Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Sıra dışı atmosferi, muhteşem doğası ve büyüleyici güzelliği ile unutamayacağınız bir tatil İslamlar Köyü’nde sizi bekliyor.

1. İslamlar Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Dalaman Havaalanı’ndan, İslamlar Köyü ‘ne gitmek istiyorsanız, yaklaşık 1 saat 30 dakika'da buraya ulaşabilirsiniz.

Kalkan’dan Fethiye istikametine giderken Akbel mahallesine vardığımızda yol ikiye ayrılır. Sağ taraftaki yolu kullanarak İslamlar Köyü yoluna girilir. Bu yoldan 2 km kadar ilerledikten sonra yol sola Üzümlü Köyü, sağa İslamlar Köyü olarak ikiye ayrılır.

Sağa ayrılan yolda ilerlerken doğanın cömertligiyle karşılaşacak; zeytinlikler, çam ormanları ve bağların arasından ilerleyerek buz gibi çağlayan suların aktığı, yeşillikler içerisindeki İslamlar Köyü’ne ulaşacaksınız. 

2. İslamlar Köyü

İslamlar Köyü eşsiz doğasında el değmemiş güzellikteki yemyeşil yolları, eski değirmenleri ve soğuk kaynak suları ile muhteşem bir köy olma özelliğini taşıyor. 

Köy, deniz seviyesinden yaklaşık 800 metre yüksekte ve yemyeşil ağaçların arasında olduğundan dolayı yılın en sıcak zamanlarında, Kalkan’a göre 5-6 derece daha serin olmaktadır. 

Bu nedenle İslamlar Köyü’ne  yakın yerlerde tatilini geçirmekte olanlar günün en sıcak saatlerinde serinlemek ve akşam yemeği yemek için canlı alabalık restoranlarını tercih etmektedirler.

3. İslamlar Köyü’nde Neler Yapılır?

Bu bölgede yüzmek için tercih edebileceğiniz birçok fırsatınız bulunmaktadır. Her gün farklı bir plajda yüzebilirsiniz.

Örneğin, Kalkan’ın merkezinde yer alan Kalkan Halk Plajı

Patara Plajı,  Akdeniz’in en uzun kumsalı, tertemiz denizi ve kum tepeleri ile  ünlü, ağaçların ve çiçeklerin yamacında olmasıyla ziyaretçilerin hayran kaldığı bir yerdir.

Patara’ya gittiğinizde görmeni isteyeceğimiz yerlerden birisi de, Likya Uygarlığının  başkenti ve eski liman kenti olan, ayrıca ilk demokratik meclis binasına sahip olan Patara Antik Kenti

İslamlar Köyü çevresinde, görülmeye değer bir başka yer ise Kaputaş Plajı’dır. Kaş ile Kalkan arasındaki yol üzerinde kalan bu doğal oluşum kanyon, turkuaz rengiyle bölgeyi ziyaret edenlerin vazgeçilmezi!

4. İslamlar Köyü’nün Kısa Tarihi

Eski adı “nehirler” anlamına gelen Bodamya, yani şimdiki adıyla İslamlar Köyü, Bey Dağları’nın yamaçlarında bulunan, tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan bir köydür.

Köy meydanında sıcak yaz aylarında, tarihi çınarların gölgesinde insanların çayını yudumlayıp muhabbet ettikleri köy kahvehanesi, tarihi 300 yıl öncesine dayanan Rumlardan miras kalan ve suyla çalışan un değirmeni hala kullanılmaktadır.

Hatta köyün çevresinde ne için ve nasıl yapıldığı bilinmeyen birçok oyma mağaralar bulunmaktadır…

5. İslamlar Köyü’nde Ne Yer, Ne İçerler?

Restoranlarda tüm geleneksel mezeleri, birbirinden güzel köy usulü yemekleri ve köy kahvaltısını muhteşem manzara ve kuş sesleri eşliğinde tadabilirsin.

Ayrıca İslamlar Köyü’nün başlıca özelliklerinden bir tanesi de canlı alabalık yetiştirip, taze taze sunuyor olmalarıdır…

Siz de İslamlar Köyü'nün harika manzarası ve köy kahvaltısı eşliğinde huzur dolu bir tatil geçirmek istiyorsanız, Hellovillam'ın İslamlar kiralık villalarını inceleyebilirsiniz. Birbirinden farklı seçenekte onlarca villa arasından villanızı seçmek ve rezervasyon yaptırmak için buraya tıklayın

 

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü