Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Kaş doğal güzellikleri ile Antalya gezilecek yerler listesinin vazgeçilmez noktalarından biridir. Mükemmel doğası, medeniyetlere ev sahipliği yapan konumu, doğal oluşumları ve çevresinde yer alan diğer cevherler ile Kaş, gelenleri kendine hayran bırakan bir bölgedir. Yolu Kaş’a düşen tatilciler seyahat rotalarına doğal güzelliklerle buluşacakları noktaları da ekleyerek tatillerine değer katmaktadır. Plajlardan, mağaralara, köylerden yarımadalara Kaş, doğal güzelliklerden oluşan bir cennettir.

Kaş tatili gezilecek yerler açısından sadece deniz tatili olarak değil hem kültürel hem de bir doğa tatili olarak da düşünülmelidir. “Peki, Kaş doğal güzellikleri denince akla gelmesi gereken yerler nerelerdir?” sorusunun cevabını bu yazıda detaylıca bulabilirsiniz.

Çukurbağ Yarımadası

Andifli Mahallesi sınırları içerisindeki Çukurbağ Yarımadası, nefes keçisi manzarası ile Kaş’ın doğal güzelliklerinin seyir noktasıdır. Türkiye’ye yakın konumu ile bilinen Meis Adası’nın manzarasına ev sahipliği yapan Çukurbağ, Kaş’ın önemli noktalarından biridir. Yarımada üzerinde kiralık yazlık villalar, evler ve daha birçok konaklama seçeneği mevcut olup tatilciler tarafından büyük ilgi gören bir bölgedir. Yarımada içerisinde yer alan Kaş Limanı ile keyifli akşamlara da ev sahipliği yapmaktadır. 

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, Kaş’ın en popüler ve herkes tarafından bilinen plajlarından biridir. Kaş ilçe merkezinin 40 kilometre güneybatısındadır. 7’den 70’e herkesin sevdiği bir plaj olan Kaputaş Plajı, mükemmel denizi ve manzarası ile Antalya’nın en özel doğal güzelliklerinden biridir. Arkanızda dağlar, önünüzde uçsuz bucaksız bir deniz manzarası ile Kaputaş’ta yüzmek adeta farklı bir yüzme deneyimidir. Plajda yer alan tesis sayesinde gelenler keyifli vakit geçirmektedir. 

Limanağzı Koyu

Kara ulaşımı olmayan, sadece denizden ulaşabileceğiniz Limanağzı berrak suyu, pırıl pırıl kumu ve sizlerle beraber yüzen karetta karettaları ile doğal güzelliklere başka bir boyut katar. Limanağzı, etrafı dağlık alanlarla çevrili koya benzer bir yapıya sahiptir. Bölgeye ulaşım Kaş merkezinden kalkan tekneler ile sağlanmakta olup, ziyaretçiler bölgede bulunan üç tesisten birinde keyifli zaman geçirebilirler. Hem doğal güzelliklerin hem de tatilin tadı Limanağzı Koyu’nda çıkabilir.

 

Patara Plajı

Medeniyetlere ev sahipliği yapmış Patara, hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri ile Kaş’ın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir. Deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktıkları plaj, koruma altına alınmıştır. Yoğun rüzgar alan bir bölge olmasından dolayı rüzgar sörfü turizmine de can veren bir noktadır. Antik kentin içerisinden geçerek plaja ulaşım sağlanmakta olup, gelen herkes Patara’nın tüm özelliklerine hayran kalmaktadır. 
 

 

İslamlar Köyü

Tatilciler tarafından yoğun ilgi gören bir diğer noktada sıra. İslamlar Köyü bakir bir bölge olup doğal güzellikleri korunan bir bölgedir. Masmavi denizi, yemyeşil doğası ile doğal güzelliklerin buluşma noktasıdır. Kaş ziyaretçilerinin mutlaka uğraması gereken bölgeler arasında yerini almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 46 kilometre uzaklığı bulunan köy, yerel halk tarafından yerleşim yeri olarak tercih edilmektedir. Zeytin bahçeleri ve çam ağaçları ile ön plana çıkan bir yerdir. 

 

Hidayet Koyu

Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan Hidayet Koyu, yüzme ve dalış aktiviteler için tercih edilmektedir. Yapılaşma çok az alan bölgede doğal güzellikler hala ön plandadır. Çukurbağ Yarımadası’nın doğal güzelliklerine ün veren yerlerden biri de Hidayet Koyu’dur. Şehir merkezine yakın olmasına rağmen doğasının bakir kalması önemli özelliklerinden biridir. Bölgenin dikkat edilmesi gereken özelliği koy girişinin biraz geniş olmasından dolayı, rüzgarlı günlerde dalgalar yükselebilmektedir. Yeşilin ve mavinin buluşma noktası olan Hidayet Koyu, deniz canlılarına ev sahipliği yapması ile de ön plana çıkmaktadır. 

 

Gömbe Yaylası

Yumru Dağı'nın zirvesindeki Gömbe Yaylası, armut, elma ve ceviz ağaçlarının yoğunluğu ile meşhur bir bölgedir. Yaylanın kendisi, ulaşım yolu adeta cennetten bir parçadır. Yemyeşil doğası ile oksijen dolu yürüyüşlerin adresidir. Özellikle yaz aylarında sıcaktan şikayet edenler ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir konumdur. Yaylada yer alan Yeşilgöl’de yüzmek serbest olup isteyenler gölün soğuk sularında yüzerek, isteyenler ise ağaç gölgelerinde dinlenerek serinleyebilirler. 

 

Uçarsu Şelalesi

Gömbe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Uçarsu Şelalesi,  kuş bakışı bakıldığında yüksek bir tepeden aşağıya akan su manzarasından almaktadır. Bu sular 60 metre yükseklikten dökülüyor olup, gelenlere nefes kesici bir manzara sunmaktadır. Bölgede her yıl düzenlenen şenlikler ile gelen ziyaretçilere şelalenin güzellikleri gösterilir. Gömbe Yaylası’nda bulunan ve kraterin içerisinde yer alan Yeşil Göl ile birlikte doğa içerisinde tatil yapmak isteyenlerin gidebileceği en iyi yerlerden birisidir.

 

Saklıkent Kanyonu

Muğla'ya bağlı Fethiye ve Antalya'ya bağlı Kaş ilçesi sınırlarında bulunan Saklıkent Kanyonu, 1996’da açılan Saklıkent Milli Parkı ile nefes kesici güzelliği ziyaretçilerle paylaşılan bir yerdir. 300 metre derinliğinde ve 18 kilometre uzunluğunda olan kanyon gelenlere nefes kesici bir deneyim yaşatmaktadır. Binlerce yıldır akan suların kayaları aşındırması ile oluşmuştur. Gelen ziyaretçileri etkilediği noktalardan biri kanyona giriş için 200 metrelik tahta köprü üzerinden geçiş yapılmasıdır. Birçok kişi için heyecanlı olan bu deneyim, unutulmaz bir anı olarak kalır. Yüksekliğe bağlı olarak görülen farklı bitki türleri gelenlerin manzara kadar bitki örtüsüne de hayran kalmasını sağlamaktadır. Maki, Kızılçam, Sedir ve Karaçam Saklıkent’te karşılaşılan bitkiler arasındadır. Kanyon doğal güzellikleri kadar eğlenceli vakit geçirme imkanı da sunmaktadır. Rafting ve trekking aktivitelerine ev sahipliği yapması ile her yaşa eğlence imkanı sunar.

 

Kıbrıs Kanyonu 

Elmalı ve Kaş ilçeleri arasında kalan Kıbrıs Kanyonu, doğa sporlarının vazgeçilmez adresidir. Özellikle dağcılık ile ilgilenenler için mükemmel bir seçenektir. 16 kilometre uzunluğa sahip kanyonda yürüyüş ile gezilebilecek 5 kilometrelik bir alan bulunmaktadır. Kanyon’da tur eşliğinde gezmek önerilmektedir. Bazı alanların doğal yapısından dolayı tehlikeli olması ziyaretçilerin dikkat etmesi gereken bir durumdur. Kanyonun arasından geçilerek yapılan yürüyüş ardından ziyaretçileri karşılayan şelale ve şelale tarafından oluşturulan göletler doğal güzelliği ile adeta büyülemektedir. 

 

Mavi Mağara

Kalkan Mahallesi’nde yer alan Mavi Mağara Kaş’ın simgelerinden biridir. İsmini deniz dibinde yansıyan güneş ışıklarının mavi rengi vermesi sonucu almıştır. Tekne turları ile mağaranın yakınlarına ulaşım sağlanır ve isteyen misafirler yüzerek mağaranın güzellikleri ile tanışabilirken mağaranın içini gezmek de mümkündür.  Küçük ve farklı odalara ayrılması ile farklı ve oldukça geniş bir mağaradır. Mavi Mağara içerisinde oluşan mercan oluşumları ve ev sahipliği yaptığı farklı deniz canlıları ile farklı bir doğal güzellik şöleni sunmaktadır. Araştırmalara göre eski zamanlarda bölgelerde foklar yaşamaktadır. 

Güvercinlik Deniz Mağarası (Güvercin İni Deniz Mağarası)

Mağaranın tepesinde yer alan yabani güvercin yuvalarından adını alan mağara, Kaş şehir merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır. Mavi Mağara’ya göre daha büyük bir mağara olan Güvercinlik Deniz Mağarası, bazı bölgelerinde 2 metre yüksekliğe sahiptir. Bu yükseklik görenleri oldukça şaşırtmaktadır. Mağaraya ulaşım tekne turları ile sağlanmaktadır. Yine Mavi Mağara’da olduğu gibi Güvercinlik içerisinde de yüzmek mümkündür. Güvercin İni Deniz Mağarası’nın bölgede yaşanan depremler sonucu oluştuğu düşünülmektedir. Yolu Kaş Kalkan bölgesine düşen veya Kaş’ta tekne turuna çıkacak olan kişilerin tekne turu rotasyonları arasında Güvercinlik Deniz Mağarası’nın da yer alması önerilmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü