Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Marmara Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Yalova, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Marmara Denizi kıyısında yer alan Yalova, tarihi ve turistik yerleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yalova’nın tarihi yerleri arasında en önemli yerlerden biri olan Yürüyen Köşk, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ilginç hikayesi nedeniyle son derece büyük öneme sahiptir. Yalova tarihi yerler arasında bulunan Elmalık Kalesi de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Yalova’nın tarihi mekanlarından olan Atatürk Köşkü, Mustafa Kemal Atatürk’ün konakladığı yer olması açısından büyük değere sahiptir. İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi de Yalova tarihi eserlerinin sergilendiği Türkiye’nin ilk kağıtçılık müzesi olması nedeniyle çok sayıda turistin akınına uğramaktadır. Yalova’da tarihi yerler arasında Sinema Binası ve Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi de yer almaktadır. Yalova müzelerinde Yalova’nın tarihi eserleri görülebilmekte ve tarihe tanıklık edilebilmektedir. Yalova Kent Müzesi, içerisinde tarihsel açıdan önem taşıyan belgeler ve objeleri bulundurması sebebiyle Yalova’nın tarihi güzellikleri arasında bulunmaktadır. Yalova’nın tarihi ve turistik yerleri ve özellikleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için her yıl çok sayıda ziyaretçi Yalova’yı tercih etmektedir. 

Yürüyen Köşk

Yalova ilinin Sahil Yürüyüş Yolu üzerinde yer alan Yürüyen Köşk, il merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yürüyen Köşk 1929 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’da konaklaması amacı ile inşa edilmiştir. İlginç hikayesi ile herkesin bildiği Yürüyen Köşk, tarihimiz için son derece önemli bir yerdir. Mustafa Kemal Atatürk, köşkü ziyaret ettiği zaman köşk çevresinde yer alan koca bir çınar ağacının dallarının kesildiğini görmüştür. Ağacın zarar görmesini istemeyen Atatürk, köşkün 5 metre uzağa taşınmasını istemiştir. Köşk, Atatürk’ün isteği üzerine ray aracılığı ile taşınmıştır. Bu sayede ağaç hiçbir zarar görmemiş ve köşkün adı da “Yürüyen Köşk” olarak anılmaya başlamıştır. Günümüzde misafirlerin ziyaretine açık bir müze olan Yürüyen Köşk, Yalova misafirlerinin mutlaka uğramaları gereken gözde bir yapıdır. Pazartesi günleri kapalı olan Yürüyen Köşk, haftanın diğer tüm günleri 10.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

İletişim: (0226) 812 73 40 

Adres: İsmet Paşa, Merkez, Sahil Yürüyüş Yolu, 77100 Yalova Merkez/Yalova

Yalova Kent Müzesi

Yalova il merkezinde yer alan Yalova Kent Müzesi, iskelenin yanında bulunan meydanda yer almaktadır. Yalova Kent Müzesi, meydanda bulunan tek yapı olduğu için oldukça ilgi çekmektedir. 15 Mayıs 2013 tarihinde “Kent Müzesi” olarak hizmete başlamıştır. Yalova Kent Müzesi içerisinde 6000 yıl öncesine kadar uzanan ilk yerleşimden, Osmanlı Dönemi’ndeki kent oluşumuna kadar yaşanan tüm olaylar kronolojik bir biçimde objeler ve belgeler ile sergilenmektedir. Kentin tarihi dokusu açısından çok önemli bir yer olan Yalova Kent Müzesi pazartesi günleri kapalı olup, haftanın diğer tüm günleri ziyarete açıktır. 

İletişim: (0226) 811 07 27 

Adres: Süleyman Bey, Cumhuriyet Cd. No:1, 77100, Yalova Merkez/Yalova

Elmalık Kalesi

Yalova’nın Merkez ilçesine bağlı Elmalık Köyü’nde bulunan Elmalık Kalesi, il merkezine 7 kilometre uzaklıktadır. Yalova’nın en önemli tarihi yapıları arasında bulunan Elmalık Kalesi, 270 metre rakımda bulunan Bahçe Tepe üzerindedir. Kalenin, tarihte kim tarafından inşa edildiğine dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. 40 metreye 80 metrelik dikdörtgen formda inşa edilen yapı, Kurtuluş Savaşı’na kadar kullanılmaya devam etmiştir. Elmalık Kalesi’nin yapımında tuğla ile örme sıra taşlar kullanılmıştır. Aynı zamanda Antik Pylai Kenti’nin de en büyük kalıntısı durumunda olan Elmalık Kalesi’nin inşa edildiği dönemde güvenlik ve kontrol noktası olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Marmara Denizi’nin eşsiz manzarasının da izlenebileceği kale, Yalova misafirlerinin görmeleri gereken tarihi güzellikleri arasında bulunmaktadır. 

Adres: 14. Sk, No:20, 77202 Elmalık/Yalova Merkez/Yalova

Sinema Binası

Yalova’nın Termal ilçesinde yer alan Sinema Binası, il merkezine 13 kilometre mesafede yer almaktadır. Sinema Binası 19. yüzyılın son çeyreğinde inşa edilmiştir. Tek kattan meydana gelen Sinema Binası, yeşil alanlar içerisinde bulunmaktadır. Dikdörtgen formda inşa edilen bu tarihi yapı ahşap bir mimariye sahiptir. Beyaz ve küçük yapısı ile ön plana çıkan Sinema Binası, inşa edildiği dönem içerisinde lokanta olarak hizmet vermiştir. 1947 yılında ise sinema binasına dönüştürülmüş, daha sonraki dönemlerde de kafe olarak kullanılmaya devam etmiştir. 2006 yılında restore edilen Sinema Binası, günümüzde kafe, sinema ve toplantı salonu olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Atatürk Köşkü

Yalova ilinin Termal ilçesinde bulunan Atatürk Köşkü, il merkezine 16 kilometre mesafede yer almaktadır. 1929 senesinde inşa edilen Atatürk Köşkü’nün tamamı ahşap yapıdadır. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İran Şah’ını ağırlaması nedeniyle çok büyük tarihsel öneme sahiptir. İki kattan oluşmakta, 11 odası ve 3 de şeref salonu yer almaktadır. Hem işlemeleri hem de iç dekorasyonunun özenle yapıldığı Atatürk Köşkü, Yalova ziyaretçileri için vazgeçilmez tarihi güzelliklerinden biridir. Aynı zamanda Atatürk Köşkü, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu gibi kurumların kurulmasına ev sahipliği yapması açısından önem taşımaktadır. Atatürk Köşkü içerisinde halılar, vazolar, tablolar, karyolalar, vazolar, mobilyalar ve piyano gibi çok sayıda tarihi eser de sergilenmektedir. Perşembe günleri kapalı olan köşk, haftanın diğer tüm günleri ziyarete açıktır. Cuma günleri kapalı olan Atatürk Köşkü, haftanın diğer tüm günleri 09.00 ile 17.00 saatleri arasında misafirlerin ziyaretine açıktır. 

İletişim: (0226) 675 80 00

Adres: Gökçedere, Adnan Kahveci Sk. No:3, 77400 Termal/Yalova

İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi

Yalova ilinin Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi, şehir merkezine 4 kilometre mesafede yer almaktadır. Osmanlı Dönemi’nin ilk matbaacısı olan İbrahim Müteferrika adına inşa edilmiştir. Türkiye’nin ilk kağıtçılık tarihi müzesi olması açısından Yalova’nın en önemli tarihi yapıları arasında bulunmaktadır. Müze 2013 yılında ziyarete açılmıştır. İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi içerisinde Osmanlı Dönemi’ne ait çok sayıda el yazması ve el yapımı kağıtlar ile ilgili eserler sergilenmektedir. Müze, kağıtçılık tarihi ile ilgili zengin bir belge kütüphanesine sahiptir. Müze, cuma günleri kapalı olup, haftanın diğer günleri 10.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

İletişim: (0226) 811 50 27

Adres: Bahçelievler, Şht. Ömer Faydalı Cd. No:203, 77200 Yalova Merkez/Yalova

Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi

Yalova şehir merkezine bağlı Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Müze, 19. yüzyılın başlarında inşa edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ü inşa ettirmeden önce konakladığı köşklerden biri olarak bilinmektedir. 1981 yılında restore edilmiş ve Atatürk ile ilgili çok sayıda eşya sergilenmeye başlamıştır. Modern bir iç dizayna sahip olan köşkte, Atatürk’e ait çok sayıda eşya ve fotoğraflar görülebilmektedir. Aynı zamanda çocuk müzesi olarak da hizmet vermekte olan Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi içerisinde çocuklara yönelik birçok eşya da bulunmaktadır. 

İletişim: 0226 814 10 46

Adres: Gazi Paşa Cd. Garden A.Ş. Hizmet Binası Yanı 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü