Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin en popüler tatil yerlerinden biri olan Antalya’nın ilçelerinden biri olan Kemer, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Antalya’ya yaklaşık olarak 43 kilometre uzaklıkta yer alan Kemer’in neyi meşhur olduğunu merak eden kişiler yaz planlarına Kemer’i de dahil etmektedirler. Kemer’e yaz ayları için tatil planları yapan tatilciler “Kemer nesi meşhur?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Kemer, hem doğal ve tarihi güzellikleri hem plajları ve koyları hem meşhur lezzetleri hem de alışveriş çarşıları bakımından tercih edilmektedir. Kemer misafirleri, gündüzleri Kemer’in berrak denizinde doyasıya yüzüp güneşin keyfini çıkarırken, akşamları ise Kemer’in meşhur eğlence mekanlarında eğlenebilmektedirler. Kemer’de meşhur olan şeyler arasında bulunan Kemer yemekleri ise Kemer’in birçok restoranında denenebilmektedir. Kemer’in neyi ile meşhur olduğuna yanıt arayan tatilciler her yıl yaz tatilleri için Kemer’i tercih etmektedirler. 

Kemer Doğal Güzellikleri

Antalya ilinin en güzel ilçelerinden biri olan Kemer, sahip olduğu doğal güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kemer’de doğal güzellikler denilince akla mağaralar ve kanyonlar gelmektedir. Kemer’de doğal güzellikleri ile meşhur olan yerler aynı zamanda tarihi değer de taşıdığı için görülmeye değerdir. Kemer’in doğal güzellikleri arasında yer alan Kleopatra Koyu, tertemiz, berrak ve turkuaz rengindeki denizi ile görenleri büyülemektedir. Göynük Kanyonu ile Beldibi Mağarası ise turistler tarafından görülen en meşhur yerler arasında bulunmaktadır. Kemer ziyaretçileri Göynük Kanyonu içerisinde çeşitli doğa sporları yapabilmekte aynı zamanda Beldibi Mağarası’nın hem eşsiz güzelliği hem de tarihi değerlerini görme imkanı bulabilmektedirler. 

Kemer ziyaretçileri Kemer ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Üçoluk Yaylası’nı ziyaret edebilmekte ya da Alasu Cennet Koyu’ndaki piknik alanlarında piknik yapıp keyifli bir gün geçirebilmektedirler. Çıralı Yanartaş’a gitmek ise bir Kemer vazgeçilmezidir. Hem doğal hem de turistik değere sahip olan Çıralı Yanartaş’ta, ziyaretçiler kayalıkların arasından çıkan ateşi gözlemleyebilmektedirler. Phaselis Antik Kenti sınırları içerisinde yer alan Phaselis Koyu’nda ise hem keyifle yüzülebilmekte hem de tarihi güzelliklere tanıklık edilebilmektedir. 

Kemer Plajları ve Koyları

Kemer’in tertemiz, berrak ve cam gibi plajları her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir. Özellikle yaz aylarında hafta sonları oldukça kalabalık olan Kemer plajları, hafta içi günlerde daha sakin olabilmektedir. Sıcak denizi ile Kemer plajları, sıcak deniz seven kişiler tarafından yaz tatilleri için tercih edilmektedir. Kemer en güzel plajları bünyesinde bulundurması ile ön plana çıkmaktadır. Temizliği ve turkuaz rengi ile ünlü Kemer plajları arasında; Tekirova Plajı, Adrasan Plajı, Göynük Halk Plajı, Beldibi Halk Plajı, Çıralı Plajı, Ayışığı Plajı ve Çamyuva Plajı bulunmaktadır. Kemer plajları doyasıya yüzmek ve güneşin tadını çıkarmak isteyen kişilerin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

Kalabalıktan ziyade sakinlik ve sessizlikten hoşlanan  kişiler ise Kemer koylarını tercih etmektedirler. Kemer’de yemyeşil ağaçların masmavi denizi çevrelediği tertemiz koylar bulunmaktadır. Doğal güzelliği bozulmamış çok sayıda koyun bulunduğu Kemer, tatilcilerin tercihi olmaktadır. Koyların çoğuna ulaşımlar özel araçlar ile yapılabildiği gibi, özel araç ile ulaşımın yapılamadığı koylara ise günübirlik tekne turları ile gidilebilmektedir. Kemer’in en meşhur koyları arasında; Mehmet Ali Bükü Koyu, Boncuk Koyu, Beycik Bükü Koyu, Teke Koyu, Porto Ceneviz Koyu, Gizli Koy, Bostanlık Koyu, Phaselis Koyu ile Maden (Atbükü) Koyu bulunmaktadır. 

Kemer Yemekleri

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Kemer, Akdeniz mutfağına özgü otları ve balık çeşitleri ile ön plana çıkmaktadır. Kemer’de meşhur olan yemekler hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilmektedir. Ziyaretçiler Kemer’de bulunan birçok restoranda Kemer’e özgü muhteşem lezzetleri deneme imkanı bulabilmektedirler. Bölgeye özgü olan yemeklerin çoğu, yöre halkı tarafından sünnet, düğün ve cenaze gibi özel günler ile bayram günlerinde yapılmaktadır. Kemer’e özgü yemekler arasında; balık ve meze çeşitleri, şilofta, sarı burma, çivirdik, Antalya usulü kabak tatlısı, Antalya usulü piyaz, şakşuka, arabaşı, kabak çintmesi, yoğurtlu kızartma, kabak çiçeği dolması, Gökçesu pilavı, keşkek, çulama, yahnera ve hibeş bulunmaktadır. Kemer yemeklerinde doğal zeytinyağı kullanıldığı için yemeklere ayrı bir tat katmaktadır. Türkiye’nin çoğu yerinde yapılan kabak tatlısı ve piyaz ise Kemer’de farklı versiyonda tercih edilmektedir. Kemer misafirlerinin bölgeye ait yemekleri mutlaka denemeleri gerekmektedir.

Kemer Tarihi Güzellikleri

Kemer, doğal güzellikleri ile olduğu kadar tarihi güzellikleri sebebi ile de özellikle yaz aylarında tatilciler tarafından tercih edilmektedir. Kemer’in tarihi güzellikleri aynı zamanda eşsiz doğa manzaralarına da ev sahipliği yapması nedeni ile her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir. Kemer misafirleri, Kemer’in sembolü niteliğinde olan Kemer Cumhuriyet Meydanı’nı görebilmekte aynı zamnda Gedelme Kalesi ve çeşitli tarihi eserleri de yakından inceleme fırsatı yakalayabilmektedirler. 

Paris 2 Batığı ise batırılmış bir gemi olarak önemli bir konumdadır. Ziyaretçiler Paris 2 Batığı çevresinde su altı dalışları yapabilmektedirler. Kemer’in tarihi yerleri arasında bulunan ve Akdeniz Bölgesi’nin en önemli topluluklarından olan yörüklere ait eşyaların ve yörük kültürünün tanıtımının yapıldığı Yörük Parkı ziyaret edilebilmektedir. Kemer’in tarihi ve turistik açıdan önemli yerleri arasında olan Phaselis Antik Kenti, Olympos Antik Kenti ve Idyros Antik Kenti gibi antik kentler ziyaret edilebilmekte tarihe fener tutmak mümkün hale gelmektedir. 

Kemer Gece Hayatı

Antalya ilinin yaklaşık olarak 43 kilometre batısında yer alan Kemer, eğlenceli gece hayatı ile de oldukça tercih edilmektedir. Kemer’de birçok eğlence mekanı bulunmaktadır. Kemer gece hayatında misafirlere çeşitli dans şovları, dj performansları, performans gösterileri ve canlı müzik etkinlikleri sunulmaktadır. Kemer’in eğlence mekanlarında misafirlere hem alkollü hem de alkolsüz içecek seçenekleri sunulmaktadır. Bunun yanı sıra lezzetli atıştırma tabakları da misafirlerin favorisi durumundadır. Kemer’de en popüler eğlence mekanları arasında; KLUP KRISTALL Kemer, CLUB INFERNO ARENA BAR, Cristal Club, Captain Cook, Milkbar Brother’s Kemer, Club Marco Polo Beach Bar, Nayla Restaurant Karaoke Bar, Don Vito Beach Club ve Flamingo Bar bulunmaktadır. Kemer misafirleri gündüzleri Kemer’in tertemiz, berrak ve turkuaz rengindeki denizinde yüzüp güneşin tadını çıkarabilmekte, akşamları ise Kemer’in popüler eğlence mekanlarında doyasıya eğlenebilmektedirler.

Kemer’de Alışveriş

Turizm cenneti olarak bilinen Antalya ilinin en güzel ilçelerinden biri olan Kemer, çarşısı ile de oldukça meşhurdur. Kemer merkezinde yer alan çarşıda irili ufaklı birçok dükkan, market ve süpermarket yer almaktadır. Kemer çarşısında mücevherden deriye, halıdan kilime, giyimden hediyelik eşyalara, bölgeye ait lezzetlerden renk renk çantalara kadar Kemer misafirlerinin aradıkları her şey bulunabilmektedir. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Kemer çarşısının çevresinde keyifli yürüyüşler yapılabilmekte ve aynı zamanda Kemer pastanelerinde bölgeye ait leziz tatlılar denenebilmektedir. Kemer merkezde yer alan çarşının dışında Kemer misafirleri, Göynük merkezinde kurulan pazarları da ziyaret edebilmekte ve bu pazarlarda doğal ürünler, giyim, çanta, ayakkabı, takı, hediyelik eşya ve kitap gibi ürünler bulabilmektedirler. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü