Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Sapanca Türkiye’de yer alan Sakarya iline bağlı bir ilçedir. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih edilen bu bölgede ziyaret edebileceğiniz birçok tarihsel bölge ve doğal güzellikler vardır. Kültürel yapısı ile de birçok turistin ilgisini çekmektedir.

Yüz ölçümü olarak çok büyük olmayan Sapanca, İstanbul iline yakınlığı ile sıkça tercih edilen seyahat bölgelerinden biri. Sapanca’nın tüm güzelliklerini görmek istiyorsanız buraya birkaç gün ayırmanız gerekmekte. Kamp alanları, kiralık villa seçenekleri, bungalov evleri, hostel ya da otel gibi birçok konaklama seçeneği bulunmaktadır.

Sapanca’da konaklayabilir ve aynı zamanda çevresinde yer alan birçok bölgeyi de ziyaret edebilirsiniz. Yaz, kış, sonbahar ya da ilkbahar yapabileceğiniz birçok aktivite yer almakta. Sessiz sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin ya da doğa ile iç içe birçok aktiviteye katılabileceği bir tatil geçirmek isteyenlerin de isteklerine hitap ediyor.

Son yıllarda rağbet gören Sapanca’yla beraber Maşukiye, Kartepe ve Soğucak Yaylası’da popülerlik kazanmaya başladı. Karadeniz’e yakınlığından dolayı Karadeniz kültürünü ve yemeklerini tanımanız da mümkün.

1640 senesinde Erzurum’a giderken Evliya Çelebi’de Sapanca’dan geçiyor ve şu sözleri dile getiriyor. ‘’ Bir zamanlar İzmitli bir ihtiyar buradaki orman ve çalıları temizleyerek saban yürüttüğünden Sabancı Koca adıyla bir köy kurulur. Sonra zaman geçtikçe Mamur bir hale gelerek Kanuni Sultan Süleyman zamanında kasaba olmuştur.’’ Tarihsel açıdan da önem arz eden bu ilçe Türkiye’nin önemli İstanbul’a yakın turistik bölgelerinden biridir.

Sapanca'da Yapılacak En İyi Aktiviteler

Sapanca’da yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. Burayı ziyaret eden çoğunluğun en sık tercih ettiği aktiviteler ise şöyle;

Sapanca göl kenarı etrafında ister doğa yürüyüşü yapabilir ister bisiklet kiralama dükkanlarından kiraladığınız bisiklet ile tur atabilirsiniz.               

                                               

Sapanca gölünde kayık kiralayarak gölde bir gezi düzenleyebilirsiniz.         

                                 

Çeşit çeşit cafeleri bulunan Bağdat Caddesi’nde kahve ya da çay içebilirsiniz.

Sapanca Gölü Tesisleri kahvaltı için en çok tercih edilen mekanlara sahip. Etrafında yer alan mekanlarda kahvaltı yapabilirsiniz. Sapanca Gölü çevresinde bulunan parkur ise ayrıca yürüyüş ve bisiklet aktiviteleri için oldukça uygun.

Sapanca’ya 13 km uzaklıkta olan Maşukiye’ye gezi düzenleyebilirsiniz. Maşukiye gezilecek yerlere ise buradan ulaşabilirsiniz.

Kartepe Halatlı Su Kayağı Merkezi (SUKAY)’nin tüm taşıyıcı direkleri su içinde bulunuyor ve bu dünyada bir ilk. Sukay’da dünya çapında önem taşıyan bu manzara eşliğinde su kayağı yapabilirsiniz. 

Çevresinde endemik türler, mağara ve Akarsu bulunan Soğucak Yaylası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye'de, geç Roma Dönemi’nden kalmış Sangarius Köprüsü, Sakarya nehri üzerinde bir taş köprüdür ve bir diğer ismi Justinianos Köprüsü olarak geçmektedir. Bu bölgeyi ziyaret ederek Sapanca’nın tarihsel yapısına da tanıklık edebilirsiniz.

Sapanca sınırları içerisinde yer alan Rüstempaşa, Rahime Sultan, Hasan Fehmi Paşa, Cedid camilerine gezi düzenleyebilirsiniz.

Sapanca Çiğdem Yaylası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Sapanca Aygır Deresi’ni gezebilir ve etrafında doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Yabani söğütten yapılan birkaç sepet satın alabilir ve sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.

Karadeniz mutfağından esinlenen Sapanca mutfağından farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Melevcen otunun soğan ile tereyağının kavrulması ile yapılan yemek ise en çok merak uyandıranlar yemeklerden biri. Yoğurtlu yeşil erik, karalahana ezmesi ve taze fasulye turşusu gibi daha birçok Karadeniz esintisine sahip yemek deneyebilirsiniz. 

Sapanca’ya 30 km uzaklıkta olan Kartepe’ye giderek kayak, ATV turu ya da safari yapabilirsiniz.

Tüm bunların tadı her mevsimde ayrı çıkıyor fakat bazı aktiviteler yaz aylarında ya da kış aylarında daha keyifli oluyor.

Kırkpınar Çerkez mahallesinde Çerkez Kahvaltısı yapabilirsiniz.

Sapanca'da Kışın Neler Yapılır?

Size özel ‘’Sapanca’nın kış resimleri’’ ile ilgili bir albüm oluşturabilir ve küçük bir fotoğraf etkinliği düzenleyebilirsiniz.

Sapanca’da kışın yapılacaklar listenize ise sapanca kiralık villa seçeneklerinden birinde şömine keyfi yapmayı ekleyebilirsiniz.

Deniz bisikleti kiralayarak Sapanca Gölü’ne açılabilirsiniz.

Kar yağışları etkisi ile bembeyaz olan manzaranın tadını göl kenarında yer alan mekanlarda kahvenizi, salebinizi, çayınızı ya da sıcak çikolatanızı içerek çıkarabilirsiniz.

Kırkpınar mahallesine bağlı Bağdat Caddesi’nde kahvenizi ya da çayınızı için.

Kışın için en sık tercih edilen aktiviteler biri olan ATV yapabilirsiniz.

Şifalı Kuzuluk Kaplıcalarını ziyaret edin.  

Kışın gerçekleştirilen kış festivallerine katılın.


Sapanca'da Yazın Neler Yapılır?

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı içerisinde yer alan Sapanca Gölü manzarası eşliğinde piknik alanlarında piknik yapabilirsiniz. 

Yazın villa kiralama ile Sapanca doğası içerisinde havuz keyfi yapabilirsiniz.

Sapanca’da Naturköy’de Zipline ile en yukarıya çıkabilir ve doğa manzaralarına yukarıdan şahitlik edebilirsiniz.

Sapanca Gölü’nde balık tutabilirsiniz. 

Sapanca’ya 13 km uzaklıkta olan Maşukiye’ye piknik yapmaya gidebilirsiniz.

Kırkpınar mahallesine bağlı Bağdat Caddesi’nde bisiklet turu yapın.

Birçok su sporunu yapabileceğiniz Kartepe Sukay Park’ını ziyaret edin.

Sapanca Harmanlık Yürüyüş Yolu’nda gün batımını seyredebilirsiniz.

Çocuklarınızla beraber Ormanya’ya gidip orada eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Sapanca’da havalanan balona binebilirsiniz.

Kırkpınar’ın yollarını keşfedin.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü