Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!


Akdeniz’in tatil cennetlerinden biri olan Kalkan’da yerli ve yabancı turistlerin hayallerini süsleyen bir yaz tatili için her şey fazlasıyla yer almaktadır. Son derece keyifli bir tatil yaşayabileceğiniz Kalkan’ın zenginliklerinin ünü ülkemizin sınırlarını aşarak yerli turistler kadar yabancı turistler için de her yaz tatil alışkanlıklarından biri haline gelmiştir. Kalkan’ı bu kadar güzel bir tatil beldesi yapan özellikleri hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için özetliyoruz…

Kalkan, Antalya’nın en uç köşesinde bulunan harika doğal güzelliklere sahip bir sahil kasabasıdır. Yabancı turistler arasında en çok İngilizlerin tercih ettiği Kalkan’da aynı zamanda Kalkan’a yerleşen birçok İngiliz yaşamaktadır. 

Ünlü tarihçi Herodot, “ Dünyada yıldızlara en yakın yer.” lafını Kalkan için kullanmıştır. Kalkan tarih boyunca Hititler, Lidyalılar, Romalılar ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok medeniyetin hâkimiyeti altına girmiştir. 

Kalkan’ın kuruluşu için yaklaşık 200 sene önce Meis Adası’ndan gelen tüccarların gerçekleştirdiği söylenmektedir. Kalkan’ın doğal zenginlikleri sayesinde birçok doğa ve su sporlu olanağı Kalkan’da gerçekleştirilebilmektedir. Nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağaları Kalkan’da görülebilmektedir. Kalkan, Kaş’a bağlı bir mahalledir aslında ve tatil için Kalkan’a gidenler Kaş’a da giderek Kaş’ı da rahatlıkla gezip görebilir.

Kalkan’dan harekete geçen tekneler ile Yunanistan’ın Meis Adası’na gidebilirsiniz. Yunanistan’ın Meis Adası’na gitmek için bu tür geziler için verilen kısa süreli Yunanistan vizesini rahatlıkla alabilirsiniz.

Tabi bunun için Pasaportunuzda K.K.T.C’ne giriş yaptığınıza dair bir mühür olmaması gerekiyor. Çünkü Yunanistan, Pasaportunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giriş yaptığı görülen turistlere vize vermemektedir. Kaş’ın etrafı yemyeşil ormanlarla çevrilidir ve bu yemyeşil ormanlardan oluşan tepelerde bulunan Kalkan sokakları büyüleyici bir Akdeniz manzarasına hakimdir. 



Dalaman Havalimanı, Kalkan’a 120 km uzaklıkta yer almaktadır. Kalkan’a Dalaman Havalimanı’ndan ulaşım sağlayabilmeniz için önce Havaş otobüsleriyle Fethiye’ye, sonra oradan da başka otobüslerle Kaş’a gidebilirsiniz. Kalkan’da sıcak havaların etkisi oldukça uzun sürdüğünden deniz sezonu da uzun sürmektedir.

Kar yağışı görülmeyen Kalkan’da yaz tatili de uzun sürmektedir. Kalkan’da konaklama seçeneği olarak birbirinden konforlu birçok özel havuzlu kiralık villa da tatil severlere evinin sıcaklığında bir tatil atmosferi sunarak, Kalkan’da unutulmaz bir tatilin kapılarını açmaktadır. Kalkan kiralık villalarını hemen inceleyebilir, beğendiğiniz villa için hemen rezervasyon talebi oluşturabilirsiniz. 


 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü