Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Marmara Bölgesi’nin en popüler tatil yerlerinden biri olan Yalova, gezilecek yerler bakımından oldukça zengindir. Doğal ve tarihi birçok güzellikleri, plajları ve koyları ile ünlü olan Yalova, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Yalova’da gezilecek yerlerin çok olması özellikle yaz aylarında ve hafta sonlarında tercih edilmesine sebep olmaktadır.

Şehrin kalabalıklığından ve karmaşasından bunalan ziyaretçilerin tercih ettiği Yalova’da görülmesi gereken yerler arasında; Sudüşen Şelalesi, Yürüyen Köşk, Karaca Arboretumu, Deprem Anıtı, Dipsiz Göl, Erikli Yaylası, Yalova kaplıcaları, Taş Köprü, Çınarcık, Çınarcık Kent Ormanı ve Karlık Yaylası bulunmaktadır. 

Sudüşen Şelalesi

Yalova’nın Termal ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sudüşen Şelalesi harika bir doğal güzelliğe sahiptir. Özellikle kampçılar tarafından tercih edilen Sudüşen Şelalesi, içerisinde bulunan piknik alanları ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Sudüşen Şelalesi yaklaşık 30 metre yükseklikten akmakta ve manzarası harika bir tabloyu anımsatmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği 260 metre olan şelalenin suyu oldukça soğuktur. Bu nedenle özellikle yaz mevsiminin sıcağından bunalan Yalova misafirlerinin gözde yerleri arasında bulunmaktadır. 

Adres: Haydariye, Haydariye Köyü İç Yolu, 16600 Gemlik/Bursa

Yürüyen Köşk

Yalova’nın Sahil Yürüyüş Yolu üzerinde yer alan Yürüyen Köşk, Yalova merkeze yaklaşık 4 kilometre mesafede bulunmaktadır. 1929 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’da konaklaması amacı ile inşa edilen Yürüyen Köşk, ilginç hikayesi ile ön plana çıkmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk köşkü ziyareti sırasında, büyük bir çınar ağacının dallarının kesildiğini görmüştür. Çınar ağacının zarar görmesini istemeyen Mustafa Kemal Atatürk, köşkün 5 metre uzağa taşınmasını istemiştir. Bu olayın üzerine köşk, “Yürüyen Köşk” olarak anılmaya başlamıştır. Tarihimiz açısından büyük öneme sahip olan Yürüyen Köşk, günümüzde Yalova misafirlerinin ziyaretine açıktır. Pazartesi günleri kapalı olan Yürüyen Köşk, haftanın diğer günleri 10.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

İletişim: (0226) 812 73 40

Adres: İsmet Paşa, Merkez, Sahil Yürüyüş Yolu, 77100 Yalova Merkez/Yalova

Karaca Arboretumu

Yalova merkezinde bulunan Karaca Arboretumu yaklaşık olarak 7000 ağaca ev sahipliği yapmaktadır. Açık hava müzesi içerisinde farklı bitki türleri ile alttür, varyete ve kültür formu kategorilerindeki ağaç türleri yer almaktadır. Karaca Arboretumu’nda bulunan farklı türdeki ağaçlar; malas, acer, prunus, quercus, picea, pinus, acer, magnolia, ağabeyes ve betuladır. Dünyanın çok farklı yerlerinden getirilen ağaçları görme imkanı sağlayan Karaca Arboretumu, Yalova ziyaretçilerinin görmeleri gereken güzellikler arasındadır.

Adres: Samanlıköy Mahallesi, Merkez, Yalova Termal Yolu, 77200, Yalova Merkez

Deprem Anıtı

Yalova ilinin Merkez ilçesinde bulunan Deprem Anıtı, 17 Ağustos 1999 İzmit Depremi’nde hayatını kaybedenleri anmak için inşa edilmiştir. Yalova’da 19 Mayıs Parkı içerisinde yer alan Deprem Anıtı, 1999 depreminin 1. yıl dönümü olan 17 Ağustos 2000 tarihinde açılmıştır. Deprem Anıtı içerisinde, depremde hayatını kaybeden 2504 kişinin isimleri yer almaktadır. Deprem Anıtı, deprem molozları üzerine inşa edilmesi ile ön plana çıkmaktadır. Deprem Anıtı, Yalova ziyaretçileri tarafından her yıl ziyaret edilmektedir.

Adres: Bahçelievler Mah., 17 Ağustos Parkı, Yalova Merkez/Yalova

Dipsiz Göl

Yalova il merkezinde yer alan Dipsiz Göl, Teşvikiye sınırları içerisinde bulunmaktadır. 530 metre rakımda yer alan göl, çevreden gelen suların birikmesi ile meydana gelmiştir. Dipsiz Göl aynı zamanda “krater gölü” olarak da bilinmektedir. Dipsiz Göl’ün içerisinde çok sayıda balık türü yaşamaktadır. Göl çevresinde ise köknar, ıhlamur, kestane ve karaağaç gibi çok farklı ağaç çeşitleri bulunmaktadır. Çok farklı çeşite canlıya ev sahipliği yapan Dipsiz Göl, Yalova ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Adres: Karşıyaka, 77330 Teşvikiye/Çınarcık/Yalova

Erikli Yaylası

Erikli Yaylası, Yalova ilinin Çınarcık ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Teşvikiye Köyü’nün yaklaşık 6 kilometre yukarısında bulunan Erikli Yaylası, doğa yürüyüşlerinin de vazgeçilmez adreslerindendir. Yaz mevsiminin sıcağından bunalan ziyaretçiler için cennet niteliğinde bir yer durumundadır. Erikli Yaylası içerisindeki piknik alanlarında piknik yapılabilmekte ve harika manzaranın tadı çıkarılabilmektedir. Erikli Yaylası içerisinde yer alan şelaleler hem yerli hem de yabancı turistlerin beğenisini kazanmaktadır. Köknar, ıhlamur, karağaç ile kestane ağaçlarının çevrelediği Erikli Yaylası’na özel araç ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Girişlerde herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Adres: Karşıyaka, 77330 Teşvikiye/Çınarcık/Yalova

Yalova Kaplıcaları 

Yalova ilinin Termal ilçesinde yer alan kaplıcalar her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yerleri durumundadır. Kaplıcaların sindirim sorunlarına, çeşitli deri hastalıklarına, romatizmal hastalıklara, eklem ağrılarına ve böbrek ve idrar yolları rahatsızlıklarına karşı iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Termal ilçesinde çok sayıda önemli kaplıca merkezleri yer almaktadır. 104 hektarlık Termal Kaplıcaları Bölgesi içerisinde yer alan kaplıcalar Yalova ziyaretçilerinin vazgeçilmez adreslerindendir.

Adres: Termal Kaplıcaları, 77400 Termal/Yalova

Taş Köprü

Taş Köprü Yalova ilinde yer alan Çiftlikköy ilçesinin beldesi olan Taşköprü’de bulunmaktadır. Taş Köprü’nün hangi yılda ve kim tarafından inşa edildiği bilinmemektedir. Ancak yapılan araştırmaların sonuçlarına göre Taş Köprü’nün 400 yıldan uzun bir tarihsel geçmişinin olduğu ortaya konulmuştur. Köprü, Kılıç Deresi üzerinde yer almaktadır. Kesme taştan yapılmıştır. Günümüzde ise aktif olarak kullanılmaktadır. Taş Köprü, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altındadır. Her yıl hem yerli hem de yabancı Yalova ziyaretçileri tarafından ziyaret edilen köprü, Yalova’ya gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

Adres: Çiftlikköy/Yalova 

Çınarcık

Yalova’ yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çınarcık, şehir merkezi dışında bulunan en büyük ilçe olma özelliğine sahiptir. Tarihsel geçmişinin M.Ö. 4000’e kadar uzandığı Çınarcık, Kimmeryalılar, Romalılar ve Frigyalıların izlerini taşımakta olduğu için her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Çınarcık, özellikle yaz aylarında ve hafta sonlarında ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Çınarcık’a yapılan ziyaretlerde, Erikli Yaylası, Esenköy ve Termal mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Çınarcık Kent Ormanı

Yalova’nın Çınarcık ilçesinin sınırları içinde yer alan Çınarcık Kent Ormanı, 2005 yılında ziyarete açılmıştır. Özellikle piknik yapmak için tercih edilmekte olan bu doğal güzellik, çocuklu aileler için de son derece uygundur. Çınarcık Kent Ormanı içerisinde bulunan çocuk oyun parkları çocuklu aileler için tercih sebebidir. Şehrin kalabalığından bunalan Yalova ziyaretçilerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Çınarcık kent Ormanı, muhteşem doğa manzaraları eşliğinde keyifli doğa yürüyüşleri yapmak için son derece uygundur. Çınarcık Kent Ormanı içerisinde çok farklı çeşitte canlı türü ve ağaç bulunmaktadır. 

Adres: Karşıyaka, 77330 Teşvikiye/Çınarcık/Yalova

Karlık Yaylası

Yalova ilinin Çınarcık ilçesine bağlı olan Şenköy sınırları içerisinde bulunmaktadır. Karlık Yaylası içerisinde göl ve ağaçlık alanlar yer almaktadır. Muhteşem bir manzaraya sahip olan Karlık Yaylası, doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmez adresleri arasındadır. Özellikle yaz aylarında tercih edilen Karlık Yaylası içerisinde herhangi bir işletme yer almamaktadır. Yaylaya özel araçla ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Yaz mevsiminin sıcağından bunalan ziyaretçilerin uğrak noktası durumunda olan Karlık Yaylası’nda mavi ile yeşilin tabloyu anımsatan güzelliğine tanıklık edilebilmektedir. 

Adres: Köy Merkezi, 77300 Şenköy/Çınarcık/Yalova

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü