Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Coğrafi konumu sebebiyle çoğu zaman rüzgârlı olan bu bölge rüzgâr sörfü için Türkiye’nin en uygun yeridir. Gerek su aktiviteleri gerek doğal güzelliği ve temiz denizi sayesinde Gökçeada plajları, sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Yaz turizminin oldukça canlı olduğu bu bölgede görebileceğiniz plaj sayısı oldukça bol. Bu plajların her birinde dilerseniz sörf yapabilir, yüzebilir, güneşlenebilir ve eşsiz manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Gökçeada’da hâkim rüzgâr yönü kuzey olduğundan güney yönündeki plajları tercih etmek daha avantajlıdır. Lodos olduğu zamanlar ise kuzey kıyıları daha iyi bir seçenek. Plajların birçoğuna karayolundan ilerleyerek varılabilir ancak bazı gizli kalmış koylara ulaşmak için toprak yolları kullanmak gerekebilir. Bu yolculuklara çıkarken yanınıza şemsiye ve su almanız önerilir. Adada yer alan plajların sadece birkaçında konaklayabilirsiniz. Bunun dışında koyların ve plajların hemen hepsi günlük ziyarete açık. Sualtı parkı içerisinde yer alan Yıldız Koy, akvaryum şeklindeki denizi ve çanağa benzeyen korunaklı yapısı sayesinde en çok tercih edilenlerden.

Aydıncık Plajı

Kefaloz ismiyle de bilinen bu yer, merkeze 9 km mesafede bulunur. Aydıncık köyünde bulunmasından dolayı bu köyün ismiyle anılır. İncecik kumu ve dalgasız denizi bu plajın en önemli özelliği. Aynı zamanda Gökçeada’nın günübirlik tesisi bulunan tek plajı. Konaklama hizmeti ve yemek servisi de bulunan bu tesisin tenha bir köşede bulunması tercih edilmesindeki en büyük sebep. 1200 metre uzunluğundaki plaj kuzeyden esen rüzgarlar sebebiyle her zaman serin. Bu yüzden sörf yapmak isteyenler için iyi bir tercih. Son zamanlarda Bulgar ve Romen sörfçülerin Gökçeada Aydıncık Plajına karşı bir ilgisi bulunuyor. Burası, sık sık gelen sörfçüler sayesinde önemli bir sörf merkezi olma yolunda. Gökçeada’da rüzgâr sörfü için elverişli gün sayısı ortalama olarak 300. Plajda bulunan tesislerin bazılarında sörf okulları da bulunuyor. Bu sebeple burayı ziyarete gelen tatilciler rüzgâr sörfü öğrenme imkânı bulabiliyorlar.

Uğurlu Plajı

Plaj, merkeze en uzak köy olan Uğurlu köyündedir. 25 km mesafede köyün en ucunda yer alan bu plaj aynı zamanda Türkiye’nin en batısı olup güneşin en son battığı yerdir. Gizli liman olarak da bilinen Uğurlu plajı, uzun bir kumsala sahip bakir bir koy. Burası, adanın çadır kampı yapmak için en uygun noktası. Etrafını sarmalayan çam ormanları sayesinde güneş ışınlarına karşı doğal bir gölge oluşturuyor. Aynı zamanda plajın içerisinde ücretli bir kamp alanı bulunur. İsteğe bağlı olarak burası da değerlendirilebilir nitelikte. Uğurlu Plajı, ince sakin kumu ve durgun denizi sayesinde tam bir huzur köşesi olarak adlandırılır.

Kuzulimanı

Dışarıdan bağlantının sağlanıldığı ve vapurların kalktığı limandır. Yolcu hareketliliği oldukça yüksektir. Vapur saatini bekleyen insanlar, limanın yanındaki denize girerek serinleyebilir ve vakit geçirebilirler. Uzun ve geniş bir sahil şeridine sahip bu limanda belediyeye ait tuvalet ve 3-4 adet tesis bulunuyor. Bu tesislerde şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlar karşılanabilir. Plaj adanın doğusunda bulunuyor. Bu sebeple güney rüzgarlarına kapalı ve lodos olduğu zamanlarda deniz oldukça sakin.

Yıldız Koy

Tamamen kayalıklarla dolu tertemiz bir koy. Kaleköy’e giderken sağa doğru yaparak 3 km gidildiğinde rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumda. Gökçeada Su Altı Milli Parkı’nın içerisinde yer alan bu koy, parkın karadan denize gidilen ayağını oluşturur. Kuzeyden esen rüzgarlar bölgenin her zaman serin kalmasını sağlarken florası ve faunası koruma altında olan bölgede şnorkelle dalış yapmak mümkün. Tatilciler ise dış duvarları ayakta duran şapeli gezmeye fırsat bulabiliyor. Aynı zamanda Yeni Bademli ve Kaleköy’de de konaklama hizmeti bulunur. Adanın kuzey tarafından denize girebileceğiniz tek bölümü olan Yıldız Koyda ilginç kaya oluşumları mevcut. Bu kayaların üzerinde güneşlenebilir ve estetik fotoğraflar çekilebilirsiniz. Aynı zamanda denize inen merdivenler sayesinde akvaryuma dalar gibi suya girebilirsiniz. Koyun sağ kısmındaki patikadan devam edildiğinde ise sualtı parkının içinde bulunan koylardan biri olan Mavi Koy görülebilir.

Laz Koyu

Adanın güneybatısında bulunan bu koy küçük ve bakirdir. Toprak yoldan ilerledikten sonra 300 metre ileridedir. Rüzgârdan etkilenmeyen bir konumda bulunuyor olması koyun en büyük özelliği. Yolda bulunan tesislerden şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Aynı zamanda yemek servisi de mevcut.

Marmaros

Marmaros, etrafı taşlık olduğundan çevresinde yerleşim yeri bulunmayan, son zamanlarda çıkan yangınlara karşı bir önlem olarak yolu trafiğe kapalı doğal bir plaj. Kuzey kıyılarındaki nadir koylardan biri olduğundan fazlasıyla dikkat çeker. Zeytinli ’den gidilip 7 km’lik yolu geçtikten sonra plaja ulaşılır. Bunun yanında toprak yolun sağındaki Marmaros Şelalesi de görülmeye değer güzelliklerden. Marmaros koyunda, etraftaki dağ manzarasının tadını çıkarırken tertemiz suyunda yüzebilir; taşlık sahilinde yürüyüşler yapabilirsiniz.

Yuvalı Plajı

Adanın bu bölümünün güneyinde Sağlık, Adalet ve Millî Eğitim Bakanlığı tesisleri bulunur. Memurlar burada tatillerini geçirme imkanına sahip. Aynı zamanda isteyenlere konaklama hizmeti de veriliyor. Herkese açık olan tesisinde şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek bulmak mümkün. Burada bulunan Adalet Bakanlığı tesisi dışında diğer tüm tesisler de halka açık durumda. Yuvalı plajı, uzun bir Gökçeada tatilinde mutlaka uğranması gereken yerlerden. 

Gizli Liman

Çam ağaçlarının önünde uzanan bu doğa harikası, adanın batı ucunda gidilebilecek en son nokta. İncecik kumu ve etrafını çevreleyen çam ağaçları bu limanın en büyük özelliklerinden. İçerisindeki tesiste tuvalet, duş ve büfe hizmeti de bulunuyor. Yakınında bulunan Uğurlu Köyü’nden alışveriş yapılabilir. Gökçeada’nın vazgeçilmez değerlerinden olan Gizli Liman’a Uğurlu Köyü’nden geçip balıkçı limanından sağa dönerek ulaşılabilir.

Gökçeada’da tüm bu plajlar dışında denize girilebilecek daha farklı tesisler ve plajlar da mevcut. 

Kapıkaya Plajı

Merkeze 18 km uzaklıkta kalan plaj, adanın en sakin ve sessiz yerlerinden biri. Ada yerlilerinin sıklıkla tercih ettiği bu plaj, tatilciler tarafından pek bilinmiyor. Kalabalık yerlerden hoşlanmayanlar için rahatça denize girmek ve sakinliğin tadını çıkarmak için oldukça iyi bir tercih. Yalnızca plajın içerisinde ihtiyaçları karşılayabilecek herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple Kapıkaya Plajı’na gelirken su, yiyecek ve şemsiye gibi ihtiyaçlar unutulmamalı. Sahili küçük taşlar ve ince bir kumdan oluşuyor. Her zaman temiz olan denizi nispeten dalgalı ve biraz soğuk. Aniden derinleşmeyen bir denizi olduğu için çocuklar için de gayet ideal. Aynı zamanda çadır kampı ve piknik yapmak için aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

İncekum Plajı

Gökçeada merkezine 12 km olan İncekum Plajı, adanın güney bölümünde yer alan oldukça sakin ve temiz bir sahil. Özel araç ile belli bir noktaya gidildikten sonra yaklaşık olarak 3 km’lik bir patikadan geçildiğinde plaja ulaşılır. Upuzun ve geniş bir sahil şeridine sahip bu plaj incecik kumlarla kaplı. Kuzey rüzgarlarının etkisi altında olan bölgenin durgun ve sakin denizi çocuklar için de son derece uygun.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü