Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Başlığa Kaş plajları dedik ama aynı zamanda Türkiye’nin en güzel plajlarından da bahsediyor olacağız. Üstelik sonlara doğru size özel "Bonus" bir mekan da yer alıyor. Sonuna kadar okuyun…
Antalya’nın en turkuaz sularına ulaşabileceğiniz hem en serin suları,  hem faydalı ve çamurlu suları, hem de çocuklarınızla kumdan kaleler yapabileceğiniz plajların listesini sizinle detaylı bir şekilde paylaşıyor olacağız. 

Kaş’a Nasıl Ulaşılır?

Antalya’ya gelip de Kaş’a gitmemek mümkün değil, ama nasıl gideceğiz derseniz eğer; en kısa yoldan size tarif edelim. En yakın havalimanı Muğla Dalaman Havalimanı, Kaş-Dalaman arası ise 168 km, özel aracınızla 2 saat 30 dakika içerisinde Kaş’ın serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz. Havalimanı transfer servislerini kullanarak ise önce Fethiye’ye gidip oradan Kaş’a ulaşabilirsiniz.

Kaputaş Plajı 

Kaputaş Plajı,Antalya

Kaş denince akla ilk gelen nokta burasıdır, gözlerimiz turkuaz renginin en canlısını arar ve Kaputaş ’ta bulur. Yer altı suları ile karışmasından ortaya çıkan bu güzellik, sıklıkla instagramda karşımıza çıkan görseller arasındandır. Sabah saatleri fotoğraf çekmek için ideal saatler hazır, etraf kalabalık değilken, Kaputaş Plajı'nın keyfini çıkarabilirsiniz. Dev kayaların arasından inilen 180 basamak merdiveni gözünüzde hiç büyütmeyin, sonunda kavuşacağınız mutluluk bütün çileye değer 😊

Kaputaş’a nasıl ulaşırsınız?

Kaş ile Kalkan yolu arasında, Kaş merkezden 20 dakikada buraya ulaşabilirsiniz.

Patara Plajı 

Patara Plajı, Antalya

Büyük kum tepeleri, kenardan köşeden karşımıza çıkan her antik kent, Türkiye’nin 2. en uzun kum plajı olması, Patara’yı eşsiz yapan güzellikler arasında yer alır. Çakıl değil de kum olduğu için plajda çocuklarınızla kumdan kaleler yapıp, onlarla eğlenebilirsiniz.

Patara Plajına Nasıl Gidilir?

Kalkan’a 17, Kaş’a 43, Fethiye’ye ise 73 km uzaklıktadır. 15 Mayıs ve 15 Eylül arasında Patara plajını insanlar deniz kaplumbağaları ile beraber kullanıyorlar. Saat 19:00 dan sonra plaja girilmesi ve ışık yakılması yasak. Bu sayede eğer şanslıysak gündüzleri carettalar ile yüzme şansı elde edebiliriz.

Küçük Çakıl ve Büyük Çakıl Plajı

Küçük Çakıl Plajı, Antalya

Merkezden çok uzağa gitmeden, sıcak havadan bunaldığınız zaman, hemen kolayca ulaşabileceğiniz plajın suyu, diğer plajlardan daha soğuk oluyor. Kaynak suları karıştığı için kavurucu sıcaklarda sizi serinletiyor, gidince ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Büyük Çakıl Plajı, Antalya

Merkezde yer aldığı için hemen Büyük Çakıl Plajını da ziyaret edebilirsiniz. İki plaj arası sadece 15-20 dakika sürmekte, burası da küçük çakıl gibi suyu serinletiyor insanı.

Akçagerme Plajı

Kaş merkeze 3 km uzaklıkta bulunan plaj, sığ bir denize sahiptir. Çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği plajın suyu ılıktır. Halk plajı olması, mavi bayrağa sahip olması, çocuklu aileler için uygun olması gibi pek çok özelliği ile plaja olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Dalgalı bir denizi olmadığı için sakinlik içerisinde yeşillikler arasında kafanızı dinleyebilir ve Kaş’ta olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Fırnaz Koyu 

Fırnaz Koyu, Antalya

Yeşilköy mevkiinde bulunan koy, Kalkan’a 4 km uzaklıktadır. Mavi yolculuk yapan yatlar ve tekneler bu koyda mutlaka dururlar. Zaten Fırnaz Koyu’na sadece deniz yoluyla ulaşabilirsiniz. Burayı güzel yapan değerlerden birisi keşfedilmemiş bir yer olması ve koyda cilde iyi geldiği iddia edilen çamur banyolarının olmasıdır. Sakin bir gün ve cırcır böceklerinin bize yaz aylarını hatırlatan sesleri ile güzel anlar yaşayabilirsiniz.

Bonus- Salda Gölü

Salda Gölü, Burdur

Ne kadar Kaş plajları diye başlık atmış olsak da ‘’Türkiye’nin Maldivlerini’’ mutlaka öğrenin ve gidin istedik. Isparta’nın Lavanta Kokulu Köy projesiyle, lavanta tarlalarına düzenlenen gezilerin ardından, Burdur’da ise Yeşilova ilçesinde ise Türkiye’nin en derin gölleri arasında yer alan Salda Gölü keşfedildi. Salda Gölü’nün suyu az tuzlu ve yüksek alkali değere sahip. Salda Gölünü bu kadar kısa süre içerisinde çekici yapan şey ise kumlarının beyazlığıyla Maldivler’i andırmasıydı.

Peki Türkiye neden Salda Gölünü bu kadar geç keşfetti, ana yol üzerinde yer almaması buranın yıllarca saklı bir cennet olarak yer almasını sağladı fakat sosyal medyanın gücü sayesinde bizler de burayı keşfettik.

Salda Gölü’ne giden tatilcilerin ise buranın muhteşem bir doğal güzellik olduğunu, korunması gerektiğini ve çevreye karşı bilinçli olunması gerektiğini unutmaması gerekiyor…

Kaş'ta ve çevresinde yer alan tüm bu güzel plajları keşfederken nerede konaklayacağınızı düşünmenize gerek yok. Hemen Hellovillam'ın Kaş Kiralık Villalarını inceleyebilir, kendinize uygun villayı bulup, rezervasyon yaptırabilirsiniz.

İnstagram ve Facebook'ta bizi takipte kalın...

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü