Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Bir yeri tanımanın en önemli unsurlarından biri yemeklerini tatmaktır. Yolu Kalkan’a düşen tatilciler, Akdeniz mutfağından ve deniz mahsullerinden oluşan lezzet şölenlerinin dünyasına adım atmış olur.

Birbirinden güzel balık çeşitleri, mezeler ve tatlılara ev sahipliği yapmış olan Kalkan, ziyaretçilerine Akdeniz mutfağının birçok güzelliğini de sunmaktadır. Doğasıyla ve deniziyle içiniz huzur dolarken, birbirinden güzel lezzetleri ile de damak tadınız şenlenebilir. Yolu Kalkan’a düşecek olan yeni tatlara düşkün tatilciler “Kalkan’da ne yenir?” sorusunu gitmeden önce araştırmaya odaklanmış olabilir. “Kalkan’da ne yenir ve nereye gidip yenmelidir?” sorularının cevabını sizler için yazdık. Şimdiden afiyet olsun dileklerimizi sunar ve iyi okumalar dileriz.

Aubergine

Malum Kalkan Yunan adalarıyla karşılıklı olunca, manzarasına karşı sanki Santorini’deymişsiniz gibi bir restoranda oturmak hoş bir kombinasyon olmaktadır. Steakleri ile ünlü olan “Aubergine” hem Yunan esintisi ile dizayn edilmiş hem de zengin menüsü ile Akdeniz mutfağına yönelik birçok lezzeti misafirleri ile buluşturan bir yer. Şık sunumları ile de lezzeti kadar kalıcı bir hatıra bırakan Aubergine, Kalkan ziyaretçilerinin yoğun ilgisini gören yerlerden biridir.

Adres: Yalıboyu Mah. Kalkan Limanı, No:25 Kalkan, Antalya

Telefon: (0242) 844 29 32

Salonika 1881

Bir balık ve bir rakı sofrasına dair her şey bulunabilen bir mekanda sıra, Salonika 1881. Kalkan’ın tartışmasız en popüler mekanlarından biri olan Salonika 1881, baştan aşağıya mavi beyaz dizaynı ile gelenleri kendine hayran bırakıyor. Meze ve balığa dair her şeyi en lezzetli haliyle servis eden mekan, hem sunumu hem de yaptığı servisle de gelenlerden tam puan topluyor. Muhammara, börülce salatası, atom gibi alkol masasının olmazları mezeler ve tereyağında karides, ahtapot, midye dolma gibi balık mezeleri ile adeta lezzet şovu yapıyor. Balık olarak ise levrek fileto ve kılıç balığı Salonika’nın iddialı olduğu balık çeşitleri arasında yerini alıyor.

Adres: Kalkan Mahallesi, No:5, Süleyman Yılmaz Cad. Kalkan, Antalya

Telefon: (0242) 844 29 32

Bir diğer balık için önerilecek adres ise Lipsos Restaurant. Denize sıfır konumlanan mekan, hem müşteri memnuniyetine gösterdiği odak hem de balığa dair sunduğu birçok güzel lezzet ile misafirlerinden övgüler alıyor. Karides ve tazecik sunduğu balıkları ile güzel bir balık sofrası kurmanızı sağlıyor. Günü batıracağınız ve lezzet dolu bir balık sofrasına kavuşacağınız adres Lipsos olacaktır. 

Adres: Yali Boyu Mah. Iskele Caddesi No: 13, Kalkan, Türkiye

Telefon: Telefon: (0242) 844 26 17

Ata Mezze Grill

Bir tatil sofrası mezesiz olmaz diyenler için hem Anadolu tatlarından oluşan mezeleri, kebapları ve ara sıcakları ile doyurucu bir sofranın adresi Ata Mezze Grill. Balık sofrasına biraz ara, fast foodda olmasın diyenler için Ata Mezze Grill doğru bir öneri olacaktır. Lezzetli kebapları ile günün yorgunluğu ardından bir lezzet şöleni sunan mekan hem meze hem de kebapları ile ziyaretçilerinden tam puan topluyor. Patlıcanlı mezeleri ve karışık kebapları ile ünlü olan yer, Kalkan’da doyurucu bir yemek için doğru adreslerden biri oluyor. 

Adres: Kalkan, Şehitler Caddesi No: 21, Kaş, Antalya

Telefon: 0530 396 83 33

Gourmet Terrace Restaurant

Makarnalardan fajitalara, etlerden tavuklara birçok lezzetin buluştuğu bir yer önerisi geliyor. Gourmet Terrace Restaurant, adı üstünde Kalkan’a gelen gurme ziyaretçilerini ağırlıyor. Her biri birbirinden lezzetli olan yemekleri ile ne yerseniz yiyin sizleri kendine hayran bırakıyor. Gün batımını kucaklayan manzarası ile de ön plana çıkan mekan, manzarasına yaraşır şık tabak sunumları ile sıradan restoranların dışına çıkıyor. Keyifli bir akşam ve dünya mutfağına yönelik tüm lezzetleri bir arada bulabileceğiniz Kalkan’daki adres Gourmet Terrace olacaktır.

Adres: Yalıbou Mah. Hasan Altan Cad. No:12, Kalkan, Antalya

Telefon: (0242) 844 29 32


 

Salt and Pepper

Salt and Pepper, Kalkan’ın eşsiz lezzetler sunan mekanlarından biridir. Klasik yemeklere bile kendinden dokunuşlar katan mekan, farklı lezzetleri deneyimlemeyi sevenler için adeta bir hazine niteliğindedir. Yaban mersini ve soya soslu karides başta olmak üzere, pek çok farklı lezzete tek adreste erişim sağlamak Salt and Pepper sayesinde mümkün hale gelmektedir. Mekanı yemekleri kadar özel kılan bir diğer unsur ise, deniz ve dağ manzarasının tam ortasında yer almasıdır. 

Adres: Atatürk Cad. Kalkan, Antalya

Telefon: 0542 151 34 35

Bir diğer adres ise bu sefer fast food lezzetlerine farklı dokunuşlar yapan bir öneri olacak. Cafe Leon, cacıklı, avokadolu burger, köri soslu tavuk, tire köftesi, ıspanaklı börek ve İngilizlerin leziz milli yemeği shepherd's pie gibi lezzetleri ile gelenleri kendine hayran bırakan bir yer. Kalkan ve farklı yemekler dendiğinde bu iki adres mutlaka akla gelmesi gereken duraklar olmalıdır. 

Adres: Yalı Boyu Mahellesi, Mustafa Kocakaya Cad. No. 4/A, Kalkan, Antalya

Telefon: 0543 509 50 70

Old Town Cafe

Güzel bir kahve yanına da tatlı isteyenler için tatlı mı tatlı mekanlarda bulunuyor. Kekleri ile ön plana çıkan, Old Town Cafe cupcakeleri ile gelenleri kendine hayran bırakıyor. Bir otelin cafesi olan mekan kapılarını hem otel sakinlerine hem de dışarıdan gelen misafirlere açıyor. Gün içinde de oturup küçük bir mola vermek isteyenler için Old Town, akla gelen ilk seçenekler arasında yerini alıyor. Gelen ziyaretçiler için dilerlerse birbirinden güzel tuzlu seçenekleri de bulunuyor. 

Adres: Kalkan Mah. 23 Süleyman Yılmaz Cad. | Old Town Hotel, Kalkan, Türkiye

Telefon: (0242) 844 30 38

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü