Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Göcek gezilecek yerler açısından son derece geniş seçeneklere sahip bir yerdir. Aslında Göcek bir mahalle olsa da sahip olduğu tarihi doku, doğal güzellikleri ve özel mekanları ile her zevke uygun gezilecek yer seçeneği sunar. Muğla Göcek gezilecek yerler arasında yer alan adreslerle de gezilecek yerlerini zenginleştiren bir bölgedir. Muğla’ya gelen kişiler tüm görülmesi gereken yerleri görmek istiyorsa gidecekleri birçok adres kuşkusuz ki Göcek’te olacaktır.

Göcek’te gezilecek yerler arasında koylar ve plajlar ön plana çıkıyor. Göcek koyları, özellikle tekneler tarafından mesken tutulan yerler olup sakin ve berrak denizi ile huzurlu bir deniz keyfi yaşama imkanı sunuyor. Koylar arasında el değmemiş plajlar bulunabildiği gibi genellikle plajlar bir veya birkaç yerel tesis içeriyor. Bu sayede kişiler tüm gün boyunca bu koylarda rahatça vakit geçirebiliyor. Bazı koylar ise tarihi dokuya da ev sahipliği yapıyor. Kleopatra Hamamı Koyu gibi özel yerler, Göcek'te görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Sularının altında dahi tarih barındıran bu adresler hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri bir arada görme imkanı sunuyor.

Göcek'te gezilecek yerler restoranlarıyla da ön plana çıkıyor. Özellikle, lüks yerleri seven kişiler Göcek’te zincir otellerin kurduğu şık restoranlarda damakta iz bırakan tatlar deneyimleyebiliyor. Bunlardan bazıları Göcek’in meşhur olan lezzetleri oluyor. Restoranların yanı sıra D- Marin gibi sıralı mekanları ve sunduğu hizmetler ile ön plana çıkan yerler de Göcek gezilecek yerler arasında yerini alıyor. Meşhur yerleri ve tatları ile bilinen bir yer olan Göcek, her anı aktivitelerle dolu bir tatil yapmak isteyenlerin tüm isteklerini karşılıyor. Bu isteğin aksine sakinlik arayanlar da yine istediklerini bulabiliyor. Göcek gezilecek yerleriyle tüm ziyaretçilerinin mutlu ayrılmasını sağlıyor.

D-Marin Göcek

Özel bir işletme olan D-Marin Göcek, Göcek merkezde denize girilebilecek tek adres olmasının yanı sıra şıklığı ile sıkça tercih edilen bir yer. Sıra sıra mekanların dizili olduğu marinada hem alışveriş hem de şık akşam yemekleri için imkanlar bulunuyor. Lüks teknelerin yanaştığı bir liman olan D- Marin, kaliteli hizmeti ve güler yüzlü çalışanlarıyla gelen herkesten büyük bir beğeni görüyor. Marinayı özel kılan asıl noktası ise tamamı ile çevre dostu olmasıdır. Restoranların bacaları özel filtrelere sahip olduğu gibi tekneler için sunulan hizmetlerin tümünde geri dönüşüme ve çevre kirliliğine son derece özen gösteriliyor. Çevresi ağaçlarla çevrili olan marina doğa ile bütünlüğünü görünüşüyle dahi yansıtıyor.

Göcek Çarşısı

Şirin bir kasaba görüntüsüne sahip olan Göcek Çarşısı, yerli yabancı birçok turistin ilgisini çeken bir adrestir. Sıra sıra dizili dükkanları, farklı lezzetlerin sunulduğu restoranları ile keyifli saatler geçirmek isteyenlerin gitmesi gereken adreslerden biridir. Şile bezinden yapılan ürünler satan mağazalar, otantik objeler satan dükkanlar ve el yapımı takılarıyla ön plana çıkan mağazalardan hediyelik eşyalar alarak tatilciler, sevdiklerine küçük hediyeler götürüyor. Birçok mekan Göcek’in yerel halkı tarafından işletiliyor ve ortaya çıkan samimiyet gezerken bile hissediliyor. Yazın yoğun dönemlerde çarşı kalabalık olsa da yine de huzurlu atmosferini kaybetmiyor.

İnlice Plajı

Göcek merkeze en yakın plajlardan biri olan İnlice Plajı, Göcek’te nerede denize girilir denildiğinde akla gelen ilk adreslerden biridir. 800 metre uzunluğundaki plaj, siyah kumu ile farklı bir doğal güzelliğe sahiptir. Bu siyah kumun masmavi bir deniz ile buluşmasıysa ortaya nefes kesici bir doğal güzellik çıkarmaktadır. Sakin ve berrak denizi, kum plajı, sahilde yer alan şezlongları ile keyifli bir gün geçirme imkanı sunan İnlice Plajı, Göcek’te görülmesi gereken yerler arasındadır. İnlice Plajı için merkezden kalkan minibüsler olduğu gibi bazı kişiler teknelerle de gelmektedir. Belediye tarafından işletilen bir tesis olduğu gibi plajın halk plajı bölümü de bulunmaktadır. Özellikle çocuklu aileler tarafından sevilen bir plajdır.

Adres: İnlice/, 48300 Fethiye/Muğla

Göcek Adası

Çevresinde çok sayıda ada bulunduran Göcek’in kuşkusuz ki en meşhur adası Göcek Adası’dır. Merkeze yakın olması sebebiyle deniz girmek için hemen hemen herkesin yöneldiği ilk duraktır. Taşlık plajı, etrafı saran çam ağaçları ve sakin deniziyle denize girmek için ideal noktalardan biri oluyor. Özellikle, kum sevmeyen kişiler Göcek Adası Koyu’na hayran kalıyor. Rahatça denize girebilmek için gelenlere yanında deniz ayakkabısı getirmeleri öneriliyor. Plajda tesis bulunmakta olup dileyenler buradan şezlong ve şemsiye kiralayarak tüm günlerini rahatça burada geçiriyor.

Tersane Adası

Osmanlı Dönemi’nde kullanılan tersaneden adını alan ada, teknelerin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Sakin denizi ve adanın rüzgar almaması, adaya doğal liman özelliği kazandırmaktadır. Bu sayede tekneler geceleri konaklamak için özellikle Tersane Adası’nı seçmektedir. Adanın ana bölümüne geçmek için geçilen kanal hem farklı bir deneyim hem de küçük bir macera yaşama olanağı sunuyor. Tekneler genellikle burada konaklıyor olup kişiler adeta farklı bir boyuta geçilen bu yerde doyasıya bir deniz keyfi sürüyor. 1. Dünya Savaşı öncesinde ada yerleşim bölgesiyken, mübadele göçü ardından ada terk ediliyor. Günümüzde adada yıkılmış tarihi yapılar görmek mümkündür.

Bedri Rahmi Koyu

Sanatçı Bedri Rahmi’nin ziyareti sırasında yaptığı resimden adını alan koy, berrak ve ılık deniziyle denize girmek için tercih edilen adreslerdendir. Göcek’e 17 kilometre uzaklıkta olan koya kara yoluyla ve deniz yoluyla ulaşım mümkündür. Sanatçının balık görünümünde olan resmi içerisine gizlenmiş diğer hayvanlar yakından incelendiğinde görülüyor olup resme son derece sanatsal bir dokunuş katmaktadır. Çam ve iğne ağaçlarıyla çevrili koy, yeşilin ve mavinin uyumunu bir arada taşır. Bölgede yer alan Lykia Mezarları, tarihle ilgisi olan kişilerin kesinlikle görmesi gereken yapılardır.

Adres: Kapıkargın Göcek, Dalaman/Muğla

Kleopatra Hamamı Koyu

Tarihi yerleri keşfetmeyi sevenlere unutulmaz bir deneyim yaşatan Kleopatra Hamamı Koyu, sular altında kalan Bizans yapısına ev sahipliği yapıyor. Tekne turlarının vazgeçilmez adresi olan koy, denizin üzerinden bakıldığında sular altında görülen bu ihtişamlı yapısıyla gelenleri büyülüyor. Mısır kraliçesi Kleopatra’nın Akdeniz ziyaretlerinde kullanması için yapıldığı iddia edilen yapı, dönemin mimari ihtişamını hala daha yansıtıyor. Koyun bir bölümünden akan sıcak suyun şifalı olduğu düşünülüyor ve bu durum da koyun özel bir ilgi görmesini sağlıyor.

Ömer Eşen Tabiat Parkı

2003 yılında mesire yeri olarak kurulan Ömer Eşen Tabiat Parkı, 4 bin 172 hektarlık oldukça geniş bir alandır. Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenlerin Göcek’te ilk gittiği adreslerdendir. 2008 yılında tabiat parkı olarak kabul edilen yer, farklı ağaç ve kuş türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Parkın içerisinde çevre dostu konaklama alanları ve restoranlar bulunur. Bu sayede dileyen kişiler tüm günlerini rahatça burada geçirebilirken dileyenler Ömer Eşen Tabiat Parkı’nda konaklayabilir. Ailecek yapılacak geziler için sevilen adreslerdendir.

Konum: İnlice, 48300 Fethiye/Muğla

Telefon: (0312) 207 50 00

Domuz Adası

Göcek ve görülmesi gereken doğal güzellikler denildiğinde Domuz Adası akıllara gelmelidir. Ağaçlarla kaplı olan ada, tarihi alanlara da ev sahipliği yapmasıyla büyük ilgi gören bir yerdir. Tarihi yerler adanın derinliklerinde yer aldığı gibi bazıları denizin altında kalmıştır. Ada ziyaretçileri bu tarihi dokuyu görebilmek için yanlarında dalış ekipmanları getirir. Tekne turları tarafından uğranan bir nokta olsa da ada demir atmaya pek müsait değildir. Bu durum gelen teknelerin açığa demirlemesine neden olur. Yüzmeyi ve adaya bu şekilde ulaşmayı isteyenler için Domuz Adası bir macera niteliği taşır.  

Telmessos Antik Kenti

Telmessos ya da bir diğer adıyla Termessos Antik Kenti, MÖ. 3.yüzyılında kurulmuştur. Dağ içerisinde yapılmış mezarları, 5.000 kişi kapasiteli antik tiyatrosu ile günümüzde de ihtişamını yaşatmaya devam etmektedir. Geçmişte Ege Bölgesinin önemli kentleri arasında olduğu bilinen kent, antik kaya mezarlarına ev sahipliği yapıyor. Dağlar arasında açılan odacıklar içerisine inşa edilen bu mezarlar, gelenlerde şaşkınlık yaratıyor. Bunun yanı sıra Telmessos Tiyatrosu yapılan restorasyonlar ile hala sağlamlığını koruyarak ihtişamını günümüze de yansıtıyor. Önemli yapıları ile kent, Muğla Bölgesi’nin önemli tarihi yerlerindendir ve görülmesi önerilmektedir.

Adres: Kesikkapı, 123. Sok. No:12, 48300 Fethiye/Muğla

Telefon: (0242) 247 76 60

Letoon Antik Kenti

Seydikemer’de bulunan Letoon Antik Kenti, MÖ 7. yüzyılda kurulmuştur. Likya Yürüyüş Yolu üzerinde yer alan kent, her yıl yerli yabancı yüzlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması kentin ününü arttırmıştır. Etkileyici yapıları ile tarihi bir yolculuğa çıkma olanağı tanıyan kent, Letoon Tapınağı’na ev sahipliği yapmaktadır. Bu tapınak bölgenin, o dönemde önemli bir din merkezi olduğunu kanıtlar niteliktedir. Tapınağın bir kısmının günümüze kadar ulaşması, ihtişamı konusunda fikir sahibi olunmasını sağlar. Antik kentlere ilgi duyan kişiler Göcek’e geldiğinde Letoon’u mutlaka görmelidir.

Adres: Kumluova, 48370 Seydikemer/Muğla

Telefon: (0252) 614 11 50

Tlos Antik Kenti

Ksanthos Vadisi’nde kurulan Tlos Antik Kenti, Antik Likya’nın en önemli din merkezlerinden biridir. 11 bin yıl öncesinde kurulmuş olan kentin içerisinde yer alan birçok yapı günümüzde varlıklarını koruyor. Öyle ki kentin adı, geçici UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. 19. yüzyılın başına kadar kentte yaşamın devam etmiş olması, kenti tarihi bir mozaik haline getiriyor. Bölgede hem antik hem de daha yakın tarihten kalan eserler bulunuyor.

Tlos’un mitolojik açıdan efsanelere konu olan adreslerden biridir. Mitolojide önemli bir yeri olan Pegasus’un Tlos Antik Kenti’nde yaşadığına inanılıyor. Bu bilgi ile kentin ziyaretçi sayısı daha da artıyor.

Adres: Yakaköy, Saklıkent Yolu, 48850 Seydikemer/Muğla

Telefon: (0252) 614 11 50

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü