Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Her mevsim bambaşka doğal güzellikleriyle dikkat çeken, hem mutfağı hem de tarihi mekanlarıyla cazibe merkezi haline gelen Sapanca’da eşsiz bir hafta sonu tatili için hazır olun! Kusursuz atmosferi ve çok daha fazlasıyla misafirlerini bekleyen bu bölgede günlerinizi çok özel geçirmek mümkün.

Özellikle hafta sonu her şeyden uzaklaşmak ve kısa sürede tatile başlamak isteyenlerin uğrak yerlerinden biri olan Sapanca’da farklı bir tatil deneyimi ile karşılaşacaksınız. Doğa yürüyüşleri, su sporları, hatta kış aylarında kayak yapmanın bile mümkün olduğu bu beldede her dakikanız dolu dolu geçecek.  

Sapanca’ya Ne Zaman Gidilir?

Sapanca’da tatil yapmanın zamanı yok. Her mevsim görebileceğiniz ayrı doğal güzelliklere sahip olan bu beldede ister yaz aylarında ister kışın ortasında tatil yapabilirsiniz. 

Yaz aylarında göl çevresinde doğa yürüyüşleri yapabilir, su sporlarıyla eğlenceli vakit geçirebilir veya gölde yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Kış geldiğinde ise yağmurun altında bambaşka bir atmosfere bürünen Sapanca’dan çok kısa sürede Kartepe’ye gidebilir ve kayak yapmaya başlayabilirsiniz. Misafirlerine her mevsim başka bir deneyim yaşatan bu bölgede hafta sonları oldukça keyifli.

Elbette villanızın sağladığı avantajlardan da bahsetmemek olmaz. Kış aylarında ısıtmalı havuza, şömineye sahip bir yerde konaklayarak hafta sonunuzu çok daha keyifli kılabilmeniz mümkün. Tüm bunlara ek olarak, villanızda jakuzi, buhar odası ve sauna gibi birbirinden ayrıcalıklı imkanlara yer vererek tatilinizi bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Hafta Sonunu Geçirmenin En Keyifli Yolu: Kiralık Villa Tatili

Sapanca’da her mevsim keşfedilmeyi bekleyen güzellikler sizi bekliyor. Peki ya bu güzellikleri ve doğayı hakkıyla keşfetmenin en iyi yolu ne dersiniz? Elbette kiralık villa tatili!

Sadece size özel olan bir villada, sevdikleriniz ile bir arada her mevsim, istediğiniz süre boyunca tatil yapabilmeniz mümkün. İster hafta sonu için ister daha uzun sürelerde kiralayacağınız özel havuzlu villalarda Sapanca’yı doya doya keşfedebilir, tamamen size ait olacak bir ortamda tatil yapmanın ayrıcalığını hissedebilirsiniz.

Hellovillam güvencesi ile kiralayacağınız villalarda dilediğiniz tüm özellikleri bulabilmeniz de mümkün. Jakuziden buhar odasına veya kış aylarında seyahat eden misafirler için ısıtmalı, kapalı havuz seçeneklerine kadar pek çok farklı imkan sizi bekliyor. Dilediğiniz tatil villasını  kiralayarak, Sapanca’nın muhteşem  doğasını, tarihi dokusunu gönlünüzce keşfetmeye hazır olun!

Sapanca’da Görülmesi Gereken Yerler

Sapanca’da geçireceğiniz hafta sonunda görülmesi gereken her yere vakit ayırmak mümkün olmayabilir. Doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ile iki günden daha fazlasını hak eden bu coğrafyada mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri sizler için iki güne sığdırdık.

Görmeniz gereken ilk yer elbette Sapanca Gölü ve çevresi. Gölün neredeyse her noktasında tabiatın mucizelerine şahit olmak mümkün. İster bisiklet kiralayarak ister yürüyerek gölün etrafında kısa bir tur atmalısınız.

Eğer doğada olmaktan hoşlanıyorsanız Maşukiye sizi bekliyor. Doğanın içinde konumlanan bu mesire yerinde ormanın her tonuna şahit olarak keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Burada yer alan pek çok balık restoranında da hem balık yiyebilir hem de yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

Sapanca’nın merkezinde dolaşmak istiyorsanız Kırkpınar Mahallesi’ni mutlaka programınıza dahil etmelisiniz. Çerkes mahallesi olarak da bilinen Kırkpınar’da yemyeşil bahçelere sahip evlerin arasında hem tarihi hem de doğayı hissedeceksiniz. Özellikle ilkbaharda kusursuz bir atmosfer sizi bekliyor.

Sapanca denildiği zaman Kartepe’ye uğramamak olmaz. Kış aylarında kayak gibi aktiviteler yapabileceğiniz bu bölgede diğer mevsimler ATV ve Jeep safarilerine katılmak mümkün. Buna ek olarak bölgede atlar ile gezinti de yapılabiliyor. 

Hangi Aktiviteler Sizi Bekliyor? 

Sapanca’da hafta sonu geçirirken yapılabilecek onlarca farklı aktivite var. Bunlardan ilki göl kenarında bisiklet turu yapmak. Dingin bir atmosferde keyifle vakit geçirmek istiyorsanız özellikle sabah saatleri bunun için ideal. 

Eşsiz ormanlara sahip olan Sapanca’da doğa yürüyüşlerine de katılabilirsiniz. İster basit parkurlarda bireysel olarak kısa yürüyüşler yapabilir isterseniz gruplar ile trekking aktivitelerine dahil olabilirsiniz. Doğayı ve tertemiz atmosferi gözlemlemek için en iyi yol olan doğa yürüyüşlerine mutlaka vakit ayırmanız gerekli.

Eğer yaz aylarında Sapanca’yı ziyaret ediyorsanız su sporları yapabilmeniz de mümkün. Hava koşullarının el verdiği miktarda kimi zaman adrenalin dolu su sporları bile yapılabiliyor. Sapanca her ne kadar dingin ve huzurlu atmosferi ile biliniyor olsa da yeri geldiğinde adrenalin de salgılatıyor. 

Kartepe ve Soğucak Yaylası’nda ATV ve Jeep safarileri yapılabiliyor. Eğer hafta sonunuzu heyecanlı ve eğlenceli aktiviteler ile geçirmek istiyorsanız programınıza bu aktiviteleri de dahil edebilirsiniz.

Kış aylarında bu bölgede vazgeçilmez aktivitelerin başında kayak gelmekte. Kartepe’ye giderek amatörden profesyonele kadar çeşitli parkurlara sahip kayak merkezlerinde iyi vakit geçirebilirsiniz. 

Denemeniz Gereken Yöresel Lezzetler

Sapanca tatiliniz sırasında mutlaka denemeniz gereken lezzetlerin başında bölgeye özel peynirler, farklı otlarla yapılan yemekler ve daha fazlasını içeren serpme kahvaltı geliyor. Doğanın yemyeşil atmosferine şahit olarak güne bomba gibi başlamak için serpme kahvaltıya mutlaka vakit ayırmalısınız.

Sapanca ve çevresinde avlanan balıklar da oldukça lezzetli. Özellikle bölgeden toplanan otlar ile hazırlanan mezeler ile birlikte servis edilen balıklar keyifli bir akşam yemeği geçirmenizi sağlayacaktır. Bölgede pek çok alabalık tesisi olduğu için alabalık yemenizi öneririz. Bunun dışında, bölgede yer alan restoranlarda bulunan ızgaralar, köfte ve et yemekleri de oldukça lezzetli.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü