Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Her bölgenin meşhur olan yemekleri bulunmaktadır. Ege Bölgesinin özel yerlerinden biri olan Göcek, Ege ve Akdeniz esintisinin bir arada hissedildiği adreslerdendir. Bu durum Göcek’te yenilmesi gereken yemeklere de yansımıştır. Ege ve Akdeniz mutfağının lezzetlerine Göcek’te rastlamak mümkündür. Bazı yemeklerde ufak da olsa Yunan mutfağı dokunuşlarına da rastlanabilmektedir. Göcek yemekleri, yeri geldiğinde zeytinyağlıları yer geldiğindeyse et yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Muğla bölgesinin kendine has olan yemeklerine Göcek’te rastlandığı gibi Göcek’in farklı yemekleri de bulunmaktadır. Bundan dolayı, “Göcek'te ne yenir?” sorusunun kendine has özel cevapları bulunmaktadır. 

Göcek’in yemeklerinin bir kısmı Göcek restoranlarında bulunmakta olup bir kısmı ise sadece yöre halkının evlerinde pişmektedir. Göcek restoranlarının popüler kültüre ayak uydurması nedeniyle yöresel tatların birçoğuna ulaşmak artık pek mümkün değildir. Ancak, restoranlarında ön plana çıkan lezzetler de keyifli ziyafetler çekilmesine olanak tanımaktadır. Göcek restoranları ve kahvaltı mekanları zengin menülerden oluşur. Restoran kapsamında, et ve balık yemekleri için ayrı adresler bulunur. Yeni lezzetler denemek isteyenleri bölgenin lüks restoranlarını tercih etmektedir. Farklı damak tatlarını bir araya getiren bu yerlerde unutulmaz deneyimler yaşanabilir. Kahvaltı konseptinde ise genellikle serpme kahvaltı seçenekleri bulunmaktadır. Bazı mekanlarda yöre halkı tarafından yetiştirilen doğal ürünler bulunabilmektedir. Özellikle, organik ürünlere ilgisi olan kişiler bu tür restoranlara yönelmektedir. Göcek restoranları sebebiyle gece hayatı açısından da zengin bir yerdir. Kulüp eğlencelerinden ziyade, şık restoranlarda geçirilen sakin akşamlar popülerdir. Bazı gecelerde kişilerin kendi teknelerinde düzenlediği partilerin sesleri koylara ulaşabilmektedir. Şıklığın ve nezihliğin ön planda olduğu Göcek, bunu her bir noktasında hissettirmektedir. Göcek yemekleri de mekanları gibi akıllarda kalıcı hatıralar bırakmaktadır. Restoranların özel lezzetleri denendiği gibi yöresel lezzetlerin de olabildiğince denenmesi önerilmektedir. 

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı denildiğinde akıllara ilk gelen yemeklerden biri zeytinyağlı enginar olmaktadır. Sadece Göcek değil, tüm Ege’nin popüler yemeklerinden biridir. Göcek’te bulunan birçok meyhanede meze seçenekleri arasında enginar görmek mümkündür. Tazecik enginarlar ile hazırlandığında tadı daha da güzel olan bu yemek asıl bölgesinde de denenmelidir. Bazı kişiler için ana yemeğe eş değer bir lezzettir. Sezon yemeği olduğundan kış aylarında taze enginar bulmak pek mümkün değildir. Bazı mekanlar yazın stok yaptıkları enginarlar ile kışında enginara menüsünde yer verebilir. 

Sütte Çupra

Balığa farklı bir yorum getiren sütte çupra, yiyenlerin unutamadığı bir lezzettir. Göcek’in yöresel lezzetlerinden değildir. Göcek’te Rixos Premium içerisinde bulunan Daidala Restaurant tarafından yapılmaktadır. Ancak yemeğin ünü neredeyse mekandan önce anılır hale gelmiştir. Bundan dolayı Göcek denilince denenmesi gereken lezzetler arasında yerini almaktadır. Balık ve süt uyumu ilk duyulduğunda garip bir çağrışım yaratsa da denendiğinde hiçte garip olmadığı aksine mükemmel bir uyum açığa çıktığı görülmektedir. 

Sarı Ot Kavurması

Bölgenin meşhur otlarından olan sarı ot, yine bir meze seçeneği olarak karşılaşılan lezzetlerdendir. İsmini saplarının renginden alan ot, haşlanırken sarı bir renk açığa çıkarmaktadır. Sarı ot kavurması yapması oldukça kolaydır. Otların güzelce yıkanması ardından, otlar haşlanır. Haşlanmış otlar, soğan ve zeytinyağı ile kavrularak servis edilmektedir. Dileyen kişiler kavurmayı baharatlar ile zenginleştirmektedir. Sağlığa da son derece faydalı olması sebebiyle besleyici bir yemektir. Bazı meyhanelerde sarı ot kavurması bulmak mümkündür. 

Sılcan Otu Kavurması

Muğla’nın meşhur otlarından olan sılcan otu, Göcek’te de sevilen lezzetlerden biridir. Sarmaşık türü olan sılcan otunun sağlık üzerinde birçok önemli etkisi bulunması nedeniyle, sılcan otu kavurması zamanında şifa niyetine tüketilen bir yemektir. Günümüzde çoğunlukla yöre halkının evlerinde pişmektedir. Güzelce temizlenip haşlanan otlar, ardından zeytinyağı ile kavrulmaktadır. Dileyen kişiler üzerine yumurta kırıp tüketirken dileyenler ise sarımsak, yoğurt ve pul biber ile hazırladıkları karışım ile tüketir. Oldukça hafif bir yemek olması nedeniyle yazın sıcaklarında tercih edilirliği artan bir yemektir. 

Çiriş Otu Yemeği

Sırada yine yöre halkının evlerinde pişen bir ot yemeği var. Yabani pırasa olarak da bilinen çiriş otu, ana yemek niyetine yenilmektedir. Sebze severlerin mutlaka denemesi gereken özel yöresel lezzetlerden biridir. Bulgur, soğan ve salça ile kavrularak hazırlanan yemek hem lezzetli hem de besleyici olması nedeniyle oldukça seviliyor. Göcek misafirlerinin bulması zor olan bir yemek olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak dileyenler bölgede bulunan pazar alanlarından alışveriş yaparak, çiriş otu yemeğini evde kendileri yapabiliyor. 

Orman Kebabı

Ege Bölgesi’nde söz konusu bir et yemeği olsa da işin içerisine bir sebze girmesi farklı karşılanmamaktadır. Orman kebabı da bu düşüncenin adeta bir kanıtıdır. Orman kebabı, yumuşacık kuşbaşı etler, patates, havuç ve bezelye ile hazırlanan sulu bir kebap çeşididir. Bölgenin sevilen lezzetlerinden olan orman kebabı popülerliğini Göcek’te de sürdürmektedir. Göcek’te yöre halkı tarafından pişen bir yemektir. Bölgede sulu yemek restoranı bulunmadığından Göcek’te orman kebabı bulmak pek mümkün değildir. Ancak dileyen kişiler Fethiye merkeze giderek orada orman kebabı yiyebilir. 

Et Kapama

Kuşbaşı doğranmış etler ağır ateşte, soğan ve biberle kavrulur. Tereyağı ile pişirilmiş lezzetli pilavın üstüne konularak servis edilmesi ile et kapama ortaya çıkar. Muğla bölgesinin meşhur yemeklerinden olan et kapama, Göcek’e giderken kara yolu üzerinde çeşitli restoranların afişlerinde göze takılmaktadır. Bu yerlerden birinde durulup denenmesi, bir lezzet şöleni yaşama imkanı sunmaktadır.  Yöre halkının evlerinde de sık sık yapılan bir yemektir. Özellikle, kutlama olacağı zaman yapılmaktadır. Genellikle dana eti veya kuzu etiyle yapılmaktadır.

Bulgurlu Patlıcan

Bulgurlu patlıcan, kebabı andıran lezzeti ile sevilen bir yemektir. Soğan, domates ve sıvıyağ ile kavrulan et, bir sonraki adım olarak haşlanmış bulgur ile buluşturulur. Ardından kurutulmuş patlıcanların içerisine bu harç konulur ve ağır ağır pişmeye bırakılır. Klasik kuru patlıcan dolmasından daha farklı bir lezzettir. Ana yemek niyetine tüketilen bir yemektir. Bol malzemeli olması nedeniyle genellikle 3- 4 adeti doyurucu etki yaratır. Genellik yanında bulgurlu domates veya pirinç pilavı ile servis edilir. Pişmiş biber ve pişmiş domates ekleyerek sunumu zenginleştiren yerler görmek mümkündür.

Bulgurlu Domates

Bulgur kullanılarak hazırlanan yemekler, Ege Bölgesi’nde ön plana çıkmaktadır. Mevsim domatesleriyle hazırlanan bulgurlu domates et yemeklerinin yanında, yemeğin lezzetini taçlandıran bir yemektir. İncecik doğranmış soğanlar, yeşil biber ve domates ile yapılan bulgurlu domates, bilinen bulgur pilavı andırmaktadır. Birçok bulgur pilavından farkı biraz da içerisine sarımsak konulmasıdır. Göcek’te et yemeklerinin yanında servis edilmektedir. Ancak gerçek bir bulgurlu domates, yöre halkının evinde yenilebilir. 

Çökertme Kebabı

Göcek’te birçok restoranın seçenekleri arasında yer alan çökertme kebabı, oldukça popüler bir lezzettir. Kibrit şeklinde doğranmış ve kızartılmış çıtır çıtır patateslerin üzerine jülyen kesilmiş, kavrulmuş dana etleri konur. Üzerine hazırlanan yoğurt ve kızgın tereyağı sosu gezdirilerek servis edilmektedir. Et sevmeyenlere bile sevdirecek bir lezzettir. Hem son derece doyurucu olması hem de son derece lezzetli olması çökertme kebabının popülerliğini arttırmaktadır. Muğla yöresine ait olan bu yemeği Türkiye’nin her yerinde de görmek mümkündür. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü