Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Kaş ve Fethiye ilçelerinin arasında yer alan Patara Plajı, göz alıcı doğal güzelliği ile bölgenin en dikkat çekici noktalarından birisi olmayı hep başarmıştır. Nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan Caretta Caretta Kaplumbağları’nın da yumurtlama alanı olan Patara Plajı, doğal hayatı koruma vakfı tarafından da bir proje ile koruma altına alınmaktadır. Gelin Patara Plajı'nı daha detaylı inceleyelim...

Likya döneminin en önemli antik şehirlerinden birisi olan Patara Antik Kenti’nin hemen yanı başında yer alan Patara Plajı, 12 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun 2. Plajı unvanını taşımaktadır. Kaş ve Fethiye ilçelerinin arasında yer alan Patara Plajı, göz alıcı doğal güzelliği ile bölgenin en dikkat çekici noktalarından birisi olmayı hep başarmıştır. Uluslararası üne sahip bölgede tatil yapmak için Patara kiralık tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz. 

Nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan Caretta Caretta Kaplumbağları’nın da yumurtlama alanı olan Patara Plajı, doğal hayatı koruma vakfı tarafından da bir proje ile koruma altına alınmaktadır. El değmemiş doğasının tüm güzelliklerini sunan Patara Plajı, aynı zamanda Noel Baba olarak anılan Aziz Nikolaus’un da doğum yeri olduğu söylenmektedir. 


Türkiye’nin en uzun 2. Kumsalı olan Patara Plajı aynı zamanda oldukça geniş bir kumsala da sahiptir. En dar kısmı 285 metre iken en geniş bölümü 1,5 kilometreye kadar uzayabilmektedir. Bu sebeple denizin kıyısındaki bir çölü andıran Patara Plajı, arkasına aldığı ormanların güzelliği ile birleşerek büyüleyici bir görüntüye sahiptir. 

Akdeniz’in en temiz deniz bölgelerinden biri olan Patara Plajı’nın denizi sürekli dalgalıdır. Kumsalında yer alan kumların ise birçok ağrı ve hastalıktan sizi kurtaran şifalı bir yapıya sahip olduğu söylenmektedir. Patara Antik Kenti ile birçok mitolojik öykü de yer alan bu bölge Büyük İskender’in de kuşattığı yerler arasındadır.

Su perisi Lykia ve Apollon’un oğlu Paturus’un birlikte mitolojik hikayelerde anlatılan Patara Antik Kenti, Roma İmparatorluğu döneminde de çok önemli bir ticaret merkeziymiş. 

Caretta Carettalar’ın yumurtlama alanı olan Patara Plajı 15 Mayıs ve 15 Eylül tarihleri arası belli saat aralıklarında sadece ziyaret edilip, kullanılabilmektedir. Turistlerin saat 08:00 ile 19:00 saatleri arası kullanabildiği Patara Plajı, 19:00 ile 08:00 saatleri arasında ise Carretta Carretta Kaplumbağları için ayrılmıştır. 

Altın sarısı ve ince kumlara sahip olan Patara Plajı’nda deniz kum ve güneşin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz. Kaş’ın Gelemiş Köyü sınırları içerisinde yer alan Patara Plajı, kesinlikle yaz aylarında sizlere unutamayacağınız bir deniz keyfi yaşatacaktır…
 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü