Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın en gözde turistik beldelerinden biri haline gelen Kaş hem yerli hem yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilen bölgelerden biri. Gezilecek yerleri açısından da birçok ziyaretçinin ilgi alanına hitap ediyor. Tarihi gezi sevenler için birçok tarihi bölgesi varken doğa tatili yapmak isteyenler için gezilecek birçok doğal güzellikleri var. Yaz tatili için gelen tatilciler ise ilk olarak ‘’Kaş’ta nerede denize girilir? ‘’araştırması yapıyorlar. Kaş halk plajları ile de beachleri ile de birçok tatilciye çeşitli olanaklar sunuyor. Kaş koyları gezileri ise özellikle tekne turları ile beraber sıkça tercih edilen bir aktivite oluyor. Dalış sevenlerin de sıklıkla tercih ettiği Kaş hem plajları hem de koyları ile ilgi çekici bir lokasyon.

Kaş’ın plajları aynı zamanda soğuk ülkelerden gelen turistler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Yer yer kaynak suyuna sahip olan bu plajlar büyük ilgi görüyor ve Kaş’ın inanılmaz sıcaklığının ortasında ferahlatıcı bir etki yaratıyor. Aynı zamanda cilde de ekstra fayda sağladığı biliniyor. Meis adasına komşu olan Kaş bölgesinde isterseniz günübirlik turistik vize alarak yurtdışı seyahati yapıp Meis adasının plajlarını da keşfedebiliyorsunuz. Plajları açısından çok fazla seçeneğe sahip olan Kaş hakkında Kaş plajları isimleri arayışı da yoğun oluyor. Kaş’ta en çok tercih edilen plajları ise sizin için derledik.

İnceboğaz Plajı

Kaş’ın adını almasında da rolü olan Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan İnceboğaz Plajı yarımadanın uç kısmının inceldiği özel bir lokasyonda yer almaktadır. Bu yüzden de adı İnceboğaz’dır. Hemen yanında koy bulunan İnceboğaz Plajı koy plajına bakıldığında daha geniş bir sahile sahiptir. Şehre yakın bir konumda olan İnceboğaz’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Diğer plajlara göre daha sıcak bir suya sahip olan bu plajda harika bir açık deniz manzarasını ve adaları izleyebilirsiniz. İnceboğaz’da kolaylıkla şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca bu halk plajına giriş ise ücretsizdir.

Adres: Andifli, Beyhan Cenkçi Cd., 07580 Kaş/Antalya

Kaş Belediyesi Halk Plajı

Kaş Belediyesi Halk Plajı Çukurbağ yarımadasında yer alamaktadır. Plajın girişi ücretsiz ve içerisinde çocuk parkı, şemsiye, kafe, wc, duş alanı ve şezlong bulunmaktadır. Aynı zamanda tesisin içerisinde kadınlar plajı da bulunması sebebi ile özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilen plajlardan biridir. Plaj çakıllı olması sebebi ile yanınızda deniz ayakkabısı ile gitmeniz tavsiye edilmektedir. Merkezden taksi ile kolaylıkla ulaşılabilmesi; yakınında İnceboğaz Plajı ve Hidayet Koyu’nun da yer alması sebebi ile sıkça tercih edilmektedir.  

Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya

Hidayet Koyu Plajı

Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan ve merkeze 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan Hidayet Koyu plajı ücretli bir plajdır. Kaş’ın en çok tercih edilen ücretli plajlarından biri olması sebebi ile genellikle kalabalıktır. Bu yüzden erken saatlerde gitmek yer bulmanız açısından daha faydalı olacaktır. Plaja giriş saatlerinin ve diğer ücretlerin bilgisini ise bölgenin tek işletmesi olan Blanca Beach’ten öğrenebilirsiniz. Hidayet Koyu p-Plajı’na dilerseniz taksi ile ya da yürüyerek ulaşabilirsiniz. Çukurbağ’a yürürken Beyhan Cenkli caddesi üzerinden devam ettiğinizde tabelalar size zaten yol gösteriyor olacak.

Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya

Asmaaltı Plajı

Eğer Kaş Merkez’de konaklıyorsanız deniz keyfi yapabileceğiniz en yakın plajlardan biri Asmaaltı Plajı. Bu plaja giriş için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yok. Kaş’ta gün batımının en güzel göründüğü yer olarak da bilinen bu plaj oldukça yoğun yaz sezonları geçiriyor. Uygun fiyatlara şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz; ahşap platformlar üzerine kurulan tesis yaz-kış misafirlerine hizmet veriyor. Hoş müziklerin eşlik ettiği bu plajı çoğunlukla Kaş yerlileri tercih ediyor. Ayrıca plajın içerisinde wc, duş, wi-fi, soyunma kabinleri gibi hizmetlerin de verilmesi ile ekstra avantajlı hale geliyor.

Adres: Andifli, İskele Sk. No:22, 07580 Kaş/Antalya

Küçük Çakıl Plajı (Derya Beach ve Çakıl Beach)

Sadece merdivenlerden yürüyerek denize girebileceğiniz bir yer hayal edin. Küçük Çakıl Plajı 10 metre uzunluğu ile Kaş’ın en küçük plajlarından biri. Küçük Çakıl aslında kayaların arasında yer alan küçük bir koy. Sağında ve solunda ise Derya Beach ile Çakıl Beach yer almakta. Küçük Çakıl Plajı soğukluğu ile meşhurdur ve Kaş’ın en sıcak zamanlarında sıkça tercih edilir. İnsanlar genellikle burada yüzüp sonrasında yan taraflarda yer alan beachlerde gününü devam ettiriyor. Lokasyon olarak ise Kaş Merkezi’nin sol tarafında yer alıyor. Giriş ise ücretsiz.

Adres: Andifli, Beyhan Cenkçi Cd., 07580 Kaş/Antalya

Büyük Çakıl Plajı

Küçük Çakıl’dan sonra Kaş Merkezi’ne e yakın denize girebileceğiniz koy Büyük Çakıl. Merkezden sadece 20 dakika yürüme, ortalama 1.5 kilometre mesafe uzaklıkta yer alan Büyük Çakıl plajı da gizlenmiş bir bölge. Çakıl bir yapıya sahip bu plajın en önemli özelliklerinden biri soğuk su kaynağına sahip olmasııdr. Bu yüzden sıklıkla tercih edilmektedir. Çakıl bir yapıya sahip plaja deniz ayakakabılarınızla gitmeniz tavsiye edilir. Plaja giriş ücretsizdir. İçerisinde yararlanabileceğiniz şemsiye ve şezlonglar bulunmaktadır. Plaj aynı zamanda yeme/içme hizmeti veren özel işletmelere ve otoparkada ev sahipliği yapmaktadır.

Adres: Hükümet Caddesi, Andifli Mahallesi, Büyük Çakıl Plajı Kaş/Antalya

Limanağzı Plajı

Merkezden kalkan tekneler ile ulaşabileceğiniz Limanağzı Plajı Bilal’in Yeri, Delos, La Moda, Nuri’nin Yeri beachlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Bu beachlerden bazıları konaklama hizmeti de vermektedir. Doğal sit alanı olarak ilan edilmiş Limanağzı’nda beachlerin hepsi ahşap platformanlar üzerine kuruludur. Teknelere belli bir ücret ödeyerek ulaşım sağlayabileceğiniz bu plaj sakin bir tatil yapmak isteyenlerin konaklama adresi de oluyor. Likya Yolu’nun da rotasında bulunan Limanağzında karaya yürüyebileceğiniz patika yol bulunmakta. Ortalama 45 dakika yol yürüyerek bu patika yoldan sonra minibüslere binerek Kaş Merkez’e ulaşabilirsiniz. Koy işletmelerinde harcama limiti bulunmaktadır. Buraya tekne ile gidişler ise sabah 9’da başlayıp akşam 7’de son buluyor.

Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya

Akçagerme Plajı

Çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Akçagerme Plajı Kaş Merkez’e ortalama 4 km uzaklıktadır. Buraya giden merkezden kalkan minibüsler bulunuyor ve sizi 10 dakikada plaja ulaştırıyorlar. Taksi ile gitmek ise bir diğer seçenek. 2010 yılından beri mavi bayraklı olan bu plajda staj yapan birçok öğretmen ve öğrenci bulunmakta çünkü plaj Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından işletilmektedir. Tesis içerisinde yemek yiyebileceğiniz bir mekan ve çocuklar için tenis kortu, aquapark ve birçok spor alanı yer alıyor. Suyu ise temiz olmasının yanı sıra sığ ve küçük çakıl taşlarından oluşmakta. Bu sebepten çocuklu ailelerin favorisi. Plaj ayrıca halk tarafından altın plaj olarak anılan kumlu alana da sahip. Plaja giriş ücretsiz. Plaj içerisinde sezlong ve şemsiye kiralayabiliyor, belli bir ücret karşılığında wc ve duş hizmetlerinden de yararlanabiliyorsunuz.

Adres: Akçagerme Plajı, Yeniköy, Antalya Fethiye Yolu, 07580 Kaş/Antalya

Patara Plajı

Antalya’nın Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında Gelemiş Köyü sınırları içerisinde yer alan Patara Plajı ismini Patara Antik Kenti’nden alıyor. Yeşilçam’ın birçok sahnesine ev sahipliği yapmış olan bu plajı özellikle gençlerin sıklıkla tercih ettiği bir bölge. İnce kumları ve tepeleri ile kum plajları sevenler tarafından öncelikli seçenek haline geliyor. Plaj içerisinde Gelemiş Köyü’nü güzellşetirmek için açılmış bir kafetarya da bulunmaktadır. Buradan alkolsüz içecekler içebilir, yemek yiyebilir, şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Plaja giriş ve aynı zamanda duş ile wc de ücretsizdir.

Adres: Patara Plajı, Gelemiş, 07976 Kaş/Antalya

Seyrek Çakıl Plajı

Kaputaj Plajı’nın sempatik komşusu Seyrek Çakıl Plajı’nın misafirlerini genellikle beachlerden hoşlanmayan kesim oluşturuyor. Plajın içerisinde herhangi bir işletme yok, bu yüzden ihtiyaçlarınızı yanınıza alıp gelmenizde fayda var. Aniden derinleşmesinden dolayı da burada dikkatli yüzmenizi ve iyi bir yüzücü değilseniz açılmamanızı tavsiye ediyoruz. Tamamen doğal olan bu alan genellikle sakinliği sevenler tarafından tercih ediliyor. Yüzerken suyun temizliğinden dolayı deniz atı gibi çeşitli deniz canlılarına da rastlamanız çok olağan. Plaja giriş ise ücretsiz. Şezlong ve şemsiye bulunmadığı için özellikle tedarikli gitmeniz de gerekmektedir.

Adres: Seyrek Çakıl Plajı, Gökçeören, 07580 Kaş/Antalya

Kaputaş Plajı                     

Kaputaş Plajı hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin gözdelerinden biri. Bu plaj bir kanyon ağzı plajı ve birinci derece sit alanı. Bundan dolayı el değmemiş bir doğal güzelliğe ve Kaş sevdalıları için önemli bir konuma sahip. Kaputaj Plajı’nın sahil yapısı kum ve çakıldan oluşmaktadır. Sahilden 9-10 metre sonra derinleştiğinden dolayı çocuklu ailelerden daha çok, iyi yüzme bilen kesim için uygundur. Çevresinde Mavi Mağara gibi irili ufaklı birçok mağaraya ev sahipliği yapmaktadır. Bu mağaralar tekneler aracılığı ile ilgi duyanlar tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Halk plajları arasında yer alan mavi bayraklı Kaputaş Plajı’na kanyon yönünden gelen suyun kumların altından süzülerek denize ulaşmasından sebep ‘’kanyon ağzı plajı’’ da denmektedir. Plaj ücretsizdir ve içerisinde tesis bulunmaktadır. Burada duş ve wc ihtiyaçlarınızı karşılayabilirken büfesinden de yiyecek içecek alabilirsiniz.Plaja tekneyle, özel aracınızla, Kaş ve Kalkan’dan kalkan otobüsler ile ulaşabilirsiniz. Karayolu ile gidecekseniz karayolu ve plaj arasında 187 basamaklı merdivenlerin yer aldığını da belirtelim.

Adres: Kaputaş Plajı, Kalkan, 07580 Kemer/Kaş/Antalya

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü