Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ülkemiz tarihi ve antik değerler bakımından oldukça kıymetli yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Akdeniz bölgesi antik kentler bakımından çok zengin bir bölgedir. Binlerce yıllık tarihe dayanan geçmişleri ve hala günümüze kadar ayakta kalmayı başaran yapıları ile birçok antik kent yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Bu antik kentler arasında en önemli üç antik kentten sizlere bahsetmek istiyoruz. Xanthos, Letoon ve Patara Antik Kentleri, sizleri tarihi bir yolculuğa çıkartacak ve son derece keyifli bir gezi deneyimi yaşatacak çok önemli üç antik yapıdır. Yaşadığımız coğrafyanın en önemli eserlerinden sayılan bu bölgeyi sizler için inceledik, gelin göz atalım!

Likyanın En Önemli Şehirlerinden Xanthos Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye layık görülen ülkemizin en önemli antik yapılarından birisidir. Geçmiş tarihlerde burada yapılan kazılar neticesinde birçok değerli eser ne yazık ki Londra’ya götürülmüştür. O yıllarda çıkartılıp götürülen birçok eser halen British Museum’da sergilemektedirler.

Antik çağlarda Likya’nın en önemli şehirlerinden ve idare merkezlerinden biri olan Xanthos Antik Kenti Pers, Roma ve Bizans İmparatorluğu gibi medeniyetlerinde himayesi altına girmiştir.  Yüzyıllarca sürekli medeniyetlerin gözdesi olan ve ele geçirilmek istenen şehir olan Xanthos Antik Kenti halen ayakta kalan birçok yapısı ile kesinlikle görülmesi gereken bir antik kenttir.

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti de Xanthos Antik Kenti’nin oldukça yakın bir konumunda yer almaktadır. Likya Birliği döneminde üç oy hakkında sahip olan Patara Antik Kenti, buradan da anlaşılacağı üzere o dönem çok önemli bir konuma sahipmiş.

Tarihi M.Ö. 5. yüzyıla kadar dayanan Patara Antik Kenti, Likya döneminden sonra Roma İmparatorluğu döneminde de çok önemli bir şehir olmayı sürdürmüş. Hemen yakınında yer alan Patara Plajı ile birlikte Patara Antik Kenti, kesinlikle gezilip görülmesi gereken antik değerlerimizden bir tanesidir.

Letoon Antik Kenti

Ve Letoon Antik Kenti... Likya’nın bir diğer önemli şehri olan Letoon Antik Kenti'nin, M.Ö. 7. yüzyılda kurulduğu öne sürülmektedir. Likya Uygarlığı’nın din merkezi olarak bilinen Letoon Antik Kenti, 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır.

Köklü tarihi ve ayakta kalan yapıları ile Letoon Antik Kenti, Xanthos ve Patara Antik Kentleri ile birlikte Likya Uygarlığı’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Bu üç şehri gezip görerek tarihin dokusuna tanıklık ederek kendinizi tarihi bir yolculuğa bırakabilirsiniz…

Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgede bulunan Kalkan'da tatiliniz sırasında keşfedeceğiniz çok şey var. Kalkan kiralık villaları ile tarihe yolculuk yapacağınız dolu dolu bir tatile hemen başlayabilirsiniz. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü