun şifalı olduğu düşünülmektedir. Bu durum, suyun şifasından yararlanmak isteyenlerin de bölgeyi ziyaret etmesine neden olur. Koya ulaşım tekne turları ile sağlanmaktadır.

Adres: Ege, 48770 Kapıkargın/Dalaman/Muğla

Telmessos Antik Kenti

Telmessos bir diğer adıyla Termessos Antik Kenti, MÖ. 3.yüzyılda kurulmuştur. Kentte bulunan 5.000 kişi kapasiteli antik tiyatro, kentin günümüze kadar gelmeyi başarmış en ihtişamlı yapılarından biridir. Geçen yıllarda yapılan restorasyonlar ile tiyatronun ihtişamlı görüntüsünün korunması sağlanmıştır. Asıl ön plana çıkan yapısı antik kaya mezarlarıdır. Kente girer girmez göze çarpan mezarlar, dönemin mimarisinin ne kadar gelişmiş olduğunu kanıtlar niteliktedir. Telmessos yaz dönemi boyunca her gün yüzlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kente girişler ücretlidir. 

Adres: Kesikkapı, 123. Sok. No:12, 48300 Fethiye/Muğla

Telefon: (0242) 247 76 60

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü