Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan hem yerli hem yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören bir bölgedir. Hal böyle olunca da Kalkan, doğal güzellikleri kadar birbirinden güzel restoranlara da ev sahipliği yaparak gelen ziyaretçilerine güzel bir karşılama sunmaktadır. Tatile gelmeden öncesinde “Kalkan'da nerede yemek yenir ve ne yenir?” sorusunu yönelten tatilciler ise birbirinden güzel cevaplar ile karşılaşmaktadır. Kalkan yemekleri denince genellikle akla balık ürünleri veya çeşitli mezeler gelmektedir. Akdeniz mutfağının esintisi Kalkan’da da esmektedir Bu esintiyi en güzel şekilde yansıtan birbirinden güzel restoranları sizler için bir araya getirdik.

Blue Terrace Restaurant Coctail Cafe Bar& Launge

Akdeniz mutfağına dair her şeyi bulabileceğiniz bu restoranda nefes kesici deniz manzarası yemeğinize eşlik ediyor. Menüsünde yer alan vegan seçenekler ile de her türlü beslenme akımına uyum sağlayan mekan, hem yemeklerinin lezzeti hem de müşteri memnuniyetine verdiği önem ile tüm misafirlerinden tam puan alıyor. Özellikle keyifli akşam yemeklerine ev sahipliği yapması ile ön plana çıkan Blue Terrace, birbirinden lezzetli kokteylleri ile de yemek sonrası sohbetlerinizi taçlandırıyor. 

Adres: Süleyman Yılmaz Caddesi, No: 6 Kapı no. 6, Kalkan 07580 Türkiye

Telefon: +90 535 601 79 56

Cafe Vita Restaurant

Çiçekli bahçesi ile keyifli yemeklere ev sahipliği yapan her çarşamba günü yaptığı barbekü gecesi ile Kalkan misafirlerinden büyük ilgi görüyor. Geri kalan günlerde de Akdeniz mutfağının birbirinden güzel yemeklerini servis eden Cafe Vİta, Kalkan’ın popüler restoranları arasında yer alıyor. Sıcak bir aile ortamı isteyen tatilciler Cafe Vita’ya oldukça büyük bir ilgi gösteriyorlar. Hem keyifli bir kahvaltı hem de keyifli öğle ve akşam yemekleri için önemli bir adres.

Adres: Cumhuriyet Caddesi, No:91 Cumhuriyet Caddesi no:91, Kalkan 07960 Türkiye

Telefon: +90 242 844 26 37

Rose Restaurant

Pizzaları ile ünlü bir restaurantta sıra, Rose Restaurant. Vejetaryen, glütensiz gibi özel seçenekleri bulunan menüsüyle her damak tadına uygun yemekler sunan Rose, pizzalarıyla ön plana çıkmaktadır. Menüsünde birçok Akdeniz, Türk ve Orta Doğu lezzetine yer vermesi sebebi ile sadece bir pizza restoranı olarak adlandırılmamaktadır. 7’den 70’e her Kalkan ziyaretçisi tarafından beğenilen mekan yemek çeşitliliği bakımından Kalkan restoranları arasında ön sırada yer alır. 

Adres: Menteşe Mah. Eski Ortaokul Cad. Kalkan Türkiye

Telefon: +90 242 844 21 75

Cafe Del-Mar

Salaş ama keyif dolu bir mekan önerisinde sıra. Cafe Del- Mar Kalkan merkezde bulunan konumu ile hem rahat bir ulaşım imkanı hem de turistik gezilere küçük bir dinlenme molası sunuyor. Akdeniz mutfağından bazı yemeklerin sunumunu yapan Cafe tatlı ambiyansı ile daha kapıdan girer girmez ziyaretçilerin içini ısıtıyor. Öğle yemekleri ve kahvaltılar için genellikle tercih edilen Cafe, akşamları da çay ve kahve sohbetleri için öneriliyor. 

Adres: Yalıboyu Mah. Hasan Altan Cad. No:61, Kalkan 07960 Türkiye

Telefon: +90 553 885 35 05

Toprak Ağa

Toprak Ağa, taştan duvarlar arasında ve tepede yer alan kendine has konumu ve ambiyansı ile Türk mutfağı ve özellikle de kebap severlerin ilgisini çekiyor. Kalkan’ın sadece turisti değil yerlisi tarafından da el üstünde tutulan Toprak Ağa, lezzetli ve doyurucu bir öğle ve akşam yemeği seçeneği arayanlar için akla gelen önemli adreslerden biri oluyor. Tatilde kebabı özledim diyenler bu özlemlerini Toprak Ağa’nın kebapları ile gideriyorlar. 

Adres: Kalkan Mah. Mustafa Kocakaya Cad No: 32 Klise Cami Yakını, Kalkan 07580 Türkiye

Telefon: +90 532 569 67 62

Hunkar Ocakbaşı

Bir diğer kebap önerisinde sıra. Antalya’da da lezzetli kebap olurun ispati olan bir diğer kebapçı ise Hunkar Ocakbaşı. Çeşitli kebapları, fındık lahmacunları ve daha pek çok lezzeti ile Anadolu ve Doğu’nun birbirinden güzel lezzetlerini Kalkan’a getiriyor. Tatilcilere bir kebap molası verdiren mekan özellikle fiyat performans açısından misafirlerinden tam puan topluyor. Yazın yoğun dönemlerinde mekanda yer bulmak zor olabildiğinden gidilmeden önce aranması öneriliyor.

Adres: Sehitler Cad, 38/E, Kalkan Türkiye

Telefon: +90 242 844 20 77

Küçük Ev

Adı üstünde tatlı mı tatlı küçük bir beyaz köşkten oluşan Küçük Ev, misafirlerine balıktan Akdeniz mutfağına pek çok çeşit yemek sunuyor. Kalkan’ın meşhur mekanlarından biri olan restaurantta her damak tadına uygun bir lezzet bulmak mümkün oluyor. Keyifli öğle ve akşam yemeklerine ev sahipliği yapan mekan kahvaltı isteyen misafirleri için de kahvaltı seçenekleri bulunduruyor. Her bir yemeğinin çok lezzetli olması ile bir gelenin bir daha gelmesini sağlıyor. 

Adres: Yalıboyu Mah. Hasan Altan Cad. No:18, Kalkan 09760 Türkiye

Telefon : +90 242 844 28 17

Keske Cafe

Öğle yemeği ve akşam yemekleri için kapılarını açan Keske, birbirinden güzel yemekleri ve tatlıları ile gelenleri kendine hayran bırakmaktadır. Özellikle yemek sonrasındaki cheesecake seçenekleri ile tatlı ve güzel bir akşam yemeği finali yaptıran yer Kalkan’ın ilk akla gelen restaurantları arasındadır. Kalkan’ın kalabalık dönemlerinde Keske de yer bulmak biraz zor olabilmektedir. Bundan dolayı gidilmeden önce aranması doğru bir adım olacaktır. 

 Adres: 3 Nolu Sokak 07960 Menteşe Mahallesi, Kalkan 07960 Türkiye

Telefon: +90 532 246 84 83

Blue Marlin Fish and Meze

Şık bir akşam yemeği, tatilinize romantik veya lüks bir dokunuş katacak mekan arıyorsanız Blue Marlin Fish and Meze tam da aranılan öneri olacaktır. Meze ve balığa dair her şeyin rahatlıkla bulunabileceği mekanda, hem lezzet hem de ambiyans ön plana çıkıyor. Şarap ve rakı sofralarını lezzetleriyle taçlandıran Blue Marlin Fish and Meze Kalkan’ın popüler tercihlerinden biridir. Tatilini güzel bir akşam yemeği ile taçlandırmak isteyenler için önemli bir öneridir. 

Adres: Kalkan Mahallesi, İskele Sok. Pirat Hotel altı, Kalkan 07960 Türkiye

Telefon: +90 535 302 64 10

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü