Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan, birbirinden güzel mağaraları, koyları, plajları ve kendine hayran bırakan doğası ile ziyaretçilerine mükemmel bir tatil deneyimi sunmaktadır. Bu yaz rotasında Kalkan olan tatilciler ise şimdiden Kalkan’da gezilecek yerler listesini yapmaya başlamıştır. Tatiller eğer günübirlik ise bu noktada gündüzleri birbirinden güzel koyların hepsini görebilecekleri bir rota çizmek veya gezilerine bir iki mağara keşfi de eklemek isteyenler güzel bir gezi rotası oluşturmalıdır.

Gün içerisinde masmavi sularda serinleme, akşamları ise keyifli mekanları ile eğlenceli vakit geçirme imkanı sunan Kalkan, bir gelene bir daha gelme isteği uyandıran yerler arasındadır. Bundan dolayı çoğu kişi ya yol üstünden de olsa bir Kalkan’da soluklanma molası verir veya direkt olarak tüm tatillerini Kalkan üzerine planlamaktadır. Gezilecek yerlerin yanı sıra Kalkan’da konaklama seçenekleri de tatilcilerin ilgi ve beğenisini çekmektedir. Birbirinden güzel villalar genellikle Kalkan bölgesinde yer almaktadır. Bundan dolayı özel bir villa tatili veya lüks evlerde konaklamak isteyen kişiler Kalkan’ı tercih etmektedir. Gündüzleri keyif dolu geziler veya güneş banyoları ardından akşamları kendilerine ait güzel villalarda konaklayarak tatillerini geçirmektedirler. 

Kalkan’a ayıracak günleri olan, tatili direkt olarak Kalkan’dan oluşan ve Kalkan’ı her detayıyla gezip görmek isteyen tatilciler güzel bir rota çizmelidir. Böylece Kalkan güzelliklerinin hiçbir noktası kaçırılmamış olur. Rotanızı belirlerken mutlaka rotanıza eklemeniz gereken yerleri sizler için bir araya getirdik. 

Kalkan Koyları

Antalya’nın denizini meşhur kılan yerlerden biri Kalkan’dır. Masmavi suları, pırıl pırıl kumları ile deniz severlerden büyük ilgi görmektedir. Öyle ki, her yıl mutlaka ki tatillerine Kalkan’ı ekleyen tatilcilere rastlamak oldukça sık bir durumdur. Sadece Kalkan değil, Kaş için yola çıkan tatilcilerde mutlaka ki Kalkan’ın meşhur koylarına ziyaret gerçekleştirir. Birazdan isimlerini sıralayacağımız Kalkan koylarından en az birinin adını duyduğunuza eminiz. 

Kaputaş Plajı

Kalkan koyu Antalya, diye düşünüldüğünde ilk akla gelen yer Kaputaş! Mavi inci olarak anılan Kaputaş Plajı, Dünya’nın en ünlü plajları listesinde yer alan bir koydur. Dağların arasında seğir alırken yolun kenarında görülen dik merdivenler sizleri Kaputaş’a götüren merdivenlerdir. Uzun görünen bu merdivenleri inmenin ardından ise cennetten bir kareye adım atmış olunur. Masmavi suyundan adeta kopmak istemeyeceğiniz Kaputaş’ta şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz küçük bir işletme bulunmaktadır. Bu sayede gün boyunca rahatlıkla Kaputaş Plajında vakit geçirebilmeniz mümkündür.

Patara Plajı

Hem tarihi hem de doğası ile mükemmel bir koyda sıra, Patara Koyu. Patara’yı önemli kılan özellikleri arasında mükemmel denizi ve antik kent içerisinde yer almasının yanı sıra Caretta Caretta ve kum tepeleri de yer almaktadır. Yüzyıllardır Caretta Carettalar Patara’nın kumlarına yumurtalarını bıraktığından bölgede Caretta Carettalara sıklıkla rastlanmaktadır. Plaja ulaşım antik kentin içerisinden olduğunda antik kente giriş ücreti ödenmesi gerekmektedir. Cüzi bir miktar olan bu ücret karşılığında hem tarihi yapıyı gezip deneyimler hem de Patara Plajının mükemmel sularında vakit geçirirsiniz. 

Fırnaz Koyu

Antalya kalkan gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken bir diğer yerde, Yeşilköy’e yakın bulunan Fırnaz Koyudur. Diğer koylardan ayıran büyük özelliklerinden biri koyda yer alan çamur banyosudur. Şifalı olduğuna inanılan çamur banyosu Fırnaz Koyunun gördüğü talebi artıran etkiler arasındadır. Karadan ulaşım kadar tekne turları da Fırnaz Koyunda mutlaka dururlar. Misafirlerinin mutlaka ki Fırnaz’ın masmavi sularını görüp, yüzerek tadını çıkarmalarını sağlarlar. 

 

Kalkan Halk Plajı

“Hep özel girişli veya özel koylar mı var?” diye soran tatilciler için bir cevapta sıra. Kalkan halk plajı, ücretsiz girişi ile tüm Kalkan misafirlerine kucak açan bir koydur. Şezlong ve şemsiye yine ücretli olup, dilerseniz kendi şemsiyenizi kendi yanınızda getirebilirsiniz. Kum yerine çakıllı bir plaja sahip olan yer, kumdan rahatsız olan tatilciler tarafından bilhassa tercih edilmektedir. Kalkan’ın masmavi denizini Kalkan Halk Plajında da rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz. 

 

Kalkan Mağaraları

Kalkanda görülmesi gereken yerler listesinde sıra Antalya’nın doğal veya zamanındaki medeniyetler tarafından oluşturulmuş mağaralarına geldi sıra.  Kimisine sadece yüzerek kimisine ise teknelerle ulaşılan bu mağaralar gelenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle denizle ilgili aktiviteleri ve yüzmeyi seven kişiler mutlaka ki bu mağaralara birer ziyaret gerçekleştiriyor, su altı kameraları ile gelerek mükemmel fotoğraflar çekiyorlar. Her daim bulması mümkün olmayan bu yerlerdeki anlarını ölümsüzleştiriyorlar. 

Mavi Mağara

Kimi zaman foklara da ev sahipliği yapan bu mükemmel mağara Kalkan’ın simgelerinden biridir. Kalkan merkezinden kalkan tekneler ile ulaşım sağlanan Mavi Mağara, özel bir jeolojik konuma sahiptir. Konumu sebebiyle içerisine güneş ışınları alan mağara aydınlanmakta olup tüm güzelliğine ziyaretçilerinin gözleri önüne sermektedir. Kalkan gezisi sırasında Mavi Mağara mutlaka rotaya eklenmesi gereken bir yerdir. 

Güvercinlik Deniz Mağarası

Güvercinlik Deniz Mağarası adı üstünde güvercinler tarafından mesken tutulmuş bir mağara olup, adını bu özelliğinden almaktadır. Bu mağaranın diğer mağaralardan ayrılan ve ona ayrı bir gizem ve güzellik katan özelliği ise sadece yüzerek ulaşılabiliyor olmasıdır. Bundan dolayı mağaraya giderken yanınıza deniz gözlüklerinizi, palet ve şnorkellerinizi almayı unutmayın. Farklı bir gün geçirmek ve güzel bir macera yaşamak isteyenler Kalkan gezisine Güvercinlik Deniz Mağarasını eklemelidir. 

İnbaş Mağarası

Masmavi suların ve bir mağaranın içerisinde yüzme fikrini sevenler İnbaş Mağarasını da mutlaka değerlendiriyorlar. Mavi Mağara gibi Kalkan merkezinden kalkan tekneler ile ulaşımı sağlanan mağaranın doğal oluşumu ve güzelliği görenleri kendine hayran bırakıyor. Yine su altı kameraları ile mükemmel fotoğraflara ev sahipliği yapan mağara, ziyaretçilerinden her daim övgü alıyor. Bundan dolayı İnbaş Mağarası Kalkan’da gezilecek yerler listesinde yer alıyor.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü