Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Marmara Denizi kıyısında yer alan Yalova, doğal ve tarihi güzellikleri ve dünyaca ünlü meşhur lezzetleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yalova ziyaretçileri “Yalova neyi ile meşhur?” sorusuna yanıt aramaktadırlar.

Yalova’da başlıca meşhur olan şeylerin başında Yalova’ya özgü meşhur lezzetleri denemek, doğal ve tarihi güzelliklerini görmek ve dünyaca ünlü Yalova kaplıcalarını ziyaret etmek gelmektedir. Yalova’nın nesi meşhur? sorusuna yanıt arayan ziyaretçiler tarihsel önem taşıyan Yürüyen Köşk’ü ziyaret edebilir, Yalova Açık Hava Müzesi ile Sudüşen Şelalesi’nin muhteşem güzelliğini görme fırsatı elde edebilirler. Yalova’nın tertemiz ve berrak plajlarında yüzdükten sonra meşhur Yalova Sütlüsünün tadına bakabilmektedirler. 

Yalova’nın Yemekleri

Marmara Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Yalova, son derece zengin mutfağı ile ön plana çıkmaktadır. Yalova restoranlarında, Yalova’ya özgü çok sayıda lezzet denenebilmektedir. En meşhur Yalova yemekleri arasında ıspanaklı Yalova böreği, Termal çorbası, Termal tatlısı, milföylü Yalova kebabı, kaçamak, cennet künkü, Yalova köftesi, böğür, yumurta dolması, yaprak pidesi ve tavuklu mantı yer almaktadır. Yalova’ya özgü bu güzel lezzetler hem yerli hem de yabancı turistlerin beğenisini kazanmaktadır. 

Yalova Doğal Güzellikleri

Marmara Denizi kıyısında yer alan Yalova, doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişiler tarafından tatil için sıklıkla tercih edilen Yalova, misafirlerine doğal alanlarda yürüyüş yapma ve bisiklet sürme imkanları sunmaktadır. Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcağından bunalan ziyaretçiler Yalova göllerini ve yaylalarını tercih edebilmekte, doğanın içerisinde keyifli bir gün geçirebilmektedirler. Yalova doğal güzellikleri arasında Karaca Arboretumu, Beşpınarlar Yaylası, Dipsiz Göl, Çınarcık Kent Ormanı, Çaldere Şelalesi, Delmece Yaylası, Erikli Yaylası, Karlık Yaylası, Çınarlı Yol ile Sudüşen Şelalesi yer almaktadır. Mavi ile yeşilin harika bir tabloyu anımsattığı Yalova’nın doğal güzellikleri, Yalova tatilcilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Yalova Tarihi Güzellikleri

Yalova, doğal güzellikleri ile olduğu kadar tarihi güzellikleri ile de Yalova ziyaretçilerinin beğenisini kazanmaktadır. Yalova ziyaretleri sırasında, Yalova’da bulunan müzeler gezilebilmekte ve müzelerde yer alan tarihi eserler görülebilmektedir. Yalova’nın mutlaka görülmesi gereken tarihi güzellikleri arasında, ünlü camileri, Sinema Binası, Atatürk ve Çocuk Müzesi, Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, Elmalık Kalesi, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi ile Yürüyen Köşk bulunmaktadır. Yalova’nın tarihi mekanları, tarihe tanıklık etmek isteyen Yalova ziyaretçileri tarafından ziyaret edilebilmektedir.  

Yalova Kaplıcaları

Osmanlı Dönemi’nde Sultan Abdülhamid tarafından Yalova’ya hamamın yaptırılmasının ardından gelişmeye başlayan Yalova, özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre gelmesi ile birlikte turizm cenneti olma yolunda ilerlemeye başlamıştır. Günümüzde Yalova, dünya tarafından bilinen ünlü bir sağlık merkezi ve su şehri olarak her yıl çok sayıda hem yerli hem de yabancı turistin akınına uğramaktadır. Yalova’nın termal kaplıcalarının bugünkü durumuna kavuşması Mustafa Kemal Atatürk sayesinde gerçekleşmiştir.

Yalova kaplıcalarında banyo kürleri uygulanmaktadır. Bu banyo kürlerinin özellikle eklem ağrıları yaratan romatizmal hastalıklara ve kireçlenmeye iyi gelmesi nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Çeşitli sindirim sorunlarına, idrar yolları ile böbrek hastalıklarına ve çeşitli deri hastalıklarına karşı tedavi edici etkisi bulunan kaplıca suları, içerdikleri florür ve sülfat sebebi ile diş çürüklerini önlemede de önemli bir role sahiptir. Kaplıca suları banyo kürlerinin dışında içme suyu kürü olarak da kullanılabilmektedir. Kaplıcalar, 104 hektarlık Termal Kaplıcaları Bölgesi’nde yer almaktadır. Bu bölgede çok sayıda tesis bulunmaktadır. 

Yürüyen Köşk

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ilginç hikayesinden dolayı herkes tarafından adı bilinen Yürüyen Köşk, Yalova ilinin Sahil Yürüyüş Yolu üzerinde yer almaktadır. Yalova il merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Tarihimiz açısından oldukça önemli bir yer olan Yürüyen Köşk, 1929 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’da konaklaması için inşa edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, köşkü ziyareti sırasında büyük bir çınar ağacının dallarının kesildiğini görmektedir. Ağacın hiçbir şekilde zarar görmesini istemeyen Atatürk, ağacı kestirmemiş ve köşkü 5 metre uzağa taşıtmıştır. Bu olayın üzerine köşk, Yürüyen Köşk olarak anılmaya başlamıştır. Günümüzde hem yerli hem de yabancı misafirlerin mutlaka ziyaret ettikleri Yürüyen Köşk 10.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. Köşk, pazartesi günleri kapalı olup, haftanın diğer tüm günleri açık olmaktadır.

İletişim: (0226) 812 73 40

Adres: İsmet Paşa, Merkez, Sahil Yürüyüş Yolu, 77100 Yalova Merkez/Yalova

Yalova Açık Hava Müzesi

Yalova’nın en özel müzelerinden biri olan Yalova Açık Hava Müzesi’nde Osmanlı, Bizans ve Roma Dönemleri’ne ait onur taşları, sütun başlıkları, mezar stelleri ile lahitler yer almaktadır. Bu tarihi eserler Yalova’nın çeşitli noktalarında gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar sonucunda çıkarılmıştır. Yalova Açık Hava Müzesi 29 Ekim 2003 tarihinde ziyarete açılmıştır. Geniş ve yemyeşil ağaçlar ile çevrelenmiş Yalova Açık Hava Müzesi Yalova ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

İletişim: 444 8 777

Adres: Kültür Merkez, Adnan Menderes Raif Dinçkök, Gamze Sk., 77200 Yalova/Merkez/Yalova

Sudüşen Şelalesi

Yalova ilinin Termal ilçesinde yer alan Sudüşen Şelalesi, özellikle yaz mevsiminde sıklıkla tercih edilmektedir. 30 metre yükseklikten akan şelale içerisinde, misafirlerin piknik yapabilmesi için alanlar da yer almaktadır. Denizden yaklaşık 260 metre yükseklikte bulunan Sudüşen Şelalesi, mavi ve yeşilin görsel şölenini izleme imkanı yaratmaktadır. Suyunun oldukça soğuk olması nedeni ile yaz mevsimlerinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Sudüşen Şelalesi içerisinde, misafirlere yiyecek ve içecek seçenekleri sunan işletme yer almaktadır. Ücretsiz otopark imkanı mevcuttur. 

Adres: Haydariye, Haydariye Köyü İç Yolu, 16600 Gemlik/Bursa

Yalova Plajları ve Koyları

Hem doğal hem tarihi güzelliklere sahip olan Yalova, aynı zamanda tertemiz, berrak plajları ve koyları ile de ön plana çıkmaktadır. Özellikle İstanbul’a yakın olması ve Marmara Bölgesi’nin en güzel plajlarını bünyesinde bulundurması sebebi ile hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Yalova, tertemiz ve berrak denizlere sahiptir. Yalova sınırları içerisinde birçok plaj bulunmaktadır. Yakın mesafe plajlara gitmek isteyen misafirler, Yalova merkez plajlarını tercih edebilmektedirler.

Yalova’da tatilciler tarafından sevilen en meşhur plajlar ise; Fıstıklı Plajı, Özgür Kadınlar Plajı, Çiftlikköy Sahil Plajı, Çınarcık Kum Plajı, Reis Aile Plajı, Çamlık Plajı, Kaytazdere Saralkent Halk Plajı, Armutlu Plajı ve Altınova Hersek Plajı olmaktadır. Plajların bazılarına girişler paralı olmakla birlikte, Yalova halk plajlarına girişler ücretsizdir. Yalova’da yalnızca kadınlara açık plajlar bulunduğu gibi aynı zamanda ailelere piknik imkanı sağlayan plajlar da yer almaktadır. Yemyeşil ağaçlar ile çevrelenen Yalova’nın tertemiz ve berrak plajları, Yalova misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken meşhur güzellikleri arasında bulunmaktadır.

Yalova Sütlüsü

Yalova’ya gelindiğinde denenmesi gereken lezzetlerin başında Yalova Sütlüsü gelmektedir. Baklava ile güllaç arasında bir lezzet olarak şehre özgü harika tatlılardan biridir. Yufka ile yapılmaktadır. İsteğe göre yufkanın içerisine ceviz ya da fıstık konulabilmektedir. Hazırlanan yufkalar kat kat dizildikten sonra fırında pişirilir ve üzerine sütlü şerbet dökülerek servis edilmektedir. Yalova’ya ait bu güzel lezzet şehir merkezinde yer alan Yalova Sütlüsü adlı mekanda denenebilmektedir.

Adres: Süleyman Bey Mah., Cengiz Koçal Cd., No: 9/A, 77100 Merkez/Yalova

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü