Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Marmara Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Yalova, hem tarihi güzellikleri hem doğal güzellikleri hem de meşhur lezzetleri ile ön plana çıkmaktadır. Son derece zengin bir mutfağa sahip olan Yalova mutfağı, hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından oldukça beğenilmektedir.

Yalova’ya gelindiğinde Yalova’ya özgü çok sayıda farklı lezzet tadılabilmektedir. Bölgeye ait çok farklı lezzetlerin bulunması, “Yalova’da ne yenir?” sorusunu gündeme getirmektedir. En meşhur Yalova yemekleri arasında; yumurta dolması, tavuklu mantı, böğür, Yalova köftesi, yaprak pidesi, ıspanaklı Yalova böreği, Termal çorbası, milföylü Yalova kebabı, kaçamak, cennet künkü ve Termal tatlısı bulunmaktadır.

Yumurta Dolması

Yalova’nın en çok sevilen yöresel lezzetlerinden biri olan yumurta dolması birçok Yalova restoranında denenebilmektedir. Yumurta dolması yumurta, maydanoz, bayat ekmek, tuz, pul biber, karabiber ve ayçiçeği gibi ürünler kullanılarak hazırlanmaktadır. Hazırlık işlemi son derece kolay olan yemekte öncelikle yumurtalar haşlanmakta daha sonra yumurtanın sarı olduğu kısımlar bayat ekmekler ile karıştırılmaktadır. İç kısımların doldurulmasının ardından yumurta sarısına bulanarak kızartılan dolmalar Yalova misafirlerinin oldukça beğenisini kazanmaktadır. Yalova restoranlarında, yumurta dolması yanına yeşil salata konularak servis edilmektedir. Özellikle kahvaltılarda tercih edilen yumurta dolması, Yalova’ya gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında bulunmaktadır.

Yalova Sütlüsü

Yalova iline ait en güzel lezzetlerden biri olan Yalova sütlüsü baklava ile güllaç arasında kalan eşsiz bir lezzettir. Yufka içerisine kişisel isteğe bağlı olarak fıstık veya ceviz konulabilmektedir. Hazırlanmış olan yufkalar kat kat dizilmekte ve ardından fırına verilmektedir. En son olarak yufkaların üzerine sütlü şerbet dökülmekte ve servis edilmektedir. Yalova’ya gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden biri olan Yalova sütlüsü, Yalova merkezinde bulunan Yalova Sütlüsü’nde denenebilmektedir. 

İletişim: (0226) 813 77 99

Adres. Süleyman Bey, Cengiz Koçal Cd., 9/A, 77100 Yalova Merkez/Yalova

Tavuklu Mantı

Yalova halkının favori yemeklerinden biri olan tavuklu mantı eşsiz bir lezzete sahiptir. Yalova’ya özgü olan tavuklu mantının yapımı diğer mantıların yapımından farklıdır. El ile açılan hamurların içerisinde tavuk sakatatı konulması ile hazırlanmaktadır. Soğan ve pirincin içine eklenmekte ve ardından fırında kızartılmaktadır. Tavuklu mantının üzerine et suyu dökülerek servis edilmektedir. Yalova restoranlarında isteğe bağlı olarak tavuklu mantının üzerine sarımsaklı yoğurt da dökülebilmektedir. Yalova’nın en çok sevilen hamur işi türlerinden biri olan tavuklu mantı, Yalova merkezinde yer alan Yalova Mantı Evi’nde tadılabilmektedir.

İletişim: (0226) 812 52 22

Adres: Süleyman Bey, Site Sk., No:4, 77100 Yalova Merkez/Merkez

Böğür

Yalova’nın en sevilen lezzetlerinden biri olan böğür, kaburga dolması olarak da bilinmektedir. Kaburganın içerisinde kavrulmuş soğan ile kuşbaşı et konularak hazırlanmaktadır. Baharatlı pilavın da içine eklendiği bu lezzetli yemek son derece doyurucu olduğu için hem yöre halkı hem de Yalova misafirleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yalova’nın en güzel yemeklerinden biri olan böğür, Yalova’nın birçok restoranında denenebilmektedir.

Yalova Köftesi

Yalova’nın en meşhur lezzetlerinden biri de Yalova köftesidir. Koyun kıyması kullanılarak hazırlanan Yalova köftesi, hem yerli hem de yabancı Yalova misafirleri tarafından oldukça beğenilmektedir. Değişik dış görünüşünün yanı sıra lezzeti ile de ön plana çıkmakta olan Yalova köftesi, ince kıyılmış yeşil soğan ile servis edilmektedir. Yalova ziyaretçileri için vazgeçilmez lezzetlerden biri olan Yalova köftesi, Yalova’da bulunan Köfteci Yusuf’ta tadılabilmektedir.

İletişim: 444 6 162

Adres: Merkez, Yeni, Bursa Yolu, 77202 Yalova

Yaprak Pidesi

Yaprak pidesi Yalova’nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Türkiye’de çok sayıda şehirde asma yaprakları sarma yapımında kullanılmaktadır. Ancak Yalova’da asma yaprakları daha farklı amaç ile kullanılmakta ve ortaya son derece lezzetli bir yemek çıkmaktadır. Yaprak pidesinin iç harcında mısır unu, soğan, nane ve yoğurt kullanılmaktadır. Asma yapraklarının pide şeklinde yapılması ile hazırlanan lezzet, Yalova’nın pide ve kebap salonlarında kolaylıkla bulunabilmektedir. Bu lezzetli yemek, haftanın tüm günleri açık olan Yıldız Kebap Salonu’nda tadılabilmektedir. 

İletişim: (0226) 812 31 86

Adres: Süleyman Bey, İstiklal Cd., 44/A, 77100 Yalova Merkez/Yalova

Ispanaklı Yalova Böreği

Yalova’ya özgü lezzetlerden biri olan ıspanaklı Yalova böreği, Yalova ziyaretçilerinin favori yemekleri arasında bulunmaktadır. Klasik ıspanaklı börekten farklı olarak, elde açılan ince yufkaların içine yoğurt, peynir ve ıspanak konularak hazırlanmaktadır. Ispanaklı Yalova böreği, rulo şeklinde sarılmakta ve üzerine süt ve yağdan hazırlanan sos sürüldükten sonra fırına verilmektedir. Çıtır çıtır yapısı ve harika lezzeti ile Yalova’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan ıspanaklı Yalova böreği, Yalova’da yer alan birçok restoranda denenebilmektedir.

Termal Çorbası

Yalova halkı tarafından çok sevilerek tüketilen çorbalardan biridir. Bölge halkının en çok kış aylarında tükettiği çorbada patates, kereviz, havuç, bezelye, kıyılmış sarımsak ve ince doğranmış etler bulunmaktadır. Termal çorbası Yalova misafirleri tarafından da oldukça beğenilen çorbalardan biridir. Yalova’ya gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken harika lezzetlerden biri olan Termal çorbası, Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan Öz Urfa Sofrası’nda tadılabilmektedir.

Adres: Gökçedere, 77400 Termal/Yalova

Milföylü Yalova Kebabı

Yalova’nın en favori lezzetlerinden biri olan milföylü Yalova kebabı ana yemek olarak servis edilmektedir. Milföylü Yalova kebabı yapımında kuzu eti kullanılmaktadır. Kuzu eti sotelenmekte ve ardından domates ile çeşnili sosun içerisine eklenmektedir. Tabak şeklinde açılan milföy hamurları fırında pişirilmekte ve fırından çıkarılan milföy hamurlarının içerisine, hazırlanan karışım ilave edilmektedir. Bir süre daha fırınlanan bu güzel lezzet genellikle pilav yanında sunulmaktadır. Özellikle bölge halkı tarafından bayram günlerinde yapılan bu yemek Yalova’nın birçok restoranında bulunabilmektedir.

Kaçamak

Mısır unu ile hazırlanan bu güzel yemek, Yalova’nın yöresel yemeklerinden biridir. Son derece az malzeme ile hazırlanmakta olan kaçamak, Yalova misafirlerinin de sıklıkla tercih ettikleri yemekler arasında bulunmaktadır. Mısır ununun helva kıvamına gelmesi ile hazırlanmakta olan yemek, üzerine salça ile tereyağı dökülerek servis edilmektedir. Peynir ve baharatların da eklenmesi ile son halini alan kaçamak, Yalova’nın şehir merkezinde ve ilçelerinde bulunan birçok restoranda denenebilmektedir. 

Cennet Künkü

Türkiye’de en çok Bursa ve Yalova’da bilinen bu güzel tatlı geleneksel bir lezzettir. Türk kültürü içerisinde cennet künkü, nişan bohçalarında kız tarafı tarafından erkek tarafına gönderilmektedir. Özel günlerde de Yalova ve Bursa tarafında sıklıkla tercih edilmektedir. Cennet künkünün hazırlanışında öncelikle şerbetli hamurlar kızartılmakta ve üzerlerine ceviz eklenmektedir. Yalova’nın harika lezzetlerinden biri olan cennet künkü hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Yalova merkezinde bulunan tatlıcı dükkanlarında cennet künkü tatlısı tadılabilmektedir.  

Termal Tatlısı

Yapımının son derece pratik olduğu Termal tatlısı, Yalova’nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Termal tatlısının yapımında öncelikle krep hamuru hazırlanmaktadır. Hazırlanan krep hamurlarının içerisine elma marmelatı ve kavrulmuş fıstık eklenmektedir. Krep hamurları rulo şeklinde sarılmakta ve üzerine reçel dökülerek servise sunulmaktadır. Kişisel isteğe bağlı olarak tatlının üzerine karamel sosu da dökülebilmektedir. Yalova’ya özgü bu lezzetli tatlı, Yalova’da yer alan tatlıcı dükkanlarından kolaylıkla bulunabilmektedir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü