Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya gezilecek yerler denince akla ilk gelen ilçelerden olan Kaş, doğası, denizi ve küçük şirin şehir merkezi ile gelenleri kendine hayran bırakan bir yer. Yazı ayrı baharı ayrı güzel olan Kaş’ta özellikle yaz sezonunda birbirinden güzel koylarında denize girme fikri ön plana çıkmaktadır. Ancak Antalya’nın medeniyetlere ev sahipliği yapan tarihi dokusu Kaş sınırları içine de uzanmış olup, Kaşı’ı sadece bir deniz tatili merkezi halinden çıkarmıştır. Antik kentlere de ev sahipliği yapan Kaş, deniz tatili sevenlere deniz imkanı sunarken tarihe meraklı olan tatilcilere de keşif imkanı yapmalarını sağlamaktadır. Kaş gezilecek yerler başlığı altında koylar, antik kentler ve kendine has dokuya sahip olan bölgeler yer alıyor. Bu tatilde rotanızda Kaş varsa ve Kaş’ı her güzelliği ile yaşamak istiyorsanız işte sizler için Kaş'ta görülmesi gereken yerler listesi.

Patara Antik Kenti

Tarihi dokuyu öğrenmek için Kaş'ta gezilecek yerler dendiğinde akla ilk gelen yer Patara Antik Kenti olmaktadır. M.Ö. 8. Yüzyıla dayanan geçmişi ile Patara, Likyalılardan Bizans’a köklü medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kenttir. Özellikle dönemin liman şehirlerinden biri olan Patara Antik Kenti dönemin önemli ticaret merkezlerinden de biridir. Günümüze kadar dayanmayı başarmış Bizans Bazilikası, Roma Zafer Takı, geniş tiyatro alanı ve anıt mezarları ile dönemin ihtişamını günümüze de yansıtmaktadır.

Autiphellos Antik Kenti Tiyatrosu

Likyalılar döneminden günümüze gelen Autiphellos Antik Kenti Tiyatrosu, Kaş ve tarih denince akla gelen bir diğer adres olarak karşımıza çıkıyor. Restorasyonu ardından tüm güzelliği ile tekrar misafirlerine kapılarını açmıştır. Bulunduğu alan ile mükemmel bir manzaraya ev sahipliği yapan Autiphellos Antik Kenti Tiyatrosu, gelen herkesi kendine hayran etmeyi başarmış yerler arasındadır. Özellikle gün batımını izlemek isteyen tatilciler tarafından ziyaret edilen tiyatro, Antalya kaş gezilecek yerler listesinde yer alması gereken yerlerden biridir.

Kekova

Dört bir yanı birbirinden güzel koylarla çevrili olan Kaş’ın önemli yerlerinden birinde sıra. Kaş’a deniz tatili için gelen tatilcilerin mutlaka rotalarına eklediği yerlerden biri Kekova oluyor. Kaş limanından kalkan tekneler ile keyifli bir deniz yolculuğu ile ulaşılan Kekova Adası tatilcilere güzel saatler geçirme imkanı sunuyor. Özellikle hem yerli hem de yabancı turistler tarafından dikkat çeken Kekova bölgesi, bu etkiyi sınırlarında bulundurduğu batık şehre borçlu oluyor. Deniz severlerin yaptığı dalışlar veya batık kent üzerinde yüzdükleri dakikalarda eşsiz anlara ev sahipliği yapıyor.

Kalkan

Turistler tarafından yaşam bölgesi olarak benimsenin Kalkan, 3000 yıllık tarihi dokusu ile Kaş’ın altın değerindeki yerlerinden biridir. Kalkan, gezilecek yerler konusunda da oldukça geniş bir perspektife sahiptir. Yunan tüccarlar tarafından kurulduğuna inanılan Kalkan, Likyalılar döneminden önemli dokunuşları günümüze taşımayı başarmıştır. Gerek kendine has güzellikleri gerekse tarihi dokusu ile Kalkan bölgesi Kaş’ın en önemli bölgelerinden biridir. Çevresinde yer alan birbirinden güzel koyları ile hem güzel bir deniz tatili hem de turistik bir tatil için doğru adres olmaktadır.

Kaputaş Plajı

Kaş koyu Antalya ikilisinin akla gelen ilk adresi Kaputaş Plajıdır. Kendine has turkuaz renkli suları ile adeta deniz severleri kendine aşık etmektedir.  Kaputaş Plajında yer altı suları deniz ile buluşmaktadır. Bu buluşma ise plajın sularına bu bahsettiğimiz harika turkuaz tonunu katmaktadır. Plaja yaya olarak ulaşım, plaja inilmesini sağlayan merdivenler aracılığı ile sağlanmaktadır. Merdivenlerin en tepesinen koya baktığınızda nefes kesici bir manzara sizleri kucaklamaktadır. Sevdikleriyle beraber güzel bir deniz günü geçirmek isteyen tatilciler Kaputaş Plajını tercih etmektedir.

Patara Plajı

Antik kentin içerisinden geçerek ulaşım sağlanan plaj, tarihin ve denizin birleştiği noktalardan biridir. 12 kilometre uzunluğunda sadece antik kente ait olan plaj Caretta Carettaların yumurtalarını bıraktığı önemli konumlardan biridir. Bu özelliğinden kaynaklı olarak plaj koruma altına alınmıştır. Şanslı olan tatilciler Patara Plajında yüzerken bu sevimli kaplumbağalara denk gelebilmektedir. Koya ulaşmak için antik kentin içerisinden geçilmesi gerekmektedir. Bu küçük tarihi yürüyüş ardından plajın mükemmel suları tam karşınızda kalacaktır.

Büyük Çakıl Plajı

Kaş merkeze oldukça yakın olan Büyük Çakıl Plajı adını deniz kıyısını boydan boya kaplayan büyük çakıl taşlarından almaktadır. Mükemmel suyu ile yazın sıcak günlerinde serinlemenizi sağlayan koy, küçük tesisler barındırmaktadır. Bundan dolayı güneşlenmek veya dinlenmek isteyen tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ailelerin de rahatlıkla tercih edebildiği plajda kişiler dilerse kendi şemsiye ve şezlongları da kullanabilir. Daha rahat etmek için plaja gelirken deniz ayakkabısı bulundurmak fayda sağlayabilmektedir.

Limanağzı Koyu

Kaş merkezden kalkan tekneler ile ulaşım sağlanan koy, sanki bir havuzda yüzüyormuş hissi yaratmaktadır. Bu küçük koyda yan yana birkaç tesis yer almakta olup, koy keyifli saatlere ev sahipliği yapmaktadır. Kara ulaşımının olmaması koyu izole hale getirmektedir. Bundan dolayı farklı, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyen tatilciler tercihlerini Limanağzı Koyundan yana kullanmaktadır. Koya giden tekneler ortak kalkıyor olup kişiler dilediği tesisin kıyısında inebilmektedir.

Kaleköy Limanı

Şık bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi Kaleköy Limanı oluyor. Birbirinden tatlı mekan ve restoranlara ev sahipliği yapan liman tatilcilere farklı bir gün geçirme imkanı sunuyor. Kaş yakınlarında yer alan konumu ile Kaş’ta gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alması gereken konumlardan biri oluyor. Kendine has dokusu ile sanki bir film setinde vakit geçiriyormuşsunuz gibi hissettiren liman keyifli öğle ve akşam yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle Kaleköy Limanı dondurmacılarıyla ön plana çıkıyor.

Meis Adası

Kızılhisar adıyla da bilinen Meis Adası, bir yanı Yunanistan’a bağlı bir adadır. Kaş'ın hemen karşısında yer alıyor. Turistler tarafından yoğun ilgi gören bir ada. Meis adasına doğrudan gidebilmek için yalnızca deniz yolu kullanmak gerekiyor. Adanın sadece Kaş’a bakan kuzey kısmında, kayalıklar boyunca uzanan Rum mimarine özgü yerleşim yerleri bulunuyor. Pastel renkli, bakımlı evleri ile dikkatleri üstüne çekiyor. Adaya tekneyle giriş yapan ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü