Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Marmara Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Yalova, daha önceleri İstanbul iline bağlı bir ilçe statüsündeyken, 6 Haziran 1995 yılında il statüsü kazanmıştır. Marmara Denizi kıyısında yer alan Yalova birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır.Yalova’nın birbirinden güzel yaylalarında yaz mevsiminin sıcağından bunalan ziyaretçiler serinleyebilmekte, yemyeşil ağaçların çevrelediği doğal alanlarında yürüyüş yapabilmekte ve bisiklet sürebilmektedirler.

Ayrıca çeşitli hastalıkları nedeniyle şifalanmak isteyen yerli ve yabancı çok sayıda turistin tercih ettiği kaplıcalar ziyaret edilebilmekte, birçok canlı ve ağaç türlerine ev sahipliği yapan yerlerinde keyifli vakit geçirilebilmektedir. Yalova doğal güzellikleri arasında Erikli Yaylası, Sudüşen Şelalesi, Delmece Yaylası, Karaca Arboretumu, Dipsiz Göl, Karlık Yaylası, Çınarlı Yol, Çaldere Şelalesi, Çınarcık Kent Ormanı, Beşpınarlar Yaylası ve Termaller yer almaktadır.  

Erikli Yaylası

Yalova ilinin Çınarcık ilçesi sınırları içerisinde bulunan Erikli Yaylası, Teşvikiye Köyü’nün yaklaşık olarak 6 kilometre yukarısında yer almaktadır. Yalova ziyaretçilerinin özellikle yaz mevsiminde favori yerleri arasında bulunan Erikli Yaylası’nda doğa yürüyüşü yapılabilmektedir. Son derece güzel bir manzaraya sahip olduğu için seyir keyfi yapmak için de idealdir. Ayrıca Erikli Yaylası içerisinde piknik yapılabilecek alanlar da bulunmaktadır. Erikli Yaylası içerisinde bulunan şelaleler Yalova ziyaretçilerinin beğenisini kazanmaktadır. Kestane, ıhlamur, karaağaç ve köknar ağaçlarının arasında saklı bir cenneti anımsatan Erikli Yaylası’na ulaşımlar özel araçlar ile yapılabilmektedir. Girişler ücretsizdir.

Adres: Karşıyaka, 77330 Teşvikiye/Çınarcık/Yalova

Sudüşen Şelalesi

Yalova ilinin Termal ilçe sınırları içerisinde bulunan Sudüşen Şelalesi, özellikle kampçılar tarafından tercih edilmektedir. Yaklaşık olarak 30 metre yükseklikten akan şelale içerisinde piknik yapmak için uygun alanlar da bulunmaktadır. Sudüşen Şelalesi farklı renklerin biraraya gelerek tabloyu anımsattığı görsel şöleni ile Yalova misafirlerinin uğrak yerleri arasında bulunmaktadır. Sudüşen Şelalesi deniz seviyesinden yaklaşık 260 metre yükseklikte yer almaktadır. Suyunun oldukça soğuk olması yaz mevsiminde özellikle tercih edilmesine neden olmaktadır. Ancak Sudüşen Şelalesi halkın isteği doğrultusunda Yalova il sınırlarından alınıp, Bursa il sınırlarına dahil edilmiştir. Yalova il merkezinden Sudüşen Şelalesi yaklaşık 20 kilometredir. 

Adres: Haydariye, Haydariye Köyü İç Yolu, 16600 Gemlik/Bursa

Delmece Yaylası

Yalova’nın Çınarcık ilçesi sınırları içinde yer alan Delmece Yaylası, denizden 700 metre yükseklikte bulunmaktadır. Yaz mevsiminin sıcağından bunalan Yalova ziyaretçilerinin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Delmece Yaylası içerisinde ıhlamur ve kestane ağaçları bulunmaktadır. Ayrıca yayla içerisinde halk tarafından şifalı olduğu düşünülen içme su kaynağı yer almaktadır. Dinlenme noktalarının da bulunduğu Delmece Yaylası’nda piknik yapılabilecek alanlarda keyifli vakit geçirilebilmektedir. Bisiklet parkurlarında bisiklet sürülebilmekte ve doğa yürüyüşleri yapılabilmektedir. Delmece Yaylası, Yalova ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerleri arasında bulunmaktadır. 

Karaca Arboretumu

Karaca Arboretumu Yalova şehir merkezinde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 7000’e yakın ağaca ev sahipliği yapmakta olan açık hava müzesi içerisinde çok sayıda farklı bitki türleri ile varyete, alttür ve kültür formu kategorilerindeki ağaç türleri yer almaktadır. Karaca Arboretumu’nda acer, magnolia, betula, malas, acer, prunus, quercus, picea, pinus ve ağabeyes gibi dünyanın çeşitli noktalarından getirilen ağaçlar da bulunmaktadır. Asya, Avrupa, Avustralya ve Afrika gibi kıtalardan getirilen ağaçlar dünyanın farklı noktaları hakkında bilgi edinmeyi sağlamaktadır.

Adres: Samanlıköy Mahallesi, Merkez, Yalova Termal Yolu, 7720, Yalova Merkez

Dipsiz Göl

Yalova ilinin Çınarcık ilçesinde bulunan Dipsiz Göl, Teşvikiye sınırları içerisinde yer almaktadır. 530 metre rakımda bulunan Dipsiz Göl, aynı zamanda “kreter gölü” olarak da anılmaktadır. Dipsiz Göl, çevreden gelen suların birikmesi ile oluşmuştur. Göl içerisinde birçok farklı balık türü yaşamaktadır. Aynı zamanda Dipsiz Göl çevresinde karaağaç, kestane, ıhlamur ve köknar gibi ağaç türleri de bulunmaktadır. Çok sayıda canlıya ev sahipliği yapan Dipsiz Göl, Yalova ziyaretçilerinin görmeleri gereken doğal güzellikler arasında bulunmaktadır.

Adres: Karşıyaka, 77330 Teşvikiye/Çınarcık/Yalova

Karlık Yaylası

Karlık Yaylası, Yalova ilinin Çınarcık ilçesine bağlı olan Şenköy sınırları içerisinde bulunmaktadır. 700 metrelik rakıma sahip Karlık Yaylası, yaz mevsiminden bunalan ziyaretçilerin uğrak noktaları arasındadır. Karlık Yaylası içerisinde ağaçlık alanlar ve göl bulunmaktadır. Harika bir manzaraya sahip olan yaylada doğa yürüyüşleri yapılabilmekte ve yeşil ile mavinin görsel şöleni izlenebilmektedir. Yayla bünyesinde herhangi bir tesis bulunmadığı için Yalova ziyaretçileri yiyecek ve içecek tedariği ile gitmektedirler. Karlık Yaylası’na özel araç aracılığı ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Adres: Köy Merkezi, 77300 Şenköy/Çınarcık/Yalova

Çınarlı Yol

Yalova merkezinde bulunan Çınarlı Yol, 1930 yılında binlerce fidanın dikilmesi ile oluşturulmuştur. Ağaçtan bir tüneli anımsatan bu doğal güzellik, Yalova ziyaretçilerinin keyifli bir doğa yürüyüşü yapmaları için son derece idealdir. Asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde dinlenmek, bisiklet sürmek ve harika fotoğraflar çekmek isteyen ziyaretçilerin favori adreslerinden biri olan Çınarlı Yol, Yalova’nın en güzel doğal güzelliklerinden biridir. Çınarlı Yol, Yalova ilinden Termal ilçesine giden ana yolun da bir kısmını oluşturmaktadır.

Adres: Çınarlı, 41900 Derince/Kocaeli

Çaldere Şelalesi

Yalova’nın şelaleleri ile popüler Çınarcık ilçesinde yer alan Çaldere Şelalesi, Yalova merkeze yaklaşık 29 kilometre uzaklıktadır. 290 metre rakıma sahiptir. Çaldere Şelalesi, Taz Dağları’ndan gelmekte olan suya da ev sahipliği yapmaktadır. Şelale çevresinde birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Kuş cıvıltıları eşliğinde harika doğa yürüyüşleri yapmak için idealdir. Özellikle yaz mevsiminin sıcağından bunalan Yalova ziyaretçilerinin uğrak yerlerinden biri olan Çaldere Şelalesi, doğa fotoğrafçılarının da sıklıkla tercih ettikleri bir doğal güzelliktir.

Çınarcık Kent Ormanı

Yalova ilinin Çınarcık ilçesi sınırları içerisinde yer alan doğal güzelliklerden biri de Çınarcık Kent Ormanı’dır. Kent Ormanı ziyaretçilere 2005 yılında açılmıştır. Yalova ziyaretçilerinin sıklıkla piknik için tercih ettikleri Çınarcık Kent Ormanı, çocuklu aileler için de son derece uygundur. Kent Ormanı içerisinde çocuklar için çeşitli oyun alanları yer almaktadır. Harika bir manzara eşliğinde keyifli doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Çınarcık Kent Ormanı’nda çok sayıda farklı ağaç ve canlı türü de gözlemlenebilmektedir.

Adres: Karşıyaka, 77330 Teşvikiye/Çınarcık/Yalova

Beşpınarlar Yaylası

Yalova’nın en güzel doğal güzellikleri arasında bulunan Beşpınarlar Kent Ormanı, Güneyköy sınırları içerisinde yer almaktadır. Saman Dağları’nın zirvesinde bulunan Beşpınarlar Yaylası’nın rakımı 926 metredir. Yaylaya ulaşım yürüyerek 3 saatte yapılmaktadır. Özellikle trekking gruplarının vazgeçilmez adresleri arasında bulunmaktadır. Beşpınarlar Yaylası’nda Gemlik’ten Marmara Denizi’ne kadar olan bölge panoramik olarak izlenebilmektedir. Beşpınarlar Yaylası’na girişler ücretsizdir. Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcağından bunalan Yalova misafirleri Beşpınarlar Yaylası’nda keyifli bir gün geçirebilmektedirler. 

Adres: Merkez, 77200 Güneyköy/Yalova

Termaller

Yalova ilinin Termal ilçesi, Türkiye’nin en önemli kaplıca merkezlerini bünyesinde bulundurması ile ön plana çıkmaktadır. Her sene hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan kaplıcalar, eklem ağrıları, sindirim sorunları, çeşitli deri hastalıkları, romatizmal hastalıklar ile böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları gibi birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Kaplıcalar, 104 hektarlık Termal Kaplıcaları Bölgesi’nde yer almaktadır. Bölgede çok sayıda tesis bulunmaktadır.

Adres: Termal Kaplıcaları, 77400 Termal/Yalova

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü