Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yaz bitmiş olabilir fakat sonbaharın en güzel zamanları kapıda bizi bekliyor. Birçok tatilsever, kavurucu güneş ve aşırı sıcaklar altında dolaşmanın yerine tatil için en güzel aylardan biri olan Kasım’ı tercih ediyor. Böylece ferah ve ılık bir havada sevdikleriyle birlikte huzurlu bir tatilin keyfini çıkarabiliyor. Kasım ayında gidilebilecek yerlerin başında ise hem İstanbul’a yakın konumu hem de muhteşem manzarasıyla Sapanca geliyor. Gelin, Kasım ayında Sapanca’da yapılacak aktivitelere beraber göz atalım…

1. ATV’ye Binin

Kötü hava şartlarının en güzel yanlarından biri, ATV’ye binmenin daha da keyifli hale gelmesidir. 4 parkur seçeneği sunulan ATV için; göl, Offroad, dağ ve yamaç gibi parkurlarda ATV keyfi yapabilmek mümkün. Tek kişilik olan ATV’ler saati 100 TL gibi bir ücret karşılığında kiralanabiliyor. Ayrıca turlar çadırlı ve ateşli kamplar şeklinde de organize edilebiliyor.

2. Paintball Oynayın

Eğer kalabalık bir ekiple Sapanca’ya gittiyseniz paintball oynamak harika bir seçenek olabilir. Öncelikle oyun için elbette 2 ayrı ekip çıkartabilmeniz gerekiyor. Ekip kurulumundan sonra ise harika bir doğa atmosferinde eğlenceli bir oyun sizleri bekliyor.

Sapanca’da paintball organizasyonu yapan kuruluşlardan birisi Paintball S.W.A.T, diğeri ise Texas Paintball. Genellikle oyun alanı olarak Sapanca İl Ormanı veya Meşelik Park seçilmekte.

3. Sapanca Gölü Etrafında Bisiklete Binin

Sapanca Gölü'nün etrafındaki düz ve engebesiz yolda bisiklet sürerek ilerlemek, Kasım ayında mutlaka yapılması gerekenlerin başında geliyor. Bisiklet kiralayarak, mis gibi esen hafif rüzgarda manzaraya karşı keyif yapabilir, 3 kilometrelik parkurda istediğiniz kadar turlayabilirsiniz. Parkurun çabuk bitmesi sizi üzmesin, çünkü sokaklarda istediğiniz kadar sürmeye devam edebilirsiniz. 😊 

4. Seyir Terası’na Uğrayın

Sapanca’nın vazgeçilmez mekanlarından biri olan Seyir Terası, enfes ve huzur verici manzarasıyla misafirlerini memnun etmeyi başarıyor. Harika bir akşam yemeği yiyebileceğiniz, kusursuz manzara karşısında semaverde çay keyfi yapabileceğiniz Seyir Terası’nda; Sapanca’yı kuş bakışı olarak izleyebilir ve tabiatın mucizesine siz de ortak olabilirsiniz.

5. Trekking Yapın

Sapanca tatilinizde yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri Trekking’dir. Yemyeşil doğa içerisinde ve ferah ormanlık alanlarda sevdiklerinizle Trekking yapabilir, kuş cıvıltılarının tadını çıkarabilirsiniz. Trekking için en uygun yerler Pamukova Kaymakam Suyu ve Soğucak Şelalesi yakınlarıdır.

6. Maşukiye’yi Gezin

Sapanca’nın en etkileyici beldelerinden olan Maşukiye’de Kasım ayında sevdiklerinizle güzel bir tatil geçirebilir, göğe kadar uzanan ağaçların altında keyifli saatler yaşayabilirsiniz.

İsmini “Aşık” isminden alan Maşukiye, rengarenk çiçek türlerinin bir araya toplandığı, tertemiz oksijen dolu bir doğaya sahiptir. Burada pek çok cadde ve sokağa “Oya Ağacı Sokak”, “Menekşe Caddesi” gibi çiçek isimleri verilmiştir.

7. Sapanca Yaylalarını Dolaşın

Sapanca’nın bitmek bilmeyen güzelliklerinin arasında Sapanca Yaylalarını saymazsak olmaz diye düşünüyoruz. Çiçekli, Dikmen, Sultanpınar ve Karagöl Keremali bu güzel yaylaların başında geliyor. Burada birçok etkileyici fotoğraf çekebilir, tatil bitişinde paylaşacağınız keyifli anılara sahip olabilirsiniz.

8. Vecihi Kapısı’nı Ziyaret Edin

Kesin bir bilgi olmamakla birlikte Mimar Sinan tarafından yaptırıldığı söylenilen Vecihi Kapısı, Sapanca ziyaretinizde mutlaka görmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Bulunduğu bölgeden İpek Yolu’nun geçtiği rivayet edilen bu tarihi kapı, günümüze kadar pek çok kez onarım görmüştür. Bu nedenle günümüzde yalnızca ana gövdesi bulunmaktadır.

9. İstanbuldere’ye Gidin

Yemyeşil ağaçlık bir bölgede bulunan İstanbuldere’de, dere kıyısında kuş cıvıltılarının getirdiği mutlulukla keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Sapanca’ya 10 kilometre mesafede bulunan bu doğa harikası yerde, Alabalık Evi isimli restorana uğrayabilir ve burada birbirinden lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Siz de Sapanca’nın harika manzarası eşliğinde keyifli bir Kasım tatili geçirmek istiyorsanız Hellovillam’ın Sapanca Kiralık Villaları adresine göz atıp, hayalinizdeki villayı seçebilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz. Mutlu tatiller dileriz. 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü