Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Her bir noktasında farklı bir koy bulunan Göcek, Muğla Bölgesi’ndeki en güzel koylar arasında bazı isimlere ev sahipliği yapmaktadır. Denize girilecek sakin yerler denildiği zaman genellikle teknelerin uğrak noktası olduğundan dolayı Göcek ön plana çıkmaktadır. Çevresinde birkaç farklı ada bulunması ve bu adalarda yerleşim bulunmaması Göcek’in bakir koylardan zengin olduğunun göstergesidir. Özellikle dalgıçlar, Göcek koylar haritası üzerinde bulunan koylara ayrı bir ilgi göstermektedir. Göcek, Muğla’nın hemen hemen her yerinde olduğu gibi zengin bir tarihi geçmişe sahiptir. Tarihi kalıntıların genellikle kara üzerinde olması beklenmektedir. 

Ancak Göcek, tarihi kalıntılara farklı bir boyut getirmektedir. Bazı koylar da tarihi kalıntılar suyun altındadır. Bu durum bu koyları, Göcek tarihi yerleri ile ilgilenen ve denizi seven kişilerin ortak buluşma noktası yapmaktadır. Göcek tarihi kadar doğasıyla da ön plana çıkmaktadır. Göcek’te bulunduğu yere en yakın koy arayışında olan kişiler, genellikle nefes kesici bir doğa içerisinde olan koylara ulaşım sağlar. Göcek doğal güzellikler ile zengin bir yer olup, koyların hemen hemen hepsi yeşil ve mavinin şölenini bir araya getirmektedir. 

Bir yaz tatilinden beklenti herkes için değişir. Bazı kişiler yeni yerler keşfetmeyi severken bazıları ise deniz kenarında huzur dolu saatler geçirmek istemektedir. Göcek, her ikisinin de yapılabileceği bir adrestir. Özellikle, şık ve kaliteli mekanlar ile huzurunu daha da arttırmak isteyen kişiler için nokta atışı niteliği taşır. Teknelerin uğrak noktası olan Göcek, restoranları ile ön plana çıkmaktadır. Salaş yerler bulunabildiği gibi lüks yerlerinde bulunuyor olması, her zevke uygun seçenek imkanı yaratmaktadır. Kahvaltı, öğle veya akşam yemeği günün hangi öğünü olursa olsun güzel bir adres bulmak mümkündür. Koylarında geçen bir günün sabahı veya kapanışı lezzetli yemeklerle olunca tatilin tadı bir başkadır.

Göbün Koyu

Sularının altında tarih saklayan bir koy olan Göbün Koyu, çam ağaçları arasında kalmış adeta gizli bir cevherdir. Yüksek iki tepe arasında kalan koy, oldukça sakin ve berrak bir denize sahiptir. Bölgenin rüzgar almaması tekne sahipleri tarafından da sevilen bir özelliktir. Sakinlik koya doğal liman özelliği kazandırmaktadır. Küçük birkaç işletmenin olması bölgenin sakinliğinin korunmasını sağlar. Koy hem tarihi geziler hem de deniz keyfi sürmek için tercih edilen bir adrestir. Göcek ile aralarında mesafe bulunur ancak gelinecek mesafeye değeceği bilinmelidir.  

Adres: Kapukargın, 48770 Muğla Merkez/Dalaman/Muğla

Kleopatra Hamamı Koyu

Göcek’in birçok yerinde Bizans Dönemi’ne ait kalıntılar bulunur. Bu kalıntılardan bazıları ise direkt olarak bir koya adını vermiştir. Kleopatra Hamamı Koyu adını, su altında kalmış bir antik yapıdan almaktadır. Suyun üzerinden görülebilen bu yapı gelenlere sıra dışı bir deneyim yaşama imkanı sunar. Hamamı, Mısır kraliçesi Kleopatra’nın Akdeniz ziyaretlerinde kullanmak üzere kendi için yaptırdığı düşünülmektedir. Koyda yer alan sıcak suyun şifalı olduğu iddia edilmektedir. Sadece bu özelliği için bile koy ziyaret almaktadır. Genellikle tekne turlarının vazgeçilmez adresleri arasında Kleopatra Hamamı Koyu yer alır.

Sıralıbük Koyu

Tatlı ve tuzlu suyun buluşma noktası olan Sıralıbük Koyu, tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden bir diğeridir. Son derece sakin olan denizi, gelen herkesin koyun denizine hayran kalmasını sağlar. Bazı tekneler gece konaklamak üzere Sıralıbük’e demir atmaktadır. Sakin bölgesi doğayla baş başa vakit geçirme şansı yaratır. Hatta bazı kişiler koyda kamp yapma macerasına da atılmaktadır. Ancak bilinmelidir ki, Sıralıbük çakıl taşlarından oluşan bir plaja sahiptir. Bundan dolayı kişilerin yanında deniz ayakkabısı getirmesi önerilmektedir. 

Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla

Boynuzbükü Koyu

12 Adalar olarak bilinen koylardan en büyüğü olan Boynuzbükü, Fethiye ve Göcek ziyaretçilerinin ortak noktasıdır. Doğal dalgakırana sahip olan koy, her daim sakin bir denize sahiptir. Dalgasız olması hem doyasıya yüzmek hem de teknesini demirlemek için yer arayan kişilerin sevdiği bir yer olmasını sağlamaktadır. Neredeyse tüm koy çam ağaçları ile kaplıdır. Bu durum gelenlerin doğal bir güzellik ile karşılaşmasına olanak tanır. Boynuzbükü’nde yer alan restoran şahsi tekneleri ile gelen kişilerin uğrak noktasıdır. Gelenler mekanın kendi limanına teknelerini bağlayabilmektedir. Koy su sporları için de tercih edilmektedir. 

Bedri Rahmi Koyu

Sanat ile denizin buluştuğu nokta olan Bedri Rahmi Koyu ismini, sanatçının bölgedeki kayaya resim yapması üzerine almıştır. Daha öncelerinde Taşkaya olarak bilinmektedir. Göcek merkeze 17 kilometre uzaklıkta olan Bedri Rahmi Koyu, hem teknelerle hem de araçlarla ziyaret edilebilir. Zeytin ağaçları arasında kalan koydaki resim son derece dikkat çekicidir. Büyük bir balığı andıran ancak detaylı bakılınca içerisindeki diğer hayvanları görmenin mümkün olduğu bir resimdir.

Koyun sakin ve ılık denizi deniz keyfi yaşama imkanı sunar. Koyun bulunduğu bölgenin tarihi geçmişi ise tarih tutkunlarının da ilgisini çekmektedir. Öyle ki, Lykia mezarları bu bölgede yer almaktadır. 

Adres: Kapıkargın Göcek, Dalaman/Muğla

Sarsala Koyu

Az bilinen bir koy olan Sarsala Koyu, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen kişilerin tercihidir. Koyda yalnızca bir tesisin yer alması koyun kalma için değil belirli bir süre vakit geçirmek için tercih edilmesini sağlamaktadır. Deniz canlıları tarafından zengin bir denizi bulunur. Öyle ki, bazı dönemlerde deniz kaplumbağalarını görmek de mümkündür. Koyun sakin ve ılık denizi bu deniz canlılarını saatlerce izleyebilme olanağı tanır. Tekne sahipleri tarafından da sıklıkla gelinen bir koydur. Koy hafta sonları yoğun olabileceğinden sakinlik arayan kişilerin hafta içleri gitmesi önerilir.

Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla

Ekincik Koyu

Yumuşacık kumlarda yürüyerek girilen denizi, denizin yavaş yavaş derinleşmesi özellikle çocuklu ailelerin Ekincik Koyu’nu tercih etmesini sağlıyor. Koy sıklıkla tekne turları tarafından da ziyaret ediliyor. Bozulmamış doğası ile yeşilin ve mavinin uyumunu bir arada yaşatan bu yer, zeytin ve çam ağaçlarına ev sahipliği yapıyor. Bölgede az sayıda işletme bulunsa da burada yer alan mekanlardan bazıları, koyun popülerliğini arttırıyor. Özellikle tekne sakinleri, akşam yemekleri için Ekincik Koyu’na uğruyor. Koyun kendi limanı olsa da koy aynı zamanda sakin denizi ile doğal liman görevi de görüyor.

Adres: 48800 Köyceğiz/Muğla

İnlice Plajı

Göcek’in en meşhur plajlarından biri olan İnlice, siyah kumları ile dikkatleri üzerine çeken bir yerdir. 800 metre uzunluğundaki geniş plajı, görenleri şaşırtmaktadır. Ortaya çıkan renk farklılıkları ise unutulmaz bir doğal görüntü yaratır. Göcek merkeze 6 kilometre uzaklıkta olan İnlice, halk plajı kısmına da sahiptir. Bu durum özellikle yaz dönemlerinde plajın son derece yoğun olmasına neden olur. Plajın arka taraflarında yer alan kamp alanları gelenlerin burada kalmasına da olanak tanıyor. Sakin bir koy arayanlar için doğru adres olmasa da Göcek’in mutlaka görülmesi gereken adreslerinden biri oluyor. 

Adres: İnlice/, 48300 Fethiye/Muğla

Aşı Koyu

Muğla Bölgesi’nde gerçek anlamda el değmemiş bir koy arayanlar için verilecek adres Aşı Koyu’dur. Sığ, berrak ve durgun denizi ile gelenleri büyüleyen Aşı Koyu, huzur dolu bir gün geçirme imkanı sunuyor. Bölgede yer alan küçük tesis dileyenlerin tüm gün boyunca Aşı Koyu’nda kalmasına olanak tanıyor. Koy, turkuazın en güzel tonları ve çam ağaçlarının yeşil tonları ile bir kartpostal görüntüsü yaratıyor. Koya kara ulaşımı olduğu gibi teknelerle de ulaşım mümkün. Koyun kendine ait olan küçük iskelesi, denize iskeleden girme imkanı da sunuyor.

Adres: Sarıgerme Mergenli Mah.Yunus Emre Cad No:1, 48600 Ortaca/Muğla

Kille Bükü Koyu

Kille Bükü Koyu, sağında ve solunda yer alan tepeleri ile kendini adeta kamufle etmiş bir koydur. Bu iki tepe arasında kalan koy, kum plajıyla saklı bir cennet köşesi konumundadır. Boynuzbükü ve Taşyaka koyları arasında kalan Kille Bükü, teknelerin vazgeçilmez adreslerindendir. Bazı tekneler sadece geceyi geçirmek için bile Kille Bükü’ne gelmektedir. Son derece sakin ve rüzgarsız olan koy, keyifli bir deniz tatili geçirme imkanı yaratır. Koyda yer alan küçük işletmelerden dileyenler şemsiye ve şezlong kiralayarak kara üzerinde de bir gün geçirebilirler. 

Adres: Şerefler, 48770 Dalaman/Muğla

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü