Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Marmara Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Yalova, Marmara Denizi kıyısında yer almaktadır. Yalova hem doğal ve tarihi güzellikleri, hem plajları ve koyları, hem de dünyaca ünlü meşhur lezzetleri ile son yıllarda oldukça ön plana çıkan iller arasında bulunmaktadır. İstanbul’a oldukça yakın olması sebebi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Yalova, en güzel koyları bünyesinde bulundurması ile ilgi görmektedir.

Büyük şehirlerin karmaşasından bunalan Yalova misafirleri, Yalova’ya en yakın koylarda denizin ve güneşin tadını çıkarabilmekte, denize girilecek sakin yerlerde üzerlerindeki stresi atabilmektedirler. Yalova koylar haritasında denize girilecek en güzel yerler ise; Çınarcık, Armutlu, Altınova Hersek, Kaytazdere Saralkent, Esenköy, Yalova Tigem, Mendirek, Çiftlikköy Sahil, Koruköy ve Çeşme Pırlanta olmaktadır. Yalova plajları ve koyları Yalova ziyaretçilerinin gözde yerleri arasında bulunmaktadır. 

Çınarcık

Yalova’nın en meşhur ilçelerinden biri olan Çınarcık, uzun bir sahil şeridine sahiptir. Tatilcilerin uğrak noktalarından biri olan Çınarcık sahil şeridi, deniz otobüsü iskelesinin iki yanına yayılmaktadır. Tertemiz bir denize sahip olduğu için her noktasından denize girilebilmektedir. Çınarcık sahil şeridinin büyük kısmı halk plajı olarak faaliyet göstermektedir. Özel işletmenin de bulunduğu sahilde yiyecek ve içecek imkanı mevcuttur. Özel işletmelerin yer aldığı kısım kumluk yapıdan oluşmaktadır. Bu kısım dışındaki bölümler ise genel olarak çakıldan oluşmaktadır. Çınarcık sahilini tercih eden Yalova ziyaretçileri genellikle yanlarında deniz ayakkabısı getirmektedirler. Güneşlenmek için de son derece uygun olan Çınarcık, Yalova ziyaretçilerinin sıklıkla tercih ettikleri yerler arasında bulunmaktadır. Girişlerde herhangi bir ücret ödenmemektedir. 

Armutlu

Yalova’nın en temiz ve berrak plajı olan Armutlu, Yalova ziyaretçilerinin denizin tadını çıkarabilecekleri en uygun plajlar arasında bulunmaktadır. Armutlu içerisinde ziyaretçilerin şezlong ve şemsiye kiralayabilecekleri özel işletme yer almaktadır. Gezilecek önemli yerleri de bünyesinde bulundurması ile Armutlu her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Armutlu denizi, İstanbul ile doğrudan birbirine bakmaması nedeni ile genel olarak her zaman temiz ve berraktır. Ayrıca Armutlu’nun kuzeybatı kısmındaki sahilde yer alan kayalık alanlar, zıpkınla dalış ve su sporları yapmak için son derece ilgi görmektedir. Söz konusu spor faaliyetleri Bozburun ve Ayıburnu açıklarında yapılmaktadır. 

Altınova Hersek

İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafe bulunmaktadır. Sahilin bir bölümü halkın yararlanabilmesi için halk plajı olarak kullanılmaktadır. Girişlerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Sahilin diğer bölümünde ise özel bir işletme bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen Yalova misafirleri, diledikleri takdirde bu özel işletmeden kiralayabilmektedirler. İşletme bünyesinde Yalova misafirlerine duş, soyunma kabini ve tuvalet imkanı da sunulmaktadır. İşletme içerisinden yiyecek ve içecek ihtiyacı karşılanabilmekte ve güneşin tadının çıkarıldığı keyifli bir gün geçirilebilmektedir. 

Kaytazdere Saralkent

Yalova’nın Mavi Bayrak Ödülü’ne sahip tek denizine sahip olan Kaytazdere Saralkent, Kaytazdere bölgesinde yer almaktadır. Yalova’nın halk plajları arasında bulunan sahilde Yalova ziyaretçileri havlularını kumlara atarak güneşlenme imkanı bulabilmektedirler. Kaytazdere Saralkent sahil genişliği 50 metre, uzunluğu ise 200 metredir. Sahilinin genel olarak kumluk olduğu Kaytazdere Saralkent, özellikle çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Kaytazdere Saralkent Sahili, Altınova ilçesinin Kaytazdere beldesinde yer almaktadır. İzmir Körfezi’nden başlamakta ve Samanlı Dağları’na uzanmaktadır. İlçe merkezine 3 kilometre mesafede yer alan Kaytazdere Saralkent Sahili’ne özel araçlar ile kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda Yalova merkezinden hareket eden dolmuşlar kullanılarak da sahile ulaşım mümkün olmaktadır. 

Esenköy

Yalova’nın yaklaşık 34 kilometre batısında bulunan Dallabaş Dağı yamaçlarında , kıyıya uzanan ormanlık alan ve 5 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ile Yalova ziyaretçilerinin gözde yerlerinden olan Esenköy, son derece temiz bir denize sahiptir. Ancak bölgenin denizi Yalova-İstanbul arası çalışan İDO seferleri nedeniyle öğle saatlerinden itibaren bir miktar kirlenebilmektedir. Bu nedenle denize girmek için sabah saatleri en uygun zamandır. Rüzgarın durumuna göre kimi günler oldukça dalgalı olan deniz, dalgasız olduğunda oldukça ilgi görmektedir. Genellikle temiz bir denize sahip olan Esenköy, Yalova ziyaretçilerinin görmeleri gereken denizler arasında yer almaktadır. 

Yalova Tigem

Yalova ilinin merkezinde bulunan Tigem Plajı, merkeze birkaç dakikalık uzaklıkta yer almaktadır. Tigem adı verilen plajlara girilebilmesi için 3 farklı kapı kullanılmaktadır. Plaja girişlerde ücret alınmaktadır. Ayrıca Yalova Tigem içerisinde Yalova misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması için büfe imkanı da bulunmaktadır. Büfe içerisinde yiyecek türleri ile sıcak ve soğuk içecek çeşitleri satılmaktadır. Tigem’in birinci kapısı ise havuzlar bölgesine açılmaktadır. Havuzlar bölgesi içerisinde bir adet aqua park ile havuz yer almaktadır. Girişlerde ücret alınmaktadır. Sahil genel olarak kumluk yapıdan oluşmaktadır. Ancak denizi bir miktar yosunlu olduğu için Yalova ziyaretçileri yanlarında deniz ayakkabısı getirebilirler. 

Mendirek

Tigem yakınında yer alan Mendirek’e girişlerde herhangi bir ücret ödenmemektedir. Yalova misafirleri havlularını alıp sahilde güneşin keyfini çıkarabilmektedirler. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen misafirler, Mendirek’te yer alan özel işletmeden kiralayabilmektedirler. Ayrıca misafirler, özel işletmenin duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetlerinden de faydalanabilmektedirler. Otoparkının biraz dar olduğu bu koy hafta içi günlerinde daha sakin olmaktadır. Plajı genel olarak kumluk olduğu için çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir.

Çiftlikköy Sahil

Yalova ilinin Çiftlikköy ilçesi sahilindeki plaj, hem denize girmek hem de güneşlenmek isteyen ziyaretçilerin uğrak noktaları arasındadır. Yalova merkezine yakın bir sahil olması nedeni ile özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olmaktadır. Sessiz ve sakinlik isteyen kişiler tarafından hafta içi günler tercih edilebilir. Bakımlı ve temiz bir kumsal olması sebebi ile sıklıkla tercih edilmektedir. Çiftlikköy Sahili içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunmaktadır. Çiftlikköy’ün denizi genel olarak sığ olduğu için yüzmeyi yeni öğrenen ziyaretçiler ile çocuklu aileler için son derece uygundur. Çiftlikköy Sahili’ne girişlerde herhangi bir ücret alınmamaktadır. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerden makul bir ücret alınmaktadır. 

Koruköy

Yalova ilinin batısında yer alan Koruköy, doğal güzellikleri ve denizinin temizliği ile ön plana çıkmaktadır. Sahil şeridinin kumdan oluştuğu bu güzel koy, özellikle hafta sonlarında daha kalabalık olmaktadır. Son derece güzel ve berrak bir denize sahip olması nedeni ile hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Genel olarak dalgasız bir denizinin olması sebebi ile çocuklu aileler tarafından da ziyaret edilmektedir. Yalova ziyaretçilerinin en gözde koylarından biri olarak mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Çeşme Pırlanta

Çeşme Pırlanta, adı gibi pırıl pırıl bir temizliğe sahiptir. Son derece sığ bir deniz olması sebebi ile özellikle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Rüzgar alan bir koy olduğu için windsurfçülerin buluşma noktasıdır. Sahil şeridinin ve denizin dibinin kumluk yapıda olması Yalova ziyaretçilerinin beğenisini kazanmaktadır. Yalova ziyaretçilerinin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılayan tesis bulunmaktadır. Misafirler diledikleri takdirde, bu özel tesisten şezlong ve şemsiye de kiralayabilmektedirler.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü