Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Marmara Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Yalova, hem doğal güzellikleri hem tarihi güzellikleri hem de plaj ve koyları ile ön plana çıkmaktadır. Marmara Denizi’ne kıyısı olan Yalova, en güzel plajları bünyesinde bulundurması ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Yalova’nın plajları genellikle Çınarcık ile Armutlu ilçelerinde yer almaktadır. Yalova’nın çok sayıda plaja sahip olması Yalova ziyaretçilerinin “Yalova’da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramalarına sebep olmaktadır.

Yakın mesafe plajlara gitmek isteyen ziyaretçiler Yalova merkez plajlarını, plaj girişi ücreti ödemek istemeyen misafirler ise Yalova halk plajlarını tercih edebilmektedirler. En sık tercih edilen Yalova plajları isimleri; Altınova Hersek Plajı, Armutlu Plajı, Fıstıklı Plajı, Özgür Kadınlar Plajı, Çamlık Plajı, Reis Aile Plajı, Çınarcık Kum Plajı, Çiftlikköy Sahil Plajı ve Kaytazdere Saralkent Halk Plajı’dır. Yalova plajları Marmara Bölgesi’nin en gözde plajları arasında bulunmaktadır.

Altınova Hersek Plajı

Yalova’nın en güzel plajlarından biri olan Altınova Hersek Plajı, Altınova ilçesinde yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Altınova Hersek Plajı kumluk yapıdan oluşmaktadır. 2 kilometre uzunluğa sahip plaj içerisinde Yalova ziyaretçilerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçları için çok sayıda restoran ve kafe imkanı da bulunmaktadır. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanları da yer almaktadır. Altınova Hersek Plajı engelli ziyaretçilerin de kolaylıkla ulaşım sağlayabileceği olanaklara sahip olması bakımından ön plana çıkmaktadır.

Adres: Hersek, Altınova, Yalova

Armutlu Plajı

Yalova ilinin Armutlu ilçesinde yer alan Armutlu Plajı, Yalova il merkezine 58 kilometre, Armutlu merkezine ise 2.5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Tertemiz, berrak ve masmavi denizi ile görenlerde hayranlık uyandıran Armutlu Plajı kumluk yapıdan oluşmaktadır. Armutlu Plajı genel olarak dalgasız ve sığ bir plaj olması nedeniyle özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Plaj içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Plajda duş ve tuvalet imkanı bulunmamaktadır. Yalnızca soyunma kabini hizmeti verilmektedir.

Adres: Bayır, Fuatdoğupaşa Sokak, 77500 Armutlu/Yalova

Fıstıklı Plajı 

Yalova’nın Armutlu ilçesinin Yalı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Fıstıklı Plajı, Yalova merkezine yaklaşık 62 kilometre, ilçe merkezine ise 7 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Fıstıklı Plajı tertemiz ve berrak denizi ile Yalova’nın favori plajları arasında yer almaktadır. Plaj ince kumdan oluşmaktadır. Fıstıklı Plajı içerisinde yiyecek ve içecek alternatifleri sunan işletmeler bulunmaktadır. Plaj içerisinde tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi hizmetler de yer almaktadır. 

Adres: Yalı, 77500 Fıstıklı, Armutlu, Yalova

Özgür Bayanlar Plajı

Yalova ilinin Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde yer alan Özgür Kadınlar Plajı, Yalova merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yalnızca kadınlara hizmet veren plaj, yemyeşil ağaçlar ile çevrilidir. Özgür Kadınlar Plajı kumluk yapıdan meydana gelmektedir. Denizin içi ise çakıllardan oluşmaktadır. Mavi Bayrak Ödülü’ne sahip olan Özgür Kadınlar Plajı son derece temiz ve berrak bir denize sahip olduğu için her yıl hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir. Plaj gün içerisinde belirli saatlerde dalgalı olabilmektedir. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Ayrıca yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği tesis de mevcuttur. Yalova ziyaretçileri istedikleri takdirde, plaj içerisinde bulunan tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Özgür Kadınlar Plajı içerisinde çocuklar için oyun parkı da yer almaktadır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Plaja girişler ücretli olup, 8 yaş üzeri erkek çocuklarının plaja girişi yasaktır. 

Adres: 50. Yıl, Yalova Armutlu Yolu, 77500 Armutlu/Yalova

Çamlık Plajı

Armutlu ilçesinde bulunan Çamlık Plajı, Yalova merkezine yaklaşık 59 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İlçe merkezine ise 18 kilometre mesafede bulunmaktadır. Çamlık Plajı çakıl taşlarından oluşmaktadır. Bu nedenle Yalova ziyaretçilerinin yanlarında deniz ayakkabısı getirmeleri faydalı olmaktadır. Çamlık Plajı’nın temiz ve berrak denizinde yüzdükten sonra, plaj içerisinde bulunan piknik alanlarında mangal da yapılabilmektedir. Yalova ziyaretçileri, plaj içerisinde yer alan tesisten yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Çamlık Plajı’nda duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Otopark hizmeti de mevcuttur. Plaja girişler ücretlidir.

 Adres: Köy Merkezi, 77500, Armutlu, Yalova

Reis Aile Plajı

Yalova ilinin Çınarcık ilçesinin Esenköy beldesinde yer alan Reis Aile Plajı, Yalova il merkezine yaklaşık 39 kilometre mesafede yer almaktadır. İlçe merkezi ile uzaklığı ise 23 kilometredir. Reis Aile Plajı genel olarak çakıl ve kumdan oluşmaktadır. Plaj içerisinde misafirlerin faydalanabileceği duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar da bulunmaktadır. Reis Aile Plajı içerisinde yer alan tesiste Yalova misafirlerine yiyecek ve içecek seçenekleri sunulmaktadır. Reis Aile Plajı 2000 kişi ve 400 şezlong kapasiteli olarak 2009 yılından beri hizmet vermektedir. Marmara Bölgesi’nin en sık tercih edilen plajlarından biri olan Reis Aile Plajı, 10.00 ile 19.30 saatleri arasında kadınlara hizmet vermektedir. 19.30 ile 00.00 arasında ise aileler tarafından mangal yeri olarak kullanılmaktadır. Plaja girişlerde ücret alınmaktadır. Ayrıca ücretsiz otopark imkanı da bulunmaktadır. 

Adres: Aliye Hanım, 77500 Armutlu/Çınarcık/Yalova

Çınarcık Kum Plajı

Çınarcık Kum Plajı, Yalova merkeze 26 kilometre ve Çınarcık ilçe merkezine ise 5 kilometre mesafede yer almaktadır. Tertemiz bir denize sahip olan Çınarcık Kum Plajı, hem yerli hem de yabancı turistlerin gözde plajları arasında bulunmaktadır. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunmaktadır. Ayrıca Çınarcık Kum Plajı içerisinde su sporları imkanı da yer almaktadır. Masmavi denizi ile Marmara Bölgesi’nin favori plajlarından biri olan Çınarcık Kum Plajı, Yalova’ya gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken plajlar arasında bulunmaktadır.

Adres: Çınarcık Kum Plajı, Teşvikiye, Çınarcık, 77300, Yalova

Çiftlikköy Sahil Plajı

Çiftlikköy Sahil Plajı, Yalova ilinin Çiftlikköy ilçesinde yer almaktadır. Yalova merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Çiftlikköy Sahil Plajı’nın denizi sığ olduğu için genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için de son derece uygun olan plaj içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Çiftlikköy Sahil Plajı’nda soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlar da yer almaktadır. Plaja girişler ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen misafirler Çiftlikköy Halk Plajı içerisinde bulunan tesislerden faydalanabilmektedirler. Son derece temiz ve berrak bir denize sahip olan Çiftlikköy Halk Plajı, Yalova ziyaretçilerinin favori plajları arasında bulunmaktadır. 

Adres: Sahil, 77600 Çiftlikköy/Yalova

Kaytazdere Saralkent Halk Plajı

Mavi Bayrak ödülüne sahip olan plaj, Yalova halk plajları arasında bulunmaktadır. Yalova merkezine 22 kilometre uzaklıkta yer alan Kaytazdere Saralkent Halk Plajı, kumluk yapıdan oluşmaktadır. 200 metre uzunluğa sahip bir plajdır. Tertemiz denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanı mevcuttur. Yalova misafirleri istedikleri takdirde plaj içerisinde yer alan işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü